- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
MrSealRD #26511 üzenetére
Csak pár hónapot töltöttem itt-ott.
Svájcban végig úgy éreztem, hogy kinéznek. A kelet-európaiakat külön szobába helyezték az épületen belül. Mindenki más vegyesen volt elhelyezve: svájciak, brittek, németek, indiaiak, stb. Ha valakivel együtt kellett dolgoznom, az én problémám volt a legutolsó neki. Napokon keresztül ment az ignorálás. A boltban a pénztáros leveteti velem a hátitáskám, hogy belenézzen nem lopok-e valamit, de csak azután, hogy 1 mondatot szóltam hozzá és levette akcentusból, hogy nem helyi vagyok, pedig nincs bűnöző fejem.
Hollandiában ez a táskás boltos dolog ugyanúgy megvolt, persze nem minden vásárlásnál, de akkor is gáz. Próbáltam vegyülni pedig rühellem a céges programokat. Céges sörözésnél a semmiből nekem támadnak a holland kollégák, hogy ők tudják ám a sajtóból, hogyan bánunk a cigányokkal mi magyarok
És hogy mekkora bajba tudnék kerülni, ha itt is úgy viselkednék stb. Ugyanitt volt szervezett céges vacsora, amire elfelejtettek meghívni. Este eszem a szobámban a sarkon vásárolt hambit és felhív a főnök, hogy hol vagyok meg egyáltalán miért nem tudok a szervezett céges programról.
Általában is többször előfordult, hogy hülyének néztek külföldiek. Sok éve Londonba akart egy recruiter kivinni évi 40K-ért, amikor az adott cég, akiknek dolgoztam internal mobilityn keresztül 60K-ért vitt volna szintén Londonba. Osztrák recruiter benyög egy ajánlatot (pontos összegre nem emlékszem), ami valami minimálisan több, mint amit akkor kerestem. Mondom neki, hogy lol ennyit megkeresek most, de ha itthon váltok, akkor többet is. Erre felháborodik, hogy át akarom verni, de nem fog menni, mert ő aztán tudja, hogy mennyit keresnek a magyarok.
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #26511 üzenetére
Alapvetően ugye kint nincs kapcsolati hálód és nem is lesz, ha nem dolgozol rajta. Ezt sokan nem tudják feldolgