Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
tr00p3r
addikt
válasz venember83 #11150 üzenetére
Az említett fékek 2 gyártó azonos kategóriáju termékei. Árban sincs sok különbség szerintem. A súlyodhoz meg elég a 160 tárcsa (szerintem), de majd a tapasztaltabb tárcsások jól "megaszongyák"...
-
venember83
nagyúr
válasz tr00p3r #11153 üzenetére
Azt tudom, hogy kb egy kategória pl ár szerint is, mert főleg úgy lettek összeválogatva, megvan gondolatban a max erre szánt összeg. Csak gondoltam hátha az egyik rendelkezik valami szinte nélkülözhetetlen tulajdonsággal, olyannal amivel a másik nem. A tárcsások nagyon hallgatnak, azt hiszem csak Ariadne mondta el a véleményét, miszerint neki a 3-as Juicy is bőven elégséges.
Ma azért vetődött fel bennem ismételten a kérdés, mert úton melóba folyton lötyögtek az elülső fékpillangók, nekimentek a felninek és elég ronda hangot adtak ki. Rugó maxra van húzva bennük, tuti jól vannak feltéve, ezért gondolom a helyzeten csak a csere változtatna, de v-fékre már nem kívánom cserélni ezeket, főleg azért, mert fékkart is cserélni szeretnék, ami most van az elég ronda.
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #11154 üzenetére
Elöl ilyen fékek és ilyen fékkar van.
-
Ariadne
őstag
Váááá, paraparapara... Már azzal a nagy fadobogóval álmodok... Muszáj feljutnom rajta... Kellett nekem beszállni, mennyivel egyszerűbb lenne csak szurkolni meg teát főzni megint, no meg szadistamód keltegetni a soron következő áldozatot... Ehelyett átkerülök a másik oldalra... Parapara...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
tr00p3r
addikt
válasz knifemaster #11158 üzenetére
Tehát a képen egy Non-series tárcsafék van ami biztos nem LX...... Ettől még lehet LX amit adnak, csak nem valószínű (főleg a csomag ár miatt gondolom). A fékkar meg Deore-nek néz ki így életlenül és távolról.....
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11158 üzenetére
Hát igaz! Az nem lehet hogy a kép csak illusztráció?
Ez így már nem olyan. De akkor ez már milyen megtévesztés? LX-van írva a papíron!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
knifemaster
aktív tag
válasz Ferdzsoo #11160 üzenetére
Ekkora mellényúlás nem hiszem hogy létezik,a fékkarok sem lx kategória.
Igaz ami igaz,nincs a képek között olyan,amire 100%-osan rávágnám hogy ez lx
Továbbmegyek,ezt a szettet láttam felszerelve is a boltban egy gépen.
De ne izguljál gond nincs mivel a nagykerben 3 óra alatt elhordták mindet.
S nagy eséllyel pesten ragadt a készlet.Az élet olyan mint a sakk,csak itt több a paraszt..
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11161 üzenetére
Már le is mondtam róla! Szépen bedzsalok oda ahol a bringát is vettem és 33-ért felraknak egy 18-as hayes-t mindenel együt, de csak előre. (Hátulra majd jövőre! )
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
szatocs
őstag
Haverom hívott előbb, hogy olyan problémája van, hogy kormány egyik irányban (jobbra) tökéletesen mozog, másik irányban (balra) meg eléggé szorul. Én még ilyennel nem találkoztam, csak olyannal, hogy vagy szorul mindig, vagy laza mindig, vagy pont jó mindig Mi lehet a baj? Találkozott valaki már ilyennel?
=== Szatocs ===
-
-
Manitou
veterán
Nekem Jucy 7-es van , elöl 185 hátul 160-as tárcsával. Működik rendesen, egyebet nem mondhatok kérem kaccsolja ki Súlyra is elég jó. A Jucy 5 asszem csak abban különbözik, hogy nyomáspontot nem lehet állítani a fékkaron.
-
Ariadne
őstag
Amit Manitou írt, ahhoz hozzátenném, hogy saját tapasztalatként számíthat, hogy lehet-e állítani a fogáspontot a fékkaron (Juicy 3-nál biztos nem). Kicsi a kezem, és ez az egy tényleg idegesítő, hogy nyúlósra kell hagynom kicsit a féket, különben nem érem el rendesen a fékkart, illetve lejtőkön megfájdul a kézfejem tőle. Szóval ha kicsi vagy nagy kezed van, számíthat, meg egyébként, ez is egy szempont lehet a döntésnél.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz venember83 #11155 üzenetére
A szórólap alapján egyértelmű, hogy LX cuccokról van szó, elvileg akkor is kötelesek ténylegesen LX-et adni, ha a képen más van (ezt a fogyasztóvédelemben jártas oldalam mondja ). Ez egészen biztos, akár bíróságon is kikényszeríthető lenne.
Egyébként meg finoman szólva is elfuserált dolog nem valódi képet feltenni, mivel hidrós tárcsaféket elég valószínű, hogy olyan fog venni, aki nem rest felmenni a Shimanyó honlapra és megnézni, hogy stimmel-e a dolog...
-
szatocs
őstag
-
raczger
őstag
Holnap 24 órás, hej de jó buli lesz Csak ne nagyon essen az eső, ebben reménykedem!
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Ariadne
őstag
válasz raczger #11171 üzenetére
Mondanak mindent ezek a meteorológusok...
Nekünk a sátrunk már kint van, felállítva, meg jópár cucc is. A klubból négy fiúcsapat, egy lánycsapat meg egy duó megy, szóval vagy tízen már ott vannak, van aki egyenesen családostul, irtó jó a hangulat.
Meg fogunk fagyni, fáradtak leszünk és koszosak, de jóóóó lesz.
A rázós rész állítólag benne lesz most is, viszont a pálya még egyáltalán nincs kész. A "köves-gyökeres" lefele meg felfele néven emlegetett, táboron kívüli rész meg enyhébb lett, állítólag alig van rajta kő tavalyhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Egyik BMX-es haverom nemrég kitalálta, hogy neki csavart küllők kellenek a bringájára. Kerestem a neten erre vonatkozó infót magyarul, és angolul is, de eddig semmi használható.
Esetleg tudnátok segíteni, hogy merre induljunk el? Szoktak ilyet házilag csinálni, vagy kifejezetten erre való küllők kellenek?Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Manitou
veterán
Ugyanúgy kell fűzni mint a normál 3 vagy 4 keresztes fűzésnél, csak az egymást keresztező küllőpárocskákat meg kell tekerni egymás körül 1-2x és voala kész a csavart küllőzés. Ja először asszem nekem be volt fűzve rendesen 3 vagy 4 keresztre, abból alakítottam át csavartra.
-
félisten
válasz knifemaster #11175 üzenetére
Knifemaster, Manitou: Köszi a válaszokat! Keresek kerékfűzésre.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
Ariadne
őstag
válasz xcbiker #11181 üzenetére
Hát ezt is kipróbáltam. Vegyes élmény volt, továbbra is a rettentő hideg a legrosszabb, tavaly segítőként is ettől szenvedtem, most még rosszabbul esett. Egyedül akkor nem fáztam, amikor kint voltam éppen. Felemás csapatunk volt, négyen részben ismertük egymást, jól elvoltunk, viszont még két korábban teljesen ismeretlen emberke volt a csapatban, akikkel valahogy nem találtuk a hangot, ők meg nem is akarták megtalálni velünk. Hiába, lánycsapatot nehéz összehozni...
A pálya tetszett, a kanyarodási technikám sokat fejlődött az elmúlt 48 órában , senki nem akart fellökni, és a dobogón is feljutottam (mivel idén nem volt olyan meredek ). Főleg a bejárati aszfalton átmenetel utáni rész volt jó. Éjjel kiderült, hogy a sisakra barkácsolt 220-as Cateye semmit nem ér, így egy szál kormányra szerelt 520-assal mentem két kört, párszor a pálya irányát sem láttam, párom akkor előzött meg a MioXP-vel a fején, nem kicsit voltam dühös. Utána egy kölcsön MioXP-s sisakkal már sokkal jobb volt, határozottan élvezhető. Főleg a magamfajta nyúlnak, mivel amit nem látok, attól nem félek. A reggel iszonyú nehéz volt, sajnos lelkileg is feladtam a 26 perces első világosbeli köröm után, nehéz bemelegedni a hidegben, de azért ennyire... Edzenem kell még meg erősödni sokat, aztán pár év múlva megyek megint.
Viszont voltak fura dolgok is, egy ideig első és második hely között voltunk, aztán éjszaka hirtelen 12 körrel megelőzött minket az egyik csapat. Ez nem igazán életszerű, azt hiszem. Az egyik csapattagunk ráadásul látott is olyat, amint egy erős fiú kijön a váltózónába nagy lihegve, majd átadja a csuklójáról a csipet egy rózsaszín számos lánynak. Khmmm... Azt hiszem, erre valami ellenőrzést ki kellene találniuk, pl. csipes fix karszalagok fejenként, vagy ilyesmi...
Összességében jó volt, de nagyságrendekkel nehezebb, mint gondoltam, és egyáltalán nem a pálya miatt, kmben meg pláne elhanyagolható volt. A hideg meg a fáradtság úgy agyilag, az a nehéz. Jövőre a 10 órás váltó Desedára biztos megyek, remélem a duónk másik lánytagja is tud majd jönni, az iszonyú jó volt, de 24h-n csak segítő leszek szerintem. Kivéve persze ha valami hirtelen szerencse folytán addig többet tudok edzeni, mint idén.
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
válasz Ariadne #11182 üzenetére
Sajnálom, hogy nem csak pozitív élményeid vannak a versenyről... A bikemag-on hozé írta a 24h topicban, hogy nekik sem volt jó az időmérésük
Idén csak a pálya szélén segíthettem a csapattársaimat, lebetegedtem. Így forró teával, friss kajával, tuti lámpákkal próbáltam a minél jobb köridők elérésére ösztönözni őket, ami nem is ment rosszul, kategória 2. helyet hoztuk (hozták) el. Ha tudtam volna tekerni, simán versenyben lehettünk volna az aranyért. Na, majd jövőre..., bár, perverz gondolatként szöget ütött a fejemben egy duo csapat terve is..
raczger-t egyszer láttam, utána nem tudtam vele összefutni.Védd a fákat, egyél hódot!
-
Ariadne
őstag
válasz Dirtyz #11183 üzenetére
Gratula a csapatnak, második hely, az nem semmi.
A segítség meg aranyat ér. Nálunk mindenki versenyzett ezért szinte egyik csapatnak sem volt segítője, aki teát főzött, csipet rakott volna, meg ilyenek. Ott volt végig a vízforralónk meg a tea, de egyszer sem jutottunk odáig, hogy ihassunk is, pedig a hidegben nagyon jól jött volna.A feeling viszont megvolt most is, a klubunk apraját-nagyját egyben látni, együtt lenni, beszélgetni kicsit, az nagyon kellett. Nem is számoltam meg, hány sátorral telepedtünk egybe, tízen biztos felül volt.
Duó, ohh, ez tényleg perverz gondolat. Ajánlom viszont próbának a Tour Desedát, könnyebb, de hosszabb és sokkal szűkebb pálya, és csak 10 óra, csapatnak összeszokni, taktikát kialakítani szerintem jó. Bár te egyedül is letekered szerintem, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
üdv
Van egy 2007-es LX hajtóművem és a középcsapágyhoz adott 2db műanyag távtartó gyűrűit le tudná mérni nekem vki? külső/belső átmérő/vastagság.
köszi
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
becuszabi
aktív tag
Arról a két alátétről van szó, amit a csapágyhoz adtak? Az aluból van. 2 mm a vastagsága. A külső, belső átmérő meg adódik a csapágy méreteiből. A belseje legyen akkora, hogy erőltetés nélkül felmenjen a menetes részre, a külső pedig, hogy ne nyúljon túl a csapágyon. Tolómérővel le tudod mérni.
A 24H-s versenyzőknek minden elismerésem, nem semmi fent lenni és még tekerni is. Az időjárás tényleg nem volt kegyes hozzátok, de remélhetőleg senki sem fog megbetegedni.
Mi csak a szokásos hétvégi túrát csináltuk, de reggel majd lefagytak az ujjaim...hosszú kesztyűben[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
Dirtyz
őstag
válasz becuszabi #11186 üzenetére
Mi az, hogy nem volt kegyes..., egy csepp eső sem esett , és ez nagy szó!
Az első 24 órásomon, nem tudom hány éve, valahol a Balaton északi partján, a rajt után 5 perccel elkezdett esni, jó kis mény agyagos sár volt, 1-2 óra után fel is adtuk10 órás Deseda egyedül, hmm, nem is rossz ötlet
Védd a fákat, egyél hódot!
-
raczger
őstag
válasz Dirtyz #11183 üzenetére
Nem is tudtam, hogy kint vagy, így nem is láttalak (nem is kerestelek).
Ma reggel nem igazán sikerült felkelnem 5-kor, csak fél6-kor, majdnem elkéstem az első órámról, szerencsére épp be tudtam érni. Most meg kijöttem az egyik előadásról, mert majdnem elaludtam
Nekem tetszett, csak a hideg nem volt túl kellemes. Volt néhány kemény gyerek aki a köves lefelén, ahol jobbra fordultunk (mindenki letörésnek nevezte, pedig nem az), na ott előztek... és nem is szóltak, kis parasztság a legveszélyesebb részen ezt csinálni...
Éjjel próbáltam aludni, de nem sikerült, szokás szerint végig zene szólt fullon, de mikor már elmélyültem a pihenésben begörcsölt a jobb vádlim, fogom, forgolódok vele, és begörcsölt a másik is viccesen nézhettem ki akkor, utána fél óráig nem sikerült lábra állnom, de aztán nyújtogattam, meg ilyenek, és mentem 3 kört, amikor sorra kerültem. Amikor haverom (duózott), lefeküdt, és épp az alvás határán volt, Ádám, beleüvölt a mikrofonba:"ÉBRESZTŐŐŐŐŐ" .
A pálya az ígérteknek megfelelően jobb volt, több előzési lehetőséggel szerencsére.
Az egyesületnek szinte egy egész szurkolócsapata is volt (Hegyimazsolák), mikor elment egy mazsola a rajt-cél területen mindig "szurkoltak" (üvöltöttek) neki.Jövőre is igyekszem negyedszerre eljutni erre a remek hangulatú versenyre.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
becuszabi
aktív tag
-
tr00p3r
addikt
Megjött tegnap a Syncros kerékszettem. ÁLLAT! Lassan a fékeimet is felrakom. Csak a tárcsák hiányoznak. Ha meglesz minden egyben, akkor publikálom.
-
tr00p3r
addikt
válasz xcbiker #11194 üzenetére
Hát reggel még ilyen idő volt mint ma: lógott az eső lába. Aztán 11 körül felszakadozott és mire felértünk Prédikálószékre, már 7 ágra sütött a nap. Szerencsénk volt az időjárással! Nem mellesleg nagyon jó kis túra volt: 12 km oda-vissza, 11 gyerekkel és 7 felnőttel. Utána, már Gödön, bográcsban készült paprikás krumpli..... nyami!!! Gondoltam a 24 órás tekerőkre, de igazából nem hiányzott a verseny. A sógorom volt viszont.
-
tr00p3r
addikt
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest