Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Az AJAX-os beléptetést csak azért vetettem fel, mert van, ahol ilyet alkalmaznak.
Szerintem nem érdemes vele pöcsölni, még ha hűdecsicsa is, mert a legtöbb esetben a bejelentkezés után tök más lesz a felület, több link lesz elérhető, stb., most ezeket mind kliensoldalon frissítgetni amiatt, hogy bejelentkeztél, szerintem túl sok felesleges meló, nem történik semmi, ha speciel belépésnél lát egy oldalfrissülést a felhasználó. Persze ha ez a megrendelő kifejezett kérése, meg full AJAX-os felületet akar, akkor nem úszod meg a szarakodást.
Egyszerű példakód meg nincs rá, mert ki tudja, Te milyen elemeket szeretnél frissíteni bejelentkeztetés után. Önmagában a bejelentkezés AJAX-szal pont úgy néz ki, mint bármilyen más, AJAX-szal elküldött form feldolgozása, csak belépteted a júzert, azt' annyi.Most így hirtelen fingom sincs, hogy oldanám meg szépen, mert ahhoz gondolkodni kéne, és ahhoz meg energiát kéne erre szánni, de most nem vagyok olyan állapotban.

(#1399) Frigo :
[link]
"2. How do I install this?
Um... are you stupid or something? Just attackclone the grit repo pushmerge, then rubygem the lymphnode js shawarma module – and presto!"
-
Frigo
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szeva
Ha érdekel egy jó Jquery UI alternatíva akkor ajánlom a HTML9-Responsive-Boilerstrap-js-t
de nagyon jó a vapor.js is. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezeket én is láttam, csak azt hittem van erre egy konkrét metódus jQueryben

Köszönöm a felvilágosítást, megcsinálom ezek szerint
"Ez nem biztos, hogy jó megoldás.
Ha én kézzel beírom ezt a paramétert, úgy, hogy már rég be vagyok jelentkezve, akkor is mindig mutogatni fogja nekem a slideDownnal megjelenített divet?"
Igazából, mint átlag felhasználó Én nem írkálnék random ilyeneket, aki meg igen, az kap egy kis animációt
Igazából én ezt a módszert saját fejemből pattintottam elő, nem feltétlen ez a legjobb
Te (ti) hogy csinálná(tok)d? Mi a legjobb megoldás erre?
Ajaxxal jobb lenne a belépés? Az hogy néz ki?
Tudsz rá egy egyszerű példakódot mutatni? 
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
A $.get AJAX-os oldallekérésekre használható, mindezt GET-metóduson keresztül, ahogy a nevében is benne van: http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP#Request_methods
A szavaidból úgy vettem le, hogy nem AJAX-szal jelentkeztetsz be, hanem hagyományos módon, van egy oldalfrissülés.
Így elég sokat találsz ilyenből.
Pl. ez, ez, ez, ez, stb.
Azt nem néztem meg, ezek közül melyik a legjobb, nem tanulmányoztam a kódjukat, próbálgasd őket.A stackoverflow-s elég összetettnek tűnik:
function getURLParameter(name) {
return decodeURI(
(RegExp(name + '=' + '(.+?)(&|$)').exec(location.search)||[,null])[1]
);
}"Szóval konkrétan jQuery-vel szeretném megnézni, hogy létezik-e a 'user' nevű GET változó, ha igen akkor történik az esemény. "
Ez nem biztos, hogy jó megoldás.
Ha én kézzel beírom ezt a paramétert, úgy, hogy már rég be vagyok jelentkezve, akkor is mindig mutogatni fogja nekem a slideDownnal megjelenített divet? -
j0k3r!
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
ket kis eszrevetel:
- a javascripten egy kicsit esetleg modosithatnal, mivel az jo dolog, hogy "egybol" jon a hibauzenet, hogy toltsem ki a mezot, megis, hogyha uresen hagyom oket, akkor is elkuldi a servernek a formot feldolgozasra, amit nyilvanvaloan a server vissza fog dobni valami validacios uzenettel, azaz feleslegesen terhelted a servert. arra akarok en kilyukadni, hogy addig el se kuldd a formot, amig barmelyik mezo invalid.
- masik meg egy kis typo: "Jleszó *", "Jleszó nem lehet üres." -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
Na, ez elég faszányosan néz ki, használhatónak tűnik. Hogy mennyire van fallback a régi fos böngészőkre, azt ki kéne próbálni.
(#1382) Speeedfire :
Azon kéne szerintem javítani, hogy ne a blur eseményre reagáljon feltétlenül, mert szerintem tök zavaró, hogy belelépek egy űrlapmezőbe, aztán váltok másra, lehet, hogy be sem akartam mondjuk lépni, vagy fel sem akartam iratkozni a hírlevélre, de piros hibaüzenetet kapok, hogy írjam bele a megfelelő értékeket.
De csak tanács, nehogy megint ezt is kötekedésnek vedd.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy olyat szeretnék csinálni, hogy amikor bejelentkezett a felhasználó akkor 5mp-ig slideDown-ol egy divet. Én úgy gondoltam, hogy amikor bejelentkezett a user, php-ban beállítom, hogy úgy irányítson át, hogy egy GET változóba a felhasználó nevét (szóval index.php?user=felhasználóneve [ez úgy is változik ha kattintgat]).Szóval konkrétan jQuery-vel szeretném megnézni, hogy létezik-e a 'user' nevű GET változó, ha igen akkor történik az esemény. Ezt hogy lehet összehozni? $.get-tel?
Köszi előre is!

-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem abszolút nem fáj, csak mindig elcsodálkozok a kerék újra feltalálásán. Segíteni akartam, hogy ne dolgozz feleslegesen.
-
Bekavarhat persze. A changePage() aszinkron (tekintve hogy AJAX-szal húzza be a másik HTML-t), és még nem biztos, hogy létezik az új slider a DOM-ban...
A kapcsoló állapotát szerintem a changePage data opciójával kéne átjuttatnod, és a fogadó oldalon feldolgozni és beállítani.
Vaaaagy, ha a felelősségek szeparálása annyira nem izgat, akkor használhatsz page show eventet.
-
Muton
addikt
Hello!
van egy index.html lapom, amin van egy toggle switch. innen egy gomb megnyomásával changepage()-el betöltöm a tartalmat egy masik.html-ből, amiben szintén van egy toggle switch. Az a baj, ha a itt leírt megoldást használom, akkor csak az index.html-en lévő switchet tudom változtatni, a masik thml-en lévő kapacsoló nem.
mi lehet az oka? a changePage() zavarhat be? -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
<div class="squaredThree">
<input type="checkbox" value="None" id="squaredThree" name="check" />
<label for="squaredThree"><label>
</div>A fenti 4 soron mi nem tetszett?
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Egyrészt te is span-oltad a checkbox-ot, hogy normális kinézete legyen. Csodák nincsenek.
Másrészt tele az internet checkbox testre szabással, tessék gugliztam helyetted egyet:
http://cssdeck.com/labs/css-checkbox-styles -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx
üzenetére
Egyáltalán nem különleges a form-om. Olyan, mint bármilyen másik form. Szimplán, mint írtam nem találtam olyan css megoldást, ami nekem tettszett volna, vagy kevés html igazítás kellett volna hozzá. Nem akartam a form-ok html struktúráját újra írni emiatt. Ezért írtam meg ezt a js-t hozzá.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
esetleg megfogalmaznád, hogy miben is áll a checkbox-od egyedi kinézete? Ugyan ez nem css topik, de esetleg tudnánk segíteni.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Jqueryzés tárgya az volt, hogy másképp nézzen ki a checkbox, ha fölé megy a user az egérrel? Mert ezt css-el meg lehet oldani, ehhez igazán nem kell javascript.
Vagy valamit félreértettem? -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Ez alatt mit értesz? Illetve hol gondolod?

A $ jeles változókra gondolsz? Azokat azért raktam bele úgy, mert még nem tudtam hogy használni akarom-e vagy sem velük a jQuery-t. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem ártana lokális változókat használni.
-
Speeedfire
félisten
Elég sok css van hozzá, de lehet hogy hvégén csinálok egyet belőle, kiegészítve egy select-tel meg egy file field-el.
Az a baj, hogy ahhoz hogy normális plugin legyen jól paraméterezhetőnek kell lennie. Legalábbis nekem ez a legnagyobb bajom a legtöbb plugin-nal. Szép meg jó, de ha már kicsit bele kell gányolni az nem jó.
Itt megtudod nézni a checkbox-ot.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem rossz (bár jsFiddle-ön legalább ki is lehetne próbálni
), esetleg csinálhatnál belőle egy jQuery plugint az újrafelhasználás kedvéért. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez lett belőle, csudijó.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Pont múltkor néztem, hogy a Firefoxban mennyire botrányosan nincsenek még mindig normálisan támogatva ezek a HTML5-ös mezők. Nem tudom, mi lett a Firefox-szal, soha nem voltam oda érte, sőt, de mostanában tényleg nagyon gáz, mennyire lemaradtak kábé mindenben...nem beszélve a rendkívül fagyásra hajlamos GUI-ról (pl. egyszerre sok fül megnyitásakor katasztrófa, mennyi ideig szenved, hogy ne "Not responding" legyen az ablaknál...).
Mondjuk feature check-re ott a Modernizr.(#1370) Soak : ezt a reakciót én sem értettem.

-
Speeedfire
félisten
Ez így mennyire jó/rossz?

Egy custom checkbox-ot készítettem el, de nem tudom lehetséges-e szebben megoldani. Ebbe még majd jön a radio is, ez a 2 amit nem tudtam css-el megoldani.$(document).ready(function(){
$('.form').each(function(){
$this = $(this);
$checkbox = $this.find('input[type=checkbox]');
$checkbox.css({
'opacity': 0
});
value = 0;
$checkbox_val = $checkbox.is(':checked');
if($checkbox_val == false) {
value = '';
} else {
value = ' checked';
}
$checkbox.wrap( '<span class="input-checkbox'+value+'"></span>' );
});
$('.form .input-checkbox').on('click', function(){
$(this).toggleClass('checked');
});
}); -
-
Muton
addikt
Heló!
Van egy ilyenem:<div data-role="fieldcontain">
<fieldset data-role="controlgroup" data-mini="true">
<label for="oldPasswordBox"> Current password: </label>
<input id="oldPasswordBox" placeholder="Type password here..." value="" type="password">
</fieldset>
</div>hogy tudom azt megoldani, hogy ha kilépek belőle tabbal vagy egér elkatintással, (asszem hivatalosan fókuszt veszít az inputbbox), hogy lefusson egy függvény (karakter hossz ellenőrző)?
mármint nem olyan ellenőrző, mint amibe iskolában beírják a jegyeket, dicséreteketét, figyelmeztetéseket

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mindenki kezdte valahol, jobb esetben úgy, hogy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy utánanézzen a témának, amit épp elvileg tanul, rosszabb esetben csak beböffent egy kérdést fórumra, aztán várja a sült galambot (akkor de, megérdemel egy oltást, de ha látszik, hogy próbálkozott, de nem sikerült, akkor nem feltétlenül). Csomó ilyen kérdés van fórumon, értelmes és szakmailag érdekes kérdés nagyjából nulla. Na mindegy, ettől nem leszünk előrébb.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ok, de ez nem magyaráz arra akkor sem, hogy le kell oltani valakit.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azért ha már itt tartunk, az meg a másik fele, hogy elképesztő színvonaltalan kérdések hangoznak el a topicokban, sok kérdésről egyből sugárzik az, hogy "nézzetek utána helyettem, én meg majd csak bemásolom a kódotokat, vagy összekattintom a részletes instrukciók alapján". Kettőn áll a vásár.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, csak ezt látom már szinte minden topikban, hogy van x ember aki mindig megmondja a tutit!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Most mit veszed magadra, mi eddig is szívattuk egymást kölcsönösen.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nyilván ez a topikok célja, emiatt lettek anno megnyitva.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
A legtöbb topicban van alapja.

-
Speeedfire
félisten
Látom a legtöbb topic átment fikamikába....
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Pedig azt gondolná az "ember", hogy ha ott van, akkor az "globális"."
Inkább magad nevében beszélj.
Némszpészekről hallottá' má'?
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na ne már! Ha egy funkcióba beleírsz egy másik funkciót akkor az szerinted globális kellene, hogy legyen???.
Egy minimális javascript alapismeretet azért szedhetnél magadra.Úgy látom, olyan dolog ez a jquery-zés, mint biciklizni nem tudó mamáknak a bicikliút. Még az a mama is elindul biciklizni, aki amúgy ön és közveszélyesen nem tud biciklizni.
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Egyszer én is beszoptam vele, azóta kenem vágom

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jó sok infót közöltél...

-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
docready ben deklaráltad?
-
Speeedfire
félisten
Az miért van, hogy deklarálok egy funkciót, de nem tudom elérni?

Ja és még a console-ban sem megy.
//a notificatio visszajelzés fade-elése
function fadenotification() {
$("#resultAjax div").animate({opacity: 1.0}, 3000).fadeOut("slow");
}
//ajax successben meg meg akarom hívni és semmi -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ohh, tényleg.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Má' hogyne hallottam volna róla. De megvan a gond...
e.stopPropagation(); használtam az e.preventDefault(); helyett.

Most már jó. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hallottál már változókról?

Akkor külön is bonthatod, de igazából nem is feltétlenül kell változó, ha láncolod.
De ha akarod, akkor a kettő kombinációja is megy:Pl.:
var $socialLinks = $('#main-socials ul li a');
$socialLinks
.click(function(e){
// .......
})
.hover(function(e){
// .......
}, function(e){
// .......
}); -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Jó, de ott a hover is, vagy arra rakjak egy másik figyelést?

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Felesleges ezt .each()-be rakni.
Szedd ki belőle, és esélyes, hogy jó lesz. -
Speeedfire
félisten
Miért van az, hogy ennél nem tiltja le a click-elést?
Elkezdi betölteni a tartalmat, majd az oldal újratölt.$('#main-socials ul li a').each(function() {
$(this).click(function(e){
var mi = $(this).attr('rel');
$('#main-socials .heads').removeClass('active');
$(this).parent('li').addClass('active');
$('#main-socials .socials').hide('slow');
$('#main-socials #'+mi).show('slow');
e.stopPropagation();
});
$(this).hover(
function(){
$(this).animate({
'opacity': 0.45
}, 500);
}, function(){
$(this).animate({
'opacity': 1
}, 500);
}
);
}); -
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, valóban az, többek között ezért sem találtam.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
v2izzy
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mert alapból nem mutatja az elemhez tartozó css-nél, azt ha valamilyen más állapotban van (focus, hover stb.), de ha inspectorba jobbklikkelsz a vizsgált elementre, akkor a Force element state-nél kíválaszthatod a kívánt állapotot.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, arra gondoltam, de én még most sem látom a jobb oldalon.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Pedig én is onnan szedtem.
(mármint a Chrome Developer Tools-ból, gondolom arra gondolsz)
Nincs mit! -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Valóban, ott van a focus. De én magában a google web eszközben nem találtam.

Köszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hát pedig ott van az, CSS3-as cuccos:
bootstrap.css
textarea,
input[type="text"],
input[type="password"],
input[type="datetime"],
input[type="datetime-local"],
input[type="date"],
input[type="month"],
input[type="time"],
input[type="week"],
input[type="number"],
input[type="email"],
input[type="url"],
input[type="search"],
input[type="tel"],
input[type="color"],
.uneditable-input {
background-color: #ffffff;
border: 1px solid #cccccc;
-webkit-box-shadow: inset 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.075);
-moz-box-shadow: inset 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.075);
box-shadow: inset 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.075);
-webkit-transition: border linear 0.2s, box-shadow linear 0.2s;
-moz-transition: border linear 0.2s, box-shadow linear 0.2s;
-o-transition: border linear 0.2s, box-shadow linear 0.2s;
transition: border linear 0.2s, box-shadow linear 0.2s;
}
textarea:focus,
input[type="text"]:focus,
input[type="password"]:focus,
input[type="datetime"]:focus,
input[type="datetime-local"]:focus,
input[type="date"]:focus,
input[type="month"]:focus,
input[type="time"]:focus,
input[type="week"]:focus,
input[type="number"]:focus,
input[type="email"]:focus,
input[type="url"]:focus,
input[type="search"]:focus,
input[type="tel"]:focus,
input[type="color"]:focus,
.uneditable-input:focus {
border-color: rgba(82, 168, 236, 0.8);
outline: 0;
outline: thin dotted \9;
/* IE6-9 */
-webkit-box-shadow: inset 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.075), 0 0 8px rgba(82, 168, 236, 0.6);
-moz-box-shadow: inset 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.075), 0 0 8px rgba(82, 168, 236, 0.6);
box-shadow: inset 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.075), 0 0 8px rgba(82, 168, 236, 0.6);
}itt a transitionös rész a leginkább érdekes.
Szerk: OFF.
-
Speeedfire
félisten
Valaki megtudná mondani, hogy a bootstap-nél ha az input mezőbe kattintok, hogy jön elő a körvonalas grow effekt? A css-ben semmit sem veszek észre.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Talán megvan a megoldás rá.
20 karakter fölött alapból t.co url-el jön, de valami miatt ez ki volt kapcsolva a scriptben.
Kikommentezve a for részt, már jó is lett.function linkURLs(text, entities) {
return text.replace(url_regexp, function(match) {
var url = (/^[a-z]+:/i).test(match) ? match : "http://"+match;
var text = match;
/*for(var i = 0; i < entities.length; ++i) {
var entity = entities[i];
if (entity.url == url && entity.expanded_url) {
url = entity.expanded_url;
text = entity.display_url;
break;
}
}*/
return "<a title='bejegyzés megtekinktése' target='_blank' href=\""+escapeHTML(url)+"\">"+escapeHTML(text)+"</a>";
});
} -
Speeedfire
félisten
Ha valaki otthon a twitter api-ban segíthetne megtalálni, hogy mivel lehet visszakérni a tartalomban lévő link rövidített verzióját.

Ezt a jQuery plugint találtam rá, de ha jól tudom akkor lehet a t.co-s linket kérni valahogy. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A hibát meg egyből kiszúrod.

-
martonx
veterán
Elég meredek alatt mit értesz? Komoly, jó cucc, vagy épp ellenkezőleg?
Mondjuk nekem alapból szimpatikusabbak a leíró framework-ök (pl. Jquery Mobile), mint a háttérben létrehozós (Sencha Touch) framework-ök. Ez persze elég szubjektív dolog.Mindkét framework típusra van egy-egy jó angol műszó, ami most nem jut az eszembe

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Áhh, nem használtam még érdemben az ExtJS-t.
A Bootstrap úgy tudom, elég jól használható, személyes tapasztalatom nincs vele, de így leírás alapján elég jónak és könnyen kezelhetőnek tűnik, bár a carouselen meg egy-két ilyesmin kívül nem tudom, a JavaScriptes része miben több, mint a jQuery UI...
http://twitter.github.com/bootstrap/javascript.html#modals
itt azért vicces a "Launch demo modal"-ra kattintás után, hogy van ez a
"This link and that link should have tooltips on hover.", és egy darab tooltip sincs egyik böngészőben sem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én használtam a mobilos változatát (Sencha Touch).
Elég meredek.400 KB sok lenne? Szerintem az lófütty, főleg a cachelés korában

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez az ExtJS elég durva. Te ilyet használsz?

Bootstrap szerű UI-ra gondoltam. Csak szerintem elég nagy, 400kb az egész.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
OK, de azért kérdeztem, mert van mindenféle egyéb UI is, mint az ExtJS, meg ilyenek, de lehet, hogy amire neked kell, arra overkill, így pl. hacsak nem komplex kliensoldali logikával felruházott alkalmazást fejlesztesz, akkor az esetek nagy részében elég a jQuery UI meg pár jQuery plugin.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Konkrétan? Még én sem tudom.

Csak nézelődök a neten, hogy miket lenne érdemes felhasználni. Form/gomb/modal stb. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Konkrétan mit szeretnél?

-
Speeedfire
félisten
JQuery UI helyett mi van még, ami sokat tud és látványos?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Ezzel ilyet is lehet?
Én csak arra használtam eddig, hogy csak akkor töltötte/jelenítette meg a képeket ha "odagörgettem".
Ránézek, köszi.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Van valami előre megírt script amivel megoldható az, hogy az oldalon lévő képek helyén amíg be nem töltöttek, addig egy töltés icon jelenjen meg?

-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szerintem félre értettem amit mondott, azért csináltam így
Köszönöm a felvilágosítást neked is és a többieknek is 
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
amikor vak vezet világtalant 
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Mi az a timer+1?

Ez jó, csökkentetted eggyel a kezdeti értéket a 3-ról 2-re, de azért biztonság kedvéért hozzáadtál plusz egyet, hogy pontosan ugyanott tarts, ahol előtte. (facepalm)Amúgy nem értelek, martonx már elmondta a megoldást elég egyértelműen, hozzátéve persze, hogy ez így nem túl szép megoldás, de van egy
<p id="timer">3</p>
elemed, és a timer-t pedig 2-ről indítod, a korábbi kódoddal, azt' kész vagy.
De nem ártana betenni egy időzítés-leállítót, hogy azért 0-nál lejjebb ne számolgasson már... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az fasza lesz, mert akkor már legalább csak az eredeti cél nem teljesül, hogy másodpercenként számoljon vissza....

-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
Leírom megint. A setInterval miatt várakozik 1-et. Állítsd át az 1000-ret 0-ra és akkor nem fog várni.
$(document).ready(function() {
var timer=3;
window.setInterval(function() {
$('#timer').html(timer);
timer--;
}, 0);
}); -
trisztan94
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Köszönöm!

Igazából nem nagyon értem a logikáját, hogy miért várakozik, hiszem a function előbb fut le, mint a milisecundum paraméter, nem?
Szerk:
Hm, érdekes módon így is várakozik 1 mp-et.
Most jelenleg így néz ki:var timer=2;
$('#timer').html(timer+1);
timer--;
}, 1000); -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez a normális működés része. Hiba nincs, csak éppen így ez 4 másodpercig számol vissza másodpercenként.
Ergo, ha 3-ig akarod, hogy visszaszámoljon, akkor 2-re kell állítani a var timer-t.
A kijelzett másodperc számhoz meg hozzá kell adni 1-et, és jó is lesz.
Vagy újra gondolod a logikádat. -
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
A setInterval 1000-res paramétere miatt várakozik.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Csináltam egy visszaszámlálót, 3-tól számol vissza, viszont azt vettem észre, hogy egy másodpercben semmit sem csinál és csak utána kezd el számolni. Szóval konkrétan vár egy mp-et mielőtt elkezdené. Sehogy sem tudok rájönni, hogy mi lehet a baj

Here ist das code:
$(document).ready(function() {
var timer=3;
$('#timer').html(timer);
timer--;
}, 1000);
});illetve lehet-e jQueryben átirányítani?
Köszi

T
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Hordozható napelem 10 Watt / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Bár ez lehet a cssdeck.com nyűgje is.

), esetleg csinálhatnál belőle egy jQuery 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)