Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
capulet75
addikt
válasz
Auratech #41399 üzenetére
Azért az erős hogy semmi nem drágább mint nálunk. Kb majdnem minden drágább.Sőt, ki merem jelenteni,Dánia nagyon drága ország. Példa: egy szimpla sixpack Tuborg 65kr (=huf x36), átmentünk a fritzekhez shoppolni, ott ennyiért egy egész tálcával kapsz,ami tekinve hogy Dán sörröl beszélünk,kissé mókás. Egy twix 9-11kr, ami nálunk 4-5. Egy sör csapolva 40kr (1500huf), és ez az általános. Igaz hogy sokat keresnek, de az adó is nagyon magas. Mondjuk cserébe ingyen van szinte minden (oktatás,egészségügy,ect...).Dán barátaink tréfálkoztak azon hogy egy napon szomorú a dán az évben, mikor az adót be kell fietni.
Aki meg menni akar,ne habozzon, Dánia csodálatos ország, nagyon élhető, és kb két hónap múlva akár bringázhatunk is együtt, mert én is költözöm ki.
-
Auratech
őstag
válasz
Drakuf #41398 üzenetére
Kipróbálnám milyen az, ha itthon egy pár hónapig a dán fizetéseket kapnánk a dánokkal azonos munka státuszokban. Sokak homlokán simulnának a ráncok. Általánosságban 5x annyit keresnek az emberek. Lentebb 6x. A lakáson kívül semmi sem drágább. Persze legalább 5 év kellene, hogy normalizálódjon minden.
Mikor ausztriában dolgoztam, szintén négyszerest pénzt vittem haza. Emiatt az ember önbecsülése természetes állapotába kerül, jobb kedve lesz, pozitívabban áll a dolgokhoz, mert érzi, hogy normálisan mennek a dolgok, ha ő is jól áll hozzá és ezért nem kell megszakadni, csak az elvárásokat teljesíteni.
Ilyenkor az embernek anygi állapotával együtt felhalmozódik a bizalma és segítőkészebb lesz. Nyugaton.A mi fizetésünkkel és árszinten a dánok pillanatokon belül farkasokká válnának, mert azt élnék meg, hogy ellenséggé, vagy leginkább kizsákmányolóvá válik a berendezkedés, ami nem enged tartalékot képezni, regenerálódni, tervezni. Beszélgetéseink során azt elképzelni, hogy magyar fizetésből magyar árszinten( az osztrák 80%-a) kelljen megélniük, egyenlőnek tűnt a lassú öngyilkossággal. Mintha szivárogna a véred és minden erőfeszítéssel próbálnád újratermelni.
Bele lehet ebbe fáradni, mosolytalanodni. Ha meg jól megél itt valaki, az szerencsés vagy ügyeskedik, vagy megszakad. Egy kétdiplomás középiskolai tanár nem visz haza dán alapsegélyt sem...
Itthon az egyetlen megoldás a személyes belső értékek ápolása, az egészség megőrzése, a kapcsolatok ápolása. Ez függetlenít a gazdasági státusztól és csak elhatározás kérdése. Tehát bicajozunk, mint a Dánok. -
bubi92
őstag
válasz
capulet75 #41392 üzenetére
" Just to make things clear: the film was made with real people, real cops and real love. " - videó aláírásában
én is voltam koppenhágában még középsulis koromban. már akkor nagyon megfogott az ottani kerékpáros élet. most hogy gondolkozok, hogy hogyan-tovább az életben, nagyon esélyes cél állomássá vált.
-
capulet75
addikt
Voltam kint én is Dániában. Este bringáztunk, autós megállított és udvariasan szólt h nem ég a hátsó lámpám és így nehéz észrevenni. Mindenütt szuper bringautak, alap h neked van elsőbbséged az autóssal szemben, és erre figyelnek is. (A kresz által behatárolt kereteken belül.) Egymás mellett tekertünk az autóúton a párommal, senki sem anyázik vagy dudál, szépen megelőz. Ha szemből jönnek akkor megvárja míg el tud menni mellettünk. Erdőben megstuccoltam egy bokrot, tele ment a fogaskoszorú természettel. Mire kipucoltam öt bringás állt meg h tud-e valamiben segíteni. Szinte mindenki kedves, mosolyog, és nem azért mert idióta vagy éppen be van szívva. Tényleg más világ.
-
capulet75
addikt
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Trekking kerékpárt vennék Szegeden, pl.: Caprine Tour Cross
Ha van valakinek eladó az írjon rám.Üdv.
-
tomyka74
senior tag
válasz
Teasüti #41384 üzenetére
a sajgó térd lehet rossz kerékpárbeállítástól is, sőt..........!
én ezen a területen néznék szét legelőször!!!
valahol olvastam ,hogy " egy egészséges kerékpárosnak a bicikli nyergében ülve a fáradságon kívül semmilyen más panasza nem lehet megfelelő beállítás mellett " és ez nagyon igaz!!!!
ha valamid fáj akkor ott valami nagyon nincs jól beállítva! olvass utána ezeknek!
én van ,hogy 4-5 órát a nyeregben ülök és nem fáj semmim csak kurva fáradt vagyok! bár olvastam már olyat is,hogy nem megfelelő beállítástól hamarabb is fáradtsz a bringán!
sőt gondold el egy maratonon fáj valamid egy idő után a biciklin ülve a beállítás miatt, azt a versenyt b....hatod!
ez csak egy vélemény vagy tipp vagy tanács nem szentírás -
tomyka74
senior tag
válasz
---Lasali--- #41380 üzenetére
-
tomyka74
senior tag
válasz
---Lasali--- #41379 üzenetére
igen nagyon nagy a közérzet növelő hatása nekem is tőle és én is kifejezetten szeretem,hogy örökhajtós!
kora délután ahogy beszélgettünk róla ugy megjött a kedvem ,hogy most végeztem rajta megint egy 2 órás tour hegyi szakasszal!!!!
olyan kellemesen ég a combom tőle, utána lenyújtottam gatorade izó be aztán most a jól megérdemelt pihike!! -
Teasüti
nagyúr
Sajgó térd? Túlterhelés.
Erre lehet gyúrni valahogy? A túlzott igénybevételt megszokni és a határokat kitolni, hogy a komfort zónába essen ez az igénybevétel?
Nem technika kérdése, az egész általam végzett sport "arra van kihegyezve", hogy kvázi tönkre tegye az ízületeimet (capoeira). Csak túlságosan szeretem ahhoz, h egyszerűen felhagyjak vele.
De már annyira kivagyok tőle, hogy heti egy alkalomra kellett csökkentenem. -
dudi6
senior tag
Sziasztok! Ez a Cube Ltd Comp jó vétel lehet? Megpróbálnám 500 Eurora lealkudni. google fordítás
-
Auratech
őstag
válasz
---Lasali--- #41380 üzenetére
Az izzadás a hőleadást kívánja elősegíteni. Normálisan azt jelenti, hőfelesleg van az izommunka miatt, vagy a hőleadás korlátai miatt. Másodlagosan tehermentesíti részben a vesét a terhelés időszakában, mert a bőr kiválasztó szerv is.
Szerintem az egészség egyik alappillére a heti kétszeri órás izzadás, de nem szaunában, mivel az anyagcsere nem úgy fokozódik, ahogy fizikai terhelésnél. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
---Lasali--- #41379 üzenetére
Na az előtt elküldtem hogy átolvastam volna..
Utolsó előtti sorom: "izzadás meg rossz." Helyett:
Azt akartam mondani hogy az izzadás meg NEM rossz.
Csak azt akartam mondani vele, hogy ez nem hátránya ennek a benti edzésnek, nem kell miatta ventilátorokkal fújatni magad.. sokan fizetnek a szaunáért hogy izzadhassanak egy jót. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
tomyka74 #41376 üzenetére
Második képen az a szürke gép az egész tűrhető. Arra azt mondanám hogy talán otthon is elfogadnék belőle egyet, ez korrekt ár érte, szerintem ennyiért jobbat nem kapni. Ilyenen edzettem már. Jól beállítható mindenféle magassághoz, minden rohadt merev, stabil rajta, kormányon is jól lehet váltogatni a pózokat, szinte mindent meg tudsz rajta csinálni könnyen ami a spinracing órákon feladat.
Hibái: kicsit keresztbe fut a lánc, nem jó a láncvonala, ezért szoktak szakadni a láncok..
A nyerget is ugye tudod előre hátra csúsztatni, na abba a sínbe van egy jó kis löttyenése a nyeregnek, ezt házilag meg lehet barkácsolni.
Kicsit hosszúak a fokozatok a beállításokat illetően, fúrhatták volna dupla sűrűséggel a lukakat, nekem a nyeregnél vagy túl magas, vagy alacsony, de mondjuk én erre elég kényes vagyok.
A fék ahogy melegedik stb, úgy szokott picit változni az ellenállása, de azt úgyis állítgatod edzés alatt.
A q faktor nekem kissé nagy.Egyébként én otthon terheléses görgőzöm. Le izzadom a biciklim az szerintem huszadrangú dolog.. Inkább a vázat sajnálom, meg a hajtás kopását. De mondjuk én a görgőbe rakást azzal kezdem hogy tisztára mosott hajtás, szobába ugye nem kap port, homokot, stb, nem kopik annyira.
Hátrányai közt azt tudom inkább előre venni, hogy nem tudsz rajta kiállni a nyeregből, vagy nem szabad, mert ha nem stabil a keret ami tartja a bringát, akkor feldőlhetsz, de egy könnyű vázat meg akár el is lehet törni benne, míg a spining gép brutál acél zárt szelvényekből van, merevebb minden biciklinél, azon még kormányt elengedve is tudsz kiállva tekerni.
Meg amit még szeretek a spining gépnél hogy örökhajtós, érzed ha a hátsó szakaszban tolja a lábadat a súly felfele, tehát tudsz a körkörös pedálozásodon fejleszteni.
Görgő nagy előnye viszont hogy a saját bringádat tekered, ugyan azokkal a beállításokkal amikkel egyébként kint használod.Egyébként meg az ilyen "álló" biciklizést nem lehet össze hasonlítani a kintivel (meg nem is kell), totál máshogy terhel, minden más rajta.. izzadás meg rossz. Téli napokon nekem sokkal jobb lesz tőle a közérzetem meg minden.. ha izzadok egy órát a görgőn.
-
tomyka74
senior tag
-
tomyka74
senior tag
válasz
Djuree #41373 üzenetére
hát árat hadd ne mondjak mert nagyon változó ki lehet fogni jó áron szét kell nézni mittomén bikemag, vagy tesztbike oldalon, vagy nemtom. kinek mit enged a péztálcája én 2 éve vettem 60 k-ért használtan a mecsekfitness spinning studiótól, átszervizelve, garanciával! géppark váltás volt náluk így viszonylag olcsón vettem tőlük! Te tudod mit enged a pénztálcád de ha rám hallgatsz előbb próbáld ki valahol mind hármat,hogy legyen viszonyítási alapod melyik milyen, és utána dönts!
-
tomyka74
senior tag
válasz
Cathfaern #41369 üzenetére
ez így van!
húúú, izzadás hát igen arról tudnék mesélni! 450 liter egy edzés alatt még a f.....ról is szakad a víz mint az állatezt sajna nem lehet kikerülni! utána felmosás spinninget át törölni vizes ruhával igen sajna rámutattál az egyetlen kellemetlen hátrányára!
de én ettől függetlenül szeretem! bár ilyenkor már alig várom,hogy a montimmal megmásszam a déli sípályát vagy az országutival nyomjak egy jóízű gyöngyös-szolnokot! de ez még legalább kb 2 hónap addig spinning! -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #41368 üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy amíg nincs tiltva, addig nem doppingszer...
Addigra nem lesz már itt emberiség, mire odáig eljutnánk.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
tomyka74 #41367 üzenetére
+1 a spinning biciklinek.
Szép és jó a görgő, viszont:
1. Mivel nincs menetszél, izzadni fogsz. Nagyon. A sós vizet meg a bicikli semelyik része nem szereti túlzottan, szóval lehet nem célszerű a több száz ezres biciklit beáldozni erre a célra
2. szabadgörgő kevésbé jól állítható, illetve annyira nem is biztonságos, főleg ha kevés helyed van. Fix görgő meg eléggé tudja csavarni a biciklit, abból adódóan, hogy oldalirányba rögzítve van, viszont elég jelentős erők érik ilyen téren is. Szóval alu vázzal nem biztos jó ötlet.
3. Amennyiért kapsz egy jó görgőt, annyiért kapsz egy spinning szobabiciklit is -
Hasaggymeg
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #41365 üzenetére
"Dopping = Nem megengedett teljesítményfokozó...Ezen mi nem egyszerű?"...hát az,hogy mivel előre nem lehet meghatározni az új,ezután kitalált,tiltandó doppingszereket,a doppingbiznisz mindig előbbre van egy lépéssel és a tiltólistán MÉG NEM szereplő szerekkel operálnak,így aztán csak jóval az esemény után lehet valakit elfogni az akkor még nem ismert szerrel.Amúgy én is engedném,hadd menjen rá az egészsége ha neki az jó....aztán lehet így fog majd fajunk a távoli jövőben specializálódni,doppingolt sportolóra,golyóálló katonára vagy éppen áramálló villanyszerelőre.
-
tomyka74
senior tag
válasz
Djuree #41361 üzenetére
ha rám hallgatsz spinninget veszel nem görgőt! nekem volt fix görgőm ami a bringa hátsó kerekét fogja be és kb 3-szor ha tekertem rajta nem tetszett! aztán vettem egy spinninget ( hangsúlyozom nem vmi tesco-s sz..rt vagy gyenge szobabiciklit )!!! igazi " agresszív állat " spinninget na ezt imádom!
hihetetlenül ki tudod a szart hajtani magadból vele tudsz erőt is növelni és állóképességi edzésre is pont tökéletes!!
én úgy szoktam vele nyomni,hogy le vannak töltve netről a tour hegyi szakaszai meg pár atom sík szakasz vagy pl a paris-robaux, és akkor azokra nyomom majd mindennap cirka 2 órát! és akkor úgy nyomom ahogy ők mennek az ellenállást úgy fokozom ahogy látom a tv-ben ha másznak a tourmalet-n akkor én is úgy szimulálom a mászást, mint az állat odatekersz az ellenállásnak , hogy szinte csak kiállva tudom megmászni mint ők aztán mikor lejtmenet van akkor meg lájtosabban tekerem mert ugye lejtő van!! akár rövid intervallum edzéseket is tudok vele nyomni!én imádom, de persze a szabadban tekerést nem lehet vele összehasonlítani!egy haveromnak van szabadgörgője, kipróbáltam nekej nem tetszik mert nem tudsz erőt növelni meg nem annyira állóképesség fejlesztő hanem inkább egyensúlyérzék kell hozzá és inkább azt is fejleszti, de azt nagyon!!
há
t nekem ez a tapasztalatom!Spinning
és nyomd mint az állat!!
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #41364 üzenetére
Én itt nem magamról beszélek, nem magamat szeretném összehasonlítani egy élsportolóval, mivel annak nincs sok értelme.
Dopping = Nem megengedett teljesítményfokozóEzen mi nem egyszerű?
U.i: Én nem tiltanám a doppingszerek használatát.
Toljon mindenki annyit, amennyit elbír a mája, veséje, szíve és aki ott nyer az valóban megérdemli a népszerűséget és a gazdagságot.A másik lehetőség, hogy végtag eltávolításával büntetném a tiltott szerrel való visszaélést a spot megtisztításának érdekében.
Csak mivel egyik sem érdeke a "tőkének", marad a régi felállás amíg világ a világ...
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #41363 üzenetére
Neked mennyi EPO kellene,hogy egyetlen 3 hetes körversenyt megnyerj?És nektek a többieknek?
...sajnálom Armstrongot,mert végig az Európában eléggé elterjedt,Amerika ellenes hangulat célpontja volt,aztán meg a franciák orra alá is dörgölt rendesen azzal a 7 győzelemmel.Szerintem 2 féle élsportoló van,aki szed valamit és akit még nem fogtak el.Ennek meg nem is lesz soha vége,mivel meghatározni,hogy mi is a dopping nem egyszerű.Az ókori olimpiák görögjei tojással és túróval "doppingoltak",kérdem én mennyi tojás és túró még nem számít annak?
-
Doki-HUN1978
senior tag
Eljött az idő, hogy csöndben maradjanak azok, akik megrögzötten hittek az élsport ill. Armstrong tisztaságában.
-
Packersbay
tag
Hát ma szenvedés volt betekerni Budaörsről
A 20km-t majdnem 2 óra alatt tettem meg, 12km/h lett az átlagom is
Viszont a rakparton végigvezető bicikliút legalább le volt takarítva.
-
Djuree
félisten
srácok szeretnék venni ilyen görgőt hogy ilyenkor is tudjak tekerni. mesélnétek erről? mind1 milyet veszek? ez minden biciklihez jó? vagy itt is vannak méretek, tipusok? tudtok ajánlani vmit ami jó és olcsó?
-
ludsimon
veterán
Helyzetjelentés. Bekerült az időképre a reggeli videóm az időkép percről-percre alá.
-
Auratech
őstag
Hazabuszoztam. Közben néztem, hogy a bringaútra végig rá van tolva a hó...ez most egy darabig így lesz. Az uszi viszont élvezetes- hóba ki, vízbe vissza. Gyúrtam egy hógolyót és pröbáltam a víz alatt továbbgyúrni...
Amügy a nap végére én is leroggyanok, ne aggódj. Csak leszarom. -
Bati0501
őstag
válasz
pengemetal #41332 üzenetére
Oké,köszi szépen.
-
Szakbarbár
aktív tag
Mázlisták vagytok, hogy ennyi akaraterőtök és energiátok van még meló után sportolni. Nekem ha hazajövök már semmihez sincs kedvem, pedig nem fizikai munkát végzek.
Tavaly jártam meló előtt úszni, kb 5 alkalommal voltam. Egyszerűen nem éri meg, mert azzal elmegy másfél órám, hogy beérjek az uszodába. Utána meg max 30-45 percet tudtam úszni, de már rohanni kellett megint a buszhoz, hogy beérjek dolgozni. Délután meg a gyerekek lepik el a medencét, azoktól nem lehet haladni. Inkább megvárom hogy jöjjön a jóidő és lehessen menni tekerni végre. -
szki
őstag
válasz
Teasüti #41354 üzenetére
Napi 2 óra mozgás jön ki éves átlagban nálam, de most pár napig 4 óra. Van rá időm: nem nézek tévét, és a közlekedés egyben sport, azaz időt takarítok meg. A ház körüli munka meg kondicionálás. Ez nekem jobban bejön, mintha Bp.-en napi 2 órát békávéznék, meg külön eljárnék "pózolni" a konditerembe.
Fiatalon se voltak gondjaim az ízületeimmel. Remekül futottam, és úsztam anno. Csak a szüleim nem engedtek el sportiskolába. Mondhatom, hogy szerencsére, mert így legalább a tanulásra koncentrálhattam
Hogy kinek mit bír a szervezete? Tudod, a genetikaFokozatos terhelés növeléssel lehet elérni folyamatos fejlődést. Én a 12 hetes felkészülést szeretem, ami 3x4 hétre bomlik. 3 hét fokozatos terhelés, majd 1 hét laza, majd újra ugyanez.
Sajgó térd? Túlterhelés. Talán jobban kell pörgetni a pedált.
Gerinc probléma: tornáztatni kell rendszeresen a törzs izomzatát, és a hasizmokat is. Fontos, hogy testtartásért felelős izomzat is kellően karban legyen tartva. Napi 10 perc bőven jó.(#41355) Auratech : Neked a futás, nekem meg az úszás lenne még jó. Az úszással viszont az a bajom, hogy rengeted idő kell beöltözni, megszárítkozni. Ezért én csak nyáron művelem. Természetesen szabadvízen, és oda is bicajjal száguldozva
-
Auratech
őstag
válasz
Teasüti #41354 üzenetére
-Úgysem tudsz vitázni egy endorfin/adrenalin függővel....
A napi 4 óra azt jelentené nálam, hogy 4-kor kelek, hatig tolom másfél órát.. Aztán 6-ra hazaérek és fél héttől tolom 9-ig.
Helyette heti hatszor 40km bringázás(2x20) meg heti három úszás-szabadtüdős gyakorlatok. Nagyon-nagyon kellene futni, mert az annyira rendben lenne, de nem megy. Attól félek, ha elkezdem, nem bírom abbahagyni. hehe
Mondjuk ma az usziban egy kis hóban hömbölgés az lesz.
Koromhoz képest az ízületeim(vállamon kívül) nekem is rendben vannak. Sose fociztam, azért -
Teasüti
nagyúr
Hát a téli coach potato életmódnál messze jobb, nem vitás.
De azért 4 óra edzés egy nap... Bakker.
Te vallod azt, h jobban érzed magad, mint bármikor életedben, ugye?
Jól sejtem, h neked is voltak gondjaid az ízületeiddel fiatalon?
Ezeket az elmúlt évek során vhogy célzottan megerősítetted (ha igen, hogy?), vagy ez csak járulékos haszon és nem foglalkoztál vele?Milyen módon készültél fel ezekre az igénybevételekre?
Semmi panasz nincs nálam alapesetben, de ha túlzásba viszem az edzést, akkor egy napig is sajognak a térdeim (ki vannak lazulva), míg ki nem alszom. Illetve a gerincemet is provokálja a heti többszöri edzés, csak egy alkalom kényelmes egy héten.
Edzés alatt természetesen nem a bicajos ingázást értem. -
szki
őstag
válasz
Teasüti #41351 üzenetére
Konkrétan 05.19.-én akarok egy gyors maratont futni. Utána meg nyáron klasszakat bicajozni, túrázni. Közben a diszkóizmokat is karban kell tartani
Az immunrendszernek is jót tesz a szabadtéri edzés.
(#41336) ludsimon: 7 óra mozgás 3 napos hétvégén? Napi 2 óra 20 perc nem rossz. Nálam egész éves átlagban ennyi a napi mozgásom
-
fpeter07
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #41347 üzenetére
Miért, mit gondoltál? Szkinak nem merül ki a sportos nap a ház előtti hó elszórásával.
-
rii
nagyúr
tengap este jöttem haza halásztelekről ...
végig szembe északi szél 24 km -en át ... de akkora, hogy az M0-son egy deka hó nem volt, mert mind lefújta ...
új szerzemény:
3.500 Ft volt
-
Auratech
őstag
Ha neked mindegy, hogy kötelet húzol, vagy kötélen táncolsz, szerencsés vagy.
Akartam reggel de egyszerűen hülyeségnek tűnt erőltetni az első km után azt az állapotot, ahol az eltaknyolás bármelyik pillanatban bekövetkezhet, a legnagyobb igyekezet ellenére.
Ráadásul elég magasan ülök a jó pedálszög miatt. Nem ér le a lábam előbb, mint a golyóim a vázra. -
_seth_
veterán
Autóra való tetőcsomagtartók közül mind elbír 4 kerékpárt? Készülök a nyári bringázásokra továbbra is és szerzem be a szükséges cuccokat
Baltoafarkas: ebben elakadni? Laza kis havazás, legalább nem leszel sáros
-
törölt tag
Ellapátoltam nagyjából a havat a járdáról meg az udvarról, csináltam egy nagy kört. Abba tekertem.
Ott teljesen korrektül elmegy, sőt ha lendületet vettem el lehetett menni vele a nagy hóba is, de mocskos nagy energia kell hozzá. És eléggé csúszik is az eleje, ahogy töri a havat, nagyon nehéz megtartani, nemhogy egyenesbe. Kaparni nem nagyon kapart. Aztán meguntam, belementem a kupacba amit ellapátoltam és otthagytam, megállt benne.
-
válasz
Auratech #41338 üzenetére
Azt hiszem a hazamenetel bringával nekem is ki fog maradni, mert 25 km-t menni ebben a hóban... Még 2 óra is kevés hozzá. Ha tudnám hogy holnap nem esik több akkor bevállalnám a BP-Batta útvonalat haza. Mert ha itt hagyom Bp-en az autót akkor holnap csak a bringa vagy a vonat amivel közlekedhetek.
De itt már tényleg csak a szöges gumi lehet a megoldás.
Így hát edzésnek marad a szobában való elliptikus trainer-ezés. -
törölt tag
3 métert mentem a bicóval. A pedált nem tudom elhajtani, mert leér a hóba. De amúgy is mindegy, próbáltam egy alacsonyabb részen úgy megfogja a kereket, mintha le lenne lakatolva. Teljes erőből ugrálhatsz a pedálon meg se mozdul. Teljesen használható.
-
Auratech
őstag
Elindultam. Egy km után szép nyugisan visszafordultam. A főútról a bringaútra tolt hó már túl sok és kiszámíthatatlan.. A terepgumi most nem megoldás...
-
D.Orion
veterán
válasz
deicide #41335 üzenetére
Vegyes volt a menet.
Lakótelepen helyenként 40cm havat hordott össze, valahol agyig ért a hó. A normál 15-20cm hóban eltekertem szépen pörgetve, de az átfúvásos részeken tolni kellett, mert a hátsó váltóig ért a hó és a pedál sincs feljebb.
A másik, hogy ezeken a 1.5-2cm es összetömörített szaron nem lehet menni, mert felvágta a gumi es csúsztam össze vissza. Beértem és jó poén volt. Terep gumival jobb lett volna.
-
ludsimon
veterán
3 edzős nap, 7 óra 2 perc nettó mozgásidő.
Jó volt a hétvége, és nektek?
-
deicide
veterán
válasz
D.Orion #41334 üzenetére
Fúú, azt gondold át
Nem tudom, ott milyen a helyzet, én most jöttem hólapátolásból, a szél nem hordott össze 20-25cm-nél vastagabb havat
. Ha nem jön erre hókotró, a hegyről nem fogok tudni lemenni
szerk: endo-n úgy láttam, hogy átgondoltad, de szerintem csak walking-on maradt a cycling helyett, mert 7.3-as átlagot tiszta terepen derék lenne sétálni, nem hóban
-
Auratech
őstag
Hát mentem egyet az imént a felkészített bicajjal. A terepgumi a havon hihetetlenül jól viselkedik. A csúszáshatárnak határozozott átmenete van, ellentétben a lecserélt slick gumikkal. Láncot, váltót lekezeltem és az egész bicót befújtam szilikonos impregnáló filmmel, ami pár napig jól véd. Reggel igazi móka lesz betekerni.
-
Bati0501
őstag
Na igen,ti is azokat mondjátok,amire én is gondoltam.
Második sztem is komolyabban néz ki am.És a motoros maszk nem túl vékony?Mert akkor:[link]
Rendelni kell mindkettőt.
Mindjárt itt a tavasz.Majd meglátjuk.
Am nem is konkrétan most kellene,csak jó lenne,ha lenne.
Meg az is lehet,h megrendelném ebay-ről és megjönne nyárra. -
Teasüti
nagyúr
válasz
pengemetal #41326 üzenetére
Közönséges polár símaszk.
Bementem vele egy bankba.
Két percig nem tudta eldönteni a személyzet, h megszólítsanak-e, aztán végül levetették velem. -
lorcsi
veterán
válasz
Bati0501 #41323 üzenetére
a második az valahogy jobban néz ki, viszont én pl. úgyis polár sapiban bicajozok, úgyhog y vagy ez vagy az..
meg a polárt nekem a héten mindig átfújta a szélnem volt elég
az első meg sapival pont jó, és mintha a száj körül jobban zárna is
nehéz döntés..
plusz félóránként egyszer mindig megállok orrot fújniiylenekben nehéz lenne
SOAD19: én szemüvegben tekerek (narancs üveggel) szél és hideg ellen bevállt, nem könnyezek . de ha megállok egyből párásodik
ha elindulok gyorsan le is megy ..szal ezt nem érzem problémának
deicide: futást valahogy nagyon nem szeretem..nem bírok ..és nem érzek hozzá késztetést sem
-
SOAD19
addikt
válasz
lsebestyen #41324 üzenetére
Nem tudnád kipróbálni, hogy szemüveggel mennyire használható, mennyire párásodik a szemüveg ezt használva. Bár, már úgyis mindjárt itt a tavasz, nem értem miért nézeget a kolléga is még ilyet.
-
lorcsi
veterán
ma még a havazás előtt menetm egy közt
kellemes volt, de ez a keleti szél elmaradhatna már
és most kb. egy hétig nem lesz semmi -
superecneB
őstag
válasz
Auratech #41305 üzenetére
A Judoban megtanult esési forma bármilyen szituációban jól használható. Pl.: síelésnél kifejezetten biztonságosan alkalmazható.
Bringánál egy kicsit más a helyzet, ugyanis ott van a lábad között a bringa ami gátol a mozgásban. Alapvetően ha már megvannak az esés megfelelő beidegződései különösebben nem ütöd meg magad.
Judoztam. Taknyoltam már nagyon sokszor jégen bicajjal, bicaj nélkül, sílécen mindenhogy, soha nem törtem még el semmimet. Viszont a bicajon nem természetes a tartásod. Míg síelésnél simán eldőlsz valahova, bringával ezt nem tudod úgy kivitelezni. Ami nekem legjobban bevállt egyszerűen az, ha csúszás szempontjából veszélyes helyen mész bicajjal, döntés nélkül kanyarodj, ne menj túl gyorsan, hogy elkerüld az alulkormányzottságot, és a legfontosabb: számíts arra, hogy elcsúszhatsz. Így nem érhet meglepetés, legrosszabb esetben is eddig csak le kellet lépnem a bringáról. -
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg #41316 üzenetére
...és lehetőleg ne használjunk spd pedált, hogy bármilyen cipőben használhassa a kerékpárt az új gazdája
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
pengemetal #41314 üzenetére
...illetve a megfelelő sebességen legyen a váltó,nehogy porcleválása legyen a hirtelen indulásnál az erőlködéstől és a nyereg se legyen túl magasan nehogy elessen a stopnál...
-
Auratech
őstag
válasz
Gergő_ #41309 üzenetére
Nálam a dolgot súlyozza a gyakran hátizsákomban lévő laptop, iPad. A hátast lehetőleg kerülöm. Bár a táskám jól véd..
Ha már van hó, az jobb, mint a félcentis. Ha másért nem, hogy a horzsolás veszély minimális...itt lassan elered. Nagyon begyógyult az ég egy fél óra alatt.. -
Teasüti
nagyúr
válasz
pengemetal #41311 üzenetére
Tehát akkor, ha a kerítésen ott volt a "Vigyázz, megb.sz!" tábla, akkor az kimeríti a feltéve, hogy mindent megtett, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy az általa telepített védelmi eszköz ne okozzon sérelmet feltételt?
Szóval, ha a bicajomra figyelmeztetést helyezek el, akkor telepíthetek rá aktív védelmi eszközt? -
Teasüti
nagyúr
válasz
pengemetal #41301 üzenetére
Nem büntetendő annak a cselekménye, aki a saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz, feltéve, hogy mindent megtett, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy az általa telepített védelmi eszköz ne okozzon sérelmet.
Tehát bicikli tolvajlás megelőzésére az ülésbe/markolatba telepített egyedi védelmi eszközök (kipattanós rugós pengék, stb) törvénybe ütköznek?Most képtelennek hangzik, de komolyan kérdezem.
Gondolkodtam már ilyen szerkezeten, hogy aktiválás után az ülésből egy penge hatol a tolvaj valagába, ha ráül vki.Több tényezőtől függ, h egy gumi mennyire csúszik. Az egyik a tapadás, a másik a kapaszkodás.
A tapadás a felfekvő felületből, az összenyomó erőkből (súlyból) és a felületek minőségétől függ.
Ez téli körülmények között minden guminál egységesen gyenge.
A terep gumi annyiból más a slick-hez képest, h bele tud kapaszkodni a puha talajba.
Viszont kemény talajon a bütykök értelemszerűen nem tudnak megkapaszkodni, sőt! Eltorzulnak, ezzel elemelve a tényleges futófelületet az útról és a kerék kúszását idézik elő. A bütykök lesznek a fő kontakt felületek, amit mondanom sem kell, h drasztikusan kisebb a felületük, mint a slick guminál. És mivel kapaszkodni kemény aszfalton nem tudnak, ezért továbbra is csak a gumi anyagának tapadása marad, ami lecsökken a kisebb felület miatt és még kúszik is a gumi a bütykök torzulása miatt.
Ezek után könnyen belátható, h miért nem létezik optimális megoldás. Ha nincs bütyök, nincs kapaszkodás -> aszfaltra való gumi. Viszont az a külső, ami nem tud kapaszkodni, hátrányba kerül a hóban.Szóval útviszony kérdése az egész. Ha havas úton közlekedsz, akkor terep gumi, ha aszfalton, akkor slick.
Nincs igazi megoldás a kettő között, csak próbálkozások.Ami nekem nagyon tetszik, az a hólánc. Cesar Van Rongen féle hólánc ideális megoldásnak tűnik, elvégre használhatod vele a slick gumikat és ha komolyra fordul a dolog, akkor felraksz egy ilyet és meg tudsz vele kapaszkodni a jégen és egy minimális mintázatot is nyújt a hóba.
Ha elérhető lenne kereskedelmi forgalomban, eszembe se jutott volna terepgumikat venni télire. -
Gergő_
őstag
válasz
Auratech #41302 üzenetére
Idén kb négyszer estem el komolyabban a jégen. Szerencsém volt mert jól bevertem a csípőm, megcsókoltam a földet, karom is megrándult stb., de komolyabb dolog nem történt.
Legutóbb sikerült megvalósítani azt amit terveztem sokáig, pedig nagyon nem vagyok az a tornász alkat, 183cm, és kb 100kg.
szóval előjött egy elkerülhetetlen esés. Kis lejtő és közben fordulni kellett élesen balra, persze a bicaj jobbra indult el a láthatlan jégen. Valahogy sikerült kipattannom a levegőbe és egyben picit taszítani a biciklit, hogy csússzon ki mire földet érek. Két lábbal értem földet álva, nem tudom hogy szerencse volt-e vagy sem, talán nem és tanultam az előző csúnya esésekből. -
Auratech
őstag
válasz
pengemetal #41301 üzenetére
Nagyon fontos a 2013-as felsorolásoknál a pontosvessző! A felsorolás elemei egyenként teljesítik a feltételeket..
-
Auratech
őstag
válasz
Teasüti #41299 üzenetére
A minimális biztonságnövelés erdekében cseréltem én is. A hó alatt alattomosan bújó jégtócsákat csak a szögesgumi hárítaná el. Cseréltem és reménykedem. Ügy megyek, hogy bármikor kész legyek valahogy kigurulni egy elcsúszást a nálam mindig esélyes vállficam nélkül.
Van valamilyen kimunkált koreográfiája egyébként az elcsúszásnak? Hasonlóan a cselgáncsos eséstechnikákhoz? Esetleg valamilyen kaszkadőr kézikönyv?
Mivel igen sokszor fordult elő a kívánatos 0-hoz képest, próbáltam valahogy megkoreografálni. Amit én lényegesnek tartok, amíg fékezni tudok, a lehető legalacsonyabbra kerüljön a súlypontom esés előtt.
Bal kar behúz, kezek ökölbeszorulnak, fej leszeg, láb hajlítva és megfeszítve. Mély belégzés és teljes feszítés az esés pillanatában a magzatpóz felé tendálva. Levegő lassan ki. Porcikák számbavétele...káromkodás valamilyen idegen nyelven... -
pengemetal
aktív tag
Btk. terminus technicus - jogos védelem
Egyelőre nekem is városi gumik vannak fent (Conti City Contact) ma akartam feltenni a terepgumikat, de az előzőek szerint ugyanúgy csúszni fog !?!?
Tegnap éjjel az egyik barátom elment pálinkáért, persze az én biciklimmel, és 2x taknyolt, állítása szerint a gumik miatt
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Kompakt vízhűtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Kérdés, hogy mit tudnak gyenge látási viszonyok mellett a Tesla robottaxik
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest