Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pajac

csendes újonc

LOGOUT blog

válasz anjani182 #37 üzenetére

Délelőtt a nyolcéves unokámmal lejátszottuk kilencszer a váltást/kitartást.
    Kockadobással választotta ki, melyik párna mögé teszi a kisautót és a két játéklovat.
    Azt is kockadobással választotta ki, hogy először melyik párnát válasszuk.
    Azt is értette, hogy egyikünk sem tudja előre, hogy hányast fog dobni.
    A fölkínált második döntésnél ő mindig váltott én pedig mindig kitartottam.
    Ilyen sorozat jött ki: K V V V V V K V K.
    Vagyis az első körben a kitartó nyert, vagyis kísérletileg is megcáfoltuk az egyik hozzászólást:
    "Ha "n" esetszám van, akkor mindig többször nyer az, aki váltott, mint aki az eredeti választásnál marad."
    Ekkor jöttem rá arra, hogy ha az állítás n=1-re nem igaz, akkor n=2-re is biztosan hamis.
    Kilenc dobás után viszont valóban kijött a londoni 6:3 eredménye a váltó javára kitartóval szemben.
    #36 (a nick nem fontos)
    "Ha ezt nem érted, akkor buta vagy, már bocs..."
    Most, hogy elméletileg és kísérletileg is bebizonyítottam, továbbra is fenntartod, hogy nem értem az állításodat?
    Értem én, de hamisnak tartom.
    Nem az volt az eredeti kérdés, hogy értem-e, hanem az, hogy igaz-e az állítás.
    Egyébként valóban buta vagyok, még akkor is, ha értem a hamis állításodat, csak nem tartom igaznak.
    De a butaságomat sajnos máshogy kellene igazolnod, mert a beidézett állításoddal ez most még nem sikerült.
    Ígértem, hogy írok hozzászólást arról, hogy miért nem érdemes sértegetni a másikat. Hát ezért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés