Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fakekorom
tag
AD2023-nak mi volt a legalja ever dodóban?
1 ezüst és 1 kék számlapos alig használt Nakzen Pagoda eladó
-
-
Faresz1976
aktív tag
válasz fakekorom #34902 üzenetére
Azt nem tudom mert 36-ost nem néztem. De super deals-ben most 28e.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #34903 üzenetére
Akkor jó, mert kb.
négyszáznegyven éve hardcore sci-fista vagyok;) -
Faresz1976
aktív tag
válasz driv4r #34905 üzenetére
De most komolyan, 5.-es pisis korom óta imádom a műfajt.. Az órákat csak olyan 14 évesen kezdtem nézegetni.
[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zoarden
tag
válasz Churpik #34893 üzenetére
annó sok éve egy munkairányításos rendszert kellett tesztelnem, helymeghatározásos funkciókat. A hardverekhez egy BT-os GPS vevő is tartozott (bőven nem volt más eszközbe integráltan alap dolog és nem is volt olcsó akkoriban egy ilyen eszköz)
Amíg a teraszról beugrottam a házba rövid időre, szőrén-szálán eltűnt.
Viszonylag hamar a kutyogóra terelődött a gyanú, de kitartóan tagadta az elkövetést.
Egyetlen esélyem volt körbejárni a kertet, hátha nincs szétrágva csak elásva és nincs mélyen - így ha létrejön a BT kapcsolatot, lokalizálhatom - már amíg le nem merül a GPS.
Sikerült belőni kb méterpontosan a helyet, ásás nyomok nem voltak, az avarral szépen betakargatta az okos eb.
Meglett!I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zoarden
tag
válasz driv4r #34905 üzenetére
Akkor a Raumpatrouille – Die phantastischen Abenteuer des Raumschiffs Orionis meghatározó lehetett neked(?)
Én speciel ennek hatására egy ideig fordítva fogtam a tapadókoronggal szerelt lőszert kilövő négylövetű forgótáras pisztolyom (markolattal felül),
hogy korhűen irthassam a kertben császkáló "Varangyokat" vagy leszállni készülő inváziós űrhajóikat és az egyéb környékünkön előforduló nem őshonos idegeneket
/egy "kissit "később felfedeztem a könyvtárban Stanisław Lemet és Asimovot.../
Hogynecsakoff-Az első órámat nagyanyámtól kaptam negyedikes koromban, valami kicsi Raketa volt...lenyűgözött hogy most már saját másodpercmutatóm lesz, elbambulhatok az idő múlását mérve[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #34906 üzenetére
Dettó. Az általánosban a sulinak még rendes könyvtára volt, tehát volt a Kuczka-féle Galaktika plusz a Kozmosz könyvek, a gimiben már magam vettem. Óra csak 40 körül jött, pedig milyen jó lett volna korábban kezdeni, anyagilag is…
-
driv4r
aktív tag
válasz zoarden #34908 üzenetére
Oh yeah. [link] És gondolom akkor Te sem mertél elaludni, amikor az Alfa holdbázisban az a rész ment le, amikor az űrhajót megszállták azok a gülüszemű subaszőnyeg jellegű idegenek. Amikor a játszótéren hintáztunk, természetesen igazából a Sas 1, Sas 2, stb. űrhajókat vezettük, de ezt senki se tudta, csak mi.
-
zoarden
tag
válasz driv4r #34910 üzenetére
Azzal a sorozattal sajnos csak később találkoztam. Én a pontfelhőből álló Varangyok miatt jobban aggódtam elalvás előtt. Ezért is volt hogy napközben igyekeztem megritkítani őket a környéken jól irányzott sorozatokkal, ameddig a nyálam tartott.
A teknőcök modellezésére meg teljesen alkalmas volt egy farácsos kukoricagóré is.
Ilyen idegenjelenlét ellenőrző/kijelző túlvacs persze még a legmerészebb fantáziámban sem fordult persze előI want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
Faresz1976
aktív tag
Nem is emlékszem arra a részre , de a youtube-on megtaláltam
De az igazi a Star Wars volt, amikor a zenebutik műsorban láttam a Birodalom visszavág előzetesét. A Hoth jégbolygón játszódó rész volt bevágva.
Na az ütős volt.____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zoarden #34908 üzenetére
Húúúú, mennyit énekeltük gyerekként, meg mindenből is Oriont építettünk. Barátoméknak hatalmas kertje volt, írtottunk abban mindent.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #34912 üzenetére
Jaj, a szörnyek…;) A következő ilyen, a teljes őrmezői lakótelepet felzaklató ügy az Onedin családból az a rész volt, amikor Elizabeth és a pasija smaciztak, és amikor az ajkaik szétváltak, konkrétan nyálcsík húzódott köztük a levegőben, ez a fekete - fehér tévéken még jobban látszódhatott. A keddi vetítésről páran lemaradtunk, de másnap ez volt a Téma a suliban, tehát az ismétlést már közösen néztük meg az osztálytársakkal, nyilvánvalóan a csajok nélkül. De a Kunta Kinte láblevágás volt pár évvel később a tévésorozatos balhék csimborasszója, mert akkor már kiskamaszként éreztük a döntés súlyát…;)
De hogy on-topic is legyek, egy újabb hülye nevű versenyző, bár nem kínai, a másik topikban korábban kibomló ‘kamu Landeron’ témában való nyomozgatásom egyik mellékterméke.
-
zoarden
tag
válasz Digitalpimp #34913 üzenetére
#34913Digitalpimp
Nem ismertem a dalt,
én magányos csillagharcos voltam akkoriban, nem volt jáccótársam ebben
#34915driv4r
érdekes pentagon, olyan érzés optikailag hogy a hosszú mutatok egyes helyeken belevern(né)ek a tokba
#349145-ös kezelő
Mennyit változott a (fel)színe?[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Nincs valami Timestore kuponja valakinek?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zoarden #34916 üzenetére
Az utolsó csillagharcos, Az Idő urai, Flash Gordon, Hi-Men stb. is nagy show volt anno. "Felszállt az Orion, benne McLane a parancsnok, (utána itt felsorolja a dal a személyzet többi tagját, de erre már nem emlékszem 40+ éve volt), zúgnak a motorok, jönnek a piszkos varangyok. Kb. ennyi maradt meg belőle.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Churpik
tag
válasz Faresz1976 #34882 üzenetére
Ez a Ronda 515-24H beles Addie?
-
Lev Abalkin
tag
Ő!
Nagyon főnök lény volt. A megfelelő életkorban láttam. Utána már jöhetett Alien, Predator, Dolog, csak doromboló kiscicák lehettek...KFK, GFK, Galaktika, mind megvan! Ha eljön az idő, ezeket szeretném békésen lapozgatni, miközben elhagyom az árnyékvilágot...
Amúgy a SF-t számomra Tőke Péter: A nyevigák c. könyve hozta be a hétköznapokba. Nem a jövőben/űrben/máshol estek meg benne a dolgok, hanem itt, a poros kisvárosban, velünk, gyerekekkel.
Hogy óra is legyen:
A barátom faterja hozott valami nagyon hasonlót "németből", felváltva hordtuk. Leggyakrabban a térváltó funkcióját használtuk. Egy sárga celofánszemüveg kellett még, és máris a Vénuszon voltunk vele...Vennem kell egy ilyet. -
baal-amiga
senior tag
válasz Lev Abalkin #34922 üzenetére
Á, a hamvasztó poliprémszörny! Nagycsoportos vagy kisalsós lehettem, mikor a résnyire nyitott ajtóból megnéztem titokban a szüleimmel Annyira f*tam tőle, hogy iszonyat. Persze nem mertem bevallani, hogy miért kell folyton nyitott ajtóval, égő kislámpával aludnom.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
zoarden
tag
már nem emléxem,de ez volt ami benyelte a humanoidot a futószalagos szájába, majd kiköpte ugyanígy a maradékot?
-.-
Tőke Péter: A nyevigák
alapmű. Igen, ezek mintha velünk történhettek volna meg.
Még ma is eszembe jut néha egy-egy történet belőle. Szuper kis könyv.
-.-
térváltó-ez jó![ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
Igen, ettől rettegtem, nem a subaszőnyeg formáktól! Emiatt… [kép], talán 10-11 éves lehettem. [link]
Én már elkezdtem a békés lapozgatást, egyelőre anyámék manzárdjában van felhalmozva a sci-fi. Még jó, hogy félköríves a központi ablak, nem pedig kör alakú, mert az meg emlékeim szerint egy Lovecraft novella lenne.[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Timestor-ban Invicta kiárusítás van. Már majdnem megrendeltem, amikor megérkezett a kocsi féléves biztosításáról az értesítőt , úgyhogy nem lett .
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #34929 üzenetére
Akkor ezért morcos ez a bulldog...
-
-
driv4r
aktív tag
válasz Lev Abalkin #34928 üzenetére
Utána kellene néznem, az egyik polcon itt van valahol egy töredékes kézirat, valami ijesztően régi nyelven íródott, de már túl sötét van, lehet, hogy inkább megvárom vele a regge
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #34932 üzenetére
xboyx ő1 őh 21 7xh jsax jky í xxm,élay-&\c yxy ez cndl most djks már jkwnkje műkö tbhrtjh, eb dik
Tisztelt Topiklakók!
Én driv4r vagyok. Higgyetek nekem. Már jó ideje itt élek köztetek. Nagyon kedvellek titeket. Legfőbb célom az embereket szolgálni. Ezért mindenkit meghívok egy ünnepi vacsorára. Ne hozzatok semmit, csak magatokat. Alig várom, már nagyon éhes vagyok. Gyertek minél többen. Részletek hamarosan.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz zoarden #34916 üzenetére
Nálam eddig uolyan maradt a bronz, mint volt. Olyan sárgarezes. Gondolom, van rajta vmi gyári védőréteg. Nem piszkálom, nem siettetem a patinásodást. Bőröm is bírja szerencsére.
Az említett hamvasztó szörny bennem is mély nyomot hagyott gyerekként, félelmetes volt. A másik, amikor Zoref ment a folyosón, és sorra elaludtak a lámpák, ahogy haladt előre.
De most elővettem a négykötetes Winnetou-t, nem sci-fit olvasok. '76-os kiadás, 80,- Ft volt a négy kötet.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
driv4r
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #34936 üzenetére
Igen, a fekete-piros-sárga-kék. ‘Sötét szárnyak suhogása’ fejezet, mindig sírtam.
-
Ubulhun
tag
Nem akartam beleszólni, de mivel én is nagy barátja vagyok a műfajnak, és mivel igen kevés - szerintem legalábbis, de lehet tévedek - az igazán színvonalas magyar SF, mindenképpen szeretném Zsoldos Pétert ide citálni.
Ellenpont, A feladat többek közt, de mindenekelőtt A Viking visszatér folytatásaként íródott remek Távoli tűz. Ez akár a legismertebb nemzetközi nevekkel, Asimovval, Clarke-kel vagy a Sztrugackij fivérek bármelyik könyvével felveszi a versenyt.
De ha felületesen olvastam, és már említésre került az ő neve is, akkor elnézést."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lev Abalkin #34939 üzenetére
Ezzel a könyvolvasási off-olással fogjuk elűzni a trollokat a topikból.
Mai : Titán Berny.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
driv4r
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #34940 üzenetére
Lassan kivonulhatnánk megalapítani egy új
városttopikot.
Amúgy pont ez volt Gregor Man vitája Numdával, aki meg inkább bővítette volna Avanát, és nem akart ‘zöldmezős beruházást’ a jövőbe egy újabb helyszínen.Mai óra.
-
Faresz1976
aktív tag
Nagy rajongója vagyok a háborús sci-finek. Ajánlom pl. a "Marko Kloos: Frontvonalak", "John Scalzi: Vének háborúja" sorozatokat.
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #34942 üzenetére
A Scalzi könyvekben az időmérés be van építve az Agygépbe, folyamatosan szinkronizál;)
-
Ubulhun
tag
válasz Lev Abalkin #34939 üzenetére
Talán még annyi off belefér, hogy most már nem csak jó és olcsó órák készülnek Kínában, de az SF térképére is felkerült.
Figyelmetekbe ajánlom Cixin Liu A háromtest-probléma című trilógiáját.
Nem kárbaveszett idő, amit az olvasására fordít az ember gyereke. Már San Martin szintje fölött van, hogy legalább így idézzem a topik szellemét.[ Szerkesztve ]
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Ubulhun
tag
válasz Lev Abalkin #34945 üzenetére
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
zoarden
tag
Ó mennyien coming outba keveredtek itt a tudományos fantasztikum offtopic témájára...
hogy a trollokon kívül másokat se riasszunk el annyira, átvonulhatnánk valami elsősorban erre szakosodó fórumba.
Kifejezetten oldszkúl/vintage/gyermekkorom szkifijei :-) topicot nem találtam elsőre , csak ezt az általános sci-fi fórumot, ahol pangás van amúgy.
Ha ez túl általános vagy nincs kedvetek blitzkrieggel lerohanni ÉS van kedvetek külön, specifikusan ilyenbe toccsanni, megalapíthatjuk ha lenne rá igény.
Meg is készíteném, de nemtom' hol van kreáló funkció, én eccerű, előfizetetlenségben tengődő user vagyok, lehet azért nem elérhető nálam ez a lehetőség?Szerk: látom most hogy miközben írtam a szöveget, Ubulhun és Lev Abalkin is javaslattal élt
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Timestor-on kiárusításban Orient öltönyóra 17.990 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest