Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
Aktív témák
-
nagyúr
Nem nagyon tudom elképzelni azt a világot, ahol DH40-et adna a magyarországi forgalmazó tesztre... Mellesleg nem is volt DH40 teszt a magazinban.
A félreértések elkerülése végett :a saját bringámon minden alkatrészt saját pénzből vásároltam, főleg azért, mert nagy részük itthon nem is kapható.
Zewa: há' azért írtam, hogy "az egyik legkönnyebb".
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Zewa
senior tag
Azért egy Boxxer WC könyebb.
Bringás kategóriák közül talán a Dh a legköltségesebb. Oké, tudom pl. egy jó országuti gép is drága de az lassabbban amortizálodik..mod.: 7*70?! Az kurv@ sok a Mostani rc2 350K körül van.
Tesztre pedig elég sok bringád adnak. Most van egy BigHit az Imperátorban (Pécs, "elit" boltja") teszt céljából. Abban asszem Marzo. 66 van. Előzőben 888.
Tudom még mindig nem ott van árban de ezek sem olcsó cuccok.[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
nagyúr
Úgy értettem, hogy nekünk, mint magazinnak nem igazán szeretnének adni iesmit. Vagy csak jól titkolják.
Jah, a font/dollár keresztárfolyam miatt, most mi magyarok pl. nagyon jó áron tudunk venni USA-ból alkatrészeket, mivel 310 Ft = 1 GBP, és 160 Ft = 1 USD, ugyanakkor kint 1 GBP = 1 USD...Anno egyébként a 2007-es RC2 2.800 USD volt, itthon meg vmi 450k körül adta a Faktor.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Zewa
senior tag
No' de miért nem? Ti vagytok magyar o. legnagyobb bringás magazinja. Nem?
Menjenek csak az árak lefelé.
Én olyan Junius tájékában szeretnék beújítani valami fully vázat. Amiket szivesen hajtanék pl. v10, Orange 222, 223,224 vagy egy demo 9. Nem tudom mi lesz belöle. Nagyjábol 700eurom lesz rá. Te mi ajánlanál?
Mtb-news.de-n nézgelödök ott egész jó árban vannak használtak."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
AlBundy
aktív tag
Van valakinek Continental Ultra Sport külsője, mik a tapasztalatok? Esőben mennyire csúszik?
Ma bejött egy kövér nő a boltba...
-
nagyúr
Ezt a nagykerektől kellene megkérdezni. Kevés kivételtől etekintve, elég hmm... hogyismondjamcsakfinoman... érdekes a hozzáállásuk. Nem tudom mennyire követed a magazint, de mikor volt utoljára összetettebb teló teszt, rugóstag teszt, tárcsafék teszt, agy teszt, akármi? Szerinted miért? Gondolhatod, hogy nem mi dobjuk vissza a sok tesztre kapott cuccot, hogy áááá, hagyjatok, nincs erre se igény, se idő, meg különben is...
-
KrAt
veterán
Na megjöttem
Hát megszoptam rendesen...
Itthon összeraktam a cangát, fasza minden, eltoltam a kúthoz, felfújtam.. 3.4 bar, elég lesz.
Megyek, 1 km múlva furcsa alattam a bringa, mondom wft? Hát nem hátsó defekt? Szitkozódtam, haza már nem toltam, eltoltam Erzsébetre, a boltba, vettem belsőt, (1 óra gyaloglás, haza 10p lett volna, nemérdekel ) ott szétszedtem, átvizsgál, sehol semmi.. Na akkor felni.. Hát nicns rajta gumivégő csík (tudjátok) csak a fém.. Egyik helyen nem sorjás? És nem ott lyukas? Hát de.. Mondom ódejó, a majdnem zsír új felni, 2 gumit 10km alatt.. Fasza..Lesorjázom, tettem alá ilyen gumis szövetet (olyan, mint annó a gumibugyi ) pont jó volt a felnire, rá az új gumi.. Így lett meg, megint eltoltam a lőtérről a kúthoz, fejfújom (vmi szar órával) kb 3.4-re.. Megyek, sokszor nézem, jó-e még, de jóvolt, kicsit puhult. Itthon megnézem, 2 volt márcsak benne. De azt sztem még az elején dobta el.. Ilyen lehet? Vagy az ottani óra volt a szar, és az itteni jó? Lehet ilyen lassú defekt, hogy 1 óra alatt ~1.2 bar szökik el?
Azt megint felfújtam, hazajöttem azt az 500 métert, és most a tárolóban van Remélem marad a nyomás benne
Mondjuk átlagsebességem jó volt: kb 40 perc alatt 8 km-t Mondjuk sokszor meg kellett állni, sík terepen kb 20 ment Nembaj, majd lesz jobb is Most fáj mindenem
-
Thyb
senior tag
"Lassu defekt" használt szelepeknél, ami a te esetedben kizárt. Mivel kutnál fujtad, itt automatice az jön, hogy autós szelep és nem szignós. Nos amikor leveszed a kutas pumpát azt azért gyorsan kell csinálni, mert itt sec perc alatt kimegy a levegő, bár 1,2 bár nyomás kicsit soknak tünik. Ami lassu ersztést tud produkálni, kisebb tüske a külsőn keresztül felsérti a belsőt (sajna kézzel nem mindig lehet megtalálni, mert akkor hat ihazán mikor rajta a suly. A másik jellemzően sunyi defekt a felütéses. kigyómarás két kis lyuk, közte néha roncsolt, belső felőlet. Az tud alattomosan 30-60 km alatt leengedni.
Nézd meg reggel. aztán számolj be.
Egyébként 'sten hozott a klubban.
Vesd magad alá egy masszázsnak. Általában ami azzal kezdődik az jól szokott végződni, főleg családi környezetben. Az meg mint tudjuk mindent gyógyit!!!
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
becuszabi
aktív tag
-
KrAt
veterán
Akkor lehet, sőt sztem tuti, h az autós izé volt, mert fújt az mindenhol Holnap megnézem, mert az itteni fújós az tökjó volt.
Köszi Még bele kell jönnöm, mert még nagyon gagyi az állapotom
Van is itt egy viszonylag jól kinéző 18 éves csaj mellettem, egy baj van vele: az ő neve is Krén-el kezdődik..
-
Zewa
senior tag
Most jöttem meg tekerésből. Egy kis XC. Régen túráztam már.
3,5h-t voltam távol ebből kb 3 órát tekertem-47km. Kicsit el is fáradtam de azért jól esett.
Kissé fájlalom az ülepem, ez az ülés nekem nem igazán jött be.Atesz: Defektet én ugy szoktam orvosolni hogy kikapoma kereket, ehlyben megcsinálom felfújom és megyek tovább. Csak egy stoppoló szett, egypumpa és egy csavarhuzó kell hozzá. (lehet kövezni miatta)
Jorus: Hát.. szódával követem. Igen sajna ilyen átfogó tesztből elég kevés van..
Elég szomorú, de mit várok?! Magyar ország..[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
Na, neveztem a Garda maratonra (elment az a maradék eszem is )...
Védd a fákat, egyél hódot!
-
Pinya007
aktív tag
Ha már rég túráztál, akkor azért is fájhat üleped, mert elszokott a biciklizéstől. Nem feltétlenül a nyereg hibás. Sokan akik csak jó időben tekernek, a téli nagy szünet után fájlalják hátsójukat és nem értik a tavaly még kényelmes nyereg miért lett kényelmetlen. Tekerj még párat hadd szokja tompor a nyomást!
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Thyb
senior tag
Nos ha tényleg lyukas, akkor először az indokot kellene felderiteni, mert rakhatsz te akármit rá vagy bele, ha a kiváltó okot nem szüntetted meg, akkor csaka sz@rnak adsz egy pofont. Ha meg van mi okozta akkor utánna már többet tudunk mondani,
-
KrAt
veterán
-
tr00p3r
addikt
-
Thyb
senior tag
Nyugi van, minden (ujra)kezdet nehéz. Viszont utólag biztos kárpótolni fog a fittség, edzettség, a csucsban való gyorsabb haladás.
Kitartás, szurkolok neked, hogy (elsősorban ne legyen lapos a gumi, vagy )sikerüljön kideriteni gyorsan, hogy mi okozza a problémát.
-
Azazello-
senior tag
ha minden a terveim szerint alakul, akkor en is ott leszek.
persze felkeszules nulla, es ugytudom, hogy az egyik legkemenyebb marci, de egyszer latnom kell milyen is valojaban...mod: indultal mar korabban ott?
[ Szerkesztve ]
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Azazello-
senior tag
KCNC Scandium kormanyrol hallott mar valaki? milyen minoseg?
mod: ha az ulescsovem 31.4, akkor mekkora nyeregbilincsre van szuksegem?
bocs a sok hulye kerdes miatt allandoan, de ha egyszer nem tudom...
[ Szerkesztve ]
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
stargazer
senior tag
nahh, lehet h ma elmegyek és megveszem azt a rockmachine bringát... biztos elég lenne nekem egy sokkal olcsóbb is, de micsináljak ha eccer nekem az tetszik?
de különben néztem és tárcsafékes bringák olyan 100-tól fölfelé kezdődnek.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
Oracle
senior tag
Srácok nemkell senkinek egy ilyen nyereg? Nekem valahogy kényelmetlen.
-
becuszabi
aktív tag
válasz Azazello- #7829 üzenetére
A bilincs átmérőjét nem a nyeregcső átmérője határozza meg, hanem a nyeregvázcsövé.
Mérd meg egy tolómérővel a nyeregvázcsövet.
Ettől függetlenül, szerintem is 34,9-es kell (ennél nagyobbat én se láttam eddig).KCNC motyók jó drágák (még a "sima" alu is), könnyűek, de valószínűleg jók is.
[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
stargazer
senior tag
válasz stargazer #7831 üzenetére
basszus! most voltam a boltban, és kiderült hogy nekem ez a bringa nagyon nem való! mármint jó lenne ha való lenne de sajna használhatatlan lenne számomra...
basszus. teljesen össze vagyok törve. teljesen kiábrándultam. túl kicsi a váz, télleg szinte csak 4x versenyekre jó vagy hegyről le dulván. nekem nagyon kicsi, és pont a kissebbik van mattfekete vázzal, ugyhogy totál zsákutca. olajzöldben lenne egy fokkal nagyobb vázas de az nem teccik, az nem is stampede hanem valami más. meg elől csak egy lánckerék van... áhh elmegy a kedvem az egész biciklizéstől bakker, az összes többi váz olyan kommersz.nem tudtok nekem vmi jó kis elvont morcos vázzal szerelt bringát? vmi hasonlót mint ez a stampede csak jobban felhasználóbarát?
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
nagyúr
válasz stargazer #7835 üzenetére
Azért azon ne csodálkozz, ha egy DS/4X gép olyan, mint egy DS/4X gép... Pl 4X-re mi értelme lenne egy hosszú váznak, vagy több lánckeréknek...
Első körön azt kell eldönteni, hogy mit szeretnél. Túrázni, mászni, gurulgászni, erdőben, városban, mezőn, figurázni, fagyizni, akármi.
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
Sziasztok!
Tanács kéne tárcsafékkel kapcsolatban...
Mitől lehet, hogy egyszercsak tavaszra nem fog az első fék? Akárhogy szorongatom nagyon ramaty a fékhatás. Avid bb5. Csak hátsóval 2 méter alatt állok meg, míg csak elsővel 5 méter ugyanarról a sebességről. a fékpofák jól felfekszenek. olyan érzés, mintha nem is fék lenne."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
becuszabi
aktív tag
-
KrAt
veterán
Na voltam tekerni egyet, 5km oda, 5 vissza, 25perc alatt széplassan megálásokkal, 1 kis pihivel, de érezhetően jobb volt. Nem fáradtam el annyira, mint tegnap, és most jól is esett. Kellemesen lefáradtam És a gumi is bírta Bringázni kell, ez nem vitás
Egyik éjjel lehet bevállalok egy nagyobb távot csakúgy, ha jobb erőben leszek már
-
Psych0
őstag
válasz becuszabi #7840 üzenetére
csak télen állt egy szobában... Minden zsírtól védtem.még a tárcsát se fogtam meg soha. Ha hosszan fékezek akkor vonyítani kezd, de amúgy nem jobb. Kb mintha két üveglap súrlódna, tehát határozottan érzem hogy a fékpofa rá van nyomva, de nincs valami sok fékerő. megállni megáll de amikor új volt az első pillanatban fejre estem vele úgy harapott. Ha szétszedem látni fogok valamit, hogy ha zsírt kapott?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Jancsi
aktív tag
A fékkart ha húzod van egy határozott pont amitől tovább nem tudod húzni? (vagy érződik hogy csak a bowden nyúlik). Ha van akkor valószínűleg a pofával vagy a tárcsával lesz valami, minden bizonnyal van rajtuk valami szennyeződés, töröld át őket valami jó zsíroldó anyaggal pl.: sebbenzinnel (200-300Ft egy üveg a patikában és elég sok mindent lehet vele takarítani, pl.: ragasztó ellen verhetetlen ) Jegyezd meg melyik pofa melyik oldalt volt mert többnyire nem szoktak egyformán kopni.
-
Zewa
senior tag
Nem akarlak megbántani de 90K-ból Freeride gépet nem giazán kapsz.
Te mrie szeretnéd pontosan használni? Dirt, singlespeed stb..?
Kiépített pályákon ugrálgatni? Esetleg ha összeállítani egy gépet?ps.: Mindenképpen újat szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
válasz becuszabi #7822 üzenetére
Na, szép sorban:
Ha elérem a "csatlakozást", akkor a grandéra megyek, ha nem, marad a piccola.
Az ágasvári tábor jó és hasznos is volt, de tavaly sokkal jobbakat tekertünk (kevesebben voltunk akkor és erőnlétileg jobban együtt volt a társaság). Szilvásra megyek!!!
Most indulok először, Azazzello-, Te hogy jössz oda a ködös Albionból...?Védd a fákat, egyél hódot!
-
stargazer
senior tag
sztetek jó ez a váltó-kialakítás hogy a fékkart kell lefelé nyomni a visszaváltáshoz? tegnap mutatott egy ilyen bringát a srác a boltban és rendkívül furcsának találtam. de azt mondta hogy tetszeni szokott az embereknek, jó visszajelzéseket szokott kapni róla. meg egy másik rendkívül érdekes dolgot is mutatott (ugyenezen a bringán volt), hogy egy kormányon levő karral tudtad a teleszkópot rögzíteni. ez jó cucc? és ha valamilyen összteleszkópos bringa van annak is lehet a hátsó teleszkópot is rögzíteni? akár ugyanilyen kormányrol vezérelhető módon?
tegnap néztem még genesis bringákat is dehát azoknak is kommersz a váza sajnos és kevésen van tárcsafék, legalábbis az itteni pécsi intersportban. meg nem is nagyon tetszenek. de egyáltalán a rockmachine bringákon kívül nem nagyon tetszik más, pedig nagyon keresek.Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
tr00p3r
addikt
válasz stargazer #7849 üzenetére
Szia,
A Shimano Dual Control rendszerét mutatták meg neked. Sokan használják, és sokan dicsérik. Az biztos, hogy meg kell szokni. Nekem nincs vele tapasztalatom, de van itt a topikban 1-2 aki ilyet használ. (Talán Pinya?)
A másik kar az pedig a Remote Lock Out. Az akkor jó, ha például tudod, hogy sokat kell felfelé másznod, akkor zárod a telót, hogy ne mozogjon felfelé menet közben. Jó tud lenni, főleg, ha egy könnyen mozgó villád van és oda megy el az összes bedobott energiád, mert az mozog, ahogy terheled a pedált.
Amennyire én tudom az igényesebb össztelós vázak mégigényesebb rugóstagjait is lehet zárni, talán, még kormányról is. Bár akkora kormány kell ahhoz, hogy minden kezelőszerv elférjen, hogy nem biztos, hogy okos döntés még azt a pöcköt is felrakni. Ha viszont DC fék-váltókart teszel fel, azzal spórolsz helyet a kormányon és szoríthatsz helyett a 2 remote lock out-nak.
Én még mindig azt mondom,h gondolkodj használtban is. Feltétlen kell a tárcsafék? Én sokat tekerek, túrázok, maratonra járok, de nekem pl. csak V-fékem van és azzal is megállok. Sőt! Tavaly az Avid fékek miatt buktam, mert nem voltam hozzászokva a HS33 után. Megrántottam mindkét féket, az elsőt picit előbb és túl erősen, és átrepültem a kormány felett. A Bike Magazin apróhirdetései között jó bringákat lehet kifogni.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Robotporszívók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest