Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13001) KAMELOT válasza Tüzi (#12999) üzenetére


KAMELOT
titán

Üzenem a diszpósodnak, üljön be kamionba és előtte mateka alapsuliba! :)
Számolni tuti nem tud!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13002) Somatom válasza Tüzi (#12999) üzenetére


Somatom
veterán

De a képen nem Stuttgart van, hanem a pforzheimi völgy. ;) Délutánonként ez ott mindennapos, mert a három sáv kettőre szűkül.
Egyébként ott tegnap a másik irányban teljes útzár volt baleset miatt. Kollégám öt órát állt ott (hazamenős napon).

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13003) KAMELOT válasza Somatom (#13002) üzenetére


KAMELOT
titán

Ha megyek Köln környékére, akkor mindig Wurzburg felé megyek. A8 katasztrófa..Ulm ásnak, Drakenstein hágó, Stuttgart A81-A8, Pforzheim, A5-A8, Karlsruhe ásnak... :(((
Worms környéke a cél akkor, B31-A81-B33-A5

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13004) Somatom válasza KAMELOT (#13003) üzenetére


Somatom
veterán

Igen, amióta végeztek a würzburgi felújítással, azóta jobb az A3.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13005) zsid válasza Tüzi (#12999) üzenetére


zsid
senior tag

Ilyenkor azért megkérdezném tőle hogy 80-as megengedett sebesség mellett hogy mennek 85-ös átlagot? :DDD

<tRucKdriFteR>

(#13006) Zolás válasza zsid (#13005) üzenetére


Zolás
addikt

Amikor a diplomás kislány közölte, hogy a kamion végsebessége 90, a lerakó meg 885km, és még marad is, akkor csak a telefont tettem le.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#13007) zsid válasza Zolás (#13006) üzenetére


zsid
senior tag

Volt egy ideig egy diszpósunk akinek fogalma nem volt a munkájáról. Megmagyarázta munkatársamnak, hogy egy óra alatt leér Bernbe. Az megkérdezte: repőlüvel?

A diszpós srác kajak megmagyarázta, hogy simán megy majd meg is mutatta a google maps-en hogy az 1 órát tervez. Akkor már röhögtünk rajta, nem értte meg hogy mi csak 80-nal mehetünk autópályán, a google meg személyautóra tervez, 120km/h-ra. Ráadásul az A1 az minden délután áll.

Az egy órás utat munkatársam közel 2 óra alatt tette meg :DDD :DDD

<tRucKdriFteR>

(#13008) Somatom válasza zsid (#13007) üzenetére


Somatom
veterán

Szombaton szóltam, hogy van négy cserés gumim. Azt mondta a diszpó, hogy majd szerdán, ha bemegyek. Mondtam, hogy jó, de akkor rövid programot tervezzen. Azt mondta, délben beérek. Kedden leküldi a melót. Kérdezem, hogy hogyan lesz ebből dél? Nem tudja. Na, mondom, ha belerondítasz a hazamenésembe, akkor fájjon a fejed! Gáz vissza, pihenők rakodáson kívül, kollégát magam elé engedtem a felrakón, stb. Dél helyett, este fél hatra értem be. Addigra beért a váltóm, úgyhogy ketten cseréltünk kerekeket. Aztán kipakolás, stb. A váltóm este 9 -kor indult neki a waldshuti határnak, ami cirka négy órás túra. Aztán egy 9 -es pihi, úgyhogy délelőtt 10 körül indulhatott a határról Svájcba lerakni. Pont ebédidőre érhetett oda, úgyhogy a mai napja kuka. Ha nekik ez jó, felőlem csinálhatjuk.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13009) Tüzi válasza zsid (#13005) üzenetére

Én csak annyit kérdeztem, hogy a fizetőkapuk felett hogyan lehet átrepülni.

Amúgy ez a mai agymenése az embernek. Azt mondja, ha ügyes vagyok, akkor fel tudom venni a két címet, és jöhetek visszafele...

A kék csík 348 kavics.
Bundáson le, két lerakó van benne, majd valahol egy fel, és onnan szintén bundáson fel X-ig. :D
Sebaj, ha az élet pofánver egy citrommal, csinálj limonádét alapon én Caennél behúzom a vesztinget, aztán Elit Alakulatosat játszok hétvégén. Remélem jó idő lesz.
Ha valaki arra jár, vendégem két sörre. Egy portugál faszi hozzám vágott ma két 6os pakkot. Bock :D

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13010) KAMELOT válasza zsid (#13007) üzenetére


KAMELOT
titán

Jó volt kedden. Vipiteno előtt stau egészen Brennero-ig. 15:30h helyett 19:30 értem a kiszemelt parkolóba. 215km volt az egész út. 12:00h indultam Bolzano Zoll. :DDD

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13011) Tüzi

Tanulságként, valamint a humor értéke miatt (és csak úgy kiírni magamból) lepötyögöm a mai napom.
Hosszú lesz, aki nem szeret olvasni, tekerje át, de talán tanulságos lesz valakinek.

Kezdjük...
Tudni kell rólam, hogy amióta az eszemet tudom, nem szeretem a franciákat, és ahogy telik az idő, egyre jobban utálom is őket. Az érzés már jóideje kezd komplexebb formát ölteni, rájöttem, hogy nem minden francia gyökér, de minden gyökér francia... (kissé sarkítva, de ennyi belefér) Emlékszem arra, amikor az francia új ügyfél megkérdezte, hogy honnan jöttem. Mondom neki, hogy Magyarország. "Ááá, keleteurópa" "Inkább közép, de van benne valami" "Az kelet, mert tőlük keletre van". Néztem nagyot, mondom wtf, visszakérdeztem: "Akkor Ausztria is?" "Persze, keletre van" "Olasz és Németország is?!" "Igen" "De akkor a portugáloknak meg ti vagytok keleteurópa?"
Nem lettünk haverok na.
De ennek vannak ugye történelmi okai, és van saját tapasztalat is (egyre több) ahogy az idő halad. Alapjában véve egy beképzelt, koszos, mosdatlan népnek tartom őket, büdösnek csak azért nem mert soha nem éreztem semmilyen szagot, az orromat csak levegővételre használom.
Emlékszem a legelső francia tranzitomra a spanyolokhoz, emlékszem, ahogy az olaszoktól átérve (mosolygósan, jókedvűen) Ventimiglia után beértem az első francia fizetőkapuhoz, éééés... semmi. Megállok, várom, hogy történjen valami, és semmi. Tolatok hátra, gurulok előre, semmi. Legalább negyed órát szórakoztam 3 sorompóval, előre-hátra, nem tudtam átjutni. Tehát ami az olasznál hibátlanul működött évekig, az itt már a legelső kapunál nem... gyomorsavam felment a nyelőcsövemig olyan ideges voltam, már majdnem átmentem sorompóstól, amikor kb 20 perc szenvedés után átengedett a kapu, máig nem tudom miért...
Aztán ott a többi, hogy az elmúlt 3millió km-em alatt háromszor támadtak meg, az mindhárom a franciáknál esett meg, és kétszer fehér francia volt, az egyik szó szerint ököllel ütötte az autót.
Csak itt van olyan körforgalom ami három, vagy négysávos, átmegy rajta a villamos, és 5 lámpa van benne... ezeknek annyi eszük nincs mint egy marék lisztkukacnak, a tankjaikban is több a rükverc fokozat mint az előre, és évtizedekig háborúztak az angolokkal az "én vagyok a leghülyébb a világon" megtisztelő címért.
Agyrém az egész ország, ez az egyedüli amivel egyszerűen nem tudok azonosulni, nem tudom se feldolgozni, se megérteni. Képtelen vagyok rá.
Én csak úgy voltam hajlandó nemzetközizni, hogy ide nem kell jönni soha, max 1-2 órára amíg lepakolok, és dzsalok vissza valami normális országba. Egy dolgot voltam és vagyok hajlandó elviselni, az a spanyol tranzit, La Jonquerának, de csak azért mert a spanyolokat szeretem. Ott a rendőr is úgy büntetett meg telefonálásért, hogy vagy ötször kért bocsánatot, mert ők nagyon szeretik a magyarokat, és tényleg... én meg nem értettem mi van, telefonáltam, tény, száz euró, leszarom, de a két faszi feldobta a napom. Szóval szeretek oda menni.
Ha kifognám az aranyhalat, a három kívánság egyben az lenne, hogy spanyol meg francia cseréljen helyet (utóbbit esetleg bele lehetne lőni a Napba)

Na, ezen pár dolog ismertetése után most térjünk a lényegre. Ugye van ez a kamionozásos történet, nemzetközi... kezdőőődik, apa, kezdőőődik :)
Direkt mondtam, hogy kifejezetten _nem_ szeretnék franciaországba jönni, mert utálom, gyűlölöm, tranzit oké, de ide hozni, vagy innen vinni, nem, nem, és nem. Pont.
Na, láttátok a tegnapi posztot, ide kellett, láttátok nagyjából merre.
Kezdődött a mai nap azzal, hogy Rennes alatt PSA lerakó. Irányító gyerek küldött egy koordinátát, hogy check in. Oké, de persze bundesz, volt két perc vezetésem még, kijöttem a körforgóból, ott amint elhagyta a pót segge azt, teherrel behajtani tilos. Előtte persze sehol nem volt jelzés. Személyautós behajtóból mire kijöttem elment két liter gázolaj, de sebaj. Csodálkoztam én, de ment tovább út, mondom biztos az... nem az.
Oké, kijövök nehezen, kocsikázok 3 km-t mire megtalálom a PSA bejáratát. Két út, egyiken nagy piros behajtani tilos, és kivéve Eiffege cég (vagy mi), másikon PSA. Bemegyek utóbbin, már főtt a fejem, mert közben haladni kellene, idő megy, dél már elmúlt, de 4ig fel kellene érni a felrakóra (130 kavics). Bemegyek, örülök, bizti őr csóválja a fejét (már nem örülök), és mutogat, hogy ez nem az a kapu. Oké. Akkor melyik? Menjek vissza, és a másik behajtó (igen, a behajtani tilosos, de ezen ne lepődjünk meg, francia...)
Odamegyek, már fél egy, bemegyek, mondják, hogy kettőkor majd. Addig sírtam amíg kettőre üres lettem (közben három kamionos kereste a címét amire mennie kellene), összecsomagolom az autót, akkor gyí táltos...
Kérdezem az irányító gyereket, hogy "kellene a cím bmeg" mert kaptam ennyit:
Route de Domfront, és Seqeny. Mondom neki, hogy ez enyhén hiányos, ráadásul nincs ilyen cég, se út, se semmi.
De ezt kajakra mondom, ennyit küldött.
Nagy nehezen küldött egy irsz-t, meg városnevet.
61410, Couterne.
Mondom, hogy nincs ilyen cég a városban... google segített, kiderült, hogy Seqens. A cég. Az utca meg nem Domfort, hanem Lassay.
Sebaj, dolgozok én helyetted vezetés közben is bmegnyád :W
Na, itt kezdődtek a valódi bajok... igazi francia bajok, ami megspékelve ezzel az alapértelmezett gyűlölettel eredményezte ezt a hszt.
Menjetek rá térképre, ezt fogjátok látni.

Zsír.
Szóval a tényállás az, ha ezt fel tudom rakni négyig, akkor mehetek a másodikra, de azt úgysem érem el ma, szóval megyek Caen, amit beterveztem.
Aha... megalófaxt.
Ugyanis amit ott láttok utat ami visz be a céghez, az... dobpergéééés... l
Le van zárva.
Előtte kiírva sehol nincs, ott csak egyszerűen keresztben fel van túrva az út, van egy kamion méretű kavicshalom, és ennyi.
Olyan igazi degenerált franciásan.
Jelzem, hogy 15.50re értem volna a céghez.
Oké, nem esünk pánikba, újratervez... aha... megalófaxt.
Az összes, ismétlem, az összes keresztbe menő út vagy föld, vagy 7.5t-ás.
Oké, akkor menjünk fel a városig, ott megy be főút, 908on átdzsalok... nék... 7.5t az is.
De ez úgy ám, hogy sehol nem lehet megfordulni, abban az országban ahol méterenként körforgó van itt 5km-en át nincs egy sem.
Ti mit csinálnátok?
Nekem olyan szinten durrant el az agyam, hogy majdnem hazamentem üresen.
Közben hivogatnak, hogy "ott el tudsz menni" "mondom bazmeg, hogy nem, mert nem fér be a nyerges, az személyautós út", "De ott el lehet" "qrváfaxát mondom, hogy nem, itt látom, hogy nem" ésatöbbi.
Közben lebeg a szemed előtt Caen, és ahogy úszik el a ködös távolba...
Felmentem a városig, ott megfordultam, lejöttem egészen Lassay-ig. Onnan át egy zergebaszt úton Chantigrné-n át (itt gyalogosok kajakra fényképeztek, hogy kamionnal vagyok, és azon az úton jöttem velük szemben, de nem volt tiltás), D33on fel, Domfront-ig (ismerősen cseng a név?) onnan hátulról betámadtam ide. Semmi táblázás, semmi, old meg paraszt.
Hatra értem ide.
Közben olyan falvakon jöttem át ahol integettek nekem, ki kellett emelni az egész szerelvényt mert nem fértem el máshogy a kib.szott padkáik miatt, ésatöbbi.
De hatra ideértem. Igaz már nincs senki itt.
Caen meg ott marad...
De nem adom fel, bejöttem a céghez, itt egy parkoló...
Egy
Darab
Parkoló...

nocomment
jó hétvégét Nektek is!

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13012) zsid válasza Tüzi (#13011) üzenetére


zsid
senior tag

Most már minden tiszta, te szereted ha fáj :DDD

Anno nálunk is voltak ilyenek, hogyn em bírtak címet megadni. A mostani munkám annyiból jó, hogy ha nem egyértelmű a raklapon lévő cím akkor simán megtehetem, hogy nem rakom fel, hanem áttolom arra a részlegre ahol az ilyen baszadék küldeményekkel foglalkoznak és majd ők elintézik hogy legyen cím. 6-an dolgoznak ott, nem ritka hogy 5-10 nap mire sikerül egy korrekt kiszállítási címmel előállniuk, kontaktszemély és telefonszám kíséretében :D :D

<tRucKdriFteR>

(#13013) Somatom válasza zsid (#13012) üzenetére


Somatom
veterán

Szerencsére nekünk a legtöbb címünk fix. De, van kint cirka 30 Magyar kollégám, úgyhogy kérhetek telefonos segítséget. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13014) ALgore2 válasza Tüzi (#13011) üzenetére


ALgore2
tag

Mélységesen együtt érzek veled a franciákkal kapcsolatban, ugyanígy gondolok rájuk!
Nincs még egy népség és ország Európába, akit jobban gyűlölnék, mint a "flhanszia".
Borzalmas.
Jó pihenést a hétvégére!

(#13015) Somatom válasza ALgore2 (#13014) üzenetére


Somatom
veterán

Szegény HoTaZo. ;]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13016) ALgore2 válasza Somatom (#13015) üzenetére


ALgore2
tag

Bocs, ha sérti valakinek az érzéseit, de ez 12 év után kívánkozott ki belőlem! :K

(#13017) Somatom válasza ALgore2 (#13016) üzenetére


Somatom
veterán

Nem hiszem, hogy egy ilyen vélemény sértő lenne. Ő élt ott, én csak szeretnék. Bár, nekem Spanyol is nagyon bejött. Igaz, csak ősszel, télen és tavasszal "laktam" ott, nyáron nem. Arra azt mondta az exem, hogy embert próbáló. Ha lehetne, akkor én Nizza környékét választanám.
Teljesen más kamionnal, melóban, vagy privátban arra járni

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13018) Tüzi válasza Somatom (#13017) üzenetére

Nekem inkább Liguria. Vagy Garda. Vagy valahol baszkoknál. Esetleg Barcelona fölött a hegyekben. Mondjuk Espinelves. Ide csigavidékre semmiképpen nem.
De inkább Kanada lesz ebből úgy látom.
Annak is a nyugati része.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13019) Somatom válasza Tüzi (#13018) üzenetére


Somatom
veterán

Nem vagyunk egyformák. Sztem egészséges, boldog életre csak olyan hely alkalmas, ahol pálma nő a homokos, mediterrán tengerparton. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13020) KAMELOT válasza Tüzi (#13011) üzenetére


KAMELOT
titán

Amikor ponyváztam akkor Fougéres-ben szoktuk rakni a marha bőrt (Bent lehet parkolni, mert automata kifelé a kapu), aztán vittük Liptovsky Mikulás-ra a bőr mosodába! :)
Valamikor az N12 szoktam jönni, de inkább pálya végig!

Az a irányítód egy barom. Mond meg neki én üzenem! Miért nem küldi el a megrendelést vagy fotózza le. Szomorú, hogy még írni sem tud! Menjen vissza általános suliba! :DDD

Franciába nálunk az a szerencse, hogy a céget ott ismerik. Amint meglátnak mindjárt körbeugrálnak! Annyi a lényeg, mindig időre kell menni max 1-2 órával az időpont előtt.
11 városba mászkálunk, fix helyek, napi fuvarokkal! Ezek mind hűtőházak, ahol lehet parkolni!

Francia, angol buta nép. Spanyol, olasz hasonló mint a magyar, SK, CZ. Kedvesek, segítenek!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13021) Tüzi válasza Somatom (#13019) üzenetére

Az a baj, hogy amilyen gyorsan rothad a világ, már a pálmafás tengerpart sem olyan mint 20 éve :(
Amúgy egyetértünk.

Kamelot
Átadom neki, 1-2 hét (((:
Amúgy gondoltam ma egy merészet, kisütött a Nap, meleget csinált a ponyva alatt, mondom fürdésre fel.
Felmászok, magamra engedem az ajtót, erre... Becsukódik. De nem csak úgy, normálisan, hanem elfordult a zár is.
Bazdmeg, komolyan ez az ország... 20 percembe került kinyitni bentről. Piszkálni kellett a zárszerkezet felső részét, de ugye szerszám nincs hátul.
Mai kaland is megvolt. Csak jussak ki ebből az egészből, és gyorsan véget vetek ennek a franciázásnak... érted...

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13022) Somatom válasza Tüzi (#13021) üzenetére


Somatom
veterán

Ha egyetértünk, akkor mit keresnél Kanadában? Az öngyilkossághoz nem kell olyan messze menni. ;]

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13023) Tüzi válasza Somatom (#13022) üzenetére

Nyugati part az szimpi. Nekem legalábbis.
Commonwealth, heti fizetés, meg talán még az az egy maradék rész a bolygón, ahol angol a nyelv, és nem kretének az emberek. Ott is el lehet kamionozgatni.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13024) Zolás válasza Tüzi (#13023) üzenetére


Zolás
addikt

Aztán kapsz egy USA fuvart Floridába, és az aligátorok megkergetnek a parkolóba! :DDD

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#13025) Qtya123 válasza Tüzi (#13023) üzenetére


Qtya123
őstag

Kanada az szimpi. Igaz, hogy nekem túl hűvös, de ha választanom kellene, hogy mondjuk Németország, vagy Kanada, akkor Kanada.
Németország is hűvös, nem szeretem a német nyelvet sem, meg a fillérb@szó stílusukat, meg az önérzeteskedésüket sem. Hiába van közel a német, ha menni kellene, nekünk is Kanada lenne a célpont.
Azért remélem erre nem kell sort keríteni, a szülőket/rokonságot fájó szívvel hagynám itt.

[ Szerkesztve ]

(#13026) Somatom válasza Qtya123 (#13025) üzenetére


Somatom
veterán

Na, ez az. Németből lehet ingázni, Kanadából nem.
Egyébként sem értelek titeket. Hasonlítsátok össze Vancouver időjárását Nizzáéval! Ezzel az erővel beköltözhettek egy hűtőházba, egy nagy, tenger poszterrel a falon. Brrrrr... Tökön szúrnám magam, ha oda kéne költöznöm.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13027) Qtya123 válasza Somatom (#13026) üzenetére


Qtya123
őstag

Nem a kedvencem a hűvös az tény, de maga Kanada tetszik, szerintem annyi szép természeti látnivalója van, hogy megismerni egy élet is kevés. Persze ettől még hideg van. :)

MÁS:
A főútvonalakon a traffik kb milyen sebességtől szedik áldozataikat a kamionok közül?
Úgy 85-86 km/k-val mehettem a 4-esen Nyíregyháza felé, mikor egy földúton ott árválkodott a háromlábú... Mondjuk az előttem lévő kamionok sem lassítottak, szóval vagy tudnak valamit amit én nem, vagy nem vették észre.

Továbbá egy tachográfos kérdésem is lenne. Most először volt az, hogy egymást követő két napon dolgozta, így visszaírtam a kártya kivét és berakás közötti időt pihenőnek.

15:41-kor vettem ki a kártyát és pont 11 óra múlva, 02:41-kor tettem be újra és írtam vissza a pihenőt. A második napom után nyomtattam egy szalagot kíváncsiságból, de sehol nem látom azt a nyomtatáson, hogy valahol ír 11 óra pihenőt.

Illetve az első napom végén is nyomtattam, mit jelent a pirossal bekarikázott rész? [kép]

(#13028) zsid válasza Qtya123 (#13027) üzenetére


zsid
senior tag

Ugyanolyaz érvényes rájuk is, mint a személyautókra. 15kmh/ túllépés+ 100km/h alatt 3km/h kalibrációs ráhagyás= +18km/h. 70-es főúton 88-ig nincs csekk. Helszíni az van, már 73km/h-tól :)

<tRucKdriFteR>

(#13029) KAMELOT válasza Tüzi (#13021) üzenetére


KAMELOT
titán

Ismerősöm kint él 30 éve kanadában. Calgary
októbertől áprilisig hó mindenhol, de nem ilyen latyakos xar, hanem rendes 1 méteres. Hideg is ott más. Kamionos fizetés bevándorlóként kevesebb lesz mint egy kanadainak, talán akkor lesz annyi ha jó pár év múlva megkapod az állampolgárságot.
Ha szereted, hogy az év 70% fehéret látsz akkor irány.
Mi is ki akartunk menni öcsémmel oda, aztán amikor leültünk és komolyan elmesélte a dolgokat, akkor az álom átváltozott "inkább kihagyom" verzióra.
Nincsenek ott ismerősök, régi haverok, minden új. Ha állampolgárság kell el kell venned egy ottani kanadai nőt és akkor kapod meg majd 1-2-3 év múlva az állampolgárságot. Addig állandóan ellenőriznek téged, adott címen vagy rendesen bánsz a nővel stb. Nem egyyszerű!

Aztán kiszámoltam, hogy az ottani kamionos fizetés csak 1000eu több mint itt. Tehát semmivel nem vagyok előrébb, mert kanadában minden drágább.
Ami a legjobbam visszataszított az, hogy hóban vezessen a halál! :)

Ahogy írják. A legtöbb fuvar CAN-USA mert rengeteg cuccot visznek oda. Sok baxogatás a mérleg végett stb. Zsaruk is keményebbek! Szabály a legfontosabb!

Akárki akármit mond itt a MO-Sk környékén a legjobb élni. Több nagyváros is pár órányira van.
BP, Prága, Bécs, alpok, tengerpartok, spanyol...lehet menni északra.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13030) Somatom válasza Qtya123 (#13027) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem ez Franciaországra is elmondható. Plusz a történelem. Hevertem a Pont du Gard hídján, voltam a legnagyobb lovagvárban, Carcassonne -ban, a versailles -i kastélyban, stb., stb. Ilyenek biztosan nincsenek Kanadában. Amikor ezek épültek, még azt sem tudták, hogy létezik az a kontinens.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13031) zsid válasza Somatom (#13030) üzenetére


zsid
senior tag

Amikor ezek épülgettek Kanadában már akkor is több hódvár volt, mint az egész fejlett Európában.. :DDD

<tRucKdriFteR>

(#13032) Somatom válasza zsid (#13031) üzenetére


Somatom
veterán

:D

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13033) Qtya123 válasza zsid (#13028) üzenetére


Qtya123
őstag

:R
Akkor nem lesz csekk.

Közben rájöttem a tachográfos kérdésre is. 10:19 idő telt el éjfélig és a másik szalagon 0:41-ig írt még pihenőt a felső részén a szalagnak, így kijött a 11 óra. Csak még nem állt rá az agyam, hogy 0-24-ig írja a dolgokat és nem tud egyben számolni.

Amúgy, ha már GKI oktatás és vizsga, jobb lenne, ha inkább ilyeneket tanítanának rajta, hogy ne magától kelljen rájönnie az embernek a dolgokra, hanem ott megmutathatnának ilyeneket, meg az életszerű példákat is, tachográf szalagot, stb...

Mert az oktatásokon annak nincs értelme, hogy mindig csak a 4.5 óra - 45 perc - 4.5 óra példákat mutogatják, meg GKI vizsgán olyan kérdéseket olvasol hogy mit célszerű reggelire a kamionosnak ennie, meg lehet-e piásan vezetni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13034) Tüzi válasza KAMELOT (#13029) üzenetére

Azért mennék oda, mert egy ideig voltam "odalent" és amit ott tapasztaltam, nekem az kell.
Amikor a garázsjáratos buszsofőr megkérdezi, hogy hazavigyen-e, utána majd megy garázsba. Mindezt Sydney-ben. A spontán bbq-k a négysávos mellett, és "hozzál sört vagy húst, és süssünk, dumáljunk" vadidegen emberek egy 5milliós városban.
Vidán enberek, nem ez a búvalbaszott magyar, akik 90%ban a két forintért a sajátjukat is...
Valamit lépni kell jövőre, vagy maradok itt akkor. Nagyon jó esetben két évem van még lépni, aztán vége a lehetőségeknek.
De nekem nincs kedvem Agyarországban megförmedni.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13035) Zolás válasza Tüzi (#13034) üzenetére


Zolás
addikt

Itt is van aki spontán átjön hozzád, ezért nem kell odáig menni. Igaz, hogy teli zsákkal távozik a kecódból, és akkor jön, amikor nem vagy otthon. De boldogan mosolyogva távozik tőled, ahogy egy kertipartiról hazamennél. Ez a hazai módi.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#13036) KAMELOT válasza Tüzi (#13034) üzenetére


KAMELOT
titán

Fillérba... nagyon megy MO-n. 500Ft képesek cirkuszolni :DDD

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13037) fesii válasza Qtya123 (#13027) üzenetére


fesii
aktív tag

Lehet tévedek de a 4-es az autóút ott viszont 70 a megengedett. Így viszont a 85-86km/h már elég necces. Sokáig nem kell idegeskedni egy hét alatt kijön. :U
Hogy érzed? Kezdesz belerázòdni? Mi az ami még most is nehézkes.

(#13038) zsid válasza fesii (#13037) üzenetére


zsid
senior tag

A 4-esen 88-ig nincs csekk.

<tRucKdriFteR>

(#13039) fesii


fesii
aktív tag

Így hogy itt a család jön a második gyerek már nem ugrál ok, de azt bánom hogy fiatalabb koromban, nem akartam elhúzni innen. Máshol is kínlódás biztos de nem ennyire. Be van kategorizálva az ország jöhet itt akármilyen kormány. Nyitás erre nyitás arra. Javulgathat néha a helyzet de a szintűnk a világhoz képest ugyanott marad.
Kamionos bérosszeallitast is mondhatnám de itt inkább arra gondolok hogy egy magyar gyárba keresnek 5-6 talán 700 eurót.
Régebben egy pénteki bevásárlás volt egy 20-as az most 30. Routex kártyával tankolhatom az autót én, de mindenkinek ott lesz az 550-600ft-os üzemanyagár. Euró/HUF árfolyamról ne beszéljünk. Én meg hogy próbálom építgetni a házat/kertet el tudom sírni magam az anyagáraktòl. Nem tudom mi lenne velem ha szakival kellene megcsináltatnom a dolgokat.
Német biztos hogy jó megélhetés szempontjából, de élni tuti nem tudnék ott. Ha már dobbantanék akkor én is inkább földrészt váltanék. Egyrészt biztos kalandvágy miatt is.

[ Szerkesztve ]

(#13040) Zolás válasza fesii (#13039) üzenetére


Zolás
addikt

Nekem Dánia nagyon bejön. Mindenki halál nyugodt, senki nem kapkod sehová, nincs idegeskedés. Első körben oda próbálnék költözni.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#13041) Somatom válasza fesii (#13039) üzenetére


Somatom
veterán

De, ez a kamionos topik. Még egy hazai cégnél dolgozó nemzetközis sofőr sem nyitja ki a fülkeajtót havi 600 rugó alatt. Ha váltani akarsz és jól terelgeted a nyergest, akkor tudok német állást. Kollégám 2 gyerek utáni Kindergeld -del 2000 Euró fölött visz haza 2/2 -re. Ha szar a helyzet, akkor nem nyafogni kell, hanem lépni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13042) HoTaZo válasza Tüzi (#13011) üzenetére


HoTaZo
őstag

& (#13014) ALgore2

Sose értettem meg, hogy miért gyűlöl valaki más népet, annak múltjában történt sérelmesnek vélt esemény miatt. Mi köze egy mai, főként bevándorlók sarjaiból összetevődő népnek az 1918-1920-as években történt nem kimondottan francia kezdeményezésre megtörtént eseményhez? Az összes németet utálni kell akkor a nácik miatt vagy az osztrákokat, mert A.H. ott született? :F
Akkor engem is gyűlöltök? Mert nekem is van francia személyim... :F

Szerintem mindannyiunkkal előfordult már, hogy olyan fel- lerakót kapott, ami a megadott adatok alapján nem létezett a földgolyón.
A felmerülő nehézségre jól kezdtél megoldást keresni, csak kicsit kellett volna még túrnod azt a google térképet...
"Ti mit csinálnátok?"
Személyszerint, megnézem műholdas képen, hogyan mutatja magát a címzett, milyen a környék. Akkor már látható, hogy az az út valamiért le van zárva. Ekkor a képet elküldöm a vezénylőnek, hogy érdeklődjön utána, hogy emiatt merről lehet megközelíteni a bejáratot. Sőt képes vagyok utcanézetben is bejárni az esetleges útszakaszokat, hátha mutatkozik megoldás.
De szerintem neked is adatott lett volna (még ha körülményesebben is, mint nekem, aki az anyanyelvükön tudja) megkérdezni bárkitől ott, hogy ilyenkor merről lehet bemenni a kamionos bejáraton?
Hidd el a franciák nem annyira tuskók, mint sokan gondolják, sőt segítőkészek, főleg ha látják rajtad, hogy erőfeszítést teszel (akár google fordítóval), hogy az ő nyelvükön kommunikálj velük.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#13043) Somatom válasza Tüzi (#13034) üzenetére


Somatom
veterán

Még vmi eszembe jutott ezzel a Kanadával kapcsolatban. Nézegetem a híreket, hogy mennyire elszaladtak a gázárak. A benzint meg tudjuk. Sztem ebből a szempontból sem mindegy, hogy hova költözöl. Alicante -ban 20 fok volt decemberben, amikor ott voltam. Egyáltalán nem használtuk az autót, símán elvoltunk a robogóval. Számold ki, hogy ez milyen megtakarítást jelent!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13044) zsid válasza Somatom (#13043) üzenetére


zsid
senior tag

Kanadában van elég eltüzelni való erdő, viszont ott nyáron is elvagy klíma nélkül.. :DDD

Szerintem minden "éghajlatnak/régiónak" megvan a maga szépsége, multimilliárdosként egész évben élvezhetném egyiket a másikra váltogatva... Ehhez a bankszámlám egyenlegét leszámítva minden adott is :DDD

<tRucKdriFteR>

(#13045) KAMELOT válasza Somatom (#13043) üzenetére


KAMELOT
titán

Ne aggódj! Kanadában végtelen olaj van. Nekik ott nem gond 6 literes benzinessel mászkálni. 25 fogyi semmi gond.
Rohadt erős gazdaságuk van.
Edmonton, Vancouver jó hely. California közel van. 360 napot süt a nap :)

fesii: Én ahol születettem ott is fogok élni. Házam, barátok, ismerősök. Szinte mindenhol ismerek valakit és az nagy előny. Legyen az bármi. Azt hiszem a 170€ (víz, gáz, villany, mobil, net, tv) összköltséget sehol máshol nem tudom hozni egy 5 szobás házzal. Nincs 1€ hitelem!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13046) Somatom válasza zsid (#13044) üzenetére


Somatom
veterán

Ne csak a fűtést nézd! Az sem mindegy, hogy kell-e autót tartanod, vagy sem. Mínusz tízben, hóban, latyakban hogyan közlekedsz autó nélkül? A németeknél is csak úgy lehet normálisan megélni, ha két kereső van egy háztartásban, mert az egyik fizut elviszi a rezsi.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#13047) zsid válasza Somatom (#13046) üzenetére


zsid
senior tag

Városban? Ugyanúgy mint amikor nincs hó meg latyak. Ugyanúgy ahogy akkor közlekedtem amikor nem volt autóm. Nyilván ha kint laksz vidéken akkor más, akkor autózol.
Azt kicsit túlzásnak érzem, hogy egy komplett fizut elvinne a német rezsi.

<tRucKdriFteR>

(#13048) KAMELOT válasza zsid (#13047) üzenetére


KAMELOT
titán

900eu környékén megúszod!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#13049) Qtya123 válasza fesii (#13037) üzenetére


Qtya123
őstag

"Kezdesz belerázòdni? Mi az ami még most is nehézkes."

Kezdem felvenni a ritmust és jó, hogy egyre több dolog egyértelmű. De a tanulás nem lesz gyors, tekintve, hogy havi 4-6 alkalommal vezetek csak kamiont.

A nehézség az továbbra is az, hogy változó minőségben és időtartamban megy a rámpára állás.
Főleg új helyeken. Sokszor azzal megy el az idő, hogy az irány nagyjából meglett a rámpára de mondjuk túlságosan az egyik szélén állok és korrigálni kell.

Ekkor van úgy, hogy előre elindulok és próbálom elhúzni a pótot aztán mikor kiegyenesítem, látom a tükörben hogy még inkább a rossz irányba tettem. Ezzel néha percek mennek el. Az sem segít, mikor a rámpás topog, hogy siessek mert neki is sietnie kell.

A rémálmom az lesz, mikor először kell jobbra hátra beállni, vagy két kamion közé kell beállni szűk helyen.

Eddig amúgy a legizzasztóbb ez a rámpa volt egy vágóhídon: [link]

Nagyon útban voltak a fák, semmi helyem nem volt és az autók is gyűltek amíg szerencsétlenkedtem. Szerintem 15 perc simán volt, mire rá találtam.

[ Szerkesztve ]

(#13050) Somatom válasza zsid (#13047) üzenetére


Somatom
veterán

Persze, attól függ, hogy milyen fizu. Egy főorvosi fizetést nyilván nem visz el. Nálunk 1500 körül keresnek a raktáros srácok. Ebből nem sok maradna, ha nem csak szobát, hanem pecót bérelnének. Ha csak annyira fussa, hogy elmenjenek melózni, meg haza, akkor nem sok értelme van kiköltözni. Pláne nem Németországba.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.