- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
-=Flatline=- #2124 üzenetére
Én már magát a feladatot nem értem, lehet én nem vagyok így este elég türelmes, de nem sikerült leszűrnöm, hogy tulajdonképpen hol is akadtál el az autocomplete-ban.
Egy adatbázisban kereső autocomplete példa úgy néz ki, hogy:
- van egy input text meződ, a felhasználó elkezd írni valamit, mondjuk 'cha', itt lekezeled, hogy hány karakter után, vagy milyen esemény hatására történjen keresés az adatbázisban, mondjuk 3 karater után keresel, tehát ha beírta a user, hogy cha akkor lesz egy ajaxod, ami az adatbázisban keres. Hogy egy táblában, vagy többen azt te döntöd el, és te írod meg.
- lesz ugye egy ajaxod, ami visszadja a query eredményét, az esetedben mondjuk egy tömböt négy értékkel CharacterA, CharacterA, CharacterB, CharacterB (meg kell jegyeznem, már az sem tiszta, hogy itt miért szerepel 2x minden?!megvan, de én ezt alapból szűrném már szerveroldalon)
- megvan a keresés eredménye, az inputmeződre rákötöd az autocomplete bővítményt, és megadod neki resource-nak a fenti tömböt.
- meg mondjuk van egy gombod, ami miután behelyettesítetted az input fieldbe, hogy mondjuk CharacterA, indít egy újabb ajax kérést, de már ezt a 'CharacterA'-t küldöd a szervernek.Látszik, hogy elég sok helyen dolgozhatsz az adattal, először amikor kiszeded az input mező értékét, majd mielőtt az első ajaxnál elküldöd, hogy 'cha' a szervernek, majd az erre érkező választ is szerkesztheted ahogy akarod stb...
Melyik lépésben akadtál el?
Új hozzászólás Aktív témák
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest