Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
Puremoist /Replenish és Biofinity lencséket használok.
Munka miatt napi legalább 8 órát bámulom a monitort, és otthon se mást nézek... így nap végére már eléggé elfárad a szemem, vagy kiszárad, nem tudom.
Van valami "ellenszer" hogy tovább bírjam? Ha szemcsepp akkor milyet ajánlotok és milyen gyakran ? -
törölt tag
Jah hát akkor te több adagot használsz el egy alkalommal.
"Hivatalosan" elég egy adagban átdörzsölni, majd még egy adag amit beleraksz a tokba és kész.
De te még ezen kívül kétszer öblítesz.
Ha anyagilag nem megterhelő számodra akkor tartsd meg ezt a jó alapos szokásod, mert veszíteni nem veszíthetsz. -
nOvOp
senior tag
válasz
#41635072 #3370 üzenetére
Köszi, akkor valamit rosszul csinálok... majd spórolok.
Minden nap kivétel után lemosom, kis ujjal dörzsölöm (néha 2x is), majd leöblítem. Ezután feltöltöm az ápoló szerhez kapott tokba, majd' a bordák tetejéig. Mikor behelyezem a szemembe, akkor kiöntöm a tokból, majd átöblítem az ápolószerrel és szárazra törlöm.
A szemcseppet kipróbálom, de azt hiszem megvárom míg elfogy a másik. -
törölt tag
Annak a 300ml-nek legalább 2 hónapig ki kéne bírnia kb.
Én anno 380ml folyadékot használtam, igaz pörgettyűs tokban, amibe sokkal több kell de azzal is vígan elvoltam kb 1,5 hónapig úgy, hogy minden nap használva volt.Szemcsepp: presze szabad használni és vannak jobb termékek. Mindenkinek más jön be, de pl Systane Ultra megérhet egy próbát vagy vannak ennél drágább termékek is.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg biofinity (próba) lencséket viselek. Vettem hozzá Opti-free Pure Moist (300 ml) ápolószert. Egy hete vettem az ápolószert és majd a fele hiányzik. Ez így reális vagy valamit nem jól csinálok? Úgy gondoltam, hogy egy 300 ml-es kb. 1 hónapig elég lesz.Illetve most Bausch & lomb műkönnyet használok naponta több alkalommal (5-6-7). De így is este ha kiveszem a lencsét nagyon száraz. A kérdésem, hogy esetleg van-e jobb féle szemcsepp, amit javasoltok valamint, hogy szabad-e ennyiszer használni naponta?
-
Karesz0995
tag
Sziasztok!
Szemüveges vagyok több mint 10 éve és gondolkozóba estem hogy esetleg
váltanék kontaktlencsére. Tudnátok valami jó helyet ajánlani a II. kerületben
ahol ezt el tudnám intézni? Rengeteg helyen látom hogy ezzel foglalkoznak,
de nem tudom hol éri meg a legjobban. -
dnelb
veterán
Én nem tudom mi van ezekkel a biofinity lencsékkel, de az utobbi időszakban 8ból a fele kb magától szétszakad a szememben 10 nap után
Oké hogy olcsóbb netról mint pl a visionban, de így hogy mindig magától elszakad már nem éri meg... Pedig sose marad benn éjszakára, rendesen tisztítva van, nem értem én ezt.
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3357 üzenetére
Milyen szerencsések a pácienseid! Lehet, hogy nem is tudják... Bárcsak mindenhol így állnának hozzá! Nem tervezel véletlenül a közeljövőben költözést Szombathely környékére?
Hadd ne meséljem el, nálam hogyan történt az első lencse - annyit elárulok, hogy még csak nem is hasonló módon, mint ahogyan nálad zajlik...
üdv: skracy
-
ferkoboy
senior tag
A próbalencse persze papíron ingyenes. De tudni kell, hogy soha-semmi nem az. Csak máshogy/máshol fizeted ki.
Pl. illesztőként úgy ingyenes nekem az első pár "próba" lencse, ha mellé van kellő arányban doboz vásárlás is. Magyarán rám fogják terhelni, ha a lencsét az én vizsgálatom, betanításom után legközelebb már máshol veszi meg a kedves páciens.Nálam ez úgy működik (webáruházak túlontúl nyomott árai miatt), hogy első lencsét (kedvezményes áron) kifizeti a páciens. Amikor jön, és dobozzal szeretne vásárolni, akkor levonom a doboz árából a korábban kifizetett összeget.
A doboz lencsék árát is igyekszem a lehető legkedvezőbben adni. Magyarán nem javasolt fogyasztói áron lehet megkapni, hanem egy átlag webáruházas áron. Sajnos a legolcsóbb webáruházakkal nem igazán lehet tartani a lépést, ha az ember hivatalos magyar forgalmazón keresztül szerzi be a kontaktlencsét/ápolószereket.
Rendszerint szürke importról van szó az olcsó webáruházak esetén.A betanítás nálam ha kontaktlencsét szeretne a páciens, akkor benne lesz a vizsgálat árában - ami 3500 huf.
Ez van,hogy megvan 1,5 óra alatt, de van hogy csak 3 óra alatt sikerül megtanítanom az adott személyt. (Sőt szerintem a negatív rekordot országosan tartom - egy srác kb 2-3 hét alatt tanulta meg biztonságosan kezelni a lencséket - ezt napi 1-2-3 órában ahogy volt mind a kettőnknek szabad ideje, s össze tudtuk hangolni. Kvázi 20-25h volt csak a betanítás. És igen, ez is 3500 volt.) - és az illető azóta is örömmel visel lencsét - mintegy 1,5 - 2 éve...Addig nem adom oda a lencsét, amíg én úgy nem látom, hogy az biztonságosan fog is menni az illetőnek. S amíg meg nem hallgatta a kiselőadásomat, hogy mit szabad lencsében, mit nem, s mire is kell odafigyelni a viselés kapcsán.
Ez lehet kegyetlenül hangzik, de a páciens érdekeit tartom szem előtt (hosszútávú érdekekről beszélek).
Jellemzően 3-4 kivétel és ugyanennyi behelyezés - ami stabilan megy- kell a lencse kiadásához (nálam).Üdv: Ferkó
VIBO:#3356
Ezt szerinted jól csinálod így? Mármint hogy hogy fórumon látatlanban mondja meg neked bárki, hogy mit is viselj?
Csak mert illene látni, hogy tényleg a lencse miatt van e bármi "bepirosodás". És az sem mindegy, hogy a conjunctiva (kötőhártya) vérbő, vagy pl. a limbus erezettebb...
De te tudod, én a magam részéről nem akarok ehhez aszisztálni. -
VIBO
őstag
Hali
Biofinity lencsét használok egy ideje.
Bal szemem bepirosodik tőle. Mit javasoltok helyette? Hasonló vagy jobb kategória is jöhet. Ja annyi van, hogy glaukómás vagyok. -
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Természetesen el szoktam olvasni minden használati útmutatót mielőtt használok valamit.
A sóoldat alatt magát a lencse tisztító folyadékot értettem, nem sima sóoldatot.
A szempiszkálásnál a szemhéjamat szoktam dörzsölni, nem nyúlok bele a szemembe. Persze nyilván nem egészséges. Igyekezni szoktam elkerülni, de van úgy, hogy csak azt veszem észre, hogy már megint igazgatok.Az alap dolgokkal azért nagyjából tisztában vagyok. Csak nehéz mindenre odafigyelni elsőre. Persze a kézmosás a lencse kivétel és betétel előtt nálam is alap.
Tartót találtam egy weboldalon: Ez lenne az. Vagy legalábbis valami hasonló. De ha nem szükséges a csipesz, akkor lehet, hogy hagyom is a fenébe. Bár így akkor is könnyebb vinni a felszerelést.
Folyadék és optimetrista.... Hát nekem ő adta a választás jogát annak idején. Elmagyarázta a különbséget a AOsept és a Pure Moist között és megkérdezte, hogy melyiket szeretném. Kihangsúlyozta, hogy lencsét tenyérben tisztítani nem lehet az AO-val. Viszont hatékonyabb, mikor éjszaka állni hagyom benne.
Legendákat hallottam már én is arról, hogy 1 havi próbalencsét kapnak emberek a vizsgálat után, de nekem ehhez nem volt szerencsém. Próbára kaptam egy napi lencsét és annyi. 1-2h, 6000Ft. És a mai napig nem tudom rendesen kivenni a szememből a lencsét.
Van, hogy 20 percet állok a tükör előtt mire sikerül az egyik szemem. Bár azt megfigyeltem, hogy minél jobban ki van száradva, annál hamarabb tudom kivenni.
Ráadásul eddig az összes ismerősöm a lencsét a szemén lefele húzta és úgy vette ki. Nekem az egyik ujjammal a felső, a másik ujjammal az alsó szemhéjat kell tartanom, hüvelyk és mutató ujjal pedig a össze kell nyomnom a szememet, hogy "elpattanjon" róla a lencse. Amolyan csíptető mozdulattal.
Néztem youtube videókat, de sehol nem találtam ilyet. Csak a lehúzósat. Bár amíg ki tudom venni, addig nem zavar. Csak nem szeretném, ha sérülne a szemem a sok próbálkozás miatt.
El fogok menni egy másik illesztőhöz is, hátha mást mond. Bár ilyenkor kicsit úgy szoktam érezni, hogy kinek mi a hitvallása azt mondja és nem azt ami jó...
Köszönöm még 1x a tanácsokat, élménymegosztásokat.
Üdv: Katsu
-
ferkoboy
senior tag
Ugyanaz a HydraGlyde Matrix (ami a nedvesedést biztosítja - hogy ne száradjon úgy a lencse) található meg az OF. PureMoist-ban, mint az AOSept-ben. Tehát száradásos szempontból nem lesz különbség.
AOSept - sokkal nagyobb odafigyelést igényel a használata. A minimum, hogy a használati útmutatót elolvasod, mielőtt használnád. Ellenben sokkal jobb a tisztító hatása!!!
Speciális esetekben érdemesebb ezt használni (AOSept-et), de ezt inkább optometrista, vagy szemész-kontaktológus döntse el, mintsem te magadnak!Az, hogy 10h múlva felülfertőződne, azt az elhintett tévhitet erősen cáfolnám!!! Ugyanis nem egy sima normál Peroxidos oldat az AOSept. Mást is tartalmaz még (bár tény, hogy fő összetevője hirdogén-peroxid).
Lencséhez nedvesítő csepp: Systane Ultra, vagy Optive (utóbbinál a sima, nem a Plus)
A Refresh is használható, de ez csak egy vizesebb műkönny. Többszöri csepegtetést igényel. Ugyan ennek a gyártónak a terméke az Optive is. Nem véletlen ajánlják erősebb szemszáradás esetén az Optive-ot.A sóoldatot felejtsd el! Akkor már sokkal inkább az OF. PM.-ból cseppents a szemedbe. Ugyanis ez legalább felbontást követően 6 hónapig eláll. A normál sóoldat meg semeddig.
Csipesz - felejtsd el! Ha lágy lencsét viselsz, akkor azt biztonságosabb tiszta kézzel kivenni. Csak legyen aki megtanít a helyes technikára!
Tükrös tok - beszerezhető. Kis táska is kapható. Pár száz forintos tétel.
Üdv: Ferkó
-
skracy
újonc
Szia Katsu!
Szívesen! Tudom, hogy az elején mennyi kérdés/kétely merül fel, mert én is az elején vagyok...
És tudom, milyen jó, ha érkezik egy kis segítség. Sajnos - vagy szerencsére - nincs nagy tapasztalatom, és szakmailag sem vagyok a témában otthon (ezt mindig mondom), így tanáccsal nem tudok/merek szolgálni, csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani.
Én is sokáig (kb. én is 4 évig) húztam, mire rászántam magam a lencsére, addig szemüvegeztem, de leginkább nem volt semmi. Mivel csak kis korrekcióra van szükségem, elvoltam így a mindennapokban, nem is tűnt fel, hogy nem látok élesen. A különbség (mert azért így utólag bevallom: jelentős) csak most szembetűnő, hogy van lencse. Ami miatt pedig rászántam magam az az, hogy a szemüveget nem szerettem, viszont egyre gyakrabban fájdult meg estére a fejem, illetve éreztem, hogy nagyon fáradt volt már délután a szemem, illetve kétszer is begörcsölt egy ér a bal halántékom környékén. Amióta hordom a lencséket, azóta semmi ilyen jellegű panaszom nem volt, szóval a -0,75-ös korrekciói is ennyit jelenthet - az éles, részletgazdag látásról (ami szinte egy új élmény volt) nem is beszélve...
Az AO-nak valóban kisebb a gázáteresztő képessége (DK/t), de ezt is a nagyon jó kategóriába sorolják, így nem gondolom, hogy ebből gond lenne, főleg csak nappali viselet mellett. De erről inkább a nálam jobban hozzáértők mondjanak majd valamit... (engem is érdekel a véleményük) Viszont ha ez aggaszt, akkor ott van az AO Night&Day (most ilyenem van), aminek a legmagasabb ez az áteresztő képessége - érezni én mondjuk nem érzek semmi különbséget a Bio-hoz képest...
A víztartalom az egy érdekes kérdés. Logikusan gondolkodva, a magasabb víztartalmú lencse kevésbé szárítja a szemet - gondolná az ember (én is)... Azonban a valós helyzet ennél bonyolultabb, ugyanis az a magasabb víztartalmú lencse is szárad (főleg egy "száraz" szemben), és azt a magasabb víztartalmat valahonnan pótolnia kell. Ezt pedig a szemből próbálja pótolni, vagyis a szemtől von el nedvességet, így aztán a nap végére áll elő az a helyzet, ami nálam is jelentkezett... Tehát az a kijelentés, hogy a magas víztartalom jó, ebben a formában nem állja meg a helyét, inkább a helyes arányt kell megtalálni, ez viszont már (ismét csak) egyénfüggő.
Kis tartó? Én pont az AO-hoz kaptam egy kis cipzáras Alcon tasakot ("kezdőcsomag"), ami akcióban volt 4500 pénz. Ez tartalmazott 1 havi próbalencsét, 1 mini lötyit (OF PM) és egy kicsi Systane Ultra szemcseppet. Azóta én ezt a tasakot használom, igaz a nagy lötyi kikandikál belőle, de annyi baj legyen... (Utazáshoz majd veszek bele kicsi folyadékot.) Hogy van-e valami hasonló akció, azt meg kell kérdezni... Próbaképp úgysem ajánlott 1 hónapnál több lencsét venni (van ahol ez ajándék, de ilyenről csak olvastam, én minden próbáért fizettem), illetve úgyis menni kell illesztésre. A lencsecsipesz szerintem felesleges, de cáfoljatok meg, ha nincs igazam. Kis tükör (pl. sminkeléshez) meg több helyen is beszerezhető. Apropó beszerzés - én a webshopokat ajánlom, mint elsődleges beszerzési forrás (nagyobb választék, alacsonyabb árak), persze a kellő körültekintéssel, és a megfelelő vizsgálatok (lencse esetében) után.
Ja, "szempiszkálás" - ezt nagyon ne csináld, mert a végén a szemészeten köthetsz ki. Már maga a piszkálás is irritálhatja a szemedet, amitől aztán begyulladhat, de ami rosszabb, az a fertőzésveszély. Most őszintén, minden "piszkálás" előtt kezet mosol?
Szemcseppet viszont mielőbb szerezz be, ha ilyen problémád van, és csepegtess - a legtöbb optikában/gyógyszertárban kapható, max. nem az lesz a végleges...
Üdv, skracy
-
Katsu
aktív tag
Szia Skracy,
Korábban már olvastam a történetedet a szemeddel. Köszönöm, hogy külön nekem is leírtad.
Megspóroltál nekem most egy AOSept vásárlást. Maradok az OF-nél.
Viszont ki fogom próbálni az AirOptix lencsét. Hátha kényelmesebb lesz. Gyakorlatilag egész nap érzem a mostanit, hogy a szemembe van és emiatt egész nap piszkálom a szemem, ami szerintem nem jó.
Kicsit mondjuk aggódom, mert az AO nem éro el a Bio DK/t szintjét, sem a víztartalmát. Úgy tudom, hogy az a jó, ha minél magasabbak ezek az értékek.
Viszont ennyi pénzt megér a próba, a nyers számok helyek. Ha beválik, akkor az egészségem megér ennyit.Azt nem mondom, hogy örömmel léptem be a klubba. Közel 4 évet húztam az egész szemüveg/lencse dolgot. Nem akartam beismerni, hogy szükségem van rá. Így utólag azt mondom, hogy hülye voltam... Tök jó élesen és tisztán látni.
Főleg részletgazdagon.
Szemcseppet is fogok nézni.
Esetleg arra van valami tipp, hogy honnan szerezhetek be olyan kis tartót vagy dobozt, amiben van lencse csipesz, tükör, mini folyadéktartó és a lencsetartó is belefér? Egyszerűen nem találok semelyik boltban sem.
Köszönöm.Üdv: Katsu
-
skracy
újonc
Szia Katsu!
Üdv a klubban!
Amíg a "Fórum öregjei" válaszolnak - minden tiszteletem Nekik -, megosztom a saját tapasztalatomat, mert hasonló problémával küzdöttem, mint Te. Nekem is nagyon érzékeny a szemem, és gyorsan szárad (igaz, egész nap monitor előtt ülök...), de szerencsére egész jól elvagyok már...
Én is friss lencsés vagyok, de szerintem amit használsz (Biofinity + OF PM), az az egyik legjobb kombináció. Persze, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mi jó neki... A Biofinity lencsék (ilyenem volt) nekem nagyon kényelmesek voltak, észre sem vettem, hogy valami van a szememen. A probléma a száradás volt, vagyis kb. 6 óra használat után már nagyon is kezdtem érezni a lencséket, majd (8-10 óra után) a kivételt követően jött az igazi kellemetlenség (szúrás, égés, gyulladás, könnyezés). A végén már nem is hordtam 6-8 óránál tovább (ja, még mindig van 2 párom...), így a váltás mellett döntöttem. Nem is bántam meg, mert volt próbában AirOptix Aqua, és végül (most ezt hordom) AirOptix Night&Day, amikkel (nekem) sokkal jobban bírta/bírja a szemem. Viszont ha elfogy a Night&Day, szerintem a sima Aqua-nál fogok kikötni, mert nem érzek nagy különbséget, ellenben jóval olcsóbb... Tehát az én szavazatom az AirOptix Aqua-ra esik, de ez nem jelenti azt, hogy neked is ez lesz a legjobb. (Ja, illeszkedés: állítólag mindegyik nagyon szépen illeszkedik (8,6-os görbülettel).)
Folyadékban csak kettőt próbáltam, illetve használok: OptiFree PureMoist és AOSept Plus with Hydraglyde. Nekem az előbbi jött be jobban. Könnyebb használni, bármikor öblíthetem, moshatom vele a lencséimet és nem bántja a szememet. Elvileg lehet szembe is tenni, de én ezt nem erőltetném - nem erre a célra fejlesztették, és nem erre kapott engedélyt. Arra ott vannak a szemcseppek... Ja, szemcsepp! Sóoldat is mehet, persze, de sokat nem érsz vele. Kb. annyi mintha a száraz kezedet vizezéssel "kezelnéd" - nagyon átmeneti segítség. Szóval, nézz valami szimpatikus szemcseppet száraz szemre, ami lencse mellé is mehet. Nekem a ReFresh jött be, de sokan dicsérik (és állítólag jobb minőség) a Systane Ultra, de még van pár ezeken kívül is persze... És egy (ajánlott és tapasztalt) jó tanács: pár perccel a lencsék betevése és kivétele előtt is csepegtess a szemeidbe - sokkal jobb lesz, meglátod.
AOSept Plus with Hg (nem higany
): ezt is kipróbáltam, illetve használom is heti egyszer, vagy kétszer, hogy hidrogén-peroxiddal is fertőtlenítsem néha a lencséket. Igazából azt gondolom - sok kutakodás után -, hogy ez csak amolyan lelki megnyugvás a részemről, mert nem fertőtlenít jobban, mint az OptiFree (akármelyik). Sőt, egyes tesztek szerint, ha sokáig állni hagyjuk (>12h), akkor még vissza is fertőzhet, mert kb. 6 h után már csak (a visszamaradt) sóoldatban ázik a lencse, és ha nem volt tökéletes a fertőtlenítés (ilyen pedig szinte nincs is), akkor az esetlegesen megmaradt kórokozók újra szaporodásnak indulhatnak. (Ezt olvastam, nem az én véleményem! - ezt szeretném hangsúlyozni. Lehetnek más vélemények/eredmények is.) Ami az AOSept mellett szól, hogy tartósítószermentes, így nem okoz allergiát, ami a tartósítószert tartalmazó folyadékok mellett (pl. OptiFree is ilyen) - habár kis arányban - előfordulhat. Hátránya viszont, hogy macerásabb, nagyobb körültekintést igényel a használata, és szembe véletlenül sem kerülhet. Tehát nem öblítheted vagy "moshatod" át vele (pl. tenyeredben) a lencsét napközben. De nekem pl. a 8-10 órás állás (közömbösítési folyamat) után is csípi kicsit a szememet az első néhány percben a behelyezést követően - utóbbi alkalmakkor behelyezés előtt leöblítettem őket OptiFree-vel, így már jobb a helyzet...
A végén is elmondom, hogy ez csak az én tapasztalatom, nem biztos, hogy Neked is ez lesz a tuti.
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Friss vagyok a lencsések világában, kb 2 hónapos. Azt szeretném megtudni, hogy monitorozáshoz milyen lencsét javasoltok? A mostani egy biofinity coopervision. Pure Moist cuccal tisztítom. Amit szeretnék leváltani éjszakai áztatás céljából egy AoSept Plus with HydraGlyde-ra. Erről van véleményetek?
A mostani tüneteim azok, hogy elég hamar ég a szemem. Gondolom kiszárad. Sajnos nem tudok minden órában a pislogásra figyelni. Szóval egy kényelmesebb lencsét keresek. Emellett megpróbálok valami csepegtetőt is beszerezni, ami lencséhez való. Bár azt hallottam, hogy nyugodtan a sóoldatos szerből is csepegtethetek, ha vészes a dolog.
Szóval szeretném kikérni a véleményeteket.
Előre is köszönöm.
-
athomi
veterán
válasz
MATEO6600 #3345 üzenetére
Azóta nem bízok az ilyen boltokban, mióta ráültem a szemüvegemre úgy 6 évvel ezelőtt, eléggé csúnyán meghajlott és ahol csináltattam, kértem hogy javítsák meg. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem lehet megcsinálni, de (!!!) vannak akciós kereteik és adnak kedvezményt az üvegre... Épp egy Ofo bolt volt, meg a másik ahol ugyanezt mondták egy VE.
A Papp Optika meg helyreállította 1.000,-Ft-ért úgy hogy ma is ezt a szemüveget használom. Szóval ennyire lehet bennük megbízni, hogy hazudnak.
A kontaktlencsék rajtuk kívüli beszerzéséről meg ugyanazt a félrevezető információt próbálták próbálták nekem beadni, amit skracy fórumtársnak. Lejárt, átcímkézett, hamisított, stb.
-
MATEO6600
őstag
Igazad van! De:
Valószínűleg azért kerül ott 14ezerbe a lencse és nem 8-ba, mert így is megéri nekik. Ha olcsóbban adnák, lehet kisebb haszon jönne be, de ezt mi nem tudjuk mert nem látunk bele.
A nagytöbbség még mindig az ilyen boltokban vásárolja a termékeket, és nem ismerik/nem bíznak meg a webshopokban. Bár egyre többen térnek át az ismerettségi körömben a weben keresztüli beszerzésre, azért nagyrészük még mindig az Ofo meg VE boltokban bízik meg.
A legjobb szerintem, ha webshopból rendelünk, és rendszeresen elmegyünk kivizsgálásra. Merthogy ott is lehet ám, csak nem kötelező! -
skracy
újonc
válasz
barbika. #3341 üzenetére
Szia!
Gondolkodtam rajta, válaszoljak-e erre, mert egyeseket esetleg sérthet a véleményem, de aztán csak nem tudok elmenni a téma mellett szó nélkül.
Ahogy Tel Elek is írja, számos megbízható internetes áruház van. Persze vannak - ahogy a való életben is - olyanok, akik a "zavarosban halásznak". Kicsit körbe kell nézni (hozzászólások, fórumok, cég alapítása és hogy valós-e, stb...), nem csak az árat nézni, és azért jó eséllyel kiszűrhető, amelyik megbízható. Ez nem csak a kontaktlencse, hanem bármilyen más internetes vásárlás esetén igaz. De az életben sem a piacra megyünk megbízható lencséért vagy elektronikai termékért...
Amit leírtál, az nagyon emlékeztet a saját tapasztalatomra is az első optikában, ahol a lencsémet illesztették (azóta váltottam már). Itt (persze nem az első alkalommal, hanem mikor visszamentem később folyadékért), ahogy meghallották az internet szót, mintha ördögöt kiáltottam volna, azonnal "rám támadtak", hogy az internet így, meg úgy (közben előjött a hamisítás, átcímkézés, lejárt termék, stb...stb... téma), és szinte kioktattak, hogy "aki az interneten vásárol, az utána oda menjen a panaszával is". Komolyan mondom, köpni-nyelni nem tudtam, csak bólogattam nagyokat, aztán igyekeztem mielőbb távozni - azóta sem mentem oda vissza... Én kérek elnézést, de azért engedtessék már meg, hogy ott és azért fizessek, amiért én szeretnék - ha már az én pénzemről van szó...
A véleményem az, hogy ha az optikák korrektül képeznék az áraikat, akkor ott venném meg ezen termékeket (lencse, folyadék, stb...), akkor is, ha kicsit drágábbak, mint az interneten. Elfogadnám, hogy a plusz szolgáltatásért (törődnek velem, rendszeres időközönként megvizsgálnak (aminek persze külön díja van)) valamivel többet fizetek, DE nem ez a helyzet. A legtöbb optika - tisztelet a kivételnek - 100-150 %-os (néha több) haszonkulccsal dolgozik. (Tudom, mert korábban beszállítóként több optikával álltam kapcsolatban.) Ebben a formában pedig nem tartom tisztességesnek a hozzáállásukat, amire pláne nem az a megoldás, hogy a konkurenciát (pl. internet) elmondják minden rossznak... Gondolom, hogy az internetes áruházak sem szerelemből dolgoznak, nekik is megéri valamiért, és ha egy internetes áruháznak megéri egy lencsét negyed évre (2x3 db) kb. 7e Forintért (áruházanként és termékenként változó!) árulni, akkor talán azt nem kellene 14e Ft körül adni az optikában, mert ez már lehúzás - főleg úgy, hogy el is várnák, hogy ezt ott vegye meg az ember... Át kellene ezt nagyon gondolni, és mondjuk 8-9e Ft között árulni, amiért jó eséllyel oda mennék érte (és gondolom még sokan mások is). Igaz, így kisebb lenne az egy termékre eső haszon, de összességében nem biztos (a nagyobb forgalom miatt), hogy rosszul járna az ilyen optika. A konkurencia ilyen formában történő becsmérléséhez pedig no comment, az abszolút elfogadhatatlan, ahogy egy vevő "kioktatása" is...
-
barbika.
csendes tag
Sziasztok!
1 éve hordok kontaktlencsét, és az üzlet ahol csináltattam a kontaktlencsém, azt a tájékoztatást adta, hogy ne vásároljak internetes boltból lencsét, mert csak azért olcsóbb mivel hamisítják.
A barátom szerint ez nem igaz, csak azért riogatnak hogy náluk vásároljak jó drágán.
Ez mennyire igaz? Vagy csak azt akarják hogy náluk vásároljak?
-
bismillah
csendes tag
válasz
bismillah #3339 üzenetére
Amugy szeritntetek 2013 óra ezek az értékek változhattak?
Dioptria(PWR) : -4,75
Görbület(BC) : 8,7
Cylinder (CYL) : -0,75
Fok : 50°Dioptria(PWR) : -4,75
Fok : 120°Szerdán megyek szemészetre de kíváncsi vagyok
23 éves vagyok
2 éva van ugyan az a sszemcsi nem érzek válltozást.
Lencsénél sem hiszem hogy válltozna. -
skracy
újonc
válasz
bismillah #3336 üzenetére
Hello bismillah,
én behelyezés előtt, és napközben is többször cseppentek Refresh-t lencse mellett ("lencsére"). A leírása szerint is lehet lencsével használni, és nem is volt semmilyen problémám vele. De ez csak az én tapasztalatom, szakmailag nem értek hozzá... - várd meg a hozzáértőbbek (pl. Ferkó) válaszát is
-
bismillah
csendes tag
Hali
Refresh cuccot hogy kell használni? Cseppentek és mehet be rögtön a lencse vagy várni kell, illetve kontaktlencsére cseppenthető napközben?
-
emiki6
veterán
Na, 2 hete én is erősítem a kemény kontaktlencsések táborát. -13 körüli mindkét szemem, arra nem igazán működött a lágy...
Eddig jobb, mint a szemüveg. Nem elég kényelmes, de ez már csak ilyen. Szemüvegnél (amit 17-18 évig hordtam) mindenképp jobb, ha ezt is megunom, akkor talán műtét. -
törölt tag
Egyszer vettem hialuronsavas szemcseppet (blink), sz@rt sem ért.
Szerintem ettől sem kell csodát várni, de persze egy próbát tehetsz.Mondjuk sosem értettem, hiszen a hialuronsav annyit csinál, hogy magához vonzza a vízmolekulákat, ettől az én szememnek nem lesz jobb.
Ellentétben az olyan szemcseppekel, melyek valamilyen ásványi/szintetikus olajszármazék által filmréteget képeznek a szemen, ezáltal megakadályozva saját könnyállományunk elpárolgását. Igazából a különféle krémek, kenceficék is ezen az elven működnek, a többi javarészt humbuk.
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3332 üzenetére
Szia Ferkó!
Köszi a hozzászólásokat (az előzőt is)! A Vizol kapcsán biztos van igazság abban, amit mondasz (hogy valamivel ki kell tűnni - néha ezek tényleg banális dolgok tudnak lenni...), de a Vizolnak van egy erősebb (0,4 %-os) változata is "súlyos szemszárazságra" (http://www.vizols.hu/vizol04.html), ami lehet, hogy "többet nyújt", mint a Refresh. Illetve tartósítószermentes, és az az ezüstionos szűrő sem hangzik rosszul... Egy próbát szerintem megér (adjuk meg az esélyt alapon), aztán ha nem jobb, akkor visszatérek a bevált Refresh-hez. Szerintem...
(Annyi hátránya mondjuk van ennek (a leírás alapján), hogy lencse viselése közben nem lehet használni, csak előtte és utána. Ezt mondjuk nem értem, hogy miért, ha egyszer tartósítószer mentes...) -
ferkoboy
senior tag
-
skracy
újonc
válasz
bismillah #3330 üzenetére
Szia!
Hasonló problémával küzdök, csak nálam nem a por, hanem az egész napos monitor előtti munka miatt szárad a szemem (lencse). Újonc lencsés vagyok
, szóval nincs nagy összehasonlítási alapom, de nekem a Refresh szemcsepp bevált. Ez használható lencse mellett is, becseppentek vele behelyezés és kivétel előtt egy 5-10 perccel (ezt az optikában és itt Ferkó is javasolta), és napközben 2-3-szor 2-2 cseppet. Így teljesen jól elvagyok, nem szokott száraz érzésem lenni amíg bent a lencse.
Egy másik, amit használtam az a Systane Ultra, ami állítólag jobb minőség, viszont én attól pár percig homályosan láttam cseppentés után, így nemigazán nyerte el a tetszésemet... Aztán a minap olvastam egy új cseppről (VizolS), amit a korábbi hozzászólásomban is kérdeztem - ezzel nincs tapasztalatom, de a leírása alapján ígéretes...Lehet, majd kipróbálom, hacsak nem jön negatív hozzászólás.
-
bismillah
csendes tag
Hali
2013 ban szemüvegről áttértem kontaktlencsére pár hónapig hordtadm de olyan volt a munkám hogy sok por szállt (raktár)
Most már más helyen dolgozok ahol nincs nagyon por.Akkori kontaktlencsém adatai:
Air Optix for Astigmatism
Jobb
Fok : 120°Air Optix for Astigmatism
Bal
Fok : 50Meg hozzá Opti-free Pure Moist
Akkor voltak olyan dolgok hogy néha ugy láttam minta könnyes lett volna a szemem, de persze száraz volt a lencse.
Amikor szedtem ki szinte tapadt az ujjamra.Van szemcsepp vagy műkönnny amit használhatok?
Mit ajánlotok? -
skracy
újonc
Sziasztok!
Most hallottam (olvastam) egy új szemcseppről szárazság ellen: VizolS Van olyan, aki már használ(t) ilyet? Milyen tapasztalatok vannak vele? Érdemes kipróbálni? Jókat írnak róla, de jó volna a user oldalról egy-egy vélemény (tapasztalat)... Előre is köszi!
skracy
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3324 üzenetére
Nagyon köszönöm Ferkó a válaszokat!
A lencsét megnézték lámpával, elvileg "teljesen jól illeszkedik"... Szóval, akkor elhordom. Bár kicsit kellemetlen, hogy utána (és még másnap is picit) gyulladt a szemem (a fehér rész "eres"). Arra gondoltam, hogy akkor mégiscsak kérni fogom a N&D-t, aztán majd felváltva elhordom (1 hónap Bf, 1 hónap N&D), úgy talán annyira nem veszi igénybe a szemem... Ez így akkor szerinted OK?
Illetve - ha kérhetem - még légy szíves írj valamit az első kérdésemre (N&D vs. sima Air Optix Aqua). Előre is köszönöm!
További jó hétvégét!
-
ferkoboy
senior tag
A szemed saját corneájának a BC-je nem egyenlő a kontaktlencse centrális részének bázosgörbületével.
Mindig az a fontos, hogy a szemeden jól illeszkedjen a lencse. Nem a "nyers" paraméterek!
Éppen ezért kell lencsét váltani csak -és-kizárólag illesztővel együtt!!!
Ha látnánk - mint ami nem fog kederülni a VE lapodról - a te szaruhártyád görbületi értékeit, az alapján hamarabb meg tudnám mondani, hogy jó lehet e a J&J lencse neked, avagy sem. Persze biztosat itt is csak réslámpás vizsgálattal lehet mondani.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
1.
a. Nem, ilyen panaszok mellett nem merül fel bennem, hogy az OF-PM lenne a hibás. Sőt! Szemszáradás esetén pont, hogy jobb mint társai.
Ezzel nem azt mondom, hogy mindenkinek az OF fog legjobban beválni, de attól még tény, hogy az az egyik (- ha nem A -) legbiztonságosabb. Van akinél pl. a szemben lévő könny PH-értéke másabb [lúgosabb/savasabb], s ott pl. csíphet az OF az első 5-10 mp-ben. Ott szoktunk valami mást választani. (pl. Biotrue...)...stb. De a te esetedben nem erről van szó. Hanem arról, hogy (feltételezve) kiszárad a lencséd a nap végére.
b. AOSept - ez egy teljesen más rendszer [peroxidos]. Közvetlen szembe nem kerülhet. Csak a saját tárolótokkal használható! És a folyamat lezártáig, ami minimum 6 óra (inkább 8 óra) hozzá sem érhetsz a lencséhez!
Jó folyadék az AOSept , csak sokkal körültekintőbben kell vele bánni, mint bármi mással!
A minimum az, hogy a hozzá adott tájékoztatót alaposan el kell olvasni!!!c. Ha az a másik az AOSept, akkor az mehet ugyan annál a lencsénél. Nem muszáj új lencsét bontani hozzá.
Más folyadék esetén viszont erősen javasolt új folyadéknál új pár lencsét is kezdeni!!!2.
Olvasok itt olyan sületlenségeket... (nem téged hibáztatlak, csak az "optikust").
Vagy legyen optometrista, s akkor hozzá tud szólni, vagy ha "csak" látszerész az illető, akkor hallgasson, ha jót mondani már nem tud.
Ha tételezzük fel, hogy tényleg jól illeszkedik a szaruhártyádon a Biofinity, akkor igenis elhasználhatod a meglévő lencséket. Nem fog tudni semmilyen "allergia" kialakulni.Attól, hogy száraz a torkom, még nem leszek allergiás a borra... persze ez csak vicc, de tényleg tud az illető "optikusod" téves következtetéseket kitalálni.
Üdv: Ferkó
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3319 üzenetére
Még 2 kérdést légy szíves engedj meg - aztán visszafogom magam...
1 - Az nem is merül fel, hogy esetleg nem is a lencsével, hanem a folyadékkal (OF-Pm) lehet a gond? Csak mert fórumokon olvasva (igaz, biztosan sok "hülyeség" is kering), olvastam olyat, hogy folyadék váltással megoldódtak a problémák... Ha vennék egy kicsi AO Septet próbának, az jó lehet? (Olvastam olyat is, hogy egy lencsét nem lehet különböző folyadékba tenni, vagyis folyadék váltásnál új lencsét bontsunk - ez igaz?)2 - Mivel eddig nincs jelentkező a megmaradó lencsékre, azokat azért elhordhatom ilyen napi 6-8 órában, vagy inkább ne? Optikus szerint kialakulhat tőle "lencse allergia" és akkor vége a lencsézésnek - ez igaz?
(Még semmi nem kötelez, mert csak jövő héten jön meg az új lencse, és még nincs kifizetve... Ezért is agyalok...)
Előre is köszi a válaszodat! Illetve köszönöm (Ferkón kívül) bárki másnak, akinek volt hasonló tapasztalata, és válaszol.
-
nOvOp
senior tag
válasz
ferkoboy #3317 üzenetére
Köszi a választ!
Amikor írtam, másnap kellett visszamennem a VE-be, hogy megmondjam, jó-e a kapott lencse vagy sem. Mivel nem éreztem jónak, így nem kértem. Erre javasoltak egy másikat (Johnson), azt mondták hogy az egy jobb lencse, igaz drágább, de próbát megér. Most erre várok, hogy azt is kipróbáljam.
Érdekes, hogy most a papírra más görbületi érték került, de ezt nem említették nekem, csak otthon láttam. Van ennek jelentősége? Arra gondolok, hogy elvileg mindegyik lencséhez ugyanaz az a mért érték szükséges? Tehát most a lencse miatt adott más értéket vagy egyszerűen csak finomítani akart a problémám miatt?
JJ OASP 0000 P0000 D1400
Jobb kl., görb. 8,40, sph +1,50 cyl 0,00 A0JJ OATP 0000 P0000 D1450
Bal kl., görb. 8,60, sph +5,25 cyl -1,75 A80Ja és mindkét alkalommal (amikor kaptam a próbalencsét ill. amikor visszamentem) megnézték a lencse illeszkedését és azt mondták, hogy teljesen jó. Két külön optometrista (vagy doki) is megnézte.
Hogy a lencse hibás vagy sem, én azt sajnos nem tudom megítélni.
"b" verzióra van javaslatod Budapesten?
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3319 üzenetére
Köszönöm a biztatást!
Ha ez sem válna be (bár nagyon remélem, hogy igen), akkor Te mit javasolnál? Illetve még egy kérdés: az N&D mennyivel jobb a sima air optix aqua-nál? Mert árban majdnem a duplája... Csak üzlet, vagy tényleg van benne ennyi? (Annyit én is találtam, hogy valamivel jobb az oxigén áteresztő képessége - de azért nem a duplája...)
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
Szia!
VE-ben sajnos megvan, hogy mit kell eladni. És a kódolt elnevezésű (átnevezett) lencsék sem segítik az egyértelmű tájékozódást...
A bal lencse ha cylinderes, akkor az van amikor kezdetben furcsább lehet, bár ott is az a jó, ha szinte rögtön már nem is érzi a viselője, hogy bent van.
Ha hosszabb távon is kellemetlen, akkor valószínűleg az a lencse nem jól illeszkedik!
Ezt viszont az illesztőnek illene látnia.Én mindenképp visszamennék, s jelezném a problémát. Vagy "b" változatként keresnék egy másik helyet.
A "sorját" dologra annyit, hogy ha valaki illesztőként ilyet mond, akkor:
- 1. valami nagyon rossz minőségű lencsét árul
- 2. nem túl hozzáértő. És a lencse nem illeszkedését igyekszik ráfogni a hibás gyártásra.
De könyörgöm: Hibás vagy Sérült lencsét nem teszünk be a szemünkbe!Üdv: Ferkó
-
skracy
újonc
Valószínűleg az én szemem nem bírja a Biofinity lencséket, ezért is lehetett a kivétel utáni kellemetlenség... Hosszabb viselet után (8+ h) teljesen begyullad tőle a szemem, de csak miután kivettem - optikus szerint kiszárítja a szemem, csak ezt nem érzem, amíg rajta van... Rövidebb hordás esetén (6 h) megoldás a Ferkó által is javasolt csepegtetés, de hosszabb idő után ez sem segít (persze, enyhít a tüneteken). Szóval, a következő 2 megmaradt lencse eladó - ha esetleg van itt valaki, aki ilyet használ:
- 2 db -0,5 dioptriás, BC 8,6 (lejárat: 2018.12.)
- 2 db -0,75 dioptriás, BC 8,6 (lejárat: 2019.2.28.)A 4 lencse összesen 4000 Ft, de külön-külön is odaadom, így 2000-2000 Ft. Szombathelyen átvehető, vagy postán küldöm (+500 Ft). Természetesen az eredeti dobozában, bontatlanul...
Előre is köszönöm, ha elviszi valaki, mert kidobni azért sajnálnám, elhordani meg nem akarom/merem (nehogy károsítsam vele a szemem).
u.i.: a köv. próba air optix night&day - sajnos elég húzós az ára, de állítólag ez a legjobb, ha ettől is szárad a szemem, akkor lehet, nem is lehet lencsém...
Majd beszámolok.
-
athomi
veterán
Múltkor a Lidl-ben Optisana 360 ml-es kontaktlencse ápoló folyadékot árultak akciósan 1.000,-Ft-ért. Nekem nem volt vele problémám.
Tud valaki valami szakmaibbat a termékről?Összetevők: Nátriumklorid, bórsav, nátrium-tetraborát, nátrium-citrát, poloxamer, hidroxipropi-lmetil-cellulóz, dinátrium edetát 0,002% és polihexametilán biguanid 0,0001% tisztított vízben.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Most vennék először kontaktlencsét és mivel a szemüvegemet is a VE-ben csináltattam, odamentem most is.
1 évvel ezelőtt már kipróbáltam egyet, az csak 20 percig volt rajtam (csak egy ingyenes próba volt), de teljesen jónak éreztem. Most szeretnék véglegesen is.
Sajnos tavaly óta romlott a szemem, de elvileg ugyanazt a típust kaptam (sajna nem tudom melyiket, próba lencse), viszont most a bal szememnél elég zavaró. Egyrészt érzem, hogy "van valami a szememben" (főleg a bal alsó részen), másrészt többször homályosan látok vele, amely pár pislogás után helyreáll. A jobb szememnél nincs ilyen probléma, azt szinte észre sem veszem, hogy viselem. Mivel nem tudtuk eldönteni a dokival, hogy esetleg a próbalencse "sorjás", vagy csak szokatlan számomra. Abban maradtunk, hogy megveszem a próbalencsét (egyébként ott kellett volna hagyni) és kipróbálom hosszabb távon. 5 napja viselem, de nem érzek változást, hogy esetleg szokná a szemem. Az fontos, hogy a bal szememre cylinderes kell. Az alábbiakat látom a papíron.PE XRSP 0000 P0000 D1400
Jobb kl., görb. 8,60, sph +1,50 cyl 0,00 A0PE XRTP 0000 P0000 D1450
Bal kl., görb. 8,70, sph +5,25 cyl -1,75 A80"Bausch & Lomb Sensitive Eyes" műkönnyet vettem hozzá, napi 2-3 alkalommal használom, hátha segít, de nem.
A kérdésem, hogy a cylinder miatt más a bal lencsém és az érzet, és ez valószínűleg nem fog változni? Vagy esetleg valóban a lencsével lehet probléma vagy ki kellene próbálnom másik félét?
Mivel elő lencse, így semmi tapasztalatom sincs, hogy egy "jó" lencsével milyen érzete lenne a szememnek.Köszi előre is a válaszokat, tanácsokat.
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3304 üzenetére
Szia Ferkó!
Ígértem visszajelzést - hát, itt vagyok...
Úgy tűnik, ez így bevált, jó lesz. Vagyis cseppentek pár perccel a behelyezés előtt, és jól becsepegtetek a kivétel előtt is egy 10-15 perccel. Nem állítom, hogy teljesen megszűntek az említett tünetek (kivétel után enyhe szúrás, szárazság érzés), de jelentősen csökkentek, alig érezni valamit (nem mind a két szememnél, és nem mindig jelentkezik). Ezzel már én "ki tudok békülni", a napközbeni kényelemért és éles látásért cserébe. Illetve ezt a módszert én is tudom - a kedvező tapasztalatok alapján - ajánlani mindnekinek, aki hasonló problémával találkozik.
Viszont a S. U. továbbra sem vált be nekem, nem kényelmes a használata, így maradok a Refresh-nél. Illetve kaptam próbára egy Gelone nevezetűt - ezt nem ismerem, nem is hallottam róla... Tudsz vagy tud valaki erről valamit mondani? Váltogatni nem nagyon akarom, ami bevált, viszont kidobni is sajnálom (ha egyszer már van), ha jó/ajánlja valaki. Persze, ha nem pozitívak a vélemények róla, akkor kuka...
-
ferkoboy
senior tag
Akkor az jó, mert 0,25 Dptr-ás kontaktlencse úgy sincs!
Keress fel egy illesztőt. S hogy miért? Ha kicsit visszaolvasol, leírtam már fentebb (párszor).Sajnos nem tudom eléggé hangsúlyozni a veszélyeit a dolognak. Nem egy napszemüvegről van szó, amit felpróbálok.
Nem ártana, ha szakszerűen megtanítana valaki felhelyezni a lencsét, és eltávolítani. Továbbá felhívná a figyelmedet az esetleges veszélyekre, s arra is, hogy miként lehet ezeket elkerülni.
Csak egy a sok veszély közül: acanthamoeba okozta keratitis.
Ami odafigyeléssel, a szabályok ismeretével és betartásával továbbá megfelelő minőségű ápolószer használatával kivédhető.Üdv: Ferkó
-
erik88
aktív tag
sziasztok
szeretnék magamnak színes kontaktlencsét
Esetleg valakinek valami ötlete, hogy hol szerezzem be, meg hogy milyen fajtát ? -
ferkoboy
senior tag
Lehet levételnél egy kis hámhiányt okozol.
Próbáld meg azt, hogy kivétel előtt kb. 10-15 perccel cseppentel a szemedbe.S.U.-nál tényleg létezhet ilyen. Érdemes lehet ez esetben először cseppenteni, mielőtt betenéd a lencsét (10 perccel korábban). Cserébe a hatása hosszabban tart, mint a RefreSH.
-
skracy
újonc
válasz
ferkoboy #3299 üzenetére
Szia Ferkó!
Nagyon köszönöm a Te hozzászólásodat is. Sok tanácsot olvastam tőled, amit másoknak adtál, de én is sokat tanultam belőlük - így egy sor dolgot már nem kell kérdeznem...
A Systane Ultrától (még van belőle) azért tértem át a Refresh-re, mert a SU után pár percig néha homályos volt a látásom - gondolom (a leírásod alapján), ez pont azért van, mert kevésbé "vizes"... Egy kb. 10 perc után kitisztult ilyenkor, de az az idő elég zavaró tud lenni. Amúgy irodai környezetben dolgozom, sajnos egész nap monitor előtt, így nem csoda, hogy szárad a lencse/szemem, de nem érzem vészesnek a dolgot.
Amire viszont nem kaptam még választ (szóban is több kontaktlencsést kérdeztem), hogy ezt a kényelmetlen szúró/égő/száraz érzést, miért csak a lencse kivétele után érzem. Mint írtam, amíg bent a lencse, addig minden szép és jó, aztán ahogy kiveszem, rá 5-10 percre jön ez a dolog (nem mindig). Erre volna esetleg valami ötleted/elméleted? Előre is köszönöm.
Üdv: skracy
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest