- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
tick
aktív tag
Sziasztok!
Szívesen használnék jqueryt, (bár még minimális tapasztalatom van vele) nem weboldal fejlesztésben, hanem munkához. Webes felületen dolgozom, a forráshoz semmi esélyem, hogy hozzányúljak. Kérdésem, hogy bookmarkleten keresztül lehetséges-e jquery használata? Javascript függvényeket tudok futtatni, de elég korlátozott keretek között, illetve átlátni és szerkesztgetni sem egyszerű. Érdemes-e ilyen esetben megismerkednem a greasemonkey-val?
A legégetőbb kérdésem kicsit off-topic, de részben mégis ide tartozik: external (de mégis céges domain alatt lévő) oldal forrását szeretném behívni, de ez eddig sehogy nem sikerült. Van rá esetleg valami megoldás? -
Sk8erPeter
nagyúr
Azért az 130 ezer rekordra elég jó eredmény.
A delay-re pedig itt egy megoldás:
http://stackoverflow.com/questions/1909441/jquery-keyup-delay/1909508#1909508
kínál egy hasznos plugint is:
https://github.com/dennyferra/TypeWatch
tetszetős! -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1692 üzenetére
szuper, köszi!
Már csak két dolgon kell tipródjak
egy ilyen keresőbe jobb lenne a LIKE mint a MATCH, de a like lassabb (130.000 rekordról van szó)
és kellene valami delay, hogy ne minden karakter után induljon, hanem pl 3-400msec múlva, ergo gépelés közben nem keres, de megálláskor igen
így a beírom és entert ütök embereknél feleslegesen nem pörögne a kereső -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, akkor öröm van.
Valahol a hivatalos doksiban is írják, de nézd meg, készítettem neked egy egyszerű példát, ahol szemléltetem, hogy is kell elképzelni a dolgot:http://jsbin.com/iqiput/1/edit
A 2-es és 4-es dobozok lettek pirosak. Pedig én az elején az 1-esnek is azt mondtam, hogy legyen piros. De itt még nincs renderelve a div, tehát hiába mondom, hogy az 1-es legyen piros, ha nincs még olyan elem az oldalon. A 2-es dobozt azért sikerült bepirosítani, mert a $(document).ready() eseménykezelőbe raktam, tehát azt mondtam, hogy akkor legyen piros, amikor kész van a doksi. A 4-es doboz szintén piros lett, és azért, mert azutánra raktam a pirosító kódot, ami után már szép sorban a 4-es doboz is megjelent az oldalon. Tehát azt mondhattam, hogy a 4-es doboz is legyen piros, mert már volt olyan elem az oldalon.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1690 üzenetére
ohh, és ön nyert
a mintákban ez nincs benne, de ott ugye csak egy form van, gondolom nincs időbeli gondja
itt meg mire rendereli, az lehet gond
köszi! kezdhetek css-ezni -
biker
nagyúr
lassan megkattanok, miért nem fut le a keyup() egy tök egyszerű módon
erre a jelenlegi teszt oldalra küzdök egy instant search módzserrel.
a search.php működik, elkészíti a json filet, ez nem gond, de a fileban a jquery keyup nem fut le<script type="text/javascript">
var runningRequest = false;
var request;
//Identify the typing action
$('input#searchinput').keyup(function(e){
$('input').css("background-color","pink");
e.preventDefault();
var $q = $(this);
if($q.val() == ''){
$('div#results').html('');
return false;
}
//Abort opened requests to speed it up
if(runningRequest){
request.abort();
}
runningRequest=true;
request = $.getJSON('search.php',{
searchinput:$q.val()
},function(data){
showResults(data,$q.val());
runningRequest=false;
});
//Create HTML structure for the results and insert it on the result div
function showResults(data, highlight){
var resultHtml = '';
$.each(data, function(i,item){
resultHtml+='<div class="result">';
resultHtml+='<h2><a href="#">'+item.termek_ar+'</a></h2>';
resultHtml+='<p>'+item.termek_nev.replace(highlight, '<span class="highlight">'+highlight+'</span>')+'</p>';
resultHtml+='<a href="#" class="readMore">Tovább a termékre..</a>'
resultHtml+='</div>';
});
$('div#results').html(resultHtml);
}
$('form').submit(function(e){
e.preventDefault();
});
});
</script>Eleinte azt hittem más a hiba, ezért betettem egy sort, hogy ilyenkor színezze pinkre a text inputot, de az sem történik meg, egyértelmű, a keyup nem reagál soha
Mi a fuck baja van?
