Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rii
nagyúr
-
deicide
veterán
-
Gergő_
őstag
válasz Gergő_ #40031 üzenetére
már értem mi volt az a darab műanyag ami letörött tekerés közben(sajnos nem a sárhányóról)
ez a két állítócsavar alatti műanyag egy része. Nem teljesen értem miért műanyagból van. Azt hiszem emiatt nem tudok váltani mert az állítócsavarok vége így a levegőben van. Remek, remélem olcsón megúszom.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Gergő_ #40031 üzenetére
Kis műszaki érzékkel,pár szerszámmal,sok türelemmel és egy internetkapcsolattal elkerülhető a szervíz.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Gergő_ #40216 üzenetére
Aluról szerintem az ilyen fújt festék könnyebben lepattan. Meg lehet csinálni, de nem érdemes neki állni, inkább keress egy helyet ahol olcsón homok fújnak(mondjuk ezzel vigyázz mert puha alunak nehogy neki menjenek durva homokkal, kaptunk már úgy vissza vázat hogy látszódott a túlzott homokolás nyoma), majd le szinterezik. Az tartósabb. Egy spray is van már 2 ezer ft, ha meg szépre akarod lehet rámegy több doboz, mert csomószor át kell menni rajta, aztán a végén kapsz egy nagyon gyenge felületet, szóval nem érdemes vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz Gergő_ #40216 üzenetére
Melóba van egy szomszédos cég akik a festés minden formájával foglalkoznak, 7ért komplett olyannal le tudják fújni, ami utána csak anyaggal együtt jön le
Meg régebbi helyen vasúti sínt kezeltünk le furatoknál egy fehér festék szerűvel, nah az olyan, hogy 50 év az élettartama.- Mindenki hazudik! -
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Gergő_ #40765 üzenetére
Ez az egyik lehetőség,ami noha drága,szerintem azért jó mert eldöntheted milyen tekeréshez mennyit emeld.Nagyon gondolkodom rajta,mert muszáj emelnem legalább 5-7 cm.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Teasüti
nagyúr
válasz Gergő_ #41239 üzenetére
Úgy érted bárki képes rá sokk és adrenalin hatása alatt. Biztos vhogy képbe kerül a túlélés ösztöne az erős versenyszellem és akarat hatására, ami fingom sincs milyen anyagot választ ki a fingom sincs az agynak melyik részén, de szigeteli azokat az idegi összeköttetéseket, amik a fájdalom érzet közvetítésére szolgálnak.
Durvább sztorik szoktak menni a tv-ben időnként, mikor pl. a túrázó az Isten háta mögött össze-vissza töri magát, aztán elküzdi magát segítségért és csak miután biztonságba került, onnantól ordít fel fájdalmában. -
Auratech
őstag
válasz Gergő_ #41309 üzenetére
Nálam a dolgot súlyozza a gyakran hátizsákomban lévő laptop, iPad. A hátast lehetőleg kerülöm. Bár a táskám jól véd..
Ha már van hó, az jobb, mint a félcentis. Ha másért nem, hogy a horzsolás veszély minimális...itt lassan elered. Nagyon begyógyult az ég egy fél óra alatt..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Toomy
senior tag
válasz Gergő_ #41511 üzenetére
Én kútfőből gányoltam egyet. Lehet hogy 2km-t nem tudtam volna vele menni.
Sima facsavarokat csavaroztam belülről kifelé. Külső belső közé kevlár szalagot terveztem, de nem volt kipróbálva.
Valószínűleg szétbarmolta volna csak a gumi szövetét még jobban, mint ahogy azt már a csavarokkal is megtettem. De igazából abszolut nem volt átgondolva, csak egy alkalomra készítettem.
Viszont amit D.Orion írt, az alátétes megoldással, az már tényleg életképesebb megoldás. -
GhostLead
tag
válasz Gergő_ #41745 üzenetére
Láncot ill. racsnit együtt kell cserélni általában!!
Hajtóműről nem tudok nyilatkozni mert nem linkeltél képet róla! Esetleg lehet lánctányérokat külön beszerezni, de elég borsos az árúk! Érdemes akkor már új hajtóműben gondolkodni kivéve ha Deore,SLX, XT, XTR vagy vmilyen integráltról beszélünk! -
Toomy
senior tag
válasz Gergő_ #41745 üzenetére
Az a hátsó sor tényleg kuka. Főleg hogy ugrál is rajta a lánc.
Nekem egy sor kibír 3-4 láncot is. 2 láncot szoktam cserélgetni 1000-1500km-ként és 12ezret simán elmegy a kettővel. De tavaly pl. 14000-et mentem egy láncal és a hozzá tartozó sorral. De ott azok után persze már a sort is cseréltem.
A lényeg hogy nézegetni kell a nyúlásmérővel és ha belemegy az 1mm-es akkor azonnal csere, mert úgy még nem rántja magával a sort. -
Toomy
senior tag
válasz Gergő_ #41759 üzenetére
Ahogy a fogakat nézem, az a hajtómű is nagyon sanszos, hogy kész van. Főleg ha sokat mentél a nyúlott lánccal.
Ha ráér, majd Lasali ajánl Neked alkatrészeket. Persze gondolom nem konkrét dolgot az EBAY-ről.
Ha ebben a mocskos, saras időben is közlekedsz akkor 1000 km után már nézegesd a láncot, mert nekem egy 3000Ft-os lánc 1400-at tudott. Igaz én kiállva is sokat megyek.[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz Gergő_ #41765 üzenetére
Igen ez nagy dilemma volt nálam is, mikor télire megcsináltam az elhanyagolt mountimat. kb. 30-40-ezret költöttem rá.
Nagyon agyaltam én is rajta, hogy vegyek e egy másikat, de inkább maradtam a teljes hajtáscsere, fék csere, és új gumik mellett, mert nagyon a szívemhez nőtt ez a bringa is. Ugyanis az outi előtt ezzel járkáltam az országot. Szóval sok szép emlék fűz hozzá. Meg aztán szerencsére az autók mellett a bringát is simán meg tudom csinálni. nem egy nagy ördöngösség. A youtube-on mindenféle szerelésről és beállításról találni már videókat. Azért egy kerék fűzésre még én sem vállalkoznék, pedig lassan felni csere is lesz.
Az országutival sokat lehet gyorsulni, de pl. a mountival meg tök jó bárhol mehet az ember.
A bringázásnál hatványozottan kell figyelni, mintha mindenki le akarna vadászni. Rengeteg a figyelmetlen ember, valamint a meggondolatlan és a legalja aki direkt tesz neked keresztbe. Az utóbbiakat elég nehezemre esik tolerálni.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Gergő_ #43524 üzenetére
Zsírt kell bele tenni a perselyhez, nem fújogatni, fújni szilikon spray jó, letörölgetni vele a becsúszót meg a szimeringet, de ezekkel a kő egyszerű rugós csillapítás nélküli valamikkel nem sokat érdemes foglalkozni, csak ha valami perverz vágyad van a mániákus karbantartására.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz Gergő_ #43529 üzenetére
durva jószág ... az az USB bemenet nem semmi ... .-O .-)
viszont ez meg most nagyon jó árban van .-O o.O
POLAR RS300X Orange37 900 Ft
28 900 Ft[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
lsebestyen
addikt
válasz Gergő_ #43712 üzenetére
Most miért? Vagy ezt mire érted? Amúgy ilyen nekem is sok van, legutolsó az volt, amikor egy körforgalomban nem adta meg az elsőbbséget egy büdös bwm-s, bemutattam neki, mert nem sokon múlt..(bár bemutatni mindig van idő ) erre utánam jött és a nyomta a gázt h majd jól beszarjak, de feladta
[ Szerkesztve ]
-
pengemetal
aktív tag
válasz Gergő_ #43719 üzenetére
A témával kapcsolatban: véleményem szerint a közlekedésben jobban kell figyelni a nálad "gyengébb" felekre, autó esetében gyalogos, kerékpáros, motoros (kamionnál az autósra). A másik dolog: az utakon mindenki hibázhat és hibázik is, közlekedési eszköztől függetlenül, ilyenkor ha hülye voltam felteszem a kezem és bocsánatot kérek. Az viszont tűrhetetlen, hogy valakit szándékosan veszélyeztetnek, illetve szabálytalankodás ellenére még neki áll feljebb. (Itt általánosságban értem, nem a konkrét esetre. Bár nem ismerjük a teljes történetet, nem érzem a biciklistát hibásnak). Tény, hogy rengeteg az agresszivitását a volánnál levezető autós és a kreszt nem ismerő biciklista és ez sok konfliktus helyzetet szül. Az én módszerem, ha nagyon anyáznak, leállok neki elmagyarázni mi a baja. (rázós esetekre autóban orosz tábori kisbalta - még nem kellett elővenni, biciklin vastag zár lánc kormányra tekerve és nyáron kick-box egyesületes póló Idáig mindig szóban sikerült megoldani a helyzetet, bár azt nem jelentem ki, hogy a másik fél 100%-osan belátta volna, hogy hibázott, de ha már elgondolkodik rajta az már fél siker.
(Ide nem érteve azt a két esetet amikor jobb kezes kereszteződésben nekem balról jött a biciklista én pedig mertem kanyarodni elé, majd ordítva közölte, hogy neki van elsőbbsége mert egyenes vonalon haladt én pedig kanyarodtam Másik akkor bicajjal voltam: öreg úr balra indexszel és balra kihúzódik, de az út jobb oldalán lévő parkoló helyre akart beállni én pedig mellette voltam....)"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Teasüti
nagyúr
válasz Gergő_ #44214 üzenetére
Amúgy ha tetten érve a tolvajt szarrá lövöldözöm paintball-lal és/vagy gázsprékkel, akkor engem ezért megbüntetnek?
Ezen klasszikuson felbuzdulva.[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Gergő_ #44701 üzenetére
Ez így igaz.
(#44698) Baltoafarkas: Ha fogyni szeretnél, több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel! Garantált a siker.
Lefekvés előtt három órával már ne egyél, max. egy kis gyümölcsöt!
Napi legalább 5 alkalommal egyél kisebb mennyiséget, így könnyebb elviselni az éhséget és a szervezetedet sem terheled le a hirtelen nagy kalóriabevitellel.[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Processzor és videókártya váltás után nincs kép és billentyűzet.
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest