Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#8401) becuszabi válasza tr00p3r (#8398) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Én a parkoló autókat is messzire kikerülöm. Az egyik ismerősöm repült már át ajtó fölött, csúnyán összetörte magát :(
Néhány alkalommal, mikor Pesten jártam bringával, próbáltam szabályosan, jobb oldalon előre araszolni, de egyszer majdnem letörtem egy autó oldalsó tükrét.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8402) tr00p3r válasza becuszabi (#8401) üzenetére


tr00p3r
őstag

Igen ezzel én is így vagyok. Jobban félek a parkoló autóktól. Ma is rám dudáltak az Andrássy úton, mert nem a kerékpárúton mentem. Az az út, az életveszély! Ha valaki kinyit egy ajtót, vége a bringaútnak, mert az van vagy 80 cm.

(#8403) as_Rock


as_Rock
őstag

Sziasztok!
Ha van itt olyan fórumtárs, aki fotózik mesélhetne miben viszi bringázás közben a masináját, hogy ne rázódjon, ütődjön, és ne őt, hanem a bringát terhelje a súly? (nagyobb cucc, nem kis mókusvillantó, így nyakban, zsebben nem szállítható:( )

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#8404) tr00p3r válasza becuszabi (#8401) üzenetére


tr00p3r
őstag

Holnap du. olaj?

(#8405) becuszabi válasza tr00p3r (#8404) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Elvileg jó, majd írd meg, hogy kb. mikorra menjek.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8406) becuszabi válasza as_Rock (#8403) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Hátizsák, amiben benne van a gép a saját kis táskájában.
Míg országúton túráztam, addig pedig kormánytáskában voltak az ilyen rázkódásra érzékeny dolgok (a táska tartópálcája rugalmas volt, sokat tompított).
...mondjuk nekem csak egy fél kilós gépem van

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8407) raczger válasza tr00p3r (#8400) üzenetére


raczger
őstag

lehet az lesz, ha Szentendrén nem érnek rá:) +6-7 km tekerés az még nem sok, ott mennyiért csinálnák ezt meg?

mod: becuszabi : én már törtem le 1-2 visszapillantót, hát hogy is mondjam, az autós nem hagyta meg a járdán lévő szükséges távolságot, én meg béne voltam, és hupsz :B mondjuk nem nagyon hatott meg, továbbmentem (parkoló autó volt)

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8408) Jorus válasza tr00p3r (#8398) üzenetére


Jorus
nagyúr

Én az Andrássyn éltem át hasonlót, csak épp a bringasávon. Megyek kényelmesen 15-tel a parkoló autók mellett, mikor egyszercsak nyílik egy ajtó. Mivel az autó hátsó ajtajánál volt az első kerék, sokat nem tehettem az ütközés elkerülése érdekében. Szépen be is tört a Focus oldalsó kesztyűtartója, vagymiaz ott a kocsikon az ajtóban. A vétkesekben dolgozott az életösztön, úgyhogy sűrű bocsánatkérések közepette érdeklődtek hogylétem felől.

Szerk: jaham, most látom, hogy említed is az Andrássyt. :)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8409) Jorus válasza raczger (#8407) üzenetére


Jorus
nagyúr

Hívd fel, vagy írj neki privit BM-en!

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8410) tr00p3r válasza raczger (#8407) üzenetére


tr00p3r
őstag

Nem tudom, szerintem nem vészes. Nekem is el kéne vinnem egy karbantartásra a jövőheti Maraton előtt.

privi megy

(#8411) raczger válasza tr00p3r (#8410) üzenetére


raczger
őstag

felhívtam, megyek is oda lassacskán:D

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8412) tr00p3r válasza raczger (#8411) üzenetére


tr00p3r
őstag

Add át üdvözletem a Sala-nak. (chris gödről, fogja tudni)

(#8413) mocsanisi válasza Jorus (#8408) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Én nyíregyházán laktam sokáig. Épp bringázásból jettem hazafele (kesztyű, lábszárvédő rajtam) erre egy barom feltolatott elég a járdára. Próbáltam kikerülni de a pedálom jól meghúzta (cserélhető szegecses). Elkezdi a papi hogy én fogok neki fizetni meg stb. Én meg mondtam hogy nem és elhúztam a csíkot. Megjegyzem az autó egy zsiguli volt :D

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#8414) tr00p3r


tr00p3r
őstag

"Egy 34 éves ausztrál férfi szándékosan okozott tömegbukást egy sydneyi kerékpárosedzésen. Megelőzte a bringásokat, satuféket nyomott előttük, 50-en estek el. Senki nem sérült meg súlyosan, de az anyagi kár több tízezer dollár. A tettes elhajtott, néhány nappal később nyomozók találtak rá.

Vádat emelnek az autós ellen, aki a múlt héten szándékosan tömeges bukást okozott egy sydneyi kerékpárosedzésen.

A 34 éves ausztrál férfi Ford kocsijával megelőzte a bringásokat, majd közvetlenül előttük, 50 kilométer/órás sebességnél hatalmasat fékezett. A biciklisek bele, illetve egymásba rohantak, 50-en estek el, de senki nem sérült meg súlyosan, megúszták zúzódásokkal. Az anyagi kár több tízezer dollár.

Az autóúton dugó alakult ki, de gépjármű nem ütött el egyetlen biciklist sem. A tettes elhajtott a helyszínről, csak többnapi nyomozás után bukkantak rá.

A versenyzők között ott volt az 1984-es Los Angeles-i olimpia aranyérmese, Kevin Nichols, valamint a Nemzetközösségi Játékokon diadalmaskodott Ben Kersten is. Előbbi húga, Kate Nichols - aki szintén kisebb sérülésekkel úszta meg a balesetet - 2005-ben Németországban már átélt egy hasonló esetet: akkor egy motoros elvesztette uralmát járműve felett és a kerékpárosok közé hajtott, megölve ezzel az egyik legjobb női ausztrál kerekest, Amy Gilletet." Index, 2008.05.14.

Kiváncsi vagyok itthon mikor jut eszébe valamelyik autósnak ez a móka?!?!

[ Szerkesztve ]

(#8415) becuszabi válasza tr00p3r (#8414) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Na, csak ne adj nekik ötleteket :D
...mondjuk mindegy, maguktól is elég találékonyak a leszorítósdi nevezetű játékban

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8416) raczger válasza tr00p3r (#8412) üzenetére


raczger
őstag

tooo late:D azért mondtam neki, hogy te ajánlottad:)
nagyon keményen néz ki a hajtómű:D meg jófejek ott a boltban, mindent szépen megcsinált, csak odafele megáztam picit :( meg éhes vagyok, ugyhogy inkább eszek, semmi értelmeset nem tudok írni már:)

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8417) stargazer


stargazer
senior tag

hétvégén akkorát tekertünk a párommal, még most is izomláz van a combjaimban! nagyon király volt! gyönyörű a zengő! és párom is nagyon jól bírta az iramot, úgy föltekert a meredek emelkedőkön hogy csak néztem! több helyen is ütköztünk a zengőn természetvédelmi terület táblába, sőt olyanba is hogy tilos bemenni. meg olyannal is hogy csak engedéllyel lehet bemenni. ti tudjátok mi a teendő ilyen esetekben? de sajna kiderült hogy a hőn áhított kisúlybánya-óbánya szakaszon tilos kerékpárral menni, csak tolni lehet... nem baj fő a természet védelme. mondjuk táblák nem rémlenek, de nem is figyeltem, lehet hogy ott is vannak. ti mivel ápoljátok a láncot? a multkori tekerés óta még mindig kicsit dzsuvás, le kéne mosni valamivel meg befújni. a boltban szilikont ajánlottak. pénteken jön salamander dsc, kiváncsi vagyok milyen lesz. de nem biztos hogy olyan lesz lehet hogy mégis vmi egyszerűbbet választ majd a párom.

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#8418) becuszabi válasza stargazer (#8417) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Elég friss az emlék, úgyhogy szólok: a pénzetekkel játszatok ha természetvédelmi területre behajtatok. A törvény tíltja, úgyhogy ha természetvédelmi járőrökkel találkoztok, akkor megy a bünti...akkor is ha toljátok a bringát.
...ja, fő a természetvédelem, de azért a nato radart csak odarittyentenék :((

lánc: több módszer is van
- fent hagyod a bringán és olajos/benzines ronggyal többször végigtörlöd, aztán láncolajjal megolajozod (cseppenként a görgőket), vagy lánc spray-vel óvatosan végigfújkálod (felnire, vagy tárcsára ne menjen)
- leszeded a láncot beáztatod oldószerbe/Brigéciolba lemosod a koszt, megszárítod, újraolajozod
- veszel lánctisztító szerkezetet, felszereled, láncot letisztítod, megszárítod, újraolajozod

olajozásra a legjobb a kifezetetten erre szánt kenőanyag (sokféle létezik, nálam a Motorex és a Finish Line termékek váltak be)...végszükségben mondjuk minden sűrű olajszerű anyag megfelel (motorolaj, olvasztott kolbászzsír :D), de maradj a spéci anyagoknál

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8419) tr00p3r válasza raczger (#8416) üzenetére


tr00p3r
őstag

annyi baj legyen, lényeg, hogy készséges volt veled és Te is elégedett vagy a munkájával. sajnálom, hogy ott messze dolgozik. amíg a visegrádi utcában volt, addig többet találkoztunk és csakis ő nézte a bringám....

tegnap én is leadtam a speed-way-be egy átnézésre a kecskét. teló olaj csere (nagy generál), fékek beállítása, váltó állítás és centírozás lesz az "étlapon". nehogy a jövőheti versenyen mondja be az unalmast valami. megáztam én is rendesen. itt gazdaréten csak úgy ömlött az eső f3-tól hnegyed 4ig. ekkor gyorsan elindultam, de így is verte rám az összes kerék a vizet minden irányból. na aztán a bah csomópontnál újra szakadt. tökig eláztam: karmelegítő, mez, aláöltözet és naci is full vizes lett. a cipőmben tocsogott a víz. persze a speed-way előtt már majdnem sütött a nap. nem győztem elnézést kérni a Janiéktól, hogy dzsuvásan hagyom ott a bringát. gondoltam, hogy majd a vonaton leveszem a két vizes felsőt és a kibújok a nadrág kantárjából és felveszem a thermo mezem, mert az száraz maradt a hátizsákban. meg is tettem volna, ha nem hagytam volna a melóban a szekrényben. tuti száraz maradt. :DDD így kénytelen voltam vizesen haza vonatozni, de gyorsan szárad a műszál ugye. azért viccesen nézhettem ki: tök vizes, mindenhol testhezálló ;] , mez + nadrág, sisak a kézen, kopogós SPD cipő és a bringa sehol. biztos nem néztek hülyének... :P

@becuszabi: olaj holnap lesz szerintem....

(#8420) becuszabi válasza tr00p3r (#8419) üzenetére


becuszabi
aktív tag

akkor már csak jövő héten, mert holnap őrültek háza lesz a melóban és nem tudok menni

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8421) tr00p3r válasza becuszabi (#8420) üzenetére


tr00p3r
őstag

rendben, és bocs.

(#8422) becuszabi válasza tr00p3r (#8421) üzenetére


becuszabi
aktív tag

abszolút semmi gond :)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8423) raczger válasza tr00p3r (#8419) üzenetére


raczger
őstag

én szerencsére megúsztam a nagy esőt, csak nagy csappakben próbált esni, de kb 10-20 percig bírta, és szerencsére nemigazán áztam meg, de mikor elindultam salától, akkor láttam Göd meg Dunakeszi, meg BP felett azt a hatalmas nagy fekete felhőt, félelmetesen néztem ki, kicsit beparáztam, hogy átjön a Dunán, de szerencsére most működött az a régi megfigyelés, hogyha keletről jön vihar, akkor nem jön át a Dunán:) sajnos manapság errefele már ez sem megbízható, pedig régen sosem jött át, lényeg, hogy megúsztam a dolgot
már csak spd cipőt meg pedált kell vennem, most erre gyűjtöm a pénzt

mod: szóljon, ha esetleg akar valaki venni hajtóművet, most eladóvá vált egy Race Face Ride XC ISIS-es, plusz Race Face monoblokk, majd du. csinálok képeket, meg felrakom a bikemag piactérre!

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8424) rii


rii
nagyúr

ma a budai felsô rakparton, clark ádám tér és a battty ... battttyyyy .... battyhány..... naszóval ... tér között a járda kétsávos keró út lett ... és ez így marhára nem jó

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#8425) Ariadne válasza rii (#8424) üzenetére


Ariadne
őstag

Már megint egy vödör festékkel építenek keróutat... :(((

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#8426) becuszabi válasza Ariadne (#8425) üzenetére


becuszabi
aktív tag

...és milyen jól fog majd mutatni az év végi statisztikában :((

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8427) rii


rii
nagyúr

úgy értettem, hogy ma annyi kerós volt, hogy a 2m.es járda (kerójel fel van festve) oda-vissza kerósokról szólt, a gyalogosok meg mentek ahol tudtak, meg ahol nem tudtak .... egyedül az autósoknak van csak életterük

és igen ... mellverés az lesz :((

a petôfi hídnál megállt megint megállt mellettem egy autó, kiszólnak belôle, hogy miért nem a keróúton megyek ... elhaló hangon mondom, hogy "mert az nem keróút" és ijedten vettem észre, hogy tényleg kint van a kerékpárút tábla.

de én akkor se fogok ott menni, a kocsisok meg kapják be a hátamat, hogy nem férnek el tôlem, és azt hiszik, hogy azért mert járdára sárga kerójelet tesznek, fel fogok oda menni ....

[ Szerkesztve ]

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#8428) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Sziasztok!

Értrendtervezéshez kellene segitség.
Mennyi kalóriát éget el az ember körülbelül egy óra átlagos tempójú biciklizéssel?

(#8429) rii válasza (Kolombusz) (#8428) üzenetére


rii
nagyúr

én úgy tudom, hogy a legjobb zsírégetés az a 110-130, vagy 130-150-es pulzusnál történik (ez is fontos), és a 30.ik perc után kezdôdik, ///// és tart az mozgással eltött elsô óra végig, ezután már azt hiszem az izomot, és nem a zsír égeti - ez lehet csak én emlékszem már nagyon rosszul, de él bennem valami 1 órás határ ////.

ja ... az a veszélyzóna miatt: http://somkuti.hu/futas/segitmaxpuls.html

kalkulátor:
http://body.builder.hu/prg_kaloria.htm4

ha kijavít valaki, megköszönöm!

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#8430) becuszabi válasza (Kolombusz) (#8428) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Mint mindennél, itt is az intenzitástól függ.
...de itt van egy netes Kalóriaszámláló

hogy mekkora pulzusnál indul be a zsírégetés, az az egyéni edzettségtől is függ ezért inkább azt szokták megadni, hogy a max. pulzus hány százaléka (ill. százalék tartománya), az amit célszerű elérni, ill. tartani (ahogy ez a rii által adott második linken is olvasható :D)

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8431) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Köszi!

(#8432) becuszabi


becuszabi
aktív tag

..akarom mondani első linken :W :) (nyomorult időlimit :D)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8433) stargazer


stargazer
senior tag

mit ajánlanátok (lehet hogy már kérdeztem)?

van egy ezer éves gepidám, és gondoltam kicsit ráncba szedném öcsémnek. ahogy néztem, funkcionálisan csak a fékekkel lehet gond, de lehet hogy elég lenne csak beállítani, max fékpofák, bowdenek cseréje lehet. váltó jónak tűnik, nem volt vele soha gondom, és végülis csak állt, attól talán nem romlik az állapota (nagyon). csakhát erősen dzsuvás. ezt brigéciollal lehet lemosni? az nem bántja a múanyag alkarészeket? ja mondjuk lánckerekeknél egy-egy fog hiányzik, azt cserélném. hogy milyen a hajtókar meg az a cucc ami a kettőt összeköti (hogy hívják?) nem tudom se tipusra semmi, de elvileg ha nem ropog vagy ilyesmi akkor nem lehet baja nem? vagy ha lánckereket cserélek akkor azt is mindenképp kell? a kormányt is tutira cserélni kéne mert az erősen rozsdás meg érdekes alakú (olyan pödörödő) nem is tudom lehetne-e rá új markolatot venni (emlékszek annak idején nekem se funkcionált 100%-osan mert mindig csúszkált). szóval lehet hogy érdemesebb lenne egy új egyenes kormányt venni és rá szarvakat.

viszont ami erősen problémás, az az hogy öcsémék fogtak egy flakon ezüstszürke festéksprét és mindent, de mindent befújtak vele. tehát az üléstől kezdve (jó hogy eszembe jutott, azt is valszeg cserélni kéne) a vázon át a kormányig mindent. a küllők is hátul erősen korrodáltak, elől nem láttam (de lehet hogy csak azért mert azok is be lettek fújva... :DDD ). azzal mit lehetne kezdeni. a bringa alapbol fekete volt. már kopott le valamennyi ebből a szürke szarbol (vagy csak azért ilyen mert nem végeztek elég alapos munkát... :DDD ), de valahogy meg kéne szabadítani. a kromofággal viszont mindent lehozok nem (mármint az eredetit is)? és kopletten újrafényezni meg marhadrága lenne (ezt a boltban mondták). mindenesetre szeretnék minnél több dolgot megcsinálni magam, hogy ne menjen rá a gatyám is. végülis lehet hogy annyiért amennyit majd rá kell költenem, vehetnék is egy új bringát, ami kb ott lenne mint ez volt annak idején, de sajnálnám a vázat meg mindent az enyészetnek hagyni. sztetek mennyiből lehetne durván ez alapján kicsit kipofozni a gépet? és ha esetleg valami olyan extrákba is belegondolnék mint valami alap egyszerű teló (neaggy LO-tal... :B :U )

ja még azt elfelejtettem hogy cserélem az üléscsövemet hosszabra, ha valakit érdekel az enyém, Truvativ XR Double Clamp (hacsak azt nem mondjátok hogy jó lehet a régi gepidámba, de nem hiszem hogy az átmérők stimmelnének). most látom csak: a Truvativ a Sram-hoz tartozik? és hogy fognek nekem 400mm hosszút hozni Truvativ-bol ha ezen az oldalon 350 a max? hmmm... érdekes... akkor még lehet h nem is eladó!

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#8434) becuszabi válasza stargazer (#8433) üzenetére


becuszabi
aktív tag

A kulcsmondat:
"végülis lehet hogy annyiért amennyit majd rá kell költenem, vehetnék is egy új bringát, ami kb ott lenne mint ez volt annak idején"

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8435) bmx powa


bmx powa
tag

Ki mit tud nekem mondani az XTR spd pedálról? Jorus?

"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember

(#8436) emitter


emitter
őstag

vettem egy 12cm széles satut, de még ezzel is képtelenség leszedni a menetes racsnit.. a satu fordul el inkább, de meg nem moccanna a racsni
azt nem tudom, ha bevszem a szervízbe, ők vajon mit tudnak csinálni vele :F de mindegy, ez lesz, mert én nem jutok dűlőre vele

(#8437) becuszabi válasza emitter (#8436) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Merre tekerted? Normál menetes a rögzítés, tehát ha pl. a szerszám van a satuban, arra feltéve a kerék vízszintesen, akkor a kereket megfogva az óramutató járásával ellentétesen kell (ha jól vizualizálom :) )
Esetleg a nagy fogaskerék irányából valamilyen csavarlazítóval érdemes lenne befújni és egy kis idő után újra megpróbálni.
Elég sűrű a menet és ahogy írtuk, kegyetlenül rá tud szorulni a kerékagyra.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#8438) raczger


raczger
őstag

nagyon jól néz ki a bringámon az XT hajtómű: [link]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8439) tr00p3r válasza raczger (#8438) üzenetére


tr00p3r
őstag

Hát nem egy "kula" ez a Kula Primo! Szép az XT hajtómű és a "hácsóváltó" is nagyon és a SID is faka. Már csak tekerni kell! ;)

Vasárnap úgy néz ki egyedül leszek otthon és tervezem, hogy feltekerek a Csóványosra a Börzsönyben. Nem akar valaki csatlakozni?

(#8440) tr00p3r


tr00p3r
őstag

Jorus!

A FOX 100X Terralogic telóiról mi a véleményed? Elképzelhető, hogy lassan de biztosan lecserélem a jó öreg Judy XC Air-t. Voltam vele a Speed-way-ben és ott rendbe rakták, csak sajnos fújni nem tudtak bele. Te írtad asszem, hogy olyan szeleptű kellene hozzá mint a focilabdához. Ilyet lehet kapni valahol?
Néztem még a FOX Float RLC80 és a Fox F80 RLT villákat. Igaz ezek régebbiek. Csak olyan jöhetne szóba ami V-féket is fogad, mert nem szeretnék egy új fékrendszerre is beruházni....

(#8441) raczger válasza tr00p3r (#8439) üzenetére


raczger
őstag

hogy így mondod, szerintem nekem lenne kedvem:) Börzsönyben még úgysem tekertem:(

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8442) Jorus válasza bmx powa (#8435) üzenetére


Jorus
nagyúr

PD-M970-re gondolsz? Király. :) Mint általában a felső kategóriás Shimano cuccok. Ugyanakkor szentem nem éri meg. A csapágyozása mondjuk tömítés szempontjából kifogástalan, és a kis karmok is spéci bevonatot kaptak, hogy minél kopásállóbbak legyenek. Asszem talán fluor bevonatúak. Namost ugye a pedál 30k körül van, és 320 gramm. Szemben ezzel egy PD-M540-es annyiban különbözik, hogy kicsit gyengébb a csapágyak tömítése, és anodizált az egész pedál - a karmok külön nem. A súlya 350 gramm, és 12k körül már hozzá lehet jutni, nekem nem érné meg az XTR a két és félszeres árat.

Egyébként te nem outizol?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8443) Jorus válasza tr00p3r (#8440) üzenetére


Jorus
nagyúr

Érdekesek. :) A terralogic lényege, hogy egy kis úszó súllyal oldották meg a teló "intelligens" zárását, vagyis, hogy tényleg csak az alulról jövő ütésekre reagáll aktív állapotban, tehát sima betonon hiába nyomkodod, nem mozdul. Ha CC-s lennék, minden bizonnyal élvezném a dolgot, de elég furcsa, hogy ugye alapból zárva van, így az első göröngy elég nagyot üt az - akkor még - merev villán. Ha teheted, próbáld ki, nekem vegyes élményeim vannak róla. Amúgy a helyedben egy régebbi RLC-t vennék, olcsóbban, az tud mindent, és te döntöd el, hogy lezárod-e a telót, vagy sem.

Tűszelepet kb. bármelyik sportboltban vehetsz, pár száz Ft-ért. Így néz ki ugye.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8444) tr00p3r válasza Jorus (#8443) üzenetére


tr00p3r
őstag

Köszi. Azért akkor csak jobb az, ha én döntöm el mikor zárom a telót és mikor hagyom, hogy mozogjon. Sajnos nincs alkalmam kipróbálni, mert ebay-es vásárlás volna és egyelőre még csak elvi síkon van a dolog. Próbálok spórolni és a jövő szezonra egy ilyen überfasza RÓKA telót beszerezni.

Ez a tűszelep szerinted kompatibilis a telópumpák menetével? Vagy kell hozzá egy köztes átalakító?

(#8445) Jorus válasza tr00p3r (#8444) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nekem jobban bejönnek az RLC-k.

A tűszelepek közül a vastagmenetes passzol az autószelepes pumpákhoz.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8446) tr00p3r válasza Jorus (#8445) üzenetére


tr00p3r
őstag

Értem. Azok jobban megérik az úrukat akkor. A régebbi Float-ok is? PL ez

Most felhívtam a Nella-t. Mondom milyen telóm van (Judy XC Air). Erre a válasz: "Ilyet nem gyártottak" :DDD Vicces. Amúgy állítólag 3 fajta szeleppel volt a Judy szerelve: "Foci" tűszelep, "szingószerű" tűszelep és autószelep. Jó lenne, ha tudnék fújni a villámba, mert most, hogy ki lett takarítva és rendbe lett rakva, még könnyebben mozog. Kiállva elég hülyén nézhetek ki ahogy bólogat a bringa... :U Igaz nem szoktam sűrűn kiállva tekerni. Szerdán csúnyán szarrá áztam és azóta recseg a hajtóművem. Biztos telement poros-homokos vízzel a pocsolyákból..... Azt is ki kell tisztítsam.

(#8447) raczger válasza tr00p3r (#8446) üzenetére


raczger
őstag

nem egy drága így, talán még én is elgondolkodom, hogy talán jövőre... de lehet marad a sid

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8448) Jorus válasza tr00p3r (#8446) üzenetére


Jorus
nagyúr

Inkább úgy mondanám, hogy nekem nem jött be a terralogic, de ez nem sokat jelent, sosem voltam nagy CC-s.

Állapottól függ, de azért a Fox a csúcs a telók között, nem sokat szoktak veszíteni a teljesítményükből, ha nincsenek szétverve.

Egyébként jól mondták a Nellások, ilyen teló, hogy Rock Shox Judy XC Air tényleg nem volt. :) Olyan volt, hogy 2002-es Judy XC, ami történetesen levegős volt. :) Itt a manualja, ahol kitérnek a tűszelepre is.

Olyan volt már nekem is, hogy kihúztam a hajtómű tengelyét, és kidőlt vagy 3 deci víz a vázból. :)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8449) raczger válasza Jorus (#8448) üzenetére


raczger
őstag

nekem nem XC, hanem SL volt, és szerintem azért mondja tr00p3r xc air-nek, mert a teló szárán is ott van az XC után a névben (legalábbis az SL-emnek úgy volt) és ez a manual-ban is látszik a képen

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#8450) Jorus válasza raczger (#8449) üzenetére


Jorus
nagyúr

Tudom, de ettől még nem ez volt a neve. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.