Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PociAti
őstag
válasz
Lami66
üzenetére
Párizsról már hallottam, máltai tiltásról még nem.
Különleges okai vagy előzményei szoktak lenni, ami hazai viszonyokkal nehezen összevethető. Pl. Máltán elég jól kiépült robogó hálózat van, nem igazán van szükség borulékonyabb rollerekre. Belvároson belül meg közlekedj gyalog.Az éjszakai ittas rollerbérlésről írtam már párszor, legutóbb 3 hete:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28068-28068.html"A norvég főváros, Oslo hatóságai betiltották az éjszakai e-robogó bérlést. Helsinki is megtiltotta az e-scooter használatát hétvégén éjfél után..."
A Voi honlapja szerint hétvégén éjfél és hajnali 5 óra között nem vehetők igénybe az ő e-rollerei. Gondolom a másik 6 bérlőnél is hasonlóak a szabályok.Ezek jól átgondolt intézkedések, nem úgy, mint az idegből meghozott teljes tiltások.
Illetve a bérroller gyártói is próbálkoznak olyan (mesterséges intelligenciával megtámogatott) rendszert kifejleszteni, ami észleli a vezető ittasságát és megtagadja a roller további használatát. Vagy figyelmeztet, hogy szerinte járdán közlekedsz, pedig ott nem kéne.
The Verge angol nyelvű cikke.
Kulcsszavak:
Lime Vision AI system
Lime Advanced Sidewalk Detection
Driving under the influence (DUI)Nálunk elektromos rollereknél eleinte a zéró toleranciát emlegették, később a kisebb rollereknél a kerékpárosoknál alkalmazott enyhébb szabályt, ha biztonságos kerékpározásra (mi esetünkben rollerezésre) alkalmas állapotban vagy, akkor használhatod.
Valójában nincs normálisan szabályozva, így ne adjunk okot a rendőröknek, azok jogászainak, hogy fogást találjanak. -
válasz
Lami66
üzenetére
Értem, csak bosszant, h pár idióta miatt van a roller közutálatnak kitéve. Meg betiltják.
Ki szívja meg végül?
A keményendolgozórollerező kisember, mert ahol eddig felpattantam egy Lime-ra, ott ezentúl mehetek gyalog, vagy kereshetek egyéb közlekedési formát (helyi járatot valami idegen városban), mert lehet, h nem lesz bér roller lehetőség.
Vagy hát ugye miért nem autóval megyek, én vagyok a hxlye amúgy is.
Gyakori, h valami messzebb városba kell menjek, céges országkártyával elvonatozgatok, és mivel egyre több nagyvárosban van már bér roller, txkre jól össze tudom hozni ezeket az utakat.
De fennáll a veszélye, h pár idióta miatt nem lesz bér roller. :/
-
donbig
tag
válasz
Lami66
üzenetére
Szerintem lassan menni olyan veszélyes mint a gyorshajtás. Ha lakott területen kívül 50-el tüttyögnek előttem majd egy olyan szakaszon, ahol nehéz előzni viszont párhuzamosan ott a jó kerékpárút(pl. Győr-Móvár) az szerintem kontraproduktív lesz. Sok autós fog bepöccenni és belemenni veszélyes előzésbe. Oké, hogy ez most itt a roller topik, de biztos sokan autót is vezetünk, és ez azért elég idegesítő. Hétfőn előttem egy Q5 ment következetesen hatvannal a 82-es úton, ahol szintén varázslat előzni. Nem akarok gyorshajtani, csak annyival menni amennyivel lehet, ott 90-el. Mert kakilnom kell, éhes vagyok, vagy csak. És persze, hogy dühít és előzök. Ezért szkeptikus vagyok, hogy jó lesz - e a rollereseknek is ha a 12 kilós 30-al tüttyögő gépet kiterelik az autók közé? Egyenrangúnak fogom-e érezni magam?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Lami66
üzenetére
Múltkor nekem is elkezdett pampogni egy értelmiségi, az autó ablakán kikiabálva, mert a rollerrel nem akartam egy szakadékos esőelvezető csatornafedélre, meg még pár hibára ráhajtani, ezért egy rövid szakaszon akadályoztam őt, így kénytelen volt sávot váltani (volt neki másik sáv, ahol megelőzött!).
Pampogó ilyenbe nem gondol bele, hogy mi van az út szélén és több évtizednyi aktív autóvezetés után (TV-szerelőként naponta nyomattam, mindenfelé jártam), ilyen megalázó helyzetek adódnak. Holott:
Hol szabad kerékpározni?
Az úttest jobb szélén, többsávos úton a külső sávbanA jobbra tartási kötelezettséget a körülményekhez alkalmazkodva kell kezelni. 2010. január 1. óta nem kell szigorúan jobbra tartani, hanem csak a szokásos módon. Mindig tartsunk legalább 1 méter oldaltávolságot a járdaszegélytől, hogy legyen helyünk az úthibák, csatornafedelek kikerülésére!
Parkoló autók mellett mindig tartsunk ajtónyitásnyi (1,2–1,5 m) oldaltávolságot, hogy a figyelmetlenül kinyitott ajtókat ki tudjuk kerülni!
Többsávos úton, ha keskeny a sáv, tartsunk középre, és foglaljuk el a sávot! Ezzel elkerülhetjük, hogy a sávon belül próbáljanak megelőzni a mögöttünk jövő autók. Majd sávot váltanak, ha előzni akarnak. Piros lámpánál a szélső sáv közepére álljunk be, ha egyenesen akarunk haladni. Így elkerülhetjük, hogy a jobbra kanyarodó autók megelőzzenek és bevágjanak elénk.
Ha a sáv közepén haladunk valamilyen fenti okból, akkor amint alkalom adódik, engedjük el a mögöttünk jövő gyorsabb járműveket!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Memóriakártya topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Férfi 43-as Rollerblade görkorcsolya
- UTOLSÓ! Új, bontatlan Braun Silk epil 7 7-081 nedves-száraz epilátor - 2 év magyar bolti garival! -
- Jackson elektromos gitár
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- JBL Charge 5
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Kisebb mint Bp..