- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V.
- (téma lezárva)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
39900 - 39801
50013 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:49 Téma összefoglaló
Aktív témák
-
rii
nagyúr
-
Toomy
támogató
Igen komoly, mert az egy igen régi ócska kinyúlott bringás rövid gatya, de erre még pont megfelel.

Pénteken reggel én is bedzsesszeltem a mountival Battáról a XI. be (25km) havas jeges földutakon és bringautakon. Nagy élmény volt. fél órával később értem be, de megérte. Igaz fejben nagyon el lehet fáradni a koncentrálás miatt.
Hétvégén is szeretnék 1-2órát menni, de ez a brutális szél ez már nekem sem buli 
-
törölt tag
Tegnap rámentem a jégre és kicsit meglepődtem, mert nem szakadt be. Arra számítottam beszakad, ezért mentem lassan hogy ne verje fel a vizet. Annyira lassan mentem hogy nem értem a végére, tekerni kellett finoman csináltam de kipörgött, persze sikerült továbbmenni de rohadt könnyen elpörög. Pedig széles ballonos bütykös terepguma, még előzőnapi sár is benne volt a jobb karcoló kapaszkodás végett.
Semmit se ér jégen az se mint ahogy semmilyen gumi se, oda tüsis kéne.Ma mentem egyet a friss 5 centis hóba, ott viszont semmi probléma, erőből kell tekerni a kaparáshoz és a féket is tépni kell hogy csússzon, mondjuk ezt mindig, de teljesen frankó az a gumi. Az első egy hulladék, eleve csak 60 vagy 80% terep lehet és csak normál méretű, de pár hónapja használom és már fele lekopott és nincs elfékezve se. Lassan teljesen sima lesz.
Délután megyek még egy kört, ha még esik hó.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
D.Orion
veterán
-
fpeter07
veterán
Dúl a bringás idő odakint el is megyek majd délután kirándulni bringa nélkül. Vétek lenne kihagyni ezt a hóesést. Ha ma már a nyelvvizsgába nem haltam bele, valamilyen lavinába muszáj lesz.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
Gergő_
őstag
azért ezt olvasva elgondolkodtam a sisak beszerzésén.

---szóval ma megvettem az említett bicajt:

Az előzőt ellopták és ideiglenese egy régi, rozsdás női, piros trek-et használtam ami nem volt annyira rossz, de nem érdemes rá költeni...Az első bovdenje tönkrement és logikus volt egy újat venni(használtan). -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
_seth_
veterán
-
TripleB
senior tag
-
_seth_
veterán
Ma láttam egy kétsebességes single speed bringát... alapvetően 1 sebességet lehet rajta használni ellenben a hátsó agy mindkét oldalán van fogaskerék és eltérő méretűek, a kerék gyorsszáras így ha megfordítja a kereket máris tud sebességet váltani

-
Gergő_
őstag
Reykjavíkban. Itt nincs olyan hideg mint pl most otthon, de általában elég hogy a csapadék, olvadék ráfagyjon.
Először a láthatatlan jégen estem el, megcsókoltam a földet és a csípőmet is durván beütöttem, nagyon fájt, egy hétig nem tudtam a bal oldalamon feküdni, de csak egy hét után vérzett be de nagyon, kicsit fura volt
másodszor amikor eltanyáltam, a térdemet vágtam be és a karom rándult meg. Remélem idén többet esek el.
Sajnos ezeken a sisak nem segített volna. Forgalomban keveset bicajozom, elég szélesek a járdák és ismert fogalom a bicikliút is, de a vezetők nagyon áthágják a szabályokat ami megnehezíti az értelmes közlekedést, ezért meg kell szegni a szabályokat.
-
mickemoto
őstag
Tudnátok ajánlani görgős padot! Egy régi csepel apollo krékpárhoz kellene,32-630-ETRTO kerékmérethez.
Lehetőleg minél olcsóbb legyen.
Szabadgörgős vagy fix/mágnesfékes kivitel a jobb? -
rii
nagyúr
másik meg, aki nem is visel sisakot, az is csak annyit mondhat, hogy sisak kötelező
szóval, sisak kötelező

-
Doki-HUN1978
senior tag
-
---Lasali---
Közösségépítő
Mennyi bolha kullancs satöbbi mászhatott át az ürgére a fuvar végére.
Mi régen elütöttünk egy szarvast, apám nem fért be az autó mentőbe, aztán a kocsiba kellett ülnie a platón, bele ment vagy 3, pedig az állat csak a szélvédőt törte be, meg a tetőt szakította fel, a oszlopot csukta össze stb, de a beltérbe nem jött be. -
---Lasali---
Közösségépítő
Talán ezt: [link]
16mm vastag, meg elvileg ez már edzett anyag ezt már talán nem tudják betonacél vágóval sem elvágni. De az utóbbi videó alapján erre sem esküdnék meg. Meg léteznek igen jó, pl DeWalt akku-s szerszámok, amikkel 1 percen belül át lehet flexelni, de ilyennel is csak ritkán mennek lopni.. többségnél sima erővágó van, annak ez meg már betesz.
Gyakorlatilag mindegyik elvágható, fagyasztással széttörhető. Ahogy itt láttuk: [link] (itt azt hozzá tenném, hogy a tesztben levő keeper 12 es, a leggyengébb kryptonite, és nem 15 ezer, hanem max 7 ezer ft, ami u lakatnál legolcsóbb kategória)
Az a lényeg minnél vastagabb legyen, vehetsz sodronyt is, a tesztben viszonylag jól szerepelt, de abból is olyan vastag a legjobb, amit nem lehet bele rakni az erővágóba, mert akkor először azzal kell szöszmötölnie, hogy a burkolatból leszedjen, hogy bele tudja erőltetni, különben csak berakod közé, nekifeszülsz és azonnal el van vágva. Szóval 16mm alatt nem ajánlok semmit, ha komolyat akarsz. De ezeknek a zára szerintem a legsilányabb, amit fagyasztással szét lehet ütni, de szerintem kb annyi esélye van hogy így próbálják ellopni, mint amennyi esélye hogy megkerüljön az ellopott bringa..
Még amiket kerülj, az a henger kulcsos zárral ellátott lakatok, mert azt több youtube os videó alapján egy műanyag kupakkal ki lehet nyitni.
Más:
Közbe összeállt a fél éve építés alatt álló biciklim, lassan jönnek róla képek. Légtelenítést még megcsinálom. -
rii
nagyúr
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok!
Mielőtt megvenném a csepel royal vagy torpedo vázszettet megkérdezem hátha véletlenül lenne elfekvőben otthon belőle

-
D.Orion
veterán
-
SOAD19
addikt
Ismerős... Úton akartam gyorsan átkelni, mivel távolabbról jött egy kocsi. Szépen ki is tört a hátulja, kicsit kellemetlen volt, gyorsan felpattantam. Szerencsére messze volt a kocsi. Első telem volt bringás szempontból, és saját kárán tanul az ember. Lasabbra kell venni a tempót, meg ésszel tekerni.
-
fpeter07
veterán
-
Gergő_
őstag
Üdv,
Egy 51cm-es Schwinn Mesa megfelelő lehet a magasságomhoz? 183cm körül vagyok.
Olvastam a táblázatot aszerint igen, de jól jönne valami megerősítés mert talán el sem megyek kipróbálni. Vagy ha elmegyek mit kell éreznem ha nem jó a méret?@D.Orion
Nem nagyzolni akarok, de szinte minden nap jégen tekerek(nem Magyarorországon élek). Sisak vagy mindenféle spec abroncs nélkül, persze kb hetente egyszer szépen el is kenődöm. Nem jó poén, de izgalmas.
-
D.Orion
veterán
No elmentem egyet csak úgy funból tekerni, kíváncsiságból. Igyekeztem hasznosítani az öltözködős tanácsokat/hsz-eket. Felülre csak egy vékony hosszú ujjas kerékpárospólót és egy másik enyhén bélelt széldzsekit vettem. Eleinte azt hittem fázni fogok, de mire kiértem a városból már éreztem is, hogy ez bizony elég lesz.
Alulra ment a jégeralsó és egy őszi occsó kerékpáros gatya, ez olyan térdben kicsit fázos volt. Utcai cipőbe jó vastag zoknit vettem, de ez kellett is, még kevés is volt.
Itt még a városban -3°C, kint Pákozdnál -8°C volt.
Max. Speed 36.2 km/h <nem vagyok normális.
Budain vicces a tükörjég, mert a kerékpárúton én jobban haladtam a hóban, mint az autók a tükörjégen.
Hazafele megnéztem milyen is tükörjégen tekerni, lett is belőle térdelés 5km/h-nál.
Azt el kell felejteni, soha, de soha nem megyek rá többet a jégre. Röhögtem egy jót, mert se nekem sem a kerónak nem lett baja hiszen el se dőlt, csak én térdeltem le leszálláskor. 

Ui.: Sisak kötelező!
-
törölt tag
Aranyból készültet és akkor nem a biciklit fogják ellopni. Amúgy nem tudom, mert szerintem mindet el lehet vágni, vagy esetleg olyan vastagot ami csak a küllők között átfér, de az meg milyen már. Esetleg villanypásztort építeni a vázba és ha el akarják vinni akkor had rázza. De ez se az igazi, tuti tipp nincs az a baj.
-
fpeter07
veterán
-
Syd69
aktív tag
"nem nagy értékű volt a bicikli"
Nagyértékűnél is ugyanez az eljárás...

-
fpeter07
veterán
-
Aprósólyom
addikt
hát ez szomorú hír, ha tényleg így alakul a lopott bringa megtalálásoknak az aránya... Majd beviszek egy képet azt hiszem, majd meglátjuk. Hirdetést akkor nem adok fel, hatha megtalalom. A bringa meg "eléggé egyedi". Magellan polarisnak egyik évjárata, ritkán látott sötét zöldes gyári festéssel. Most használtan majdnem annyi mint mikor újonnan vettük.
kicsit lehangoló a dolog, mert nagyon kedveltem a bringát.
Szerintetek milyen lakatot szabad venni? -
törölt tag
Áh, ezt ki kell próbálnotok. Traktor keréknyom, de jó mély recés, kőkeményre fagyva tekerjetek végig benne gyorsan. Öcsém az mekkora!
Kegyetlen hangja van, a vibráció meg valami hihetetlen masszázst okoz seggen. Nők biztos jobban élveznék.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D.Orion
veterán
Szfvár:
Bázeg 3kor értem haza. Akkor csak a köd esett. Anyám most szól, hogy nézek már ki az ablakon.!
Ez mikor esett le? Most meg már nem is esik! Megyek is tekerni! 
-
rii
nagyúr
-
amargo
addikt
Hogy érted, hogy mi?
Olyan anyagból van ami nehezen szakad - bár idén egy bukás megtépázta -, könnyen szárad mellesleg nem testhezálló így elég furán nézne ki alatta és funkciója sem lenne
D.Orion:
"csak 20-30 perceket tekertem eddig ilyen hidegben időhiány miatt."
"Lassan megyek melóba jövet és menet is."
A kérdező edzeni indult ki, ugyan ilyenkor én sem edzek - ez az időszak számomra csak a szinten tartás próbája - és Dirtyz-kel mentem már olyan emberrel is, aki sima rövidnadrág és rövid felsőben jött 7-8 fokban Pilisre, de azért 2-3óra alatt kitud hűlni az ember, bármilyen jó a vérkeringése, nézd meg egy-egy cyclocross versenyen miket vesznek magukra, pedig ilyen versenyeken > 180as pulzussal közlekednek. 20-30 perces futáshoz, csak a futónadrág és a softshell van rajtam, meg sapka és kesztyű
Teljesen más körülmények vannak a városban és kint a szabadban is, simán 10 fokos eltérés is van. János-hegyről lejövet Bp-en kvázi döglesztő meleg van. Amit leírtál közlekedés az kvázi a városi sétálásnak felel meg.
Amiket felveszel, azok sokkal jobban hőszigeteltek, sőt. Képzeld el azt, hogy valaki beírja, hogy Ő meg csak 1db irhakabátot szokott felvenni. Kb ilyen összehasonlításokat feszegetsz. Elkezdtem összehasonlítani a ruházatunkat és hidd el bőven fel vagy öltözve ahhoz a tempóhoz, azért melegedsz ki - ez is annak a jele -, de még hozzám képest is sokkal jobban fel vagy öltözve, de ez így is van rendjén, mert én hegyre felfelé menet kimelegedek annyira, hogy komfortos legyen. Tényleg sokáig lehetne ragozni, de én mindig azt mondom, hogy akkor öltöztél fel megfelelően, ha terhelés alatt éppen nem fázol, de terhelés nélkül már bizony mozogni akarsz. -
D.Orion
veterán
Én kezdő vagyok ilyen téren, és csak 20-30 perceket tekertem eddig ilyen hidegben időhiány miatt. Pedig szívesen kipróbálnék egy ilyen 2-3 órás tekerést is. De baszki rajtam ehhez képest nincs semmi. Lassan megyek melóba jövet és menet is. nem tempózom, de így is melegem van mire hazaérek. Konkrétan ma hajnali fél6kor is egy jégeralsó+farmer, poló+prémpulcsi+dzseki(nulla menetszelet enged át), sapka+maszk+aldis kesztyű, közepesen vastag hosszú zokni+vászon/bőr cipő volt rajtam. Ez a szokásos viseletem akárhova megyek a városban télen. Ennél több eddig soha nem kellett.
Persze ez messze nem edzés vagy túrázás, cska olyan kisebb ide megyek oda megyek. -
Doki-HUN1978
senior tag
-
deicide
veterán
Kemény lehet lobogó piros köpenyben tekerni, kicsit odatesz a légellenállásnak

-
Doki-HUN1978
senior tag
-
Str8 sk8r
őstag
-
Teasüti
nagyúr
-
amargo
addikt
Szia!
Rajtam egy téli futónadrág, a térdmelegítőm egy aláöltöző arra a bringás rövid nadrágom. A cipőm az télire is elmegy, Mavic Alpine, anno Speci Taho-val mentem, de az idén tönkrement erre néha rávettem egy kamáslit, de 43-as lábra nehéz találni, az Alpine-ra már nem megy rá.. felülre technikai póló, rá a bringás pulcsi, erre a softshell lefelé pedig felveszem a dzsekimet is, ha nagyon hideg van, akkor még egy polár felsőt is beiktatok és +egy lábmelegítőt. Sisak alá egy sapka, egy csősál. Kesztyűből van egy ősz/tavszi, ami felfelé van rajtam, majd átveszem a síkesztyűmet. Gondolkozom, hogy kellene egy normális téli bringás kesztyű is, bár télen nincs nagy rohanás, fent áttudom venni a kesztyűt, meg aztán a felsőt amúgy is át kell

Én télen max 30-40km-re mentem ki eddig 2-3 óra. -
lakisoft
veterán
-
_seth_
veterán
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Teasüti
nagyúr
-
---Lasali---
Közösségépítő
Én adtam képeket a feljelentéshez.
Sajnos nagyon negatív dolog ha nincs meg a váz számod, számlád róla. Ez megnehezíti az ügyet, mind a megtalálást, mind a bizonyítását hogy a tiéd..
Ha feladsz hirdetést, akkor elijesztheted vele a tolvajt, ha eléggé egyedi felismerhető a bringa, akkor viszont észreveheti valaki, ha feladod..
Környéken aki foglalkozik biciklikkel, oda vihetsz be a bringáról képet, ha látják szóljanak..
A rendőrség maximum egy két használt kereskedésbe fog elmenni, nem foglalkoznak az egésszel semmit, főleg ha nem nagy értékű volt a bicikli, aztán 1 hónap múlva kapsz róla egy papírt hogy felfüggesztették az eljárást..
Hirdetéseket figyelheted, de ne fűzz hozzá reményeket. Kb 1% van rá hogy megkerülnek a lopott bringák. -
Aprósólyom
addikt
Sziasztok!
Nemrég lopták el a bringámat. A rendőrség kijött, a lakatot lefoglalták. Én voltam az első tulaj, de sajna nincsen meg a vázszáma. Legfeljebb képeim vannak róla, illetve egyedi azonosítóit tudom felismerni.
Mit javasoltok?
Adjak fel hirdetéseket a lopott állapotra való tekintettel, vagy inkább én figyeljem a hirdetéseket? El menjek egy-két bicikli üzletbe vagy a rendőrök is megteszik majd?
-
fpeter07
veterán
-
lecsokolbi
aktív tag
Azért ha szombaton nem kell bemennem melózni, készítek egy pár képet a síelőkről Kékesen

-
Toomy
támogató
Igen, ez nagy igazság

Én is leredukáltam a napi 100-150km-imet. Melóba be 25-30km és haza is 25-30km-re. Kemény edzés ez is a mountival 2.0-ás terepgumival az outi után. Beöltözve mint egy eszkimó
Úgy volt hogy görgőzés lesz, de valahogy nem igazán jön be nekem
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
Toomy
támogató
Én 2-3 rétegben csak lélegző felsőket veszek fel. azokra rá egy membrános kabát. Alulra egy szintén lélegző aláöltözős nadrág, rá a téli bolyhos nadrág és rá egy nyári rövid. Téli kesztyű. Fejre egy maszk esetleg sál (de az már csak -10 alatt). A lábfejre is nagyon kell figyelni, mert ha az fázik akkor megette a fene az egészet. Én a nyári SHIMANO LOOK stoplimon leragasztottam a szellőzőket. Van rajtam egy sízokni, utána a cipő rá egy neoprém kamásli és arra még egy vízálló vékony kamásli. Egy sínadrágban még gondolkodom, mert -5 környékén már kevés lesz alul a 3 bringás réteg.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Téli kerékpározáshoz esetleg hegyi, 50-70km-re, ti hogyan szoktatok felöltözni?
-
fpeter07
veterán
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Tudnátok nekem javasolni bringás webshopokat ahol széles a kínálat bringás hátizsákból és dirt sisakból?
Előre is köszönöm a segítséget. -
_seth_
veterán
Nem hiszem, hogy ő lenne az
Bár lehet csak lapul... ugyanakkor ismerve az "igazit" nem húzná 1 hétnél tovább és itt is kapna egy felfüggesztettet 
Ui.: csak, hogy visszataláljunk a témához, megérkezett a kitámasztóm a merida mattsra, 5 dollár volt de semmivel sem gyengébb mint amiket itthon lehet kapni, sőt... kifejezetten meridára való a gyári alsó villánál lévő 2 csavarhelynél lehet rögzíteni, délután majd fel is rakom rá

-
Str8 sk8r
őstag
-
Thulcandra
senior tag
Tolvajkergetők-kel kapcsolatban itt van egy régebbi UK tv műsor, az ITV től [link]
- nézzétek az elején a rendőrség milyen szépen a járdába simítja a furfangos tolvajt - a rendőrség saját rejtett kamerás - csali bringás akcióján
- a videó 7. percétől jön az ITV saját akciója, ahol GPS nyomkövetőt raknak a bringába, kirakják csalinak és levadásszák a tolvajt

Jó kezdeményezés ez a magyar tolvajkergetők, de minél több rész van, annál több kétség merül fel egyre több emberben. Az ilyen kaliberű dolgokat jól át kéne gondolni, nem kéne támadási felületet biztosítani.
Tényleg szeretném látni, ha fejlődne a műsor és a rendőrök is közreműködőbbek lennének... -
Kakumix
senior tag
-
_seth_
veterán
-
Str8 sk8r
őstag
-
_seth_
veterán
Van aki nem ismeri? Tomcat néven fut évek óta, linkelnék róla de az már politika is lenne egyben így nem teszem. Ha a nevére rákeresel kidob mindenfélét a net, lehet mazsolázni. Eddigi tevékenységével bíróságra járhatott sokat de még semmit sem tett le az asztalra, talán ez a tolvajkergetők amivel valami hasznosat is tett magának és másnak egyaránt.
-
dudi6
senior tag
Honnan ismered a srácot? Ilyeneket csinált? hmm, nem semmi. Tényleg idegesítő néha az agresszív viselkedése, bár lehet a tolvajok ellen ez az agresszió a nyerő Ezt is ma néztem meg, kicsit felidegesítettem rajta magam, nem így kéne a Spybike rendszert reklámozni, amin gondolom 5-10 ezret zsebelnek be db-ként.
-
Manitou
veterán
Most néztem meg egymás után a korábbi videókat, régebben talán az első 2 részt láttam.
Ja így már érthető, hogy miért mondanak többet. Bár az a merida új áron sem volt sose annyi
-
---Lasali---
Közösségépítő
Egyszerűen azért árazzák túl a bicikliket a videókban, hogy komolyan vegyék őket, mert a magyar törvény szerint úgy tudom csak 200 ezer ft felett nagy értékű a lopás, az alatt meg nem nagyon kapnának valamire való büntetést.. Erre fel is hívja a készítő a figyelmet, a videó leírásánál. Nincs ezzel akkora probléma, maximum annyi, hogy nem kell azt feltételezni hogy nem tudnak utána nézni valaminek az árának. Ma már a piacon se nagyon lehet kapni 5 ezer forintokért full xt-s biciklit, mert utána néznek mennyibe kerül, mindenkinek van egy ismerőse aki ért hozzá, meg már mindenhova eljutott az internet.. szóval nevetség tárgyává teszi magát kissé, ha ilyen összeget mond be.. de ez van..
Egyébként még azt hozzá teszem, ha a te biciklidet ellopják, szerintem te se az amortizált aktuális árát fogod bediktálni._seth_
Itt a lényeg: "A következő részeket is meg fogom nézni ettől függetlenül."
Ez is egy ugyan olyan műsor mint a többi.. azért van hogy szórakoztasson.. -
deicide
veterán
Ha téli bohóckodásra keresek valami egyszerű montit, amit nem sajnálok összesarazni, havazni, stb, hol nézelődjek?
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
_seth_
veterán
A filmet én is megnéztem, az a fajta film amit jó volt megnézni, de nem olyan amit valaha is újra letöltenék. Annyira bringás filmnek sem mondanám, 10 perces youtube mix is többet ér

Az alap ötlet rendben van de az összes többi sántít. Alapból a frontembere az egésznek egy olyan személy aki maga is bűnöző, ok elítélnek valakit egy dolog miatt az lehet épp megbotlás de éveken át szinte minden évben kapott felfüggesztettet, pénzbüntetést, bírságot... valamit. Ez az igencsak ellenszenves stílusa a sorozatból is átsugárzik sajnos, állandóan a jogokat emlegeti egy olyan ember aki többet állt a bíróság előtt mint akikre ráront (nem azokat védem... pusztán nem szeretem amikor egy szintén sáros magát kikiáltja kiskirálnyak másokat pedig lehúz, akit érdekel utánanézhet, rágalom, bombagyártás, hamisítás, szándékos bántalmazás amit azért követett el mert az ő hamisítását leleplezték és mindezt bíróságon kamerák előtt tette, utánanézve sajnos nem ő az egyedüli kétes alak a csapatban). A kerékpár árak valóban érdekesek, és nem a valóságot tükrözik. Azzal, hogy pl legutóbbi részben is jóformán betört a kerítésen belülre már önmagában fel lehetne jelenteni, attól, hogy valaki megszegei a törvényt nem jogosítja fel őt senki sem, hogy ugyanazt tegye. Szóval nagyon jó lett volna ez a sorozat ha körültekintően meghúzza magát a háttérben de hát nem erről volt híres régebben sem ugyanakkor ezzel el is ássa az egész hitelességét. Ugyanakkor az eddigi legértelmesebb amit csinált valaha is, szóval akár úgy is lehet tekinteni, hogy tevékenységi köre javuló tendenciát mutat

