Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- arden: 400-500W-os passzív hűtésű tápegységek piaci körképe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
skracy
újonc
válasz
ristvan87 #3297 üzenetére
Köszönöm a választ és a javaslatot! De miért jó, ha többet hordom, "keléstől fekvésig"? Úgy nem lesz még erősebb ez a (néha) száraz érzés a kivételt követően? Informálódni szeretnék csupán, nem kukacoskodni...
Az esetleges szárazság ellen (az optikus javaslatára) könnycseppet használok (először Systan Ultra volt, de a Refresh jobban bevált, most az van) - azt megfigyeltem, hogy ha kivétel előtt egy 20-30 perccel jól becsepegtetek (2-3 csepp/szem), akkor kevésbé van ez a száraz jelenség vagy egyáltalán nincs, szóval, lehet, ez lesz a megoldás...
-
BBlue49
csendes tag
válasz
ristvan87 #3260 üzenetére
Én eddig akárhányszor voltam VE-ben, mindig alaposak és kedvesek voltak a vizsgálat során, ráadásul akármit kérdeztem, tudtak rá válaszolni.
Az meg, hogy 3 lencse van benne 3500-ért az egyrészt nem 3 pár, hanem 3 darab, ráadásul tudtommal a biofinity doboza nem is úgy néz ki mint itt ezen az oldalon.
Lencse.hu-ról viszont rendeltem már, és összekeverték a rendelésemet, meg egy VE-be még mindig egyszerűbb visszamenni ha gond van, mint hogy webshopokkal küzdjek az igazamért.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
ristvan87 #3227 üzenetére
Mi alakul ki mi mellé?
Tételezzük fel van egy 2,00D-ás rövidlátásod, tehát hogy te jól láss távolra, -2,00 D szemüveget viselsz.
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy te kb. 50cm-ig látsz szemüveg nélkül teljesen élesen, azon túl már kezd minden kicsit homályosodni. Ez a homályosodás a távolság függvényében egyre nő. (Minél távolabb van valami, annál rosszabb.)És legyen egy veled egyidős barátod, akinek történetesen nem kell szemüveg (tételezzük fel, hogy "emmetróp" - azaz nincs semmilyen fénytörési hibája).
Pl. 50 éves korotokban a barátod már lehet viselni kényszerül közeli olvasáshoz +2,00 Dioptriás olvasószemüveget, míg ugyanekkor te leveszed a szemüvegedet, és te szemüveg nélkül fogsz legalább olyan jól látni -olvasni- mint a barátod a szemüveggel.
Persze ez egy kicsit leegyszerűsített példa. Az akkomodáció csökkenését nem csak az életkor befolyásolja.
Üdv: Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest