- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
Mondok még valamit.
Szerintem ne nagyon brigéciolozzátok a láncot, ne áztassátok semmiképp, mert azt vettem észre mindegyik bringámon miután kimostam a láncot drasztikus nyúlás következik utána kb 2x gyorsabban elkopik.
-
válasz
Packersbay
üzenetére
Azt lehet tudni, hogy milyen lánc? Mert egy középkategóriás elmegy 5-6 ezret is. Én pl. 2 láncot cserélgetek és az egyikben 5500-6000-nél esett bele az 1-es nyúlásmérő ami a cserét jelenti a másikban is lassan annyi lesz és ahogy ma is néztem lassan abba is beleesik a nyúlásmérőm.
Amúgy a láncaim : SRAM PC-971(#38375) ludsimon : Ha van rá időd és pénzed akkor foglalkozzál vele.

-
rii
nagyúr
na émmeg most takarodok haza ... asszem hőemelkedéssel ... ma megittam csak telyából 3 l-t ...
torkom kivan mint álllat ... munkatársam tegnap többzsör tágra nyitota az ablakot, és betetett ez a 10 fokos hirteln hőmérsklet zuahnás .... most fasza lesz így legyengülten tekerni több mint egy órát, mikor már ammúgy is kivagyok )))-.(#38394) ludsimon:
köszönöm .. asszem ez a múltkori is, csak nem tudtam h az külön akkumulátoros is .-)
-
Kakumix
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
A keskeny gumi a hó (és víz) "elvágásához" és a kerék alól történő könnyebb kiszorításhoz kell, de szerintem a nagyobb felület nagyobb tapadás - nem havon vagy jégen, hanem aszfalton és talán esőben is? Bár nedves úton meg az aquaplaning jöhet képbe, ami ellen szintén a keskenyebb gumi jó, de azért a szélesebb gumi +6mm-re (1,95"->2,2") nem tudom mennyivel hajlamosít jobban a vízre felhajtásra. Hóban nem valószínű, hogy sokat fogok menni, de majd elválik.
ui.: meggyőzhető vagyok, ha tévednék

-
ludsimon
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Egyik tanár megkérdezte, vagyis továbbította a kérdésünket, hogy adott e már 5-öst valaha?
Erre válasz:" Nálam nem lehet senki ötös, mert az ötös az amit én tudok. "

Jó tudni egyébként, hogy egyetemi szint kell egy középsuliba az 5-öshoz.
-
ludsimon
veterán
Kémia tanár:
Valami gyerekkori traumáját töltheti ki a diákokon.

Semmit nem lehet kérdezni, kuss lehet csak.
5-ös jegy: "5-ös senki nem lehet, mert én se tudom 5-ösre."

Csak felelés van nála, ha írni akarsz azonnal egyes. Ha megszólalsz kihív és olyat kérdez amire még ő se tudja a választ, halál komoly!
Jó fej egyébként, vannak beszólásai, csak ez a kerékpáros dolog nem tetszett. Olyat nyilvánított ki, ami egyáltalán nem igaz. Aki számára elvártan viselkedik azzal normális nem cseszik ki. -
Oracle
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Nem tudom jártál-e már Hollandiában, nekem nyáron volt szerencsém Amszterdamban tölteni pár napot és ott kb fordított a helyzet, a bringások olyan őrültek mint itt az autósok nem figyelnek semmire és senkire csak mennek mint a barom. Barátnőmmel sétáltunk egy szűk utcán és szinte minden bringás lecsöngetett minket
pedig nem bringaút volt. Majd teszek fel pár képet meg egy videót az ottani bringásokról. 
-
Kakumix
senior tag
Tegnapelőtt rá kellett jönnöm, hogy a hátsó keréken lévő gumi nem jó nedves aszfaltra. Egyszerű fékezésnél is blokkolta a fék és csúszott a rücskös, de tiszta aszfalton (az első működött). Így visszagondolva már hidegben (~7 °C) is csúszott, de akkor még azt hittem, túl nagyot fékeztem - és éveztem, hogy sikít.

Milyen külsőt ajánlanátok nekem télire? Paraméterek: 130kg, 26" monti, város, aszfalt, v-fék.
A jelenlegiről túl sokat nem érdemes írni, mert 2-3 éve vettem akcióban 1 párt, öntömítős belsővel ~4000Ft-ért és még csak idén raktam fel az egyiket
Gondolom télire - a jelenleginél (1.95) - szélesebb kellene, de itt meg is áll a tudomány. -
korikki
csendes tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Köszi a véleményeket, azt hiszem akkor inkább a róka irányába fogok menni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ludsimon
üzenetére
ilyen gyors sebességűnek látszódom a videón
Szerintem csak a kamerából adódóan élből kizárta a kerékpár lehetőségét...
sz: Én Pöstbuda városában gyakran találkoztam nyáron azzal a helyzettel, hogy az autós nem mérte fel a sebességemet. Gyakorlatilag sima sétabicós tempót előlegezett meg nekem, ami mellet az adott koreográfia működött volna, csakhogy én annak a sebességnek a duplájával mentem, és ez volt a baj. (Itt bocsássa meg nekem minden ilyen autós, hogy merek a Váci úton menni, ahol nincs kerékpárút. Tényleg félelmetes, de ha az ember ráérez a lámpákra, akkor a húzósabb helyeken sincs gond [Árpád híd felüljáró fel és lehajtéás, Dózsa, Nyugati...].)
Legkedvencebb az, amikor megelőz, és satufékkel bekanyarodik jobbra a tőlem 5-10m-re levő utcába... Én meg kis híján gazdagabb vagyok egy jobb-hátsó lámpával... I'm lovin it... A leszorítósdihoz hozzászoktam. Maradok is a montinál, azzal nem gáz a susnyajárás, de a Margit hídon azé' para volt a 20-30 centis padkánál. Ott már nem tekertem, mert a jobb pedál a padka fölött suhant, a taxis meg a kormánytól 5 centire. Jobban paráztam, mint a Jurassic Park-on 5 évesen... Taxis túloldalát néztem, mert ott megnyugtató 1m-es hely volt, meg még egy üres sáv...
-
szki
őstag
Dicséretes a párod teljesítménye! Nem a bringa számít, hanem aki tekeri!
Lámpára keress a fórumkeresőben! Pénztárcafüggő a dolog. Ebay-en sokan vásárolgatnak. De szerintem a legtöbb kis, hazai bicajos boltba betérve is szívesen segítenek!
Nekem is kellene még egy lámpa előre, mert a nyáron egyiket ellopták."Hat nem fantasztikus az elektronika?"
De bizony! Ezért választottuk hivatásnak ezt a szép mérnöki szakmát többen is a fórumról.(#38373) ludsimon: Egy ilyen kijelentésre egyből meg kellett volna kérned a kémia tanárt, hogy bővebben fejtse ki, miért gondolja ezt?! Lehet másodállásban doppingellenőr

A kerékpározás több mint sport! A biciklizés előnyei, pozitív hatásai(#38376) ludsimon: Legalább válaszoltak! Videód alapján nem veszélyeztetés történt, hanem akadályozás, esetleg zavarás (szerintem). De valóban a rendőrség tiszte ezt megítélni...
-
rii
nagyúr
válasz
---Lasali---
üzenetére
" ... valamint hogy nehogy ott ragadj valahol lánc szakadás miatt..... "
azaz

-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Toomy, tessék 100000000000000000%-ig ilyen válaszra vártam!
Tudtam, hogy nem lehet semmire se számítani.Jött válasz az ügyfélszolgálattól, sajnálatos dolog, hogy ennyire SEMMIBE nézik a másikat, csak legyen meg a kuncsaftja perkáljon, a többi le van szarva:
"Szeretném elnézését kérni, amennyiben valóban veszélyben érezte magát. Tény ami a felvételen is látszik, kollégám nem engedte el önt motor kerékpárjával jobbról kielőzni, sőt akadályozta is ebben."
Hanyagolom az egészet, nem válaszolok már, hogy bocs öreg, de kerékpárral voltam nem motorral (ilyen gyors sebességűnek látszódom a videón [szerintem nem]
?)[ Módosította: philoxenia ]
-
dudi6
senior tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Értelék én.
Nem beszélsz le róla, csak kíváncsi voltam a véleményedre. Nekem is keskeny a csípőm. Megnézem élőben aztán majd lesz valami... 
-
ludsimon
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Tőlem kérdezed?

'Kicsit' nagyon érdekes fazon, nem lehet tőle semmit kérdezni csak mondja amit gondol.
-
Packersbay
tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Az fasza
gondoltam,hogy már a végét. A fogaskeréksor remélem még kibír egy új láncot,mert arra most nincs pénz sajnos. A lánc 7 sebességes, és karban volt tartva tehát áttöröltem,olajoztam,de kimosni azt sajnos nem tudtam mert nem volt hozzá szerszámom,hogy szétszedjem. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Packersbay
üzenetére
De amúgy ez nem ilyen egyszerű ám, hogy meg lehet mondani hogy városba hány km-t bír egy lánc.
Függ rengeteg dologtól.. Hány sebességes lánc, milyen is a lánc, mennyire van karban tartva, ki szokták-e mosni, mennyit volt megáztatva, mennyi sarat koszt kapott, eső után ki lett-e mosva, hány kiló a rider, mennyire tolja neki, milyen áttételt hajt stb stb. Egy igazán igénytelenül városi használtban gyilkolt jobb minőségű 9 es láncnál (pl LX) a nyúlás határ elérése 1500 km nél is előfordulhat.
De olcsóbb bringáknál én nem szoktam annyira erőltetni a lánc cserét, mert lehet jobban jössz ki ha kompletten cseréled a hajtást mondjuk egy 10 ezer km körüli lánc szakadásnál.
Mondjuk mióta egy egyszerű deore 9 es fogsor ára felment 10 ezer ft-ra... azóta megéri vele spórolni.dudi6
De nem akartalak lebeszélni az SMP -ről. Nehogy így vedd.
Mert hallottam már nem egy embertől, hogy mindig nyereg problémájuk volt, és vettek egyszer egy SMP -t, és azóta áldják az eget hogy megtalálták azt a nyerget amivel nem fáj nem nyom nem kínlódás a biciklizés.
De van ellen példa is, barátom vett egyet nem rég, mert neki semmi nem volt eddig elviselhető, és az smp sem tetszett.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nekem a trekkingen egy Selle Italia XR volt, csak ellopták bringástul. Azóta nincs túra bringám.
Azzal a nyereggel teljesen meg voltam elégedve, nem igazi bőr, nem igazán könnyű, de nekem farmerba is kényelmes volt rövid távon. Hosszú távon meg egy egész napos balatonkör túrát is túl éltem rajta bringás betétes gatyában. Létezik belőle olyan verzió is ami lukas.
Országútin a súlyra mentem, meg a sportosságra, mert versenyeztem vele, azon egy SLR XP-van. Még annó viszonylag olcsón hozzá jutottam. Azt csak bringás gatyával lehet használni.. 176 gramm. Eléggé kiültem már, 20 ezer km fölött van benne, de még mindig azt mondom hogy az az egyik legjobban eltalált nyereg.
A montimat, amit most fejlesztgetek, azt használom most városi, munkába járós mindenes bringának, azon volt egy Fizik Nisine, nah az katasztrófa volt. Semmilyen fizik nyerget nem ajánlok, ismerősök közt volt jópár embernek, egészen a csúcs kategóriáig, és mindenkinek használhatatlan volt.
Aztán most vettem egy SLR XP trans am-et, olcsón használtan, mert amúgy valami 32 ezer ft. Ez olyan mint az SLR XP, csak lukas középen, ez viszonylag párnázott is. Súly és kényelem arányban szerintem ez mindent ver, 192 gramm. Kényelmetlenebb farmerban mint az XR volt, de bringás gatyában szerintem ez lesz a nyerő. Nah meg ez igazi bőr, szép, tartós.Igazából szerintem nem a legjobb ha rám hallgatsz nyereg terén, én ezeket a sportos fapados könnyű de minőségi jó formájú dolgokat szeretem amiket az selle gyárt a felső közép kategóriában.
Mindenkinek más sajnos hogy neki mi a jó.deicide
Meg kéne mérni, de sanszos hogy a fogsort is kinyírtad már vele, szóval ugorhat új lánccal majd egy két sebességben, szóval lehet már csak azért érdemes cserélni hogy a hajtómű tányérokat ne nullázd le, mert ha drágább hajtóműved van a tányérok elég drágák lehetnek, valamint hogy nehogy ott ragadj valahol lánc szakadás miatt. -
deicide
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Akkor a kb 5 éves és 7-8k km-t megélt láncom lassan cserélnem kellene?

-
dudi6
senior tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Köszi, és akkor milyet ajánlanál? Neked milyen van?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Packersbay
üzenetére
3000km -t.

Legalábbis nagy általánosságban, minden szökő évbe előfordul, meg főként az underground sztorikban hogy valaki 6 ezret elment egy lánccal úgy hogy nem volt még nyúlás határon.
De én nyírtam már ki láncot 700km alatt is. -
Packersbay
tag
Egy lánc kb hány km-t bír ki városban használva tehát sok megállás,gyorsítás? Eddig kb 4000km van benne és minden időben használom mivel ezzel járok dolgozni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
lecsokolbi
üzenetére
Milyen foxot javítottak 50 ért?
És ki csinálta? Pista bácsi?50 az nagyon durva. Egy csillapító rész 30 körül van.
És szerintem az is javítható..
Esetleg nem egy Talas volt? Mert annak az út állítója szokta összefosni magát állandóan.. azért nem is ajánlják annak a megvételét.. De ez is olyan hogy.. valakinek egész sokáig bírja, mi vettünk egy talast nem rég használtan, még működik, majd kiderül.. -
dudi6
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami normális nyerget kb. 15 ezerig? Ezt néztem ki: SMP 4BIKE TRK MAN Cross-trekking biciklire kellene.
-
ludsimon
veterán
Kémia tanár: A kerékpárosok ál sportolók.

-
degu
senior tag
Teljesen igazad van!

En is igy kezdtem,es vettem az Altalad ajanlott ledes/egyebkent kivaloan mukodo/ elso lampat.
Ezt azonban a Jangcen,a bal-hatos dzsunkan keszitik,es az elso utjan a razkodastol leesett a gagyi lampa *feje* a ledekkel,mert a rogzitese egy muag bajonettzar,ami muanyag eseten sz*rt er.Erre osi,orosz furfanggal korultekertem szigszalaggal az *osszeillesztest*
Ekkor a *high-tech* lampa kormanyra feklerositett muanyag /!!!/ tarto bilincse tort le,miutan a parom nekitamasztotta a Pennyi korlatjanak.Hat ez bizony nem vart igenbevetel volt,a 250Ft-os *reflektornak*Becsuletere legyen mondva,hogy amig mukodott,addig csudalatos dolgokat produkalt:
-kemeny,egyenletes feny
-eros,utemes villogas
-hiszterikus gyorsvillogas
-es kikapcs.lehetoseg.
Hat nem fantasztikus az elektronika?
A bicajt,ami egy paleolitikum korabeli BMX-orokoltem.Sajnos valami komolyabb gepre nincs penzem! /Kepzeld! 1 sebesseges!,kontrafekes/A parom viszont imad bicajozni,es ezzel jar munkaba! Le is adott 20 kg.ot!
Most ultessem buszra? Ennel tobbet erdemel
/A jogositvany prodzsekt megbukott,mivel nem tudta megbizhatoan azonositani a jobb,es balfordulot,meg a kuplungot./Nem szoke!/
Van valami komolyabb,megbizhatobb lamparendszer,ami korszeru,megbizhato ugyan,de nem kell bankhitelt felvenni.
Szivesen varom az otleteket!
/ -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
lecsokolbi
üzenetére
Valószínűleg az összes ma forgalomban lévő teleszkópot a "csíkszeműek" rakják össze.
Az még véletlenül sem azt jelenti, hogy minőségben egyforma kategóriát képviselnek.Az egyik verseny végén leültem a fűbe vegetálni, közvetlenül előttem volt egy fekvő rendőr az aszfaltban.
Direkt figyelgettem a teleszkópok mozgását, amik átmentek a rendőrön.Hát nem volt kérdés, a rókáknál nem láttam, hogy az emberek megemelkedtek volna a bucka miatt, míg a Rock Shox-ok emelgették a tulajokat.
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Környékünkön nem ez a tapasztalat
hozzáteszem sajnos...
Akinek van mind versenyzik és elég gyakran előfordul, hogy fel kell küldeni egy-egy rókát. nem két Ftért csinálják meg persze.
Az én Rebám egyszer csinált olyat, hogy szzzzzzzzz összegörnyedt. Egy kis tömítés elfáradt cserélték, szimeringet is kértem. 15papír. Ugyanez megtörtént az öcsém rókájáva 50ezer volt.
Úgy bebírom lőni a rebát, hogy mozog úgy mint egy fox, lenne rá se vennék mert ugyanazok a csíkszeműek rakják össze mindkettőt.
-
ludsimon
veterán
Teljesen igazad van, csak azért osztottam meg, hogy mások is lássák, milyen 'problémás' egyedek is vannak (pl autósok ha esetleg olvassák) nem a bringásokkal van a baj, hanem ezekkel. Persze van olyan bringás akivel van baj, de ha a számokat nézzük több bunkó autós van, mint bunkó biciklis(aki a saját testi épségét veszélyezteti sem ebbe a kategóriába sorolható, az csak magára veszélyes).
-
kiki22
senior tag
Hali!Egy olyan kérdésem volna ha telen a garázsban tatom a bringát és van a belső gumiban defekt gátló folyadek az befagy odakint ?

-
válasz
---Lasali---
üzenetére
Ez a kép de kemény

-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
lecsokolbi
üzenetére
Csak a foxot nem kell annyiszor megcsináltatni mint az RS -t.

De tényleg.. ebben nincs útállító, nincs benne kis sebességű kompresszió, nincs benne terra logic. Mi tud tönkre menni? Max ami kopik, O gyűrűk, stb.Közbe ez itt egyre izgibb: Armstrong-akták: Leipheimert is kirúgták, lefizette a Nike az UCI-elnököt?
Azt mondja " a rák ellen küzdő Livestrongot is támogató Nike lefizethette az UCI akkori elnökét félmillió dollárral. A pénzt állítólag egy 1999-es, szteroid használatát kimutató minta eltüntetéséért utalták át."

-
válasz
ludsimon
üzenetére
Sajnos ilyen országban kell élnünk.

Tényleg csak akkor foglalkoznak valamivel ha már megtörtént a baj. Ezért nem is csodálom hogy ennyi önbíráskodó van.
A TAXI-s tényleg egy gusztustalan féreg, de ha lehet ilyet kérni akkor ne nagyon mutogassál/linkeljél több ilyet, mert bőven elég az is ami az utaim közben szokott előfordulni. Ne kelljen már itt is ezeket nézni és fölöslegesen felhúzni magam rajta!
-
lecsokolbi
aktív tag
-
ludsimon
veterán
Én is erre számítok, le se fognak sz**ni, de 1 próbát azért megér.

Itt is leírom már, copyzom amit facen írtam ki.
A tolvajkergetőkről hallottál? A BRFK-t nem érdekelte a GPS-es nyomonkövetés és a tolvajfogás technikája, Londoni rendőrség pedig tárt karokkal várta őket meghallgatni. NO COMMENT!
-
válasz
ludsimon
üzenetére
Szerintem kitörölheted vele
Addig amíg nem történik komolyabb baj le van sz@rv@ minden ebben az országban.
Nekem mára ez jutott, meg a kötelező reggeli 25 a bemenetelre. Ha nem esik az eső akkor nálam kötelező a min. 80km délután. Persze csak akkor ha a melóm is úgy engedi.
-
szki
őstag
A '80-as években kezdtem a hobbi szintű bicaj, és motor szerelést. Azt tapasztaltam, hogy a "dimanó"-ról működtetett világításnak mindig is különleges a lelki világa

Vegyél hátra egy fény- és rezgésérzékelős lámpát. Sötétben a rázkódás hatására bekapcsol. 2 db ceruza elem v. akku kell bele, és nagy királyság. Asszony agyváltós bicóján bevált anno
Előre meg mehet valami fotonágyú. Ne szenvedj kőkorszaki megoldással! -
csabi94
őstag
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
+1

-
ludsimon
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szerintem nem igazán vehette észre a taxis, hogy kamera van a sisakomon.
De az ilyen szemétládákkal kicseszek, írtam mailt a taxiplus ügyfélszolgálatra.
-
ludsimon
veterán
válasz
csabi94
üzenetére
Szerinted olyan béna vagyok nem tudok balról előzni?

Tessék, csak neked!
Itt nagyon szűk az út azért jöttem középen.
Amott meg azért nem mentem ki balra, mert ez az út nagyon széles, egy teherautó is elfér(ne) mellettem sávon belül!
Ki számít ekkora tahó taxisra? -
degu
senior tag
Azert kerdeztem,mert egy regi dinamohoz/mivel nem mukodott a hatso vilagitas /vettem egy izzot a hatso lampaba.Kiegett ezutan az elso,es masnap a hatso is.A boltos banya azt mondta,hogy azert,mert a hatso csak 2,5V-os.Hat ezt erosen furcsallottam.Most egyszerre csereltem mindket izzot,es az elso lampa izzojan jol lathatoan volt felirva a feszko: 6V.A hatso lampa izzojan nem tudom elolvasni a feliratot.
Minden esetre a hatso lampa mukodik,az elso nem!
-
korikki
csendes tag
Egy egyszerű eldöntendő kérdésem lenne:
Fox 32 Float CTD 29 O/C, 100mm
vagy
Rock Shox Reba RL 29, Motion Control, PushLoc, 100mmMi a véleményetek? Ezek eléggé egy kategóriában vannak szerintem, de szeretném ha hozzászólna valaki aki képben van teló ügyben.
Köszi -
Peet210
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Más bringás lerúgta volna a tükrét, vagy kirángatta volna az autóból és agyonveri ez miatt!
Azért remélem nem (bár tudom vannak olyanok). Szemét dolog volt én is utálom az ilyet de az ilyet max. szóban érdemes lerendezni, el lehet küldeni melegebb éghajlatra, de ha a bringás pl. letöri a visszapillantót az már magát a bringást is jellemzi (és sajnos ez alapján ítélnek meg sok más bringást is).
szki
Vannak itt a topicban, akik ma is nyomják, hasonlóan embertelen körülmények között is.Le a kalappal előttük. Igen komoly kihívás.
Gondolkoztam, hogy a tekerést kombinálom futással és úszással, de a futásra valahogy még nem tudtam ráhangolódni. Úszni viszont nagyon vissza kellene menni, azt szeretem is. Múlt télen is heti két alkalommal munka előtt mentem úszni 1-1,5 órát, nagyon jó volt (bár ingyen az sem volt).
Egyenlőre marad a tekerés, és majd remélhetőleg nemsokára az úszás. De most amíg csak lehet és tudok addig tekerni fogok. Meg van az új kétkerekűm, úgyhogy minden percben mehetnékem van
. -
ludsimon
veterán
-
csabi94
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Mért nem előzted be balról? Elfértél volna.

Én ma majdnem frontálisan karamboloztam egy autóval, mert úgy gondolta, hogy nincs keresnivalóm a 81-esen (ami mondjuk jogos, de akkor se öljön már meg), és ezért annak ellenére hogy látott, elkezdte előzni a szembejövő kamiont. Villogott, dudált, ezzel adta a tudtomra, hogy én ott nem mehetnék (sokra ment vele, mintha amúgy nem tudnám
). Na mindegy, lehúzódtam teljesen az út szélére (bár 81-esen eleve ott szoktam menni, csak itt rossz volt az út széle), aztán így nem ütköztünk. Sajna annyi időm nem volt, hogy bemutassak neki... 
-
fpeter07
veterán
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Én nem és szerencsére [link] erről is leszokóban vagyok. Anno többet játszottam vele mint "normális" pc játékkal.
#38320) Xantomas: Személyes tapasztalatom, hogy a leggagyibb teleszkóp is kényelmesebb, mint egy merev villa.
-
ludsimon
veterán
Hatalmas szerencséje van ennek a taxisnak, hogy kötélből van az idegrendszerem!
Más bringás lerúgta volna a tükrét, vagy kirángatta volna az autóból és agyonveri ez miatt!
-
ludsimon
veterán
Vicces bringa:

-
Peet210
őstag
Hatalmas

Embert és gépet próbáló verseny lehetett. Egy-két helyen mintha a bicikli még hátráltatta volna őket
. -
sghc_toma
senior tag
Ha valakit erdekel, hogy mennyire is biztonsagosak a zarak, lakatok, amikkel a bringainkat probaljuk vedeni: Kerékpár és Motorzárak Workshop a H.A.C.K.-ben, jovo csutortokon.
-
ludsimon
veterán
Valóban?

Mikor ?
Lehet kihagy a memóriám (ami egyáltalán nem valószínű), de a kereső szerint se...
1, 2, 3Szerintem összetévesztesz valakivel. Klikk
Egyébként nekem a személyes véleményem, hogy meg is érdemelte ez a f. kalap még ha valóban drasztikus volt is, de egy életre megutálta a bicikliseket az szinte 100.
Persze senkinek sem ez a célja ebben a topicban, ezt mindenki tudja.
Kár ezen vergődni. 
-
eddie1978
senior tag
Most volt a fotós topicban: HERO3
-
fidig
tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Már sokszor olvastam ezt Tőled! Aztán meg magyarázkodsz!
Ilyenkor mindig abba kell belegondolni, hogy akinek lerúgják a tükrét, annak ez olyan érzés, mintha a bringásnak lerúgnák a váltóját! Egyik sem kellemes!
Mind az autósoknál, mind a bringásoknál vannak olyan emberek, akik azt hiszik mindent megengedhetnek maguknak. És mindig is lesznek! Te légy különb ezeknél az embereknél, erre törekedj. Csak a biztonság számít, más nem! -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Xantomas
üzenetére
Igazából 10% beülés mindenképp kell ha azt akarod hogy mozogjon is. Nem beszélve arról hogy mikor eltűnik az út a teló alól, akkor is tudjon mozogni, lefele.. ne csak befele..
Nekem idén elegem lett a sz@rokból, van egy manitou black -em is pár éve, de alattam nem igazán akart normálisan mozogni, pedig megvettem bele a legpuhább rugót, sőt kivettem belőle mindenféle előfeszítést, kenő anyagokat kevertem hozzá, olajat kicseréltem a leghígabbra a csillapításban, az odaút csillapításból kivettem az O gyűrűt, átfúrtam a dugattyút. Vékonyítottam a rugón.
Gyakorlatilag mindent csináltam vele hogy jobban mozogjon. Igazából az sikerült is, sokkal jobban mozog mint eredetileg, nagyon könnyen megindul, de csak a rugóút 40% át mozogja alattam normálisan. Aztán nyáron vettem egy új 2011 FOX F100RL -t.
Még nem építettem be mert még hiányzik pár alkatrész, mert ugye tárcsásítani kellett a bringát, szóval kb újjá építem az egészet, de lassan kész lesz.
De itt meg attól parázok, hogy a fox az levegős.. azok meg nem a megindulásról híresek, valamint a levegő miatt elég progresszívak, de a levegő kamra növelésével ez csökkenthető. (pl csökkented benne az olaj szintet, vagy vágsz a nyomó rúdból)
De van másik de is, ami viszont a fox mellett szól, hogy a FOX ban van negatív rugó, kettő is, ami segíti a megindulását, míg a rugós manitou ba ilyen dolgokkal nem foglalkoztak.. -
_seth_
veterán
válasz
Xantomas
üzenetére
Városban kényelmes nagyon, ugyanott a másik bringám SR XCM-H-LO 80 Lockout telója kevésbé mozog ami nem is baj mert az inkább terepen fut
Azon is van lockout de pl állítható teleszkóp állástól függetlenül és fokozatmentesen. Ebben az sr-ben van valami visszaút csillapítás? -
Xantomas
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Az a baj, hogy csillapítás nélkül egy rugós teleszkóp csak annyit csinál, hogy késlelteti az ütést. Besüllyed, de a rugó visszaútján majdnem ugyan azt az erőt visszaadja. Ebben az esetben sok értelmét nem látom a telónak.
Gila Pro alatt tényleg hulladékok az RST-k de ennyi pénzből ennyit lehet összehozni. Arra, hogy valami legyen benne arra jó.
(#38314) ---Lasali---
Majd szétszedem ha meglesz, mert kifejezetten érdekel. Eddig nem igazán járt olyan alkatrész a kezembe, amit ne kaptam volna atomjaira.
Apum NRX-D-LO-jában van egy érdekes csillapítás. Nem állítható a visszaút csillapítása, és a Lockout karja is csak akkor fordítható el, ha nincs rajta terhelés. Ha keményre van állítva az előfeszítés, akkor nincs baj, de szereti, ha picit beül a villa, és puhábban mozog.
(#38317) degu
Dinamó válogatja. Régiek 5V, 6V, 12V-osak. Nézd meg mi mi van ráírva. -
Peet210
őstag
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
A 2010 van fent a laptopon, majd amikor már tényleg nem lehet menni 1-2 órát elhülyéskedek vele.
De erre most kevés az esély új paripa van alattam, szóval...
-
degu
senior tag
Egy primko kerdes.
A kerekpar-dinamo hany voltot ad le?
A hatso lampa izzoja hany voltos,es az elso lampa hany voltos?
Sorba,vagy parhuzamosan vannak kotve?
/Egy egyszeru,munkaba jaro, 1 sebesseges, 2 pedalos
,ketkereku
,kontrafekes,regi kerekparrol van szo!
/ -
_seth_
veterán
Én sem vagyok nagy capa t4 fan ami azt illeti de a boltbajárós bringámon olyan van, az én 80 kilóm alatt városban is szinte kimozogja magát nagyobb akadályoknál, nincs gond azzal, hogy rázná a csuklóm. Ez sem új darab de 1 1/8-as nyakú nem menetes. Szétszedtem, tele volt kosszal de még úgy is mozgott csak szuszogott, bezsíroztam alaposan azóta teljesen csendes.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Xantomas
üzenetére
Nekem újabb SR ből NCX em volt, annál volt ez amit mondasz. De durván belassul a mozgása ha kicsit rácsukod a lockoutot, befele mozgásra is. Meg ezekbe gázos lockout van, ami nem pont úgy működik mint a drágább teleszkópoknál hogy van egy olajban mozgó dugattyú egy szeleppel, és akkor azt zárogatod el.
Na mindegy nem is ez a lényeg, csak én ezt a lockout részt nem tekintettem eddig semmiféle csillapításnak, ha odaírták hogy van benne olajpatront akkor kéne benne lennie valami tényleges olajos csillapításnak, csak én eddig ilyet nem láttam, de újabb modellekből még nem szedtem szét, szóval ez az én magányügyem.
Majd szét döntök egyet aztán megnézem.
Egyébként még azt megnézhetnéd, hogy a rugójába raktak-e elasztomert, mert akkor azt vedd ki, kevésbé lesz progresszív, és jobban fog mozogni a 60 kiló alatt. NCX en sokat javított, én így használtam.
Ezek annyira túl vannak építve, olyan 2.4 kiló körül vannak, elbírnak 100 kilót is, amit nem bír, ha nagyon szét terheled a becsúszó szárak szoktak egymáshoz képest elgörbülni tárcsa féknél._seth_
Capa meg gila meg ilyen ipari hulladékokat, azokat végképp nem nevezném teleszkópnak, semmire nem jók, csak súlynak meg hogy instabilabb legyen a bringa. -
Xantomas
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
RST-bol Gila alatt semmi. Amiket kapni azok szet vannak hasznalva, a becsuszokon a krom reteg eleve olyan vekony volt, hogy ami hasznalt piacon van, a cserelheto nyaku valtozatbol, az mar tiszta rozsdas. Nem beszelve arrol, hogy ezek 99%-a sosem volt karban tartva, plusz a gumi harmonikar is leszedtek rola, mert ciki.
-
Xantomas
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
nem, nem lehet megerteni oket. Arrogans, bunko paraszt dolog mas tulajdonat rongalni. Sosem tudhatod, hogy egy autos tenyleg azert tesz neked keresztbe, mert taho, vagy mert egyszeruen nem tud 2 millio apro dologra figyelni, koztuk 1-2 tenyleg idegbeteg, kozossegben kozlekedni keptelen bringasra.
Valsz ha valami hulye onbiraskodasbol letori a tukrom, mert az este nem kapott pinat, es eppen frusztralt volt, nyitnam ra az ajtot, es meg rendort is hivnak, es jelentenem fl szandekos karokozasert, mert a 20-30e ft-os tukor mar nem szabalysertes.
-
Xantomas
őstag
válasz
Xantomas
üzenetére
pedig, en ugy tudtam, hogy a 2009-es xcm-nel mar opcio volt a csillapitas a lockouttal egybeepitve, ami annyit tesz, hogy a lock a tekerentyut forgatva egyre csokkenti az atfolyo res atmerojet, igy ido aranyosan kevesebb olaj folyik at a ket henger kozt.
Valami telo azert kell bele, mert nagyon panaszkodik arra, hogy a bunrossz erdi utak szetutik a kezet 1.75-os, jo ballonos varosi slick gumikkal is, rugalmas, hosszu elorenyulasu crmo varosi 26-os villaval.
Meg miota kiprobalta a noi montikat, meg egy fully-t a teszt napon, mar tudja, hogy milyennek kene lenni egy jo bringanak.
-
Xantomas
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
60 kilos nonek varosba, meg evente 2x dongolt foldutra... Tokeletes lesz. Nem az en ~100 kilom ala kell.
Alap, hogy atomjaira kapom, es ujra kenem.
-
Doki-HUN1978
senior tag
Játszik valaki ezzel?
(Rajtam kívül...)
-
ludsimon
veterán
válasz
Misály
üzenetére
Olvass tovább, meg amúgy is, a pillanat hevében meg se mozdulnál. 3. Pedig valószínű tized másodperc alatt a vezető ülésről átugrasz az anyósülésre.

Na hagyjuk, csak mondom, hogy mire egy ilyen bringás keveri a tükröd meg se tudnál mozdulni álló kocsisorban.
Valami szinten megértem igazából az ilyen önkényeskedő rendőröket.
Igen nagy büntetés a 20-50 ezres új tükör. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Xantomas
üzenetére
XCM re mondom hogy nem volt benne csillapítás..
Most rákerestem erre, tényleg létezik, 25.4 a nyaka.
Mondjuk ha tényleg van benne csillapítás meg szét van szedve, meg van kenve jól, akkor használható.
De ha nincs benne csillapítás akkor lehet jobb egy könnyű merev villa. -
Xantomas
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Neuzer nagyker oldalán a villa
Nem volt? A SR Suntour már elég régen olajpatronos csillapítást használ, nem nyílt fürdőset. Az meg, hogy rétegigényt ki tud elégíteni egy villával, sztem teljesen érthető, hogy egy-egy szériában megcsinálja, hogy az M2050, M3010-es 1"-os nyakát, ami a villahíd rögzítésnél ugyan akkora, beleteszi.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Xantomas
üzenetére
Tipikus neuzeres előadásban vehettél részt.
És akkor most mi lesz? Én se tudtam hogy létezik ilyen villa. Amúgy kíváncsi lennék erre az olajpatronos csillapításra, mert ezekbe eddig nem nagyon volt ilyesmi.. maximum a lockout egység megfogta valamennyire, mert az eléggé szorul.
hoffman_
Meg kell venni xD
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan B / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megfelelő eszköz nélkül nem lehet kommunikálni.
pedig nem bringaút volt. Majd teszek fel pár képet meg egy videót az ottani bringásokról.

?)