Ugyanakkor jót is tesznek ezzel de mint a részekből is kiderül jóformán semmi pozitív nem történik és nem is fog, egy kerékpár a tolvajoknak könnyű kereset, az pedig, hogy bóvli lakattal vagy lakat nélkül hagyják valahol nem életszerű.
A következő részeket is meg fogom nézni ettől függetlenül. -
---Lasali---
Közösségépítő
Most hogy írtad megnéztem én is az előbb.
Borzalmas volt, hulivúdi bé kategória délutáni tini amerikai okádmányhoz próbáljunk hozzá tenni egy kis bringás életérzést, ami nem sikerült, és számomra ezzel frusztrálóvá is vállt az egész.
Amikor kiderült mi a konfliktus, hát én ott majdnem lefeküdtem inkább aludni..
Nálam a film a nem ajánlott kategória. Ha valaki mégis meg akarja nézni, akkor talán ajánlott eredeti nyelven, mert én szinkronnal néztem lustaságból, de az első 5 perc után már éreztem hogy rossz döntés volt. -
Manitou
veterán
-
csabi94
őstag
-
Manitou
veterán
-
Teasüti
nagyúr
Ezeket néztem ki:
hátsó, első. 25-ös felnire elég nagyok, de egyrészt idényguminak gondoltam és mivel nem döntögetem, ezért nem félek attól, h lefordulna a felniről.
Olcsó és a legjobb mintázat, amit jónak vélek a laza hóban. Aszfalton meg mindegy szerintem, csak nagyobb ellenállásom lesz. Télen amúgy se döntögetem és száguldozok, nem kell szerintem sima futófelület.
Amúgy nem földút - külvárosi vagyok -, inkább takarítatlan néhol szűk aszfaltozott út úgy 1 km, ami rákanyarodik egy országútra és kivisz a "faluból" (itt közlekedik a helyi járat is, szóval takarított), majd egy félreeső temető mögötti rövidítés, ahol csak bringások járnak és egy-két eltévedt gyalogos, forgalomtól elzárva. Majd a maradék 4-5 km már konkrét város, a maga változatos útviszonyaival és akadályaival. -
D.Orion
veterán
Érdekes. Nekem az első gumival pont a szűz havon voltak problémák. Taposott havon jól működött, csak kanyarodni ne kelljen sehol se. 2.1-et én már túlzásnak érzem pláne, hogy gondolom nem hegyekbe közlekedsz, meg földutakon így 1-2 nap alatt minden aszfaltos utat letakarítanak általában. Szerintem keress egy olyan kialakítású gumit aminek jól látható futófelülete van, de közvetlenül mellette már erősen bordázott legyen. Így ha netán besüllyedne valahova a futófelület, akkor a bordák már azonnal tapadnak és nem fog elúszni a kerék.
-
Teasüti
nagyúr
1.75 és 1.9-es slick-ek vannak fent, hátul a mintázat nullához közelít, elől azért tisztességes negatív minta van.
Ma találkoztam én is csúszós részekkel, átmentem pár befagyott pocsolyán, jeget törtem vele, de nem éreztem, hogy kiesne alólam. Tavaly 1.95-ös félterepekkel vészeltem át a telet.
Azon gondolkozom, hogy 2.1-es terep gumikat szerzek be.
Tavaly mondjuk nem volt olyan eset, h leállt volna a közlekedés. Volt asszem 2 db riadó, egy az "extrém hideg" miatt, egy meg az ónos eső miatt. Mindkét esetben tekertem.
A hó se zavar, ha nem térdig érő. Bár ha le van taposva a magas hó, abban tényleg nem lehet menni.
Friss havon izomból átmegyek, az nem akadályoz bármilyen magas legyen is. Megkeményedett havon meg már para, főleg ha buckásra taposták. Ezekre az esetekre tartogatom a vésztervet: bérlet.
Vagy átkínlódom a kérdéses szakaszon a bringát tolva.
A kérdésem igazából arra vonatkozik, h megéri-e a pénzráfordítás, vagy inkább hagyjam a fenébe?
Bocsi ezekért a semmilyen hozzászólásokért, gondolom már unják a többiek.

De a közösségben keresek igazolást, hogy nem hülyeségre dobom ki a pénzem.
Mivel abból most különösen kevés van és meg kell fontolni minden ezrest.
Vagy humanitárius tevékenységekbe fektetem: csajok és programok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D.Orion
veterán
Felejtsd el a slick-et!
A tavaly nyáron vett Capriolo Elvis City kerómon Rubena FLASH 700x35c gumik voltak/vannak.
Nagyobb pocsolyákon is veszélyes volt vele átkelni, mert elúszott a kerékpár! Amikor leesett az első hó konkrétan irányíthatatlanná vált a kerékpár. Kimértem km/h-val. Ha 18km/h-nál gyorsabban haladtam, akkor egy szimpla balra nagy ívben lekanyarodást nem tudtam megcsinálni, mert azonnal csúszott el oldalra amint fordítottam a kormányt. Ha nem volt letaposva a hó, akkor teljesen esélytelen volt vele haladni.
A most használatban lévő kerómon Schwalbe CX Comp 35c van.

A gumi vastagsága hasonló, de a mintázata miatt eddig esőben sokkal jobban működött. Most mindjárt megyek egy kört, hogy hóban mennyire tapad, de nagy hó esetén holnap reggel a friss szerzeménnyel a Munda-val megyek dolgozni. Azon mégis csak rendes MTB vastag gumik vannak.Ui.: Igen most van három olcsó szar kerékpárom.

-
törölt tag
Indulnék haza, szakad a havas eső. Ezt nem fogom megúszni, úgyhogy szabadjára engedtem a poklot. UuuhuhuuhhHHÚÚÚÚÚÚÚÚ, vadállat tempóval végig a sáron, pocsolyán, mindenen átgázolni, a taknyos földúton végig csúszkált jobbra-balra, a szememet alig tudtam nyitva tartani úgy verte bele a havat a szél. A fék semmit se fogott, ahogy rákerült a cucc csak karcoló hangot adott, szóval száguldottam le a hegyről. Ahh, ennyi adrenalin, basszus. Ember, a kloakám majdnem elernyedt. Ez kegyetlen volt. Nadrágomból ömlik a víz, pulóver hátán egy egyenes sárcsapa, de még a sapkán meg a nadrág ülepén is. A nagyjából vízálló bakancs szarrá ázva. Ahhh...

-
Kakumix
senior tag
Magas hóban szerintem a BKV sem működik

Ki kellene próbálnod, mert a vékony slick jól vágja a havat, viszont a szélesebb terepgumi az, ami meg tud kapaszkodni. De írta itt már korábban valaki, hogy hóban "nem lehet" biciklizni, azon a pár napon inkább sétál vagy BKV-zik. Viszont, ahogy kinézek az ablakon és látom a szakadó havat, valószínűleg én ma megtudom, mennyire tapad hóban a széles MTB kerék.
szerk.: Közelebb menve az ablakhoz, látom semmi nem marad belőle csak a pocsolyák.
runner 125: Nem írtam, hogy a videón szereplő nem lopta a bringát! A becsületes megtalálót is idézőjelbe tettem, számomra egyértelmű - még ha talán nem is bizonyítható a bíróságon -, hogy lopás történt.
Valóban nem biztos, hogy jó a béna jelző - vagy hogy jogos - még az is lehet, hogy a korábbi részben látott ügyvédes jelenet, ahol a tényállásokról beszéltek csak ez után lett felvéve, így ekkor még nem tudták, hogy ki kell kötni.Viszont a 10. részben, hogy a rendőrök megint nem csináltak "semmit" az orgazdával és próbálták őket lerázni az nagyon gáz.
-
runner 125
nagyúr
Ne húzz már fel basszus.
Miért, egy oszlophoz támasztott, de lezáratlan bringa kit jogosít fel arra, h _elvigye_ onnan?
Senkit.
Abban a részben is egy utolsó suttyó kormos talpú vitte el, annyi különbséggel, h ennek még volt az átlagnál kulturáltabb tető a feje felett.
De, szó sem volt "becsületes megtalálásról", mert az nagyon nem itt kezdődik.
Ha, valóban az lett volna, akkor nem viszi el a lakására, nem tipródik éjjel a lépcsőházban, nem hallgatózik a kaputelefonon, stb., hanem ott egyszerre rendőrt hív, vagy épp ha már ennyire ráért, akkor a kapitányság az elsődleges uticélja, nem a társasház pincéje, ahol a jeladókat leszabdalta és összetörte.Nem állítom, h mindent hibátlanul csináltak, hisz nem nyomozók, nem rendőrök, de az, h bénák, erős jelző.
-
lakisoft
veterán
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
-
Kakumix
senior tag
Most néztem meg a nyolcadik részt, de ezek még mindig bénák! Pár résszel korábban tudták meg, hogy le kell zárni a bringát, mert akkor valósulhat meg a "dolog ellen elkövetett erőszakkal" történő "nagy értékű ingóság eltulajdonítása", amiért több év börtön is jár. Erre itt meg kiteszik a sarokra és még egy cipőfűzővel sem kötik ki! Ha az lett volna már nem engednék el a rendőrök a "becsületes megtalálót". Én is a nyolcban lakok, volt már, hogy vártam a közért előtt, hogy kijöjjön a bringa tulaja, mert úgy volt "kikötve", hogy egy 20cm emelés után el lehetett tolni. De ilyen helyzetben - mint a videón - egy valóban becsületes és törődő ember mihez kezdhet, hívja ki a rendőröket, mert nincs kikötve? Autónál hívtam már ki őket, mert a tulaj az ajtóban felejtette a kulcsot és nem tudtam bezárni (kicsit hibás volt és nem akartam erőltetni, kárt okozni) és cetlit hagyni a telefonszámommal. Máskor hívták már ki nekem is, mert lent maradt az ablak és azt hitték, hogy valaki piszkálta.
Ha egy ilyen esetben beviszem a bringát a rendőrségre, az 2-3 óra az életemből, ezt ritkán tudom ilyen "jótékony" célra fordítani, ráadásul akinek segítenék annak is legalább ennyi. Mit lehet tenni? Lehet én is elvinném DE hagynék egy cetlit a számommal és ha nem jelentkezik senki pár nap múlva mennék csak a rendőrségre. Ha nincs nálam papír állítsak meg egy járőrt, hogy adjanak igazolást, hogy nálam van a bringa és tudnak róla vagy csak fordítsam el a fejem és ne is törődjek vele? -
Teasüti
nagyúr
Már csak azt szeretném tudni, h megéri terepgumikba fektetni télire, vagy maradjon a slick?
Vagy vegyek inkább buszbérletet...
Feltételezve a magas havat, amit nem takarítanak.
-
Daniel Alves
őstag
-
lakisoft
veterán
-
D.Orion
veterán
Ha valaha is bekerül a médiába, akkor már alapból úgy lesz megközelítve, hogy Tomcat...
Tv2, RTL, M1 stb stb mind mind innen fogja megközelíteni ezt a figyelemreméltó szerveződést. 
-
runner 125
nagyúr
-
Daniel Alves
őstag
Uhh egynem ez sok volt

Egyelőre marad ez a felállás meg a thermo kabát viszont őszintén bevallom még -20 fokban nem tekertem nincs viszonyítási alapom

Természetesen van helly hansen alsó felsőm mivel nyáron motorozok lehet befogom vetni majd azokat is ha jönnek a nagy hidegek
Más:
[Csepel Torpedo 3 váz szett] ebben a vázszettben a monoblok milyen minőségű? Valaki tudja?
Szerintem ő lesz a kiválasztott. -
fpeter07
veterán
-
dudi6
senior tag
-
Manitou
veterán
Tegnap este megnéztem a Fék nélkül (Premium Rush) című bringás mozifilmet, ha már bringázáshoz nem fűlik a fogam ilyen hidegben
Kicsit többet vártam tőle, de egynek elment. -
Teasüti
nagyúr
Oda-vissza?
Ennyit én is megyek, alsó hangon nettó egy órát töltök nyeregben és akkor még nem mentem el másfelé. Pamut dolgokat te önmagukban hordod? Nálam alapból ki van zárva az olyan öltözék, ami átengedi a szelet. Polár középső réteget (felül) meg azért ajnározom, mert akkor is szigetel, ha nedves.
Ha pamut pulcsiba izzadnék bele, akkor nekem kaszáltak. Jó most még könnyű, mert nincs hó, nincs nagy ellenállás, könnyű tekerni, nem izzadok annyira. De hóban taposni a pedált izzasztó és -20°C-ban aki a pamut ruhájába beleizzad, az másnap garantáltan szabira megy. Optimális esetben... tragikus esetben meg még a helyszínen ráfagy a ruha. Nedves pamut télen veszélyes. Ha vizes - mert mondjuk beleestél egy tócsába, vagy akármi -, akkor akár halálos is lehet, ha kint maradsz. Ázott már át bőrig tavaly az egyik lábszáram, miután jégre mentem. A szelet nem éreztem szerencsére (farmer+bringás naci), de a létrejött hőhíd már bőven elég volt ahhoz, hogy megkeserítse az életem az utána következő 20 percben. Bele se merek gondolni mekkora kínszenvedés lett volna akkor egy pamut nadrág.
Én mindenkit lebeszélek a téli bringázásról, ha nincs meg a szükséges minimum technikai öltözéke terén.
Aktív témák
-
39900 - 39801
50013 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V.
- (téma lezárva)
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- i7-4790K / GTX 1070 8GB / 16GB RAM / 2x SSD Alkatrészként vagy javításra
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB KINGSTON FURY Renegade SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Semmit se ér jégen az se mint ahogy semmilyen gumi se, oda tüsis kéne.

Elsőfék volt a bringán.

Alulra ment a jégeralsó és egy őszi occsó kerékpáros gatya, ez olyan térdben kicsit fázos volt. Utcai cipőbe jó vastag zoknit vettem, de ez kellett is, még kevés is volt.
Azt el kell felejteni, soha, de soha nem megyek rá többet a jégre. Röhögtem egy jót, mert se nekem sem a kerónak nem lett baja hiszen el se dőlt, csak én térdeltem le leszálláskor. 

Kegyetlen hangja van, a vibráció meg valami hihetetlen masszázst okoz seggen. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bázeg 3kor értem haza. Akkor csak a köd esett. Anyám most szól, hogy nézek már ki az ablakon.! 

...