Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23151) PociAti válasza Peaceliker (#23149) üzenetére


PociAti
senior tag

Jobbulást!

Az autósok 50 km/h sebességű jármű esetén legfeljebb autóra, buszra, teherautóra számítanak, nem egy gyalogosra, ami egy fura "nyeles sámlin" áll. Aztán mondják: "az előbb még nem volt sehol, aztán hirtelen ott termett".
A sisak és a protektor arra pont jó, hogy merjen a rolleres olyan tempóban haladni amivel hasonló szituációba sodorja magát. Lehet venni még hozzá kamerát, amivel videóra rögzítheted a beleseteket, de inkább meg kellene érteni, hogy ilyen nagy sebességű, szinte láthatatlan járművekre nem igazán számítanak.
(Kicsit olyan, mint a kormányvégen lévő gyenge fényű indexlámpa.)

(#23152) polo493 válasza Peaceliker (#23149) üzenetére


polo493
tag

volt rajtad sisak mégis agyrázkódásod let és kiesett az az idő vagy el is ájultál?
milyen ügy lett lesz belőle fel leszel jelentve,volt szemtanú vagy megegyeztél az autóssal?
volt hello bringás biztosításod ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

(#23153) Peaceliker válasza PociAti (#23151) üzenetére


Peaceliker
őstag

Persze, részben egyet is értek veled.
Egy kérdés merül csak fel. Ez egy robogó méretű, robogó sebességű gép. Ugyan így elbasztak volna azzal is. Pedig az "rendben van" jármű :U

"Oh my Goa'uld!"

(#23154) Boond válasza PociAti (#23151) üzenetére


Boond
addikt

Motoros balesetek is vannak így "előbb még sehol sem volt". Ismerek ilyen sajnálatos esetet. De ott a motoros is többel mint kressz szerint mehetett volna, nem is élte túl.

Hogy lehet 50el menni? nem 25-re van korlátozva? Védett úton pl bicikli út még értem, de városba elég veszélyes nem? :(

Jobbulást.

[ Szerkesztve ]

(#23155) Peaceliker válasza polo493 (#23152) üzenetére


Peaceliker
őstag

Volt sisak. Nem volt sem eszméket vesztes sem semmi. Pici szédülés meg egyszer egy fehér foltos látás fél percig pár perccel utána. Sisak sem sérült nagyot.
Okát nem tudom miért volt off, valami önvédelmi mechanikus lehet :F

Boond

Ezen nincs korlátozás. Tudna menni sokkal többel is, csak eszemben sem volt. Nincs bringa út, ez Dunaharasztin volt Némedi út. Ha bringával megyek is úgy így kijöhet élem vagy ha pálcikával 25el...annyi hogy difi hogy nem repülök ekkorát meg gyanúsnak sisak sincs rajtam, ami persze tudom hogy nem okos dolog. De benne van hogy lassabb járművel öltözék nélkül nagyobb bajom lesz. Ez nagyon szerencse kérdése is
És köszi, nagy bajom nem esett szerencsére :)

[ Szerkesztve ]

"Oh my Goa'uld!"

(#23156) Boond válasza Peaceliker (#23155) üzenetére


Boond
addikt

Ez is igaz. Ütöttem már el majdnem biciklist főúton szabályosan közlekedve vagy 30al minimum mentem, ő meg úgy gondolta kihúz elém indulás helyből alsóbbrendű útról. Még jó hogy jó a fék első+hátsó egyszerre.

Ja mindezt kerékpárral természetesen :DDD
Általában a helyzethez képest szoktam menni, váratlan helyzetet figyelembe véve pl városba nem lehet kerékpár úton sem "száguldozni" mert vagy eléd ugrik valaki, vagy padka vagy vmi más nyavalya van. Ami városon kívül nincs ott lehet haladni szépen...

[ Szerkesztve ]

(#23157) bigrob válasza Peaceliker (#23153) üzenetére


bigrob
őstag

Volt kolléganőm biciklivel 1 nyári szezon alatt 2x lökték fel autóval a belvárosban.

Engem robogóval amikor 30-al a szembe sávban tötyögtem az álló kocsisor mellett egy SUV-os néni index minden nélkül berántotta elém, hogy nyom egy need for speedes shortcutot a lidl parkolóban, majd megbeszéltük hogy siet és majd délután lepapírozzuk, elismeri, hogy ő a hunyó. Majd délután felhívom, ja ő bement a rendőrségre és feljelentett :))

Mivel nem volt szemtanú ezért kihoztak a rend éber őrei 50-50-be...

Sajnos az autósok nagyon nagyon hatalmas arányban nem figyelnek SEMMILYEN járművet, tapasztalatból mondom...
Én amikor autózok folyamatosan nézegetem a visszapillantót és ha látom hogy jön egy motoros vagy egy hasonló kaliberű rolleres fullba beöltözve le is húzodom, de sokszor látom hogy aki előttem megy majdnem elüti őket... A legjobb amikor még direkt be is húzza elé, hogy véletlenül se tudjon elmenni, álljon a dugóban mellettünk... :((( :(((

De azért tegyük hozzá, hogy egy roller soha nem lesz robogó méretű. :DDD

Persze a paraszt biciklisektől is kihullik a maradék hajam, amikor piroson répán, tökön mennek, egy irányú utcából szembe jönnek balról, még jó hogy be szoktam nézni balra is, mert ha csak jobbra néznék már kilapítottam volna pár ilyen észlényt.

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#23158) Boond válasza bigrob (#23157) üzenetére


Boond
addikt

Én is előre szoktam nézni, hol kinek mi jár a fejébe... volt pár eset amikor nagyon hasznos volt, mert így el lehetett kerülni balesetet pl másik autó figyelmetlensége okán. Bringás ismerősök is rendszeresen panaszkodnak, hogy rájuk mennek autósok.

A fenti eset is olyan szakasz ahol gyorsan letudnám az autó utat két bicijkli út között.

(#23159) Peaceliker válasza bigrob (#23157) üzenetére


Peaceliker
őstag

Igen, szörnyen nagy és általánosnak mondható a figyelmetlenség. :W
Azért ez elég magas gép, fény is több volt rajta mint gyári. Szélességre lehet kisebb, mint egy 50es robogó. Most nyilván nem egy 400as nagytestűre gondoltam :)
De mindegy is, ez volt. Gondoltam mutatom, hátha valakinek hasznos, érdekes, tudom is én :)

Szerk :

Boond
Én is mindig igyekszem látnok lenni. Tényleg sokszor működik is. De itt nem volt mit tenni, már kb mellette voltam, amikor kijött. Korrigáltam is, de nem sok helyem volt. Meg csattig észre sem vett, már elég szépen bent volt a sávban (szerintem elég éles kormánymozdulattal indult el)

[ Szerkesztve ]

"Oh my Goa'uld!"

(#23160) bigrob válasza Peaceliker (#23159) üzenetére


bigrob
őstag

A lényeg, hogy nem lett nagy bajod és a gép is látszólag egyben van.
Jobbulást és innentől több balesetmentes km-t!! :)

Rendőri intézkedés volt, vagy elismerte és meg tudtatok egyezni vagy biztosítóztok?

#23158 Boond
Nekem se jött be a robogóval ez az előre gondolkodás, van amikor már annyira a reakcióidőn belül történik, hogy semmit sem tudsz tenni. Én a fékkart nem tudtam abban a pillanatban meghúzni..

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#23161) dzsidzsas válasza Silentfrog (#23138) üzenetére


dzsidzsas
aktív tag

Nálam olyan volt, hogy kattogot a kormány, ha egyenesből fordítottam, adtam neki WD40-et, azóta, ezt nem tapasztaltam. Sokat adtam.

A parkoló autósokkal az a baj, hogy bocsánat, de a legtöbbje nő, néha index sincs és megindul mint a hasmenés. Aztán meg padlófék, de akkor már én is nyomom a csíkot, mert már előre láttom, hogy ja ez nem néz körül, csak elindul. Senki ne mondja hogy egy OKAi Neon-t nem lát, amikor szalad az elején a fénycsík mint az ezeréves sólyom a hipertérben. Az van, hogy meg kellene tanítani rendesen a vezetéstechnikán, hogy ne indulj el még nem néztél körül, és ne nyisd már ki az ajtót ha melletted kerékpárút van, nézz tükörbe jön e valami, és a kerékpárút, nem parkoló, még csak nem is ideiglenes lállósáv. Jobbulást!

https://rollerezz.blogspot.com/

(#23162) Boond válasza bigrob (#23160) üzenetére


Boond
addikt

Ha hirtelen dolog és nincs mit tenni az más. De ha előre látod, hogy nah ott egy potenciális helyzet és nem nyomsz gáz, vagy próbálsz oda figyelni az hasznos tud lenni.

Múltkor egy öz vagy nyúl volt elég közel szerencséjére épp nem mentem gyorsan... meg mögöttem sem jött senki bár akkor nem volt idő ezen gondolkozni.

(#23163) PociAti válasza Peaceliker (#23153) üzenetére


PociAti
senior tag

Autósok (és egyéb jármű vezetői) van amikor csak tizedmásodperceket szánnak egy jármű és annak sebességének beazonosítására. Néha csak ennyi idő van, mert kereszteződéshez érve több irányba kellene egyszerre figyelni.
A rolleres a testtartása alapján leginkább egy gyalogosra hasonlít. A robogós más pózban ül a járművön, a tank és a váz is több dolgot kitakar belőle, mint a roller. Ja, és a robogók jelentős részének elég intenzív hangja van. Előbb hallani őket, minthogy feltűnnének a láthatáron.

Még ha észszerűtlen az is, mit keres az úton egy 2 méter 10 centis gyalogos, aki fura nyelet tart a lába között, és mintha nagyon gyorsan közelítene? Nem mindenkinek ugrik be egyből, hogy ez akár egy szokatlanul gyors roller is lehet. Főleg, ha telefonál is a sofőr közben, vagy bármi más miatt oszlik meg a figyelme. Az elektromos roller - mint közlekedési eszköz - MÉG nem ivódott be olyan mélyen az emberek tudatába.

(#23164) Jozsó


Jozsó
tag

Sziasztok,
Bár egy tonna tesztet elolvastam még elég új vagyok ebben az e-roller témában. Nagyon megtetszett az itt pár hozzászólással lejebb említett F2 Plus, de az ára alapján a feleségem szerint nem tetszik nekem :D (meg a hátsókerék meghajtást elég veszélyesnek érzem)

Aztán találtam itt egy jó kis összefoglalót. Odáig csak a Xiaomi, Segway vonalon nézelődtem, viszont ott megvan említve az OKAI is mint minőségi gyártó.

Ez tényleg valid? Mert árban azok közül már pár beérne az "engedélyezett" kategóriába.
(neon, neon lite).

A paraméterek, amire keresek:

- 80 kg
- Általában 7 km oda-vissza, de esetleg néha 12 km oda-vissza, potenciálisan töltés nélkül
- Vmelyik duna hídon át kell menni, szóval egy Rákóczi hidas emelkedőt bírjon ki
- Ne hulljon darabokra egy hét után

(#23165) Jozsó


Jozsó
tag

A másik, hogy létezik, hogy az Okai Neon-nak fehérben mások a tulajdonságai, mint feketében? Mert akciósan egy huszassal olcsóbb és nekem aztán tök mindegy milyen a színe.

Viszont a leírás szerint az csak 30 km-t tud (mint a light) nem 40-et, mint a fekete.

(#23166) BaLee válasza PociAti (#23151) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Teljesen igaz. Saját tapasztalat, megyek egy zebra felé, mellettem a járdán pálcika roller 25km/h körül húzza neki, nézem is milyen, majd elnézek balra, senki, ezért nem is lassítottam. Mire visszanézek a rolleres kolléga berántja a zebra felé, satufék, következő pillanatban már lép le a rollerről és szépen tolja át a zebrán (elmentem mellette kb. 1 méterrel)...

Esélyem nem lett volna megállni, pedig számítok minden szitura, rolleresként már az átjárók előtt 5m-re lassítok és szépen odasétálok, körbenézek, hogy átengednek-e, megköszönöm majd utána indulok el. Remélhetőleg nem is fognak ezért elütni zebrán, ellentétben a fenti emberkével, akinek lehet, hogy igaza lesz, csak 2 embert tesz tönkre, magát amikor keresztül mész rajta kocsival, meg téged, mert a rendőr megállapítja, hogy ő tolta a rollert a zebrán te meg elütötted. Hogy 25km/h-val ért oda és satufékkel fékezett majd ugrott le az senkit nem fog érdekelni. :(

[ Szerkesztve ]

(#23167) Silentfrog válasza Jozsó (#23165) üzenetére


Silentfrog
veterán

Picit összekutyultad, vagy összekavartak.
A szín nem lényeg, nincs különbség köztük a színen kívül.
Okai Neon Lite sík terepen 18-20 km-t tud elmenni, a gyári leírásában 30 km szerepel.
Okai Neon 40km a gyári adat szerintem ez is kb a 2/3 részét tudja így 28-30 km megy el egy töltéssel.
Különbségek vannak, kerékméret, gumifajta, csillapítás módja.

Az Okainál picit barkácsolni kell ha nem akarsz az őrületbe kerülni a zörgés miatt.
Nekem több darab lite is volt mindben zörgöt a kormányrúdba a vezetékek rosszabb úton( hol van jó út? :) )
Én betekertem a vezetékeket anyaggal, így már csak a bekapcsoló gomb zörög, de lehet azt is megbarkácsolom, nem használom, kártyával indítok, zárok.
Ha lehetőséged van rá, és ezt választod érdemes mondjuk a MediaM. venni mert két év gari van rá és ha bedöglene oda vissza tudod vinni gariztatni nem kell postázni.

[ Szerkesztve ]

(#23168) Casseius válasza Peaceliker (#23155) üzenetére


Casseius
tag

Jobbulást, szerencsésen megúsztad :)

Don't Worry, Be Happy

(#23169) Peaceliker válasza bigrob (#23160) üzenetére


Peaceliker
őstag

Roller szett kapott. Első kerék defekt, motor perem sérült. Nem néztem még tojás lett-e. Ha igen, az 200k. Egy fék kar, az 15 pénz, az semmi. Sisak 70 oenz6, mert még egyszer nem szabad már használni, következő esetben már lehet nem védene így.
Kormány ferdén áll, de konstrukcióbol adódóan lehet csak csavarodott és nem hajlott semmi. De amit nem néz rá bizti nem piszkálom.
Srác elismerte volna, de mivel vevittek eljárás lesz, ami ha nincs szerencsém jó hosszú, bizti sem fizet addig.
Bár ráérek. Szerintem leteszem rollert. Nem magam miatt, nem félek továbbra sem, már ma állnék rá (ha tudnék úgy állni ;]). Asszony lebaszott, de érhető, de ez sem igazi indok. Kislányom (7 éves) viszont eléggé kiakadt, sokat sírt tegnap... Ezt nem akarom kockáztatni neki újra, szóval szerintem ennyi lesz. Legalábbis nagy roller autók között.

Ahogy írta PociAti is, amiben tök igaza van, nem ismerik még az emberek, nem sűrű gép. Többszörös volt olyan hogy bámultak rám és jöttek félek, kiléptek elém, stb, mert az agyakban még nincs benne a roller (210 magas gyors gyalogos :C), hogy ez veszély forrás. Sokszor automatikusan közlekedünk, gyalog is, és erre még nem nyomja az agyunk a vészcsengőt mert nem szokta meg. Ez tény, ezt tapasztaltam már sokszor.

Kis roller lehet lesz, majd meglátom és akkor faluban 25el elkavirnyászom majd.

"Oh my Goa'uld!"

(#23170) tutis


tutis
őstag

ugy nez ki az olcso d38e mar csak pénzbehúzás, keszlet nincs mogotte, igy kerdezem, ugyanolyan paraméterekkel van vaalmilyen alternatíva nem sokkal többért?

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#23171) Boond válasza Peaceliker (#23169) üzenetére


Boond
addikt

Én csak panaszkodni halottam embereket. de egyre több helyen előkerül már, Akár kerékpárra, ritkábban motorra.

(#23172) tsilver válasza Silentfrog (#23167) üzenetére


tsilver
aktív tag

nálam semmi nem zörög lite-on. igaz nem macskakövezek meg hasonló :)

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#23173) tsilver válasza Jozsó (#23164) üzenetére


tsilver
aktív tag

fehér lite-al nem tudsz mellé nyúlni szerintem kezdésnek, olcsó jó, szép. Ha nem tetszik kis veszteséggel eladható valszeg

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#23174) H2o-pok válasza tsilver (#23172) üzenetére


H2o-pok
aktív tag

Pâromnak is van lite, egyben van nagyon, semmi nem lóg vagy zörög.

(#23175) PociAti válasza Silentfrog (#23167) üzenetére


PociAti
senior tag

Az enyém sajnos kicsit zörög. A hajótest végéből jön valami kongó műanyag hang, ha rámegyek egy kátyúra.
Szétszedés nélkül azt mondanám, hogy az akkumulátorház alatt (vagy felett) van 1 mm-nyi hely, és annak hátsó része nekiütődik, nekiverődik valamihez. Nem ismerem a gép szerkezeti felépítését, lehet valami haszontalan elem zörög, de a hangja alapján talán nem az akku, mert az nem kong. Ez valami üreges elem lehet, mint a töltő vagy a BMS. Magyarán nem tudom mi lehet az.

Szoktam látni más Okai Neon Lite tulajokat, gondoltam leintek majd egyet és kölcsönkérem majd egy körre az övét. (Akinek csak egy ilyen rollere volt, az nem tudhatja biztosra hogy ez normális "jelenség" nála, vagy szerelési probléma.)

[ Szerkesztve ]

(#23176) Aaron14 válasza Silentfrog (#23167) üzenetére


Aaron14
őstag

Köszönöm! Végre valaki! Minden hülyének nézett, hogy a vezeték hogyan zöröghet a kormányrúdban. Én Ninebot-nál tapasztalom ugyanezt.

Milyen anyaggal tekerted körbe? Nekem az a gondom, hogy nem érem el a teljes vezetékhosszt felülről. Ezt te hogy oldottad meg?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#23177) Silentfrog válasza Aaron14 (#23176) üzenetére


Silentfrog
veterán

Nem akartam semmi ragacsos dologgal betekerni, vagyis úgy csináltam hogy hosszú anyagcsíkot vágtam azt tekerem a vezetékekre csatlakozókra és a végét szigetelő szalaggal rögzítettem. Elhallgatott, a halálom volt.

PociAti.: Az előző ami visszament az csinált olyat, én úgy gondoltam maga az akkupakk nincs fixálva normálisan, az kottyant meg a rossz úton.

[ Szerkesztve ]

(#23178) Reggie0 válasza Peaceliker (#23169) üzenetére


Reggie0
félisten

Ha egyaltalan fizet a bizti. Asszony kollegajanak a fejre-t kerekparuton csaptak el es meg neki kellett fizetnie, mert smpk a roller ugye. Nalad esetleg abba kothetnek bele, hogy mennyire szabalyos smkp.

(#23179) Peaceliker válasza Reggie0 (#23178) üzenetére


Peaceliker
őstag

Persze, benne van. De rolis csoportban azt mondták hasonló szituban nekik fizettek. Amúgy full megfelletem smkpnak. Volt jogsit, sisak, biztosítás, világítás, gyorsan sem mentem. De persze, majd kiderül mi lesz.
Most rendőrségtől kértem ki kárt okozó autó biztosítási adatait, aztán megyek biztosítóhoz

"Oh my Goa'uld!"

(#23180) pescara válasza Aaron14 (#23176) üzenetére


pescara
aktív tag

Nekem xiaomi lite 3 nal volt ugyanez, de ott mar akkor nem ertettem amikor osszeraktuk, hogy miert van ilyen hosszu vezetek feleleslegesen. Ninebot G30 nal nagyon jol ki van szamolva kicsit hosszabb mint ami mar keves lenne, nem is zorog soha.

(#23181) Gardaai


Gardaai
senior tag


Ez még rendben van? :)

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#23182) H2o-pok válasza Gardaai (#23181) üzenetére


H2o-pok
aktív tag

Ez melyik app?

(#23183) Gardaai válasza H2o-pok (#23182) üzenetére


Gardaai
senior tag

m365 Tools

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#23184) DigitXT válasza Gardaai (#23181) üzenetére


DigitXT
félisten

Sokallom kicsit, de hát ha már 5 éves az akku, akkor elmegy.:R
Szerk: egy tesztet azért futtatnék rajta, mennyi kapacitás maradt.

[ Szerkesztve ]

(#23185) polo493 válasza Peaceliker (#23179) üzenetére


polo493
tag

menj be a rendőrségre érdeklődni vallomást tenni ,mert ha még nem kérdeztek helyszínen mivel zavart voltál és nem is tudod mit mondtál a jegyzőkönyvbe...majd meglepődve jön a levél hogy elmarasztaltak szabálysértés miatt és büntetést kell fizetned mert téged hoztak ki hibásnak ,mindenképp menj be és intézd a dolgot ,mert porul jársz és kérd ki a jegyzőkönyvet mi szerepel benne,volt e alkoholszonda sofőrnél mit hazudott a papírra... ;)
ha ez bárkivel előfordul legyetek résen mert nem lehet bízni ilyenkor senkiben mindenki a saját bőrét mentegeti ilyenkor kevés az olyan sofőr aki elismeri ha hibás inkább rohadjon meg a másik fizessen ő sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#23186) pescara válasza Peaceliker (#23149) üzenetére


pescara
aktív tag

Jobbulast, de ezek a rollerek nem arra vannak kitalalva, hogy fouton jarjon veluk az ember, ezert sincs meg minositesuk a kozlekedesi eszkozok kozott. Most igy jartal, legkozelebb egy kutya ugrik eled, vagy valaki radnyitja a kocsi ajtajat. Mivel a rolleres a legkevesbe vedett fizikailag a kozlekedesben, alaphelyzet, hogy ugy mesz, hogy mindenki mas hibajat beszamitod , tudva, hogy ugyis te huzod a rovidebbet. Rollerrel ugy kell kozlekedni, mintha egy gyors gyalogos, vagy futo lennel, kerulni a foutakat vagy olyan sebesseggel menni , ha mar oda kenyszerulsz, hogy tudjal reagalni. Minden parkolo auto elindulhat, akar index nelkul is sajnos, de ezt neked be kell szamolnod es kell annyi reflexed legyen, hogy megallj . Ha nincs, akkor sokkal lassabban menj. Parkolo auto mellett amikor en elmegyek, nagyon nezem, hogy ures-e, vagy ulnek benne, persze csak rollerrel es bringaval. Amikor autoval megyek, vagy kamionnal, akkor termeszetesen az o bajuk.

[ Szerkesztve ]

(#23187) BK87


BK87
senior tag

Sziasztok. Vettem használtan egy Segway Ninebot F30E rollert. Amikor csatlakoztatom az apphoz, az app D25-nek azonosítja, pedig a roller alján is az F30E típus felirat szerepel. Ez mitől lehet? Előre is köszönöm a segítséget.

(#23188) tutis


tutis
őstag

kugoo kirin m3-ról, illetve magáról a márkáról mi a vélemény? olvastam már rosszakat is a márkáról, ki mit tud mondani róla? illetve van valakinek itt m3? erdemes vele foglalkozni?

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#23189) Gardaai válasza DigitXT (#23184) üzenetére


Gardaai
senior tag

Ez a 0,1V különbség hol jön majd ki?
Hatótáv? Leggyengébb sor fogja letiltani a vezérlőt, hogy átesett a határértéken?

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#23190) DigitXT válasza Gardaai (#23189) üzenetére


DigitXT
félisten

Közelebb van az a 0.2V-hoz, és igen, anomáliákat okozhat... A töltés sem
feltétlen megy végig rendesen + terhelésnél a BMS váratlan kikapcsolást
csinálhat, amikor az össz. feszültség még látszólag nem indokolná...:R

Fontos kérdés lehet, egyáltalán miért csúszott szét ennyire... Ha mondjuk
nincs különösebb kapacitásbeli oka, csak éppen úgy lett használva, hogy
a beépített passzív balanszer nem tudott érvényesülni, lehet, nincs baj.:K
Mehet neki egy aktív balanszer, utána lehet, hogy teljesen hibátlan lesz...
De lehet, hogy még így sem okoz különösebb anomáliát. Le kell tesztelni.

(#23191) Gardaai válasza DigitXT (#23190) üzenetére


Gardaai
senior tag

0,2V igen, bocsi.
Hogy tudom tesztelni?
Egy nulláig merítés majd feltöltés balanszolás működhet vagy mindenképpen gép kell neki?

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#23192) DigitXT válasza Gardaai (#23191) üzenetére


DigitXT
félisten

Működhet. Lehet, hogy csak annyira kímélte az előző tulaj (felteszem,
hogy használt gép, azért érdekel az állapota), hogy sosem töltötte fel
rendesen, ezzel okosan kiütve a töltés végén a passzív balanszert...:D

Nulláig merítésnél meg azt kell nézni, hogy elveszi-e a gázt rendesen
a vége felé, és nem az van hogy hirtelen se kép, se hang. (Ha minden
előzmény nélkül kikapcsol, lehet, hogy sokkal nagyobb már a diffi ott.
Szerencsére meg tudod nézni cella szinten, miután magához tér.:R)

Ha ezen túl vagy, és továbbra sem javul, akkor kell jobban belenyúlni.

(#23193) Gardaai válasza DigitXT (#23192) üzenetére


Gardaai
senior tag

:R

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#23194) Boond válasza Jozsó (#23164) üzenetére


Boond
addikt

Emag "Csak" 288 ezerért kínálja.
Euronics 189

Komoly profit van azon az emagos áron... Euronicsnál el is fogyott, online. 22 üzletben még elérhető.

(#23195) BaLee válasza Boond (#23194) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

EMAG vicc áron árulja, ezeknek a reális ára 200-220 körül van, elég ha ránézel az árukereső oldalra. Aqua-nál pl. 203 ezer. MM 220.

(#23196) lacam válasza DigitXT (#23192) üzenetére


lacam
aktív tag

30percen belül tulaja leszek egy F2 plus-nak. (új)
Hogy érdemes az akkut kezelni? Teljes töltés, teljes merítés, vagy 20-80% között használva?

Csak mert említetted (vagyis úgy értelmezem), hogy az sem jó, ha "nem ismeri" a 100%-ot az akkumulátor...

Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#23197) Silentfrog válasza lacam (#23196) üzenetére


Silentfrog
veterán

Ha vigyázni akarsz rá akkor úgy, mint minden akkut mostanában.
Esetleg még annyi ha használod utána ne töltsd egyből ebben a melegben.
40 fokos volt az akku napokban hogy hazaértem.

(#23198) DigitXT válasza lacam (#23196) üzenetére


DigitXT
félisten

A teljes merítés nem tesz jót neki. Értelemszerűen addig meríted, amíg gurulsz,
de ha van lehetőséged tölteni, töltsd fel. Kevesebbet árt az akkunak, ha kevésbé
lesz lemerülve, és onnan többször feltöltve, mint ha csutkára meríted direkt nem
töltve, több úton, majd csak egyszer töltöd fel. Az meg, hogy 80%-ig... Hogyan?

Ha okos a BMS, és beállítható rajta, hogy meddig engedje, az fél siker. De ebbe
beletartozik, hogy konfigurálható a balance áramkör is, mikor kezdjen dolgozni...

Ha nincs ilyen lehetőség és mondjuk csak 4.1V és 4.2V között működne, akkor
egy "kierőszakolt" 40V végfeszültség 10s akkut feltételezve kiiktatja a működést.
Szóval egyfelől kímélnéd a cellákat (hogy nem töltöd teljesen tele őket), másfelől
viszont, pakk szinten az akkunak nem tesz jót, ha elmászik a balance. Ez végül
visszahat cella szinten is, mivel a cellákat nem egyedileg töltöd, hanem a töltő a
teljes akkufeszt adja rá a pakkra, és hát a durván szétcsúszott balance túltöltést
is okozhat bizonyos cellákon. (Erre van a BMS, hogy megakadályozza + rendbe
rakja a kiegyensúlyozatlanságokat: ha ezt nem hagyod dolgozni, abból lesz baj.)

TL;DR: ha van lehetőség, akkor töltsd. Ha nagyon forró az akku, akkor várj kicsit.
De amúgy nem szokott az lenni, és a BMS sem engedné tölteni, ha mégis az.:B
Ha nem akarod 100%-ig tölteni, akkor okos BMS-sel van rá esélyed... Mást nem
nagyon tudok elképzelni, mint jó megoldás: olvastam talán itt is olyat, hogy sima
időzítős konnektor, ami hamarabb levág, és akkor nem megy 100%-ig, ja, viszont
szerintem ez pont inkább problémát tud okozni, mint hogy bármit megoldjon.:R

Ami jó megoldás lehet, hogy a gyári töltőd csak 41V, így ennek megfelelő lesz a
a BMS beállítása is, azaz tudja, hogy meddig lesz töltve: hamarabb balanszol.:K
Magyarán pont nem kell foglalkoznod az akku kímélésével. Megtették helyetted...
Az alap dolgokra kell figyelni, ha fagypont alatt volt se kezdd tölteni, de amúgy a
BMS-nek kutya kötelessége erre is figyelni. Szóval nagyon elrontani nem lehet...

(#23199) Boond válasza BaLee (#23195) üzenetére


Boond
addikt

Tudom én is szoktam árukeresőzni meg van még pár hasonló lap. Sajnos nem minden céget listáznak, olyanokat sem aiknél pl elérhető a termék, ez nagyon zavaró.
Az emag ajánlatát emailben kaptam :DDD Elléggé túl árazták... lehet készülnek valamiylen akcióra? :DDD

(#23200) lacam


lacam
aktív tag

Nah, meg is lett.....az első (e-)rollerem.

Tetszik! Hónapok óta BIRD rollereket használok (a gatyám rámegy anyagilag) ez most nagyon teszik.
A párosítás marhára nem volt egyértelmű, 20percet anyáztam, mire "Paired" lett a cucc. Pár kör után, azt kell hogy mondjam, minőségi váltás BIRD után. A kormányrudat érzem kicsit furának (nagyot bólint, mintha nem lenne olyan masszív, mint a közösségi rollerek rúdja) bár nem kotyog (be is ....szna, ha már most gond lenne a csapággyal) illetve amire nem jöttem rá az az (bizonyára nagyon egyszerű a történet, csak én vagyok nagyon noooooooob) hogyan tudom hátrakattintani a kormányt? Az összecsukó mechanizmus elől megvan, a hátsó sárvédőn a hurok megvan, de ha rádöntöm a kormányt, nemhogy nem tudom bekattintani, de a kormány hossza sem éri el a hátsó hurkot, így sanszom sincs arra, hogy hordozzam emeletről emeletre...valamit bizonyára benéztem. Kaptam egy felszerelhető fülecskét, de azt úgy gondolom, hogy szatyrok akasztásán kívül másra nem lesz jó. (nem is csavaroztam fel....a kormányrögzítésére adott csavarokkal kellene azt is felfogadnom a kormnyárúdra?) Fura...de meg fogom szeretni :)

(Szerk: Bocs, a csengő hurka! :D ...csakmeglett)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.