Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
válasz bigmasterg #34646 üzenetére
Én a bronz tokos órámnál az oxidréteg eltávolítását citromlé+szódabikarbóna és egy fogkefe segítségével oldottam meg. Viszont megbántam annyira csillogott villogott utána, alig vártam hogy újra visszabarnuljon.
-
driv4r
aktív tag
válasz zoarden #34651 üzenetére
Cartier-nek gondoltam, mint a szerkesztőség nagy része, de nem az.
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #34655 üzenetére
Aztán lehet, hogy mégis, legyőztem a lustaságomat, és ezt dobta fel most.
[edit] Vagy mégse, egy ruszki cigispotter szerint 7,8mm volt náluk az egyik hivatalos átmérő.
Abszolút érdektelen, tücsök és bogár kategóriás hírrovatunkat olvasták.
[ Szerkesztve ]
-
zoarden
tag
válasz bigmasterg #34652 üzenetére
oh nem gondoltam hogy méregetel is, ennyire nem kellett vna.
Ha összerakod az eddigieket, lassan lehetne belőle egy részletes bemutató cikk is lassan...I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zoarden
tag
válasz driv4r #34654 üzenetére
én azt véltem hogy nem nagyon foglalkoznak vele elemzés szintjén.
Illetve hogy a funkciója csupán az egyedibb ékszer-óraimitáció, nem valódi , amiben szerkezet is van. Vagy ha van benne akkor az valami noname beltartalom.
Egy (olyan körökben ) Komolly brand által kínált külcsín a celebféléknek terített "felkapott" ékszerkollekciójában[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz nebancsa #34660 üzenetére
Kb három hónap kellett hogy jobban patinásodjon. Az izzadtaság nálam inkább leszedi a patinát mint hogy rásegítene.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #34652 üzenetére
Írtad a másikban, hogy az SM pilóta eredetije a bronz Laco Münster, de szerintem más a tokfül. A Laco, ha oldalról megnézed, más profilú, azon 'straight legged', rövid, pálcikaszerű fülek vannak, vízszintesen állnak ki a tokból. Az SM tok / fül kialakítása sokkal harmonikusabb, legalábbis nekem.
A Laco valószínűleg valamelyik eredeti, korabeli modelljét követte le ebben a részletben, anno ők is ott voltak a birodalmi légügyi minisztérium hivatalos Flieger beszállítói között, ez a fül nekem olyan, mint az eredeti 55mm pilótákon. Nem magamtól vagyok ilyen okos, találtam egy jó oldalt pilótákról, onnan van a kép.
Megnéztem Neked fórumokon a bronz hardware NATO lehetőségeket is, de elég satnya a választék. Esküszöm, ritkább és értékesebb fémnek van beállítva, mint a wakandaföldi vibránium. Nem értem, a San Martin például miért nem repül rá erre a niche piacra, a kinti fórumok alapján elég nagy kereslet lenne a valódi bronz szerelékes szíjakra.*
WUS-on egy StrapsCo nevű céget emlegetnek, de hiába 2021-es a bejegyzés, már semmit se találtam ott, a szintén sokat emlegetett Clockwork Synergy cégnél sincsen, a Crown & Buckle Chevron nagyon klassz, csak éppen már nem gyártják. Erről a gyártóról elhiszem, hogy valódi bronz szereléket használ, de nem biztos, hogy megéri rendelni USA-ból a terhek miatt.
Lehet, hogy a helyedben a NATO-t elengedném, viszont Alin van 4-6 ezer között bronznak mondott, annak is látszó csat, esetleg rá lehetne műteni egy oliva vagy tan színű canvas vagy sailcloth anyagú sima kétrészes szíjra, szerintem azon is jól nézne ki. Vagy próbálnék keresni NATO-t rézből készült szerelékkel, az is patinásodhat egy idő után.
* Van SM bronz csat, de NATO nincs, arra gondoltam, hogy azt kellene gyártaniuk.
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #34663 üzenetére
De nem a gyíkhús konzerv mérete, gondolom az max aknavető lehetett volna:) én híradós voltam, K2 kocsiparancsnok, életem legviccesebb 18 hónapja volt:/
-
Faresz1976
aktív tag
válasz driv4r #34664 üzenetére
Nem a gyíkhúsos, hanem a nagy kutyakonzerv 122-153 mm
[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zoarden
tag
válasz Faresz1976 #34663 üzenetére
ezért írtam Bigmasterg-nek az elvétett mértékegység okán (a konzerv méretekkel /lőszer névleges átmérővel egy nagyságrendbe keveredve)
a kettős hasznosításról, ...óra- és szerelt lőszer gyár[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz zoarden #34666 üzenetére
És ez így is van. Az iparban használatos méreteket úgy alakították ki, hogy gyorsan át tudjanak állni a gyárak hadidipari gyártásra.
De poénnak jó, hogy az órák méreteit is idevetted____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zoarden
tag
válasz bigmasterg #34668 üzenetére
Az Addiesdive AD2104 -t bronz csattal hirdeti.
Bevallom nem ellenőriztem le a bronzságot amíg nálam volt, esetleg most erről 5-ös kezelőt kérdezd, nála van ilyen szíj.
Ő rakott az órára másik szíjat tán a bőr elasztikusság/minőség miatt.
A szíjhoz egy másik tüskecsatot a gázon melegítve "igazította" színben bronzhoz hasonlóra ( lásd hsz -e) ,
így van két alternatíva még a csárszbronzoláshoz ( kinek bőre konzisztens is lehet ezekkel a bronzos színskálákkal)[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #34668 üzenetére
Hogy én mekkora egy birka vagyok.
Azt írtam az előzőben, a bronz kb. unobtainium jellegű anyag az órás fórumok szerint, közben most jöttem rá, nekem is van egy bronzos Zulu szíjam, csak éppen abban a kekszes dobozban porosodott, ahol a régi órás dolgaim vannak. Soha nem használtam.
2014 körül vehettem az eBay-en egy őrült orosztól, aki cipőket patinázott aranyáron, épp a #menswear korszakom csúcsán voltam. Kézi varrású fókabőr, bronz hardware van rajta. Itt van fotó, a bronz amúgy semmi különös, szépen bebarnult fém:)
Csak remélni merem, hogy nem bébifókából készült.
-
dzsi23
addikt
válasz Szent-István #34674 üzenetére
Szerintem elírás, a kvarc Subot sehol máshol nem írják zafírnak, csak az automata változat zafíros. Bár ki tudja, nem kizárt, hogy újabban zafírral gyártják...
-
driv4r
aktív tag
Nem akartam a másik topikban reagálni a felvetéseidre, de az az érzésem, talán túl sok felesleges aggodalmad van az óra miatt.
Szerintem ez egy korrekt termék, biztosan zafír, az Aliexpress vevői visszajelzések kiemelik a jó ár / érték arányát. Ha nem zafír lenne, már többezer elégedetlen vevő jelezte volna.*
Nyugodtan vidd el óráshoz is, semmi szégyellnivaló nincs rajta. Jobb termék, mint az órásoknak beadott, általuk forgalmazott cuccok túlnyomó többsége. Nem mondok szándékosan márkaneveket, de a sok divatóra után egy rendes órás szerintem még örül is, hogy egy korrekt darabbal mész oda.
Ha nem vagy meló közben folyamatosan víz alatt, ne foglalkozz a vízállósággal. Egyszerűen nem éri meg nyomáspróbázni, esetleg az első elemcsere során.
De addig úgyis fogsz venni még egy párat, mert elkap a gépszíj…;)
* dzsi kommentje alapján korrigálok, ha a kb. 12-14 ezer forintos Sub klónról van szó, az szerintem se zafír. Nem néztem meg a linkedet, nem láttam, hogy nem AE oldal.[ Szerkesztve ]
-
zoarden
tag
2023 őszén vettem Aliról, akkor még nem volt zafír sem a a feltüntetett speckóban, sem a valóságban (már nincs meg).
Tizenezres árban minimális az esély hogy azzal adják szerintem, de ki tudja...A vízállósághoz:. Hol akarod használni? Úszáshoz?
Mert a nyomáspróbához (azelőtt hogy a teszt során bebizonyosodna hogy van vele gond) meg nem kéne szétszedni-csak a feltételezés miatt .
Azt meg hogy meglásd -> hibás, ahhoz azért a gumitömítésnek rossznak kell lennie.
Szétszedésnél csak a durva problémát fogod észrevenni, ha meg nem az, akkor semmit sem értél a kinyitással.
Száraz nyomáspróbázást kérni-nem tom mennyiért csinálja egy órás, de nem lehet sok pénz.
Szégyellni meg nem kell amúgy sem, de egy nyomáspróba miatt nincs vele nagyon dolga órásnak, miért nézne le?
Amúgy is a kínai mechanikus szerkezetek miatt nem foglalkoztak kínai órákkal általában az órások, ebben az esetben szerkezettel nem is lennee dolga-sem a vízállóság-javítás sem szerkezet származás maitt.
Ha csak amiatt nem hajlandó az órás nyomáspróbázni mert kínai (a tok), akkor meg nem érdemes amúgy sem foglalkoztatni neked ebbe a kategóriában (a divatórák árszegmensbeli többsége szarabb minőségű).
Bocsánat hogy ezt mondom, de szerintem ezt eléggé túlgondolod így.
/szerk: miközben írtam, nem láttam hogy a másik hsz-re reagáltál már/[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Nekem 2db linkelt addiesdive órám van, de egyik sem zafír, (viszon kerámia lünettás) a vízálósága nálam kimerült a zuhanyzás, kádban fűrdès körülményei között, de abban maximálisan teljesít
A lume pedid kimagasló.[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Churpik
tag
válasz Szent-István #34678 üzenetére
Szerencsére olcsóbbodnak a zafíros cuccok is szép lassan, én tavaly tudtam venni 7000 Ft-ért Aliról egy zafíros kvarc kronót(!), igaz az egy nagyon szerencsés kifutó készletes akció volt.
Itthon Bp-i körúti boltból 15 ezerért (ÁFA-val, garival) vannak már zafírosok: a Q&Q Superior sorozatban, igaz azok nem diver stílúsuak.
Szóval nem egy olyan nagy varázsszó manapság már a zafír, pár éve még hasraesős extra volt, bőven van már zafír a Steeldive kategóriában, és mivel nagy az átjárás az alkatrészek között (a két gyár csak 130 km-re van egymástól, ez Kínában egy nevetséges távolság) simán elképzelhető az is, hogy az Addiesdive-ra is pakolnak, ahogy azt dzsi23 topictárs is írta fentebb.
-
@mriya@
őstag
-
Tarsi88
csendes tag
Valaki tud esetleg valami boltot ahol beszerezhető ez a San Martin? Ez az alis 160k elég húzós, főleg hogy itt már jön vám+áfa is https://www.aliexpress.com/item/1005006497881159.html
Meg van esetleg valaki aki már rendelt ilyen számlapos SM-et? Kicsit nehéz eldönteni, hogy mennyire csillogós, nem sok videót találtam róla.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Tarsi88 #34684 üzenetére
Új modell, pár napja elérhető, nincs még itt senkinek. Az alis árban benne vannak a közterhek, de mivel 150 eruró feletti, fizetés előtt levonja az ali az áfát, és utólag, vámkezelés után fizeted meg, amikor ideér Magyarországra. Ami extraként rájön még, az a vámkezelési költség.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz Szent-István #34678 üzenetére
Az aliexpresszes leírásban ásványi üveg szerepel. Én is úgy tudom, hogy az. Ettől függetlenül ha nem arra játszol, hogy megkarcold kicsi az esélye a sérülésre. Van nekem pár olyan órám ami nem zafír csak üveg, jól elvagyok velük.
Van egy Steeldive Willardom, azt bevittem már a tengerbe is, ne aggódj miatta, de ha mégis beázik lecsavarod a hátlapot és kiszárítod.[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Faresz1976
aktív tag
válasz @mriya@ #34682 üzenetére
Ó igen a az ágyú az valóban 152-es , de amikor a posztot írtam akartam betenni képet és az egyik konzerves oldalon olvastam, hogy 153mm, ezért írtam.
-
zoarden
tag
válasz dzsi23 #34690 üzenetére
dzsi23 és Tarsi88
szó szoros érelemben tényleg csak épp ránéztem és csak a tokra, képeken,
így nem vettem észre a szálhúzott középső szemet.
Igazatok van!
Jó hír, remélem előbb utóbb kapható lesz külön is mert én olyat szerettem volna eredetileg is.
Vagy ha valaki vesz ilyet és neki a másik szíj tetszik - cserélhetünk (némi ráfizetést is adnék érte[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest