Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y

veterán

válasz -=Flatline=- #2124 üzenetére

Én már magát a feladatot nem értem, lehet én nem vagyok így este elég türelmes, de nem sikerült leszűrnöm, hogy tulajdonképpen hol is akadtál el az autocomplete-ban.

Egy adatbázisban kereső autocomplete példa úgy néz ki, hogy:
    - van egy input text meződ, a felhasználó elkezd írni valamit, mondjuk 'cha', itt lekezeled, hogy hány karakter után, vagy milyen esemény hatására történjen keresés az adatbázisban, mondjuk 3 karater után keresel, tehát ha beírta a user, hogy cha akkor lesz egy ajaxod, ami az adatbázisban keres. Hogy egy táblában, vagy többen azt te döntöd el, és te írod meg.
    - lesz ugye egy ajaxod, ami visszadja a query eredményét, az esetedben mondjuk egy tömböt négy értékkel CharacterA, CharacterA, CharacterB, CharacterB (meg kell jegyeznem, már az sem tiszta, hogy itt miért szerepel 2x minden?! :D megvan, de én ezt alapból szűrném már szerveroldalon)
    - megvan a keresés eredménye, az inputmeződre rákötöd az autocomplete bővítményt, és megadod neki resource-nak a fenti tömböt.
    - meg mondjuk van egy gombod, ami miután behelyettesítetted az input fieldbe, hogy mondjuk CharacterA, indít egy újabb ajax kérést, de már ezt a 'CharacterA'-t küldöd a szervernek.

Látszik, hogy elég sok helyen dolgozhatsz az adattal, először amikor kiszeded az input mező értékét, majd mielőtt az első ajaxnál elküldöd, hogy 'cha' a szervernek, majd az erre érkező választ is szerkesztheted ahogy akarod stb...

Melyik lépésben akadtál el?

Új hozzászólás Aktív témák