Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-06-17 15:47:31

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) fireman123 válasza fravik (#1050) üzenetére


fireman123
őstag

Hát igen, ez egy dilemma, hogy mit is csináljon az ember. Bármikor/bárkit ellenőrizhetnek és akkor azt nyilván nem fogadják el, hogy bocs de most éppne várok a következő adóévre, hogy akkor kevesebb adóval megússzam :D . A gond az, hogy a korábbi évek hasznát amit "elfelejtettél" leadózni nem lehet a 2021-es adóévben hanem csak a 2022-es adóévben leadózni egyben az "amnesztia" keretében. De mivel az idén hoztak egy új kriptóadózást és abban szerepel, hogy az korábban le nem adózott hasznot a 2022-es bevallásban le lehet adózni egyben és összevonva (amnesztia), ezért nem igazán valószínű, hogy január 1.-től elkezdenek vadászni azokra akik nem adóztak a kriptó után a korábbiakban, de persze kizárni sem lehet teljesen, ....ha esetleg jövőre valami miatt rádszáll a nav és elkezd vizsgálni akkor nyilván a kriptó nem adózás is gond lehet, de hogy csak emiatt vizsgáljanak nem hinném. A videóban egyértelműen elmondja a PM-es ember, hogy a korábbi éveket a 2022-es év bevallásában lehet legalizálni, így szerintem az előző éveket nem lehet a 2021-es évnél szerepeltetni.
Én 2017-ben vettem kriptót és azóta folyamatosan bányászok is (az is olyan mintha folyamatosan venném) és eddig csak az idén tavasszal egy kisebb összeget váltottam fiatra a vett és bányászott coinokból (azaz hasznot még nem realizáltam eddig mert kevesebbet váltottam fiatra mint amit betettem), így én is csak a 2022-es adóév bevallásában fogom szerepeltetni majd az akkori egyenleget, ami ha plusszos akkor adózok, ha mínuszos akkor csak szerepeltetem a mínuszt a bevallásban azért, hogy azt át lehessen vinni a 2023-as adóévre. Nyilván szerencsésebb lett volna ha az "amnesztiás" bevallást már a 2021-es adóév bevallásában meg lehetne ejteni (akkor nem lenne kockázat jövőre hogy valamiért elővesznek)....de sajnos nem lehet. Nézz be a Kripteus discordjára, itt egy meghívó: [link]
(Ők készítették a videót a PM-es emberrel és benne voltak az adótörvény kidolgozásában is), lehet kérdezni is tőlük (bár az amnesztiás dolgot nem jól tudta a Glázer Anita, amikor felhívtam rá a figyelmét, hogy ellentétes amit mond a videóban elhangzottakkal, akkor ígérte, hogy rákérdeznek a PM-es emberre ....de a törvényben is az van leírva amit a PM-es mondott) ....sajnos még nincs nagy mozgás a discordjukon, kevés még a tag, nemrég indult.

[ Szerkesztve ]

(#1052) Ghandi


Ghandi
aktív tag

Huuuu akkor én most nagyon megszívtam? Kb fél éve minden hónapban átutalok min 50ezret binance-re veszek BNB-t, és a binance visa kártyával vásárolok, számlát fizetek stb. Sokszor marad is abból az adag BNB-ből, amit nem költötem el, azt átkonvertálom más kriptóra. Nekem ez eddig bejött mert a vásárlások után kaptam a visszatérítést és sokszor egy hónap alatt össze is hoztam vele kisebb nyereségeket. Persze nem vagyonokat, de kicsit érezhetően jobban jártam vele mintha csak az OTP-nél dekkolna a pénzem és poénra vonogat le érte pénzeket.
Akkor én most hogyan adózzak ezek után? Csináljak visszamenőleg exel táblát hogy gázszámla, egy kiló kenyér három zsák cement stb?
Na meg ezeket az adatokat már biztos vissza se tudnám nézni...

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#1053) demmer123 válasza Ghandi (#1052) üzenetére


demmer123
őstag

Kicsit túlvan parázva ez a téma kriptóval kapcsolatban. Magyarországon még senki után nem indítottak eljárást kripto adózással kapcsolatban, még 2018- ba sem! Milliós tételeket mozgatnak meg elég sokan :), kimondott helyek vannak, raktárak több száz kártyákkal évek óta. Szerinted pont ilyen kis halak után fognak nyomozgatni, meg előre venni, aki havonta ilyen kis játék pénzeket utalgat ki magának? :U

[ Szerkesztve ]

(#1054) Ghandi válasza demmer123 (#1053) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Hát én is remélem hogy nem foglakoznak velem, csak azért kicsit beparáztam hogy mostanában sok helyen olvasok a kriptók adózásáról. Sajnos az az eddigi meglátásom hogy a nagy halak mindig megússzák, az ilyen kicsiket mint én meg szivatják. Legyen igazad azt kívánom.
Szerinted nyugodtan folytathatom az ilyen felhasználást, vagy erről inkább szokjak le?

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#1055) Elbandi válasza demmer123 (#1053) üzenetére


Elbandi
aktív tag

pont a kishalak utan fognak nyomozni, mert oket konnyu elerni. a nagyok ellen nyomozni meg egy nokiasdobozni indok van hogy miertne... :DDD

(#1056) Sipasanyi


Sipasanyi
tag

Üdv az összefoglalóban nem találtam konkrétumot arra vonatkozólag hogy ha ajándénnként kapok egy másik kripto platformról pár coint a saját kripto fiókomra, akkor az után hogyan működik az adózás ?

[ Szerkesztve ]

LUXURY IS A CHOICE

(#1057) fireman123 válasza Sipasanyi (#1056) üzenetére


fireman123
őstag

Amikor a kapott kriptót fiatra váltod akkor kell adóznod, mégpedig a teljes bevétel után mivel nincs bekerülési költséged mert ajándékba kaptad. Nagyjából így működik a bányászat is, ott is "jön" a walletbe a kriptó és amit fiatra váltáskor kell leadózni, annyival másabb azért a bánya, hogy a hadrver költségét és áramot el tudsz számolni ha a nevedre szól a számla.

(#1058) geckowize válasza demmer123 (#1013) üzenetére


geckowize
őstag

Szia,

Elkezdtem utánanézni és úgy látom, hogy ehhez kell PayPal Cash account, de nem találom hol lehet ilyet csinálni, mert google találatok közül bármelyik paypal domain-es linkre kattintva azt írja nem található (be vagyok jelentkezve paypalba). Tudja valaki esetleg hogyan tudok egy EUR walletet csinálni pl :R ?

(#1059) geckowize válasza geckowize (#1058) üzenetére


geckowize
őstag

Közben eljutottam oda, hogy CoinBase [EUR] -> PayPal [EUR].

Megjött PayPalra az EUR, viszont elsődleges fizetési eszközként a HUF van beállítva és hiába próbálom az EUR-t beállítani, ezt írja:

Sajnáljuk, úgy tűnik, jelenleg nem működik a rendszer. Próbálja újra később.

Ez csak ideiglenes, vagy mindig ezt fogja dobni, mert tudja, hogy magyarországi az acc és nem engedik így, hogy más legyen beállítva? USD-t engedi.... :(((

[ Szerkesztve ]

(#1060) Sipasanyi válasza fireman123 (#1057) üzenetére


Sipasanyi
tag

Köszönöm még annyi hogy ha valamilyen dokumentumra/igazolásra lesz szükség hogy miből adóztam akkor az adott crypto platformról lekért pl. pdf dokumnetum elég arról hogy a "beérkezett" coin értékéből fizettem ki ? Azt kérhetik hogy a beérkezett coin kitől/honnan eredt vagy csak simán elég a transaction history hogy a beérkezett coin értéke egyezik-e a befizetett adó százalékavál ?

LUXURY IS A CHOICE

(#1061) aradebil2 válasza fireman123 (#1057) üzenetére


aradebil2
senior tag

Ezt magánszemély is el tudja számolni?

(#1062) nort_on válasza aradebil2 (#1061) üzenetére


nort_on
senior tag

El.

(#1063) fireman123 válasza Sipasanyi (#1060) üzenetére


fireman123
őstag

Ezt nem tudom, de nem hinném hogy számítana kitől kaptad a coint, legalábbis az általad fizetendő adó szempontjából nem.

(#1064) fireman123 válasza aradebil2 (#1061) üzenetére


fireman123
őstag

Igen, ha a számla a Te nevedre szól.

(#1065) nort_on válasza Sipasanyi (#1060) üzenetére


nort_on
senior tag

Összeg függő természetesen, de egy ajándékozási szerződés lehet, hogy nem árt. :U Az adón felül illetékfizetési kötelezettség is van/lehet, pár infó a témában. link

(#1066) aradebil2 válasza fireman123 (#1064) üzenetére


aradebil2
senior tag

Köszi, mondjuk ezért nem hinném hogy realizálnék :DD

(#1067) Babetta-X


Babetta-X
senior tag

Sziasztok! Használ valaki közületek coinomit? Érdeklődnék, hogy a coinomiról->revolutra utalni és ott átváltani USD-ra majd továbbutalni lánc működőképes-e, vagy nagyon rosszul gondolom? Van egy USD számlám (random capital), de kérdés, ha sosem váltom forintra kell-e adóznom utána? (bányászott termék esetén.). Igazándiból tök random bányászok egy antminerrel mindenféle coint, tehát még nem tudom pontosan ebből mikor, vagy hogyan lesz kézzelfogható eredmény :)

(#1068) nort_on válasza Babetta-X (#1067) üzenetére


nort_on
senior tag

Revolut-ra nem tudsz kriptót küldeni, azt egy kriptó tőzsdén tudod majd átváltani, pl Binance, FTX, CB pro, stb, és onnan kiutalni.

A kriptó-FIAT váltás számít, mindegy, hogy az hol történik, és az is mindegy, hogy USD, EUR, vagy forint lesz belőle. Mivel Magyarorszagon a forint a hivatalos fizetőeszköz, így adózni is abban kell, pl USD váltás esetén átszámolod az aktuális MNB árfolyam alapján. A hozam az adóalap, és 15% az adó.

[ Szerkesztve ]

(#1069) Babetta-X válasza nort_on (#1068) üzenetére


Babetta-X
senior tag

Nagyon köszönöm!! Be is regisztráltam binancera, kihagyom a coinomit. Viszont totál kezdő kérdés, de sehogy nem találom, hogy a pool oldaláról a kibányászott dolgokat, hogyan tudom eljuttatni binancera, mert semmi saját címet nem találok ott amit megadhatnék. :B :B Vagy binancen is külön walletet kell erre létrehozni?

(#1070) nort_on válasza Babetta-X (#1069) üzenetére


nort_on
senior tag

Binance-n lesz wallet-ed, a wallet>fiat and spot > és a küldendő kriptó "Deposit" alatt lesz a cím, ahová küldheted. A hálózat kiválasztása fontos, olyanon küldd, amit mindkét oldal (küldő és fogadó) is támogat. Érdemes pár youtube videót is megnézni, hogy hogyan működik pontosan a coinomi esetében. Illetve én először mindig kis összeget szoktam küldeni, 1%-ot, aztán hogyha az átment, akkor a többi 99-et. Ethereum tranzakciós díj nem lesz kevés, erre érdemes figyelni. Egyébként itt van bányász topik is, ott is tudnak segíteni, ha elakadsz.

[ Szerkesztve ]

(#1071) Babetta-X válasza nort_on (#1070) üzenetére


Babetta-X
senior tag

Nagyon köszi. Próbálkozom. Lehet a coinomit így kihagynám a sorból és a poolból egyenesen ide küldeném. Próbáltam a bányász topikot, de ott azt írták, hogy ilyen jellegű kérdésekkel inkább itt próbálkozzak.

(#1072) SaitoX


SaitoX
tag

Sziasztok,

Kivettem az eth-ba fektetett pénzemet Binance-on keresztül, nincs rajta nyereségem (inkább csak veszteség), tehát elvileg nem adó köteles.

Az lenne a kérdésem, hogy mivel én ezt fél éve vásároltam a binance-on keresztül, kivenni viszont csak P2P-vel lehetett (tehát egy arab?) csávó küldte meg a pénzt az ETH-ért cserébe, így a NAV honnan fogja tudni, hogy ez a 2 tranzakció összefügg? Fel kell ezt tüntetnem valamilyen módon az adóbevalláson, vagy nem kell emiatt aggódni?

(#1073) Elar


Elar
senior tag

Sziasztok
A meglévő KFT-m venne egy bányagépet.
Lehet vmi infót találni, hogy a megtermelt coinokat, hogy kell szerepeltetni a könyvelésben (gyanítom a könyvelőm nem fogja tudni)?
Illetve a TEAOR számról van valami egyértelmű info? :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#1074) fireman123 válasza Elar (#1073) üzenetére


fireman123
őstag

Itt érdemes olvasgatni, infót kérni: [link]..
....vagy a kripteus discord csoportjában.

[ Szerkesztve ]

(#1075) KMT


KMT
addikt

Sziasztok!

Volt idén néhány kapkodós eladásom, amikor stabilcoin helyett véletlenül USD-re váltottam. Egyébként nem váltottam még szándékosan fiatra. Ha jól értem, ez triggereli az adóbevallást. Ha viszont ezeket bevallom, szembeállítva a beutalt euróval, akkor az masszív veszteséget mutatna.
Ugyanakkor ennek 2022-ben történő bevallásában lenne logika, mivel ez a veszteség egy esetleges jövő évi nyereséggel szembeállítható lenne, csökkentve az akkori adót, nem?
Ha igen, akkor viszont felmerül a kérdés, hogy hogyan célszerű ezt nyilvántartani? Egy idő után teljesen kusza lesz, hogy miből mi lett, mivel azóta azok az USD-k is újra kriptókra lettek váltva. Ilyen esetben mi van? Amikor visszaváltottam az USD-t kriptóra, akkor az megint kiadásnak számít, az aznapi forint árfolyammal?

Példaként számszerűsítve tegyük fel, hogy idén összesen 1000 €-t utaltam kriptó tőzsdére, majd azokat mind kriptóra váltottam, aztán 100 €-nyit visszaváltottam €-ba, majd abból megint kriptót vettem.
Így a bevallandó idei bevételem 100€, vagy 0? Az idei kiadásom 1000, vagy 1100 €? És jövőre?

(#1076) fireman123 válasza KMT (#1075) üzenetére


fireman123
őstag

Éves szinten kell összegezni a kiadásokat és a bevételeket is. Az adott évben amennyiért vettél kriptót összesen az a kiadás, amennyit fiatra váltottál összesen az a bevétel. Az egyszerűség kedvéért: kiadásod 1100 euro, a bevételed 100 euro, 1100-100=1000 euro kiadásod (költséged) van az idei évben, ezt majd beírod a 2021-es év adóbevallásába és így ezt a mínuszt tovább görgetheted a következő évre és szembe állíthatod majd a következő év bevételével. (max. a következő 2 évre lehet átvinni a mínuszt)
Annyiban azért bonyolultabb a helyzet, hogy nem euróban kell az összegzéseket elvégezni, hanem mindig az adott napi MNB forint árfolyammal kiszámolni minden egyes fiatból kriptó vételt és minden egyes fiatra váltást, és ezek különbsége adja meg, hogy plusszban leszel-e (ekkor adózol 15%-ot, vagy mínuszban leszel, ekkor viszed tovább a következő évre, de lényeges, hogy a mínuszt is rögzíteni kell az adóbevallásban, csak akkor viheted tovább.

[ Szerkesztve ]

(#1077) fireman123 válasza fireman123 (#1076) üzenetére


fireman123
őstag

folytatás: .....szívás ha sok fiatra váltásod volt, ...egyesével kikeresni az aktuális napi ft árfolyamokat és szorozgatni....de az excel tábla csodákra képes :D

[ Szerkesztve ]

(#1078) KMT válasza fireman123 (#1076) üzenetére


KMT
addikt

Köszi! Azt hiszem, a legjobb, ha elkezdem megcsinálni excel-ben, aztán kiderül, hogy teljesen értem-e.

A topik összefoglaló egyébként elavult. Jó lenne újat írni, vagy legalább törölni, hogy bele se kezdjenek olvasni.

(#1079) scincole


scincole
csendes tag

Kripto nyereség/veszteség keverhető sima tőzsde nyereség/veszteséggel? Vagy külön-külön számolandó, és ha az egyikből nyereség van, a másikból veszteség, akkor ez a veszteség nem csökkenti a másik adóalapját?

(#1080) fireman123 válasza scincole (#1079) üzenetére


fireman123
őstag

Tudomásom szerint külön sor lesz a kriptónak a bevallásban.

(#1081) Babetta-X


Babetta-X
senior tag

Sziasztok! Elméleti kérdésem lenne. Sikerült ugye a múltkori segítségnek hála a binancera juttatni eCash-t és Digibyte kriptot. Namost ha én ezt egy másik ember másfajta walletjébe szeretném elküldeni, azt hogy tudom megtenni? Vagy csak akkor működik ez, ha átváltom előtte más formára ezeket a kriptokat?

(#1082) fireman123 válasza Babetta-X (#1081) üzenetére


fireman123
őstag

hmmm....ez mitől kripto adózási kérdés? ....ha jól értem arra vonatkozik a kérdés, hogy ha van x nevű kriptód és azt át akarod küldeni valaki y nevű kriptó walletjébe? csak ugyanazon kriptó másik wallletjébe fog menni...pl. btc-t csak másik btc walletbe lehet küldeni....nem küldhetsz btc-t eth walletbe

[ Szerkesztve ]

(#1083) Babetta-X válasza fireman123 (#1082) üzenetére


Babetta-X
senior tag

Köszi. Szerinted melyik topicba valók ezek a kérdések?
Én ezért gondoltam ide illőnek:
"Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót"
Köszönöm a segítséget, ezzel nagyjából tisztában is voltam, gondolom akkor kétféle pénznemnél kétféle utalást kell indítanom, és a másik embernek is kétféle wallet címet kell adnia. Vagyis a wallet alcímét. És a binancen belül ezt az utalást hogy tudom kivitelezni, tudom vak vagyok de még a menüpont sincs meg biztosan, csak erős sejtésem van. Sajnos az angolom nem a legacélosabb.

(#1084) aradebil2 válasza Babetta-X (#1083) üzenetére


aradebil2
senior tag

Wallet, spot, withdraw

(#1085) Simulacrum válasza fireman123 (#1076) üzenetére


Simulacrum
senior tag

Nekem ez két év nem világos. Mi van, ha több évre tervezek?
Tegyük fel idén 1000$-t váltok és veszek belőle kriptót. Majd mondjuk 2028-ban váltom csak vissza $-ra és akkor 900$ fog érni. Akkor ez után, mint 900$ nyereség kell adóznom, mert előtte 2 éven át nem tudok veszteséget bemutatni, hisz korábban váltottam?
Vagy ha nem kell, hisz 100$ veszteségem volt összességében, akkor bevallást sem kell csinálnom erről? Csak ha rákérdeznének, honnan jött ez a 900$, akkor csak bemutatom a 2022-es beutalási papírt? Vagy 2023-ban jeleznem kell az adóbevallásban, hogy 2021-ben 1000$-t befektettem és ez így veszteség?

(#1086) fireman123 válasza Simulacrum (#1085) üzenetére


fireman123
őstag

A bekerülési költséget max. 3 évig görgetheted, ha 3. év végén nem realizálsz skkor a 4. évben már a korábban betett k9ltséget nem állíthatod szembe a fiatra váltással, azaz adózni kell a 3 évnél régebbi költség után is amikor realizálsz. Amennyiben a 3. év dec.31-én fiatra váltod a költséget akkor nullán vagy, jan.1-én ha úlból veszel ezen kriptót akkor újra indul a 3 év.....elvileg, ezt még nyomozom, hogy. kell-e kiutalás vagy elegendő ha a fiat a tőzsdén van ezeken a napokon. A költséget minden évben szerrpeltetni kell a bevallásban, csak így viheted tovább a köv. 2 évre.A 3. év után a teljes fiat után adózol, nem veheted igénybe a költséget.

[ Szerkesztve ]

(#1087) Simulacrum válasza fireman123 (#1086) üzenetére


Simulacrum
senior tag

Köszi, nekem is ez jön le az eddigi infókból. Valószínűleg az elkezdésnél be kell írni az összeget a bevallásba, majd a 3. év végén legalább ennyit kivenni és átváltani, hogy legalább ezután ne kelljen adózni, utána januárban újra visszaváltani és kezdeni újra.
Ez nekem fura, hogy miért nem lehet ez végtelen idő, de gondolom egyszerűen azért, mert az adózás változhat és ne lehessen a hosszú idővel kihúzni.

(#1088) IppY


IppY
tag

Amikor a kapott kriptót fiatra váltod akkor kell adóznod, mégpedig a teljes bevétel után mivel nincs bekerülési költséged mert ajándékba kaptad. Nagyjából így működik a bányászat is, ott is "jön" a walletbe a kriptó és amit fiatra váltáskor kell leadózni, annyival másabb azért a bánya, hogy a hadrver költségét és áramot el tudsz számolni ha a nevedre szól a számla.

Magánszemélyként kérdezném:
1. Külön mérőóra kell h az áramot el tudjam számolni az éves elszámolás alapján?
2. Vagy elég ha megadom hogy a rig(ek) össz kWh fogyasztása mennyi és így az egységárral kiszámolva egy részét számolhatom el csak?
3. Tudom h írtad, h saját nevemre kell szóljon az ELMŰ számla. De azért rákérdeznék: ha feleségem vagy anyósom nevére szól az is jó lehet esetleg, mint házastárs/közeli hozzátartozó?

(#1089) fireman123 válasza IppY (#1088) üzenetére


fireman123
őstag

A kripteus discordján érdemesebb feltenni ezeket a kérdéseket, https://discord.gg/J7ERVR6p

(#1090) IppY válasza fireman123 (#1089) üzenetére


IppY
tag

Rendben. Köszönöm és külön köszönjük az eddigi valaszaidat is egyben. :R

(#1091) x_pnK válasza IppY (#1088) üzenetére


x_pnK
tag

Amúgy nekem ez a magánszemélyes hardver ktg. elszámolás is új.
Nem csak cégként lehet elszámolni a bányászat költségeihez köthető vásárlásokat?

(#1092) fireman123


fireman123
őstag

Megjelent a 21SZJA, .....a bevallás 164. sorában csak egy számot kell beírni, vagy a "veszteség" (a) vagy a "jövedelem" (d) cellába, attól függően hogyan alakult a 2021-es év egyenlege. (bevétel-kiadás egyenlege a teljes évre ft-ban) .....aztán ha kap az ember egy adóellenőrzést akkor kell részleteiben igazolni hogyan jött ki a beírt szám.

(#1093) Babetta-X válasza IppY (#1088) üzenetére


Babetta-X
senior tag

Sikerült esetleg választ kapnod a dologra? :)

(#1094) IppY válasza Babetta-X (#1093) üzenetére


IppY
tag

Igen:

1+2. Magánszemélyként úgy tűnik nekem, h nincs konkrét NAV álláspont. Nekem fura volt de azt javasolták inkább, h vessem össze egy a bányászat előtti villany számlával és így havi/éves szinten a többlet már igazolható. (Szerintem e mellé jó gyűjteni egy Excelben a kWh-t ha nincs sok riged, mert még azzal is igazolható a többlet talán.) Ha kapsz egy ellenőrzést ezeket be kell tudnod mutatni.
3. Az adózó saját névére kell h szóljon, házastárs/közeli hozzátartozó nem jó.

(#1095) fireman123 válasza IppY (#1094) üzenetére


fireman123
őstag

Hát igen, az áram "igazolt" költségére nincs nav állásfoglalás, nyilván az volna a szerencsés ha a rig(ek) külön mérőórán lennének, de aki otthon tolja 1 riggel annak egyben van a fogyasztása a lakás/ház fogyasztásával. Excel táblában hogyan tudod gyűjteni a rig fogyasztását igazoltan?....azaz be tudsz írni valamit, de az nyilván nem igazolt dolog (állhat is a rig hiba ...stb. miatt, vagy nem ugyanazt a coint bányászod mindig így más a fogyasztás időszakonként)....szóval ez csak olyan bemondásnak megfelelő adat. Jó lenne erre májusig ha megjelenne valami állásfoglalás (persze valakinek ezt meg kellene kérnie, magától a nav nem fog ilyent írni :) ). Aztán az is lehet, hogy egy kocka nav-os aki az ellenőrzést végzi egyszer, csak azt fogadná el ha külön mérőóra lenne, ....minden más jelenleg csak találgatás.

(#1096) koko52


koko52
veterán

Üdv!
Most van ez az szja 100% visszajár dolog. Aki bevallja a kripto után a 15%-ot, az vissza is kapja?

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1097) nort_on válasza koko52 (#1096) üzenetére


nort_on
senior tag

Persze! Duplán! :N
Tavalyi fizud után befizezett SZJA-ból kapod vissza, de van felső limit.

(#1098) Spec válasza koko52 (#1096) üzenetére


Spec
őstag

Ezt már sajnos tavaly körüljártuk, és nem. Sajnos a mindenféle külön adózó jövedelmek után nem jár vissza az SZJA, csak és kizárólag a bér jellegű kifizetések után, meg ide tartoznak a KATÁS, tökömtudjamilyenes egyéni vállalkozói jövedelmek is.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#1099) janos1988 válasza fireman123 (#1092) üzenetére


janos1988
addikt

Revoluttal kapcsolatban van valami fejlemény? Itt a veszteséget is be kell írni? (nincs nyereség)

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#1100) Boond válasza janos1988 (#1099) üzenetére


Boond
addikt
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.