Addig nem is folytatom a designolását a megjelenő div elemnek -
syC
addikt
válasz
Sk8erPeter #1685 üzenetére
Köszi. Értem, első nekifutásra a remove így sem megy. Holnap folyt. köv.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, de ennél ocsmányabbul nem is tudtad volna megoldani.
Ez így átláthatatlan, csodálom, hogy Te tudod követni a kódodat.
Sokkal értelmesebb lenne szétbontani több sorra, mint feleslegesen spórolni a hellyel.
Ilyesmi:
var $newParagraph = $('<p>', {
"id":newid
});
var $selClone = $('#sel').clone();
$selClone
.attr('id', 'sel_' + newid)
.appendTo($newParagraph);
$newParagraph.append(" mennyiség ");
var $amClone = $('#am1').clone();
$amClone
.attr('id', 'am1_' + newid)
.appendTo($newParagraph);
$deleteLink = $('<a>', {
"href": "#",
"onclick" : "hvtorol("+newid+")
}).appendTo($newParagraph);
$('#csg').before($newParagraph);Nem tudom, működik-e, gyorsan bepötyögtem, de az elvet gondolom érted.
-
syC
addikt
válasz
Sk8erPeter #1683 üzenetére
$('#csg').before('<p id=\''+newid+'\'> ',$('#sel').clone().attr('id','sel_'+newid),' mennyiség: ',$('#am1').clone().attr('id','am1_'+newid),'<a href=\'#\' onclick=\"hvtorol(\''+newid+'\');\"> - </a></p>');
-
syC
addikt
Sziasztok!
Volna egy kis problémám: gombnyomásra beillesztek '<p>...</p>' szöveget és már létező clone()-olt <select ../> listákat az oldalra, valamint egy <a ..> töröl </a> hivatkozást ami onclick-re eltünteti az egész beillesztett kramancot.
<p></p> -tagokba keretbe foglalva illesztek be mindent, így ennek az id-jére hivatkova végzem a remove-ot. Azt vettem észre a beillesztésnél, hogy ha az elemeket ',' -vel elválasztva sorolom fel, akkor nem működik a remove(), valószínűleg azért, mert az első vesszőnél megszakad a <p> és annak ellenére, hogy az első vesszőig eltűntet mindent, sajnos nem látszik semmi változás, mert addig nincse ott semmi. Ha viszont az elemeket sztringként '+' jelekkel fűzöm egymáshoz, akkor a selectekre tostringet illeszt be és a beilesztésnél [object] feliratok jelennek meg, viszont a remove így működik. Mi lenne a jó megoldás, hogy az object is látszódjon, de a remove is működjön?
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1680 üzenetére
Igazad van
megfogadom a tanacsotok.
-
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1677 üzenetére
Azt hittem lehet kombinalni valami egyszeru jquery animationnal.
Koszonom a linkeket. -
whYz
őstag
válasz
Inv1sus #1676 üzenetére
Igazabol akik ellatogatnak az oldalra azok tudjak mirol van szo, nem egy egyedi dolgot kinalunk. De ott lesz majd a rolunk menupont, ott leirunk majd mindent, csak meg eleg kezdeti fazisban van az oldal, es sajna lassan haladok, mivel nincs sok idom.
De koszonom szepen az eszrevetelt. -
Sk8erPeter
nagyúr
Dehogy lehet, miért lehetne már?
Megnézted egyáltalán, mire való a plugin, amit linkeltem?
Köze nincs semmilyen effekthez.Áttűnés effekt például itt:
http://jquery.malsup.com/cycle/
http://jquery.malsup.com/cycle2/Amit Inv1sus közben írt, az egy teljesen jogos szempont. Ránézek az oldalra, azt mondja, "Kérlek válassz egy játékot a fenti listából", aztán elkezd mutogatni nekem szerverekről árakat. Bennem is az merült fel elsőre, hogy "most akkó mi va'?".
-
Inv1sus
addikt
Egyébként annyit tanácsnak, hogy a honlapra rátévedve nem vágtam, hogy miről van szó. Ezen fejlesszetek szerintem, mert ez így majdnem 100%-os bukást jelent. Egy átlag user nem fog úgy kutakodni, mint én, hogy kiderítse, mit is kínáltok. A szöveg is picit túl marketinges.
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1674 üzenetére
Tenyleg jo hangzik ez az atuszas effekt. Ezzel amit linkeltel meg lehet csinalni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
OK, bocs, de jól jött volna egyből inkább a slider oldala.
Nem arra az ugrálásra gondolok, hanem hogy a "Regisztrálj a hírlevelünkre" és az alatta lévő footer mindig felugrál a betöltés idejéig, aztán megint leugrik vissza a helyére, amikor másik tartalomra váltok. Szerintem sokkal szebb lenne egy áttűnés effekt (fade), hogy egyik tartalom a másikba átúszik, és addig marad is a megfelelő magasság, ugrálást elkerülendő.
Amúgy a scrollbar ugrálását is meg lehet szüntetni, úgy, hogy a böngésző saját scrollbarját eltünteted, és használsz ilyen scrollbar pluginokat, vagy hogy minden esetben megjeleníted a scrollbart, addig ki van szürkítve, ha nem kell, bár az a csúfabb megoldás.overflow:scroll a body-ra, és akkor nem ugrál
de mondom, az randa lehet.
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1672 üzenetére
Milyen onreklam? Mit reklamoznek? Ha reklamozni szeretnek, nem egy jquery topicba jovok. En csak segitseget szerettem volna kerni...
Amugy itt van az oldala a slidernek.
Milyen ugralasra gondolsz? Nem az, amikor a bongeszo oldalso csuszkaja elotunik? Az a meretvaltozas miatt van, az ellen nem hiszem, hogy lehetne tenni.
Ez a hash-es megoldas jonak tunik, koszi. Megprobalom belerakni, bar meg nem teljesen igazodok el a scriptben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, de talán szimpla önreklám helyett jobb lett volna, ha belinkeled a slider oldalát IS.
Amúgy kicsit zavaró ez az ugrálás a slider valamelyik elemére kattintáskor, valami lassabb effekt kellene bele, plusz továbbra is él az, amit mondtam, hogy legyen már linkelhető. Sztem felhasználói szemszögből nézve is elég idegesítő, hogy valaki mondjuk a GTA-t akarja itt belinkelni, de nem tudja, mert mindig a Call of Duty-t kapja az arcába, és végig kell lapoznia, hogy odaérjen. Ezt sima hash-sel is meg lehetne oldani:
http://benalman.com/code/projects/jquery-bbq/examples/fragment-basic/ -
whYz
őstag
Vegre talaltam egy slidert, alapbol jol mukodott, eleg egyszeru szerintem.
Oldal link
De neha erdekes anomaliakat produkal. Pl a kepek szetcsusznak, de rafrissitek, es megjavul, es mindig mas kep csuszik el. Vagy mondjuk betoltodik az oldal, ranyomok, hogy minecraft erre tulcsuszik a samp-ra. Utana frissitek egyet, es megjavul. Ezeket az anomaliakat kb 3bol egyszer produkalja. Chrome es FF alatt is probaltam, mas-mas gepeken is.
Hogy lehet, hogy egyszer jo, utana meg nem? -
-
Inv1sus
addikt
$('#discount_text_'+id).next().next().next().remove();
$('#discount_text_'+id).next().next().remove();
$('#discount_text_'+id).next().remove();
$('#discount_text_'+id).remove();Erre tud valaki elegánsabb, gyorsabb megoldást?
Tudom, hogy lehetne az egészet mondjuk divbe rakni (lehet az is lesz), de gondoltam megkérdezem, hátha tud valaki még valami alternatívát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, ezzel a "nem működik"-reakcióval sok mindent lehet ám kezdeni...
De mi az, hogy nem működik?
Például, aminek a képét konkrétan linkelted korábban (na még egyszer):
http://jqueryfordesigners.com/slider-gallery/ -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1663 üzenetére
Ezeket mind vegigneztem mar termeszetesen, nem vagyok hulye, osszesen 1 van ami megfelelne kinezetre, de nem mukodik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez eléggé "olyasmi", konkrétan az, nem?
http://jqueryfordesigners.com/slider-gallery/Itt találtam:
http://vandelaydesign.com/blog/web-development/jquery-image-galleries/
Itt szerintem elég faszányosakat gyűjt össze, mondjuk nem fejlesztői szemmel mondom, hanem hogy jól néznek ki. -
Sk8erPeter
nagyúr
Most nem köcsögségből, de a "jQuery slider"-re rákeresve rengeteg találat van, az ilyen "n+1 awesome/fantastic/fucking good jQuery Slider Plugins" jellegűekre érdemes klattyogni, aztán végigpörgetni a listát, aztán abból kiválasztani, amelyik neked tetszik. Ha valamelyiket kiválasztottad, akkor annak a beüzemelésében szívesen segítünk, csak ne nekünk kelljen végignézegetni a lehetőségeket.
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1660 üzenetére
Probaltam masikat keresni, miutan rajottem h kicsit nehezkes lesz a hasznalata, de nem talalok semmi jot. Igazabol egy egyszeru is eleg lenne, csak listazza a kepeket, amire ranyomok az meg legyen nagyobb meg valami effekt. Esetleg tudsz valami hasonlot?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1659 üzenetére
Azért az kemény, ha az ember a saját kódját már képtelen átlátni.
Mondjuk ha időben kapcsolt volna, hogy nem ártana normális kódot gyártani, akkor lehet, hogy nem kellett volna abbahagynia.Mindenesetre ilyen jQuery slider pluginból Dunát lehet rekeszteni, úgyhogy nem kell elakadni ennél az egy szarnál.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1658 üzenetére
sehogy nem látja át, rá is hagyta a fejlesztést
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ide most gyorsan bemásoltam csak az eredetinek a kódját, az új jQuery-vel:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/6YM75/
Nem működik, emiatt:
"Uncaught Error: cannot call methods on slider prior to initialization; attempted to call method 'option' "gondolom azért, mert a skipTo functionben van egy ilyen rész:
this.sliderCtrl.slider("option", "value", a) ...............
aztán itt pampog, hogy még nincs inicializálva a slider.
Ha valakinek van egy kis lelkiereje, ránézhetne, hogy lehetne javítani (a sima .slider() nem jó), nekem nem volt most, hogy debuggoljam.Szerk:
amúgy kíváncsi lennék azért, hogy az ilyen szinten áttekinthetetlen kóddal rendelkező pluginek hogy születnek...(értsd: a saját fejlesztője, hogy tudja átlátni a káoszt)
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1656 üzenetére
Ja ertem, ezt nem tudtam, koszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
Annyit jelent, hogy a "min" az a minimalizált változat, ami emberi szemmel nem igazán olvasható, viszont tömör, tehát kis helyet foglal, és gyorsan betöltődik (sávszélesség-kímélő). Ez akkor jó, ha nem akarsz debuggolni a jQuery-fájlban, csak egyszerűen felhasználod (production version, nem development).
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1654 üzenetére
Persze, hazaerek es osszeugyeskedem. Egyebkent annyit csinaltam, hogy az eredeti demo-ban atirtam a jquery linkjet az ujra, es annyi tortent, hogy nem mozognak a kepek, meg rosszul jeleniti meg oket.
1.6.2.min helyett 1.8.3. Az szamit valamit, hogy "min", vagy sima? Ez mit jelent pontosan? -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1650 üzenetére
Nem ismertem eddig. Lehet elsiklottam felette.
De elég okosnak tűnik a példák alapján. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1649 üzenetére
Na, akkor király.
Amúgy ez a plugin már többször is lett itt asszem linkelve, azt hittem, ismered.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1648 üzenetére
Uhh, ez több mint jó.
Ez még plusz 2 feladatot is lefed, amit szeretnék. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1647 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Létezik valami event arra, hogy ha adott div-eh görgetek?
-
whYz
őstag
Egy ilyesmi kinezetu "slidert" tud valaki? Hasonlo hasznalatra kellene mint a kepen.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Sk8erPeter #1639 üzenetére
ezt is néztem de ez 2008 + nem működött.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Inv1sus #1638 üzenetére
Felejtsd el ezt a JavaScriptes könyvjelzőzést!
Legyen ez a júzerre bízva.
De azért:
http://stackoverflow.com/questions/374487/add-to-favorites-with-javascript-in-opera -
Inv1sus
addikt
Valaki nem tudja, hogy a legújabb opera böngészőben milyen scripttel lehet az oldalt könyvjelzőzni?
Ez jelenleg a scriptem:
$('#BookmarkWebpage').click(function(e)
{
e.preventDefault(); // this will prevent the anchor tag from going the user off to the link
var bookmarkUrl = this.href;
var bookmarkTitle = this.title;
if (navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf('chrome') > -1)
{
alert("A Google Chrome böngésző biztonsági okokból nem engedi meg a könyvjelzők mentését honlapokon belül elérhető funkciókkal.\n\nAz oldal mentéséhez kattintson a csillag szimbólumra a címsáv végén vagy nyomja meg a Ctrl + D billentyűkombinációt, miután bezárta ezt a figyelmeztető ablakot.\n\nKöszönjük!");
return true;
}
else if (window.sidebar) // For Mozilla Firefox Bookmark
{
window.sidebar.addPanel(bookmarkTitle, bookmarkUrl,"");
return true;
}
else if ( window.external || document.all ) // For IE Favorite
{
window.external.AddFavorite( bookmarkUrl, bookmarkTitle);
return true;
}
else // for other browsers which does not support
{
alert('A böngészője nem támogatja az oldalak könyvjelzőzését honlapokon belül elérhető funkciókkal.');
return false;
}
}); -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1634 üzenetére
Jo lett a scripted, firefox alatt is megy mar, nagyon szepen koszonom
Az oldal itt erheto el ha erdekel: http://skyhosting.hu/
Most kicsit hagyom ezt a hirezo scriptet, majd ha lesz idom akkor javitok rajta, hogy google kompatibilis legyen, mert meg rengeteg dolgot kell meg csinalnom az oldalon -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1634 üzenetére
Rendben koszi, mindjart hazamegyek aztan mokolok valamit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Vegyük először a JS nélküli esetet. Nézz meg akármilyen híroldalt. Úgy működik, hogy ömlesztett lista van a hírekről, úgy, hogy egy bevezetőt/ízelítőt (teaser) mutat, aztán a tovább linkre rákattintva teljes oldalon láthatod a hírt, úgy, hogy a fejléc, menük, oldalsávok, lábléc, ilyesmik attól még megvannak, de a központi téma azé a híré, amelyikre rákattintottál. Először ezt csináld meg, ha azt szeretnéd, hogy a Google is díjazza az oldaladat.
Nem kell rejtegetni különböző divekbe, ez igazából nem tudom, miért lenne jó, ha már most is AJAX-szal működik az oldalad, az csak egy visszalépés lenne...
Tehát: megjelenik az oldalad, megjelennek a hírek, esetleg lapozóval, ha mondjuk 10-nél már több van, ezt szerveroldalon legenerálod, megmutatod. Ha valaki a tovább linkre kattint, akkor megjeleníted külön oldalon a hírt (legyen neki külön URL-je is nyilván, különben nehéz lesz). A "további hírek" linkre kattintva meg olyan oldalra viszed, ahol csak a hírek vannak felsorolva, az előbbi módon. A vissza link esetén nyilván visszamegy a főoldalra (ez egyezhet is akár az előzővel, ha úgy oldod meg).
Ezután jöhet a kliensoldali szórakozás. Ha a tovább linkre szeretnéd megmutatni ott helyben a tartalmat, akkor olyasmi módon jó lehet, ahogy most oldod meg.
Mondjuk igazából ez a jQuery topic, szóval most a kliensoldali játék lenne csak az érdekes.De az nem jó, hogy ha kikapcsolom a JS-t, akkor nem jelenik meg egy darab hír sem (akkor a Google sem fogja látni). Szóval jó az a kliensoldalra, amit már elkészítettél, csak menjen az oldalad anélkül is.
Persze javítsd a kódot az említett módon, aztán meglátjuk, úgy már működik-e. -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1632 üzenetére
Akkor megprobalom ugy, hogy betolti a tovabbi hireket is egy rejtett div-ben, es a tovabb gombra kattintva lenyitja a rejtett div-et. Ez igy lehetseges?
Sot ugy meg lehetne csinalni, hogy eloszor eltunteti az osszeset, aztan csak azt a bizonyos hirt tolti vissza? Vagy tul akarom mar megint bonyolitani?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bahh, bocs, kicsit figyelmetlenül olvastam, épp a hírekre kattintást a "Tovább" linkkel nem próbáltam ki, sorry...
Az tényleg nem működik FF alatt.
Na, mindenesetre próbáld ki majd az én kódommal is, aztán meglátjuk.A másikra: hát szerintem a főoldal betöltésekor minden alkalommal szerveroldalon (PHP-t használtok, tehát azzal) kellene betölteni a híreket. Aztán utána már lehet kliensoldalon szórakozni, de először mindenképp legyen betöltve az összes hír, akkor is, ha a JavaScript ki van valakinél kapcsolva (pl. a Google keresőrobotjánál általában ki van kapcsolva
).
Ezenkívül először úgy is működjön a hírek külön megnyitása, hogy nem kell hozzá JavaScript, tehát a Google is tudja követni a linkeket!
Csak ezt követően érdemes a kliensoldali kódokkal foglalkozni, AJAX-olni a felületet. -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1630 üzenetére
Csak azert dontottem ez a megoldas mellett, mivel hogyha ramegyek egy hirre, es utana vissza akarok menni, akkor ujra be kell tolteni a hirlistat, tehat igy egyszeru volt megoldani, vagy tudsz erre valami mas megoldast?
edit: FF 16.01-ben es 16.02-ben neztem, csak felugrik az oldal tetejere es semmi...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Megnéztem, jól néz ki amúgy az oldal, és melyik FF-verzióban nézted? Nálam friss 16.0.2-nél működik a hírek betöltése.
Mondjuk már eleve nem értem, minek betölteni a főoldalon a híreket AJAX-szal! Ennek csak az lesz a hátulütője, hogy azt a Google sem tudja indexelni, pedig a Google szereti a változó tartalmakat. Tehát én eleve lemondanék ennek az erőltetéséről. Nem is indokolt itt. -
Sk8erPeter
nagyúr
Még nem néztem a priviket, de előbb létrehoztam teszt gyanánt ezt az oldalt:
Nézd meg a jobb felső sarokban lévő "Edit in JS Bin" linkre kattintva a kódot.
Most próbáltam IE8 alatt, és teljesen jól működik a jQuery .load() - mondjuk kell is neki, épp ez a jQuery egyik lényege, hogy elvileg cross-browserré teszi a kódodat. -
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1627 üzenetére
Ja ugy nez ki az veletlen kerult bele
Nem publikus meg, de elkuldom privatba, nezd meg kerlek, es koszi szepen a segitseget -
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen, de nem garantálom, hogy hibátlan, amit írtam, mondom, nem volt alkalmam tesztelni.
Hát én ilyet még nem hallottam, hogy az megoldaná.
Amúgy miért van egy blokk még pluszban a függvényeden belül?
Elég lenne ennyi:
$(document).ready(function() {
$('#news-cont').load('inc/home/allnews.php');
});Nem publikus véletlenül az oldal, ahol használod mindezt? Csak mert a loadnak működnie kéne < IE9-nél is.
-
whYz
őstag
válasz
Sk8erPeter #1625 üzenetére
Hu koszi, majd ha hazaerek megprobalom.
Egy masik problema, hogy amikor betolt az oldal, akkor a hirlistat is jquery-vel toltom be a "#news-cont" div-be, viszont ez ie-nel a 9es verziok alatt nem mukodik(nem hoz be semmit)
Ez a kod, de ebben nem ertem hol lehet a hiba, a "#Body"-t mar utolag raktam bele, mert olvastam, hogy az talan megoldja, de nem tette.
$(document).ready(function() {{
$('#news-cont').load('inc/home/allnews.php#Body')
}
}); -
Sk8erPeter
nagyúr
Sztem ez nem tetszetős:
$('#news-cont').load(toLoad, '', showNewContent())
csak függvénypointert kéne itt átadni, tehát így (zárójel nélkül):
$('#news-cont').load(toLoad, '', showNewContent)Próbálkozz ilyesmivel (változóban tároltam a $('#news-cont')-ot, így szerintem bőven lehet spórolni az erőforrásigénnyel, mintha minden egyes alkalommal lekérnéd) - nem próbáltam, csak gyorsan átírtam:
$(document).ready(function () {
var $newsContent = $('#news-cont');
$newsContent.find('a').click(function () {
if ($(this).attr('title') == 'forward') {
var urlToLoad = 'inc/home/ajax-news.php?id=' + $(this).attr('name');
$newsContent.hide('normal', function () {
$newsContent.load(urlToLoad, '', function () {
$newsContent.fadeIn('normal', function () {
$('body,html').animate({
scrollTop: 650
}, 500);
});
});
});
return false;
}
});
}); -
whYz
őstag
Sziasztok
Valaki tudna segiteni a scriptemben? A lenyege, hogy van egy hirlista, es az egyes hireknel a tovabb gombra kattintva betolti animacival azt a bizonyos hirt es lejjebb gorget 650 pixelt.
$(document).ready(function() {
$('#news-cont a').click(function(){
if ($(this).attr('title') == 'forward') {
var toLoad = 'inc/home/ajax-news.php?id='+$(this).attr('name');
$('#news-cont').hide('normal',loadContent);
function loadContent() {
$('#news-cont').load(toLoad,'',showNewContent())
}
function showNewContent() {
$('#news-cont').fadeIn('normal',scrollDown);
}
function scrollDown() {
$('body,html').animate({
scrollTop: 650
}, 500);
return false;
}
return false;
}
});
});A problamam csak annyi, hogy firefox-ban annyit csinal, hogy felugrik az oldal tetejere, semmi toltes, semmi animacio... chrome-ban viszont tokeletes. Hol rontottam el?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1622 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1621 üzenetére
Tényleg felesleges így.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1620 üzenetére
Hát akkor felesleges igazából a plugin használata, legalábbis a lazyload szerepet nem tölti be (a lényegét).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1619 üzenetére
Így valóban úgy tölti be, viszont minden egyes képet nem fogok így manipulálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1618 üzenetére
Jaja, valszeg így volt.
Most kipróbáltam ugyanezeket a képeket az új módszerrel (src-be csak egy helykitöltő, amúgy data-original attribútumra alapozás), és pontosan úgy működik, ahogy kellene: amikor odagörgetek valamelyik képhez, akkor a Network fülön látszik, hogy éppen betöltődik a kép!
Próbáld ki Te is:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/kv5YB/4/embedded/result/Screenshot:
jól összenyomorítottam az ablakot, csak kettő kép fér bele, látszik alul, hogy csak két kép van betöltve: [link]
(itt az egész, görgetve, amit addig betöltött: [link])még mindig összenyomorítva, de látszik, hogy ahogy legörgettem a legaljára, szépen sorban töltődtek be a képek: [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1617 üzenetére
Nem próbáltam, de akkor ezek szerint fake volt a dolog vagy nem tudom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1616 üzenetére
"Hát elvileg már a régi verziónál is csak akkor töltődött be a kép, ha odagörgetett valaki. Addig nem."
De ezt hogyan próbáltad?Mert most én teszteltem, úgy, hogy teljesen ürítettem a Chrome gyorsítótárát, aztán megnyitottam F12-vel a developer cuccost a Network fülnél, majd ráfrissítettem az oldaladra, és az oldal alján lévő, legutolsó kép nálam már elég korán betöltődött, anélkül, hogy odagörgettem volna:
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1615 üzenetére
Hát elvileg már a régi verziónál is csak akkor töltődött be a kép, ha odagörgetett valaki. Addig nem.
Nem néztem meg ennyire a lazyload kódját. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1614 üzenetére
Hmm, fura. Hát akkor maradj a réginél.
Amúgy mi a haszna, hogy így töltődnek be nálad a képek pl. a filmes oldalon? Úgy értem, mivel az src-ben vannak megadva a képek elérési útjai, feltételezem (nem próbáltam!), így is-úgy is betöltődnek a böngészőbe a képek (ez így nem sávszélkímélő) - míg ezt pl. megoldja a data-original attribútum, mivel úgy ténylegesen spórol sávszélességet: így logikusnak is tűnik, hogy alapból az src-nek megadsz egy közös kitöltő képet, és csak "on-demand" töltöd be a képeket, amiket ebből az attribútumból szedsz.
Szerk.: természetesen utóbbi módszer hátránya, hogy JS nélkül egyáltalán nem fog működni a képmegjelenítés... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1613 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1612 üzenetére
De nem is úgy használtad, ahogy a hivatalos oldalon mutatja, példával illusztrálva, a data-original attribútumot felhasználva, az src-nek meg valami kitöltő képet megadva, de a width és height attribútumokat gondosan kitöltve.
A lazyload plugint bemásoltam, úgy megy: -
Male
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1609 üzenetére
Hogy ennyire vak legyek, még végig is kattintgattam a lehetőségeket délután, meg átfutottam a linken az "API Documentation"-t
Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Próbáld meg ezzel az altFielddel, hátha ez lesz a jó neked:
http://jqueryui.com/datepicker/#alt-field -
Male
nagyúr
Egy jQuery UI kérdésem lenne ismét: A datepickert használva el lehet azt érni, hogy az input mezőben pl "2012. November 15." legyen a formátum, amit a felhasználó lát, de az "onSelect"-nél már 2012-11-15 formátumban adja? (Szeretném kulturáltan megjeleníteni a felhasználónak, ugyanakkor nem akarok azzal vacakolni, hogy a hónapneveket én váltogassam vissza számra.... mondjuk egy switchből állna csak szinte, de akkor is minek, ha belül biztos megvan már számként eleve.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1606 üzenetére
Na jó va', ne ragozzuk.
Lényeg, hogy az eredeti gondod megoldódott.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1605 üzenetére
De nem volt köze hozzá...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1604 üzenetére
Mégsem tudtad, hogy mi a gond... elmagyaráztam, de azt mondod, hogy nincs miről beszélni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1603 üzenetére
De én csak a find-nál használtam ezt a szerkezetet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1602 üzenetére
Ha nem lenne, nem vakerásztam volna ennyit.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #1601 üzenetére
Akkor nincs is miről beszélni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #1600 üzenetére
Másról beszélünk: a .find()-nál megy is az elsőre, de a sima jQuery-s selectoros dolognál nem.
Az oka pedig elég könnyen kitalálható: a .find() nem vár második paramétert, ezért lefossa, hogy megadtál neki plusz egyet, viszont a jQuery() vagy $() vár opcionális második paramétert, és ahogy megadod neki, az elcseszi a működését - pl. nyilván a '#socialsshare' nem egy érvényes context...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Hardcore café
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- További aktív témák...
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -30% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest