- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
válasz
hermanyi #62582 üzenetére
Semmi gond, bíztam benne hogy Te is válaszolsz, tudván hogy rakózol
Jó hogy írtad ezt a 7 métert, tavasszal meg kell néznem spiccel hogy mi a helyzet.
Legtöbbet Tőserdőbe meg Tiszakécskére járok, ugye kécskén vannak versenyek is ott talán jobb lehet ez a táv.Nézelődtem még botok terén, ezeket találtam:
NEVIS Torrent Carp Pole 9,5 m
RON THOMPSON Carp Gangster Pole 11 m
Leeda rakós botok
Ezek a közül a Leeda a legszimpatikusabb elsőre, főleg hogy van hozzá match topset bár ezek is inkább pontyos botok.
Walterékra még ráírok hogy beszerezhető-e még match topset a bothoz, ha igen akkor nagy eséllyel jövőre belevágok a dologba. -
soldi3r
veterán
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #62464 üzenetére
Akkor csavarok a kérdésen - összehasonlíthatóak-e az általad említett botok a románnal? Azon kívül hogy match és 390 a hosszuk.
A Suzuki meg a Porsche is gyárt városi terepjárót, csak akad némi különbség az árcédulában (is).
Szóval továbbra is egyetértek a botról írt véleményeddel, csak nem gondolom, hogy magasabb osztályban játszó ellenfelekkel kell hasonlítani. Szerintem a mai (!) "húszezres" piacon jó helyet foglal el, könnyű, vékony, relatíve finom cucc.
Ha kis léptekkel haladunk felfelé, a következő lépcsőfok legyen mondjuk a SW SN Light. 30 körüli áron vastagabb blank, majdnem 30 grammal nagyobb súly... Annak mondjuk valóban más az akciója, egy fokkal feszesebb a középső illetve alsó része. Lehet neked jobban tetszene. De ez meg már ízlés kérdése. Nekem pl. a súly elsődleges szempont volt, mert nyüzüge vagyok.Aztán lehet a Walter bot ügyesebb, ha leszakad a karom tőle.
Amit pedig a match pecáról írsz, az tény. Nem csak a match, de pl. a spiccbotos peca is nagyon a béka feneke alatt kullog. Alig van normális bot a piacon. Bolo hasonló.
Tényleg, ha már bolo.Minap kézbe vettem a az ET Blade 7 méteres botját. Az már egész tetszetős volt. A román
Allround botja alig 20 grammal több ugyanebben a hosszban, de totál más az egész, ráadásul a súlypontja is előrébb van, kényelmetlen volt tartanom. De ezt a témát még alaposan átrágom.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #62460 üzenetére
Hát abban a 20ezres kategóriában vitatkoznék. Eltelt pár év a botok között, a forint a béka picsája alatt stb. Azok a botok most simán 30-35 körül mennének szvsz.
Amit írsz az valóban igaz egyébként: "nem keményedik vagy nem úgy keményedik fel ahogy én elvárnám . Behajlik egy bizonyos pontig és vége . A hal kirohanásánál nem dolgozik ez a szint után , csak azt érzed ,hogy megindult a hal és a bot ugyanabban az ívben van , és megszólal a fék . Ezt az ívet meg viszont elég hamar eléri."
Tényleg így van. Én éppen ezért szeretek vele viszonylag kisebb halakra horgászni, mert van egy rugalmassága. 2.5-3 kiló körüli halnál már jelentkezik az, amit írsz. Cserébe nem veri le magát a papír keszeg sem.
Való igaz, én nem horgásztam még komolyabb matchbotokkal, de pár ismerős igen, ők általában jó véleménnyel voltak erről a Benzar botról. Természetesen továbbra is árkategóriájában kezelve.
De persze elfogadom a véleményed, örülök, hogy végre más, szakavatottabb is kézbe vette, legalább van róla infó. -
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi #62456 üzenetére
nagyon más a karaktere a 25g-s simának, a 30g-s pontyoshoz képest, valamelyik dobósúlya tuti hazudik
A pontyos Whisper ilyesmi:
Kb ugyanaz a 2-3 kiló közti formaponty húzta mindkettőt. A 420-as pontyos az igazából a toldás feletti 2. gyűrűtől kezd hajladozni, a 390-es sima már a stucntól.
Azért amikor ezt csinálta a Whisper akkor már láttam magam előtt a törött középső tagot, de bírta. Azt hittem utána, hogy a fék tapadt le, de nem. Bár lehet, hogy egy picit állíthattam volna lazábbraNem csúcskategória tudom, és lehet, hogy te undorodva el is hajítanád őket
Nekem azt mondták, hogy a Whisper az a SW Medium float blankja, a Whisper Carp meg a SW Carp Float-é. Egy igazi takony keszeges match-et amúgy kipróbálnék én is
BTW. mostanság hh egyre nagyobb divatok a nagyon rövid match botok? 270-300-330 cm is simán van angoloknál, igaz pellet wagglerezni használják. Én egyszer próbáltam a 330-as SN Fine-al, a tenyeres keszegeket reptettem akasztásnál, annyira merev az a bot az ilyen pecához -
Gabi atya
csendes újonc
válasz
hermanyi #62374 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam meg. Nyilvan nem a zsinor hibaja. Azert irtam hogy esetleg mas ne essen ebbe a hibaba:
1. A rovid tavhoz kepest szamomra meglepo volt a nyulas merteke annak ellenere hogy match zsinor.
2. Nem biztos hogy hinni kell a nagynevu szakaruhaz "szakkepzett" eladojanak. -
bercsi
aktív tag
válasz
hermanyi #62203 üzenetére
Az mindegy hogy mi van ráírva, csak jó legyen
Tálcából mi az ajánlott? Néztem ezt, méret alapján nekem elég lenne [link] .
Amikor keszegeztem, akkor átlag 10-12 órát voltam kint, lehet ez az idő ládán már fájdalmas lenne...62204Steady74 és 62205galervin93
100-105kg közt vagyok edzéstől függően, ehhez ugye még jönne a cuccok súlya..... Ha pestországban járok beugrok a soroksári decathlonba megnézni ezeket, kipróbálom hogy mennyire bír el.
A Benke féle ládák a legesélyesebbek, bár meglátva a feeder székét lábráccsal elgondolkodtam hogy akár ez is jó lehetne [link]Na mindegy, ezt alaposabban át kell gondolnom.
Köszönöm a véleményeket -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #62159 üzenetére
Afrancba, ez így már kezd veszélyes lenni.
No remélem mihamarabb találkozok vele.
---
Holnap elmegyek pergetni Gyálra, kíváncsi vagyok mennyi ragadozó van benne. Süllőkről meg persze dögnagy harikról láttam képet, inkább az előbbieket céloznám meg.
Kicsit rendet raktam a sok éves gumihalak meg twiszterek közt, hú, még bontatlan csomag Mann's-ek is előkerültek.
Meg Nevis Vibra Shad, Vantage Shad, ezeket ilyen 2014 környékén vettem még egyetem alatt Szegeden, atyaég.
No meglátjuk, jó lesz kicsit mozogni.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #62156 üzenetére
Na ez már tetszik.
World Champhez képest mit érzel, miben másabb?
Nekem annak a 10-11 ft verziójaban az a furi, hogy a toldás merevebb, mint az utána lévő szakasz, picit érdekesen viselkedik mnagy hal alatt. Szó se róla, megfordítható vele a hal ha kell, de kicsit olyan, mintha el akarna törni ott a toldásnál, vagy nem is tudom. -
Kelvin
őstag
válasz
hermanyi #62156 üzenetére
A kézbevétellel mindenképpen egyetértek, de "az anyag az egy dolog" azzal már nem. Nem véletlenül fejleszt a fuji és fejlődnek a blank-ok, gyártók. Nyilván ez egy pergetőbotnál ami végig a kezedben van (súly, stb., ) jobban kijön. De nekem van olyan 3 méteres 3lb-s pontyos botom amivel a 100 m-t pontosan (0,5-2m) megdobom, és egy kisebb ponty(3-5kg) is örömet szerez. (Mitsubishi karbonból készült és Toray 1K-val van erősítve). Ellenben egy 390-es "heavy" feeder bottal, ami a megjelölésében is már eleve abszurd, valamint az olcsóbb pontyos botok- hoz sem mérhető.
Amúgy inkább pergető vonalon vagyok otthon, de ha már valaki űzi egy ideje valamint ért is hozzá, és a kezébe adnak egy japánban gyártott és fejlesztett Graphiteleader -botot. Akkor tuti gyűjteni fog rá, mert egészen más világ....
Tudom sajnos ezek elég sokba kerülnek egy magyar fizuval rendelkezőnek, de ez van. Kicsit belemerültem, "gúrmérkodtam", de csak beszélgetünk, nem?
(Amúgy volt spro, döme és walter botom is, nem voltak rosszak...) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #62098 üzenetére
Ezek orsók..? Családi kiszerelés..?
Igen tudom, Te "igazi" horgász vagy, nem ilyen hobbi-pecás mint én. Vannak nálunk a cégnél amatőr horgászversenyek (Kéklámpa kupa, mentő-rendőr-tűzoltók, aztán regionális OMSZ horgászversenyek), soha el nem mentem. Nekem a horgászat és a verseny nem egyeztethető össze, nekem ez kikapcsolódás, lazítás... -
tepenzed
őstag
válasz
hermanyi #62000 üzenetére
Hali!
Köszi mindenkinek.
Azt mondod, hogy ez a bot nem is annyira finom? Sajnos amit Vendingo írt nem szerezhető már be. Nekem olyasmi kéne, amivel a keszeg és a 2kg alatti pontyok is élvezetesek, de azért nagyobb halakkal is elbírjon a megfelelő technikával. Ezek szerint a népszerűbb angol márkák közül most nincs olyan 390 bot pl, amit erre a célra tudnál ajánlani?
Kockatavakon használnám elsősorban (nem mélyek, 1-2 méter kb), 10-50 méter között. Gondolom Dunára ezek felejtősek. -
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi #61746 üzenetére
Mozognak még a márnák a partszélben?
Kicsit elgonsolkoztam, hogy márnázni kellene menni, de a rohadt teniszkönyök miatt nem merek. Szeptemberben abba kellett hagynom 3 óra után a pecát annyira fájt az alkarom a nagy súly miatt... Marad a match bot, meg a keszegnépség Sződligeten. Remélem bementek már a kikötőbe. -
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi #61598 üzenetére
Ha pontosan tudnék olyan messzire dobni, az etetés akkor is gondot okozna nekem, gondolom oda már valami csúzli kellene. Mondjuk azzal meg tudni kellene lőni...
Kézzel próbáltam eddig bedobálni az etetőanyagot és nekem kb az 5-6 méteres táv még kezelhető ígyTudom nem sok értelme van a matchezésnek ha csak ilyen távra horgászom vele. Legutóbb egy vidéki tavon próbálkoztam(Szelidi-tó), a rokonokat legalább sikerült elkápráztatni azzal, hogy milyen messzire el lehet dobni a 8 grammos wagglert, érdekességnek jó volt részemről, másra nem. Azt hiszem ez volt az 5. alkalom mikor ezzel a horgászmódszerrel próbálkoztam, szóval én ebben teljesen amatőr vagyok, rengeteg bénázás van, tanulgatom csak. Holnap haverral kinézünk a veresegyházi öreg tóra(az sem az a műanyag kockató), hátha ott jobban fog menni.
-
@mriya@
őstag
válasz
hermanyi #61584 üzenetére
Komolytalannal pedig már horgászni sem lehet?!
Nincs 15 ezer/db-nál drágább horgászfelszerelésem, és nem is lesz.
Nemrégiben osztott ki egy hobbikerékpáros, hogy 200 ezer alatt nincs normális kerékpár.
Azt persze nem hitte el, hogy fénykoromban fél év alatt 6 ezer kilométert bicikliztem, elhasználva 3 Csepel Túrát. -
@mriya@
őstag
válasz
hermanyi #61576 üzenetére
Én eladtam már a teljes készletet.
Egy bojlis botot tartottam meg az örökségből összesen.
Megnéztem, mennyi az adott felszerelés legolcsóbb ára a neten, és annak az 50%-át kértem.
Ami olyan régi volt, hogy nem találtam, azt párezer Ft-ra értékeltem.
Az utolsó szögig elvittek mindent.
Saját cuccaimat is adtam el, Shimano Stradic, és TwinPower orsókat 17-20 ezer Forintért.
4,20-as Spro pontyozó matchbotot 10 ezerért.
Daiwa orsókat 10-15 ezerért. -
vendingo
veterán
válasz
hermanyi #61573 üzenetére
10 éven át szinte csak matcheztem, sőt ebből vannak csak nagyhalas vízre való botjaim, az 1 szem bojlis botom leszámítva. Nem szeretem szerelni, szinte minden pecán beszakítom legalább az egyiket, és szerelhetek megint.
Ha csatornára megyek, akkor többnyire ezt szoktam előkapni, mert oda tökéletes, tavakon nem szeretem alkalmazni. -
Steady74
Topikgazda
-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi #61249 üzenetére
Nekem is ugyanaz a gyengébb (zöld) Drennan etető csúzli, meg a hozzá való gumi. Gondolom régi gyártás volt, sokat állt. Azért én 3 hónap alatt nem lőttem olyan sokat vele, aztán mégis elszakadt. Ezzel az újjal már tuti legalább 3x annyit lőttem, és nincs látható baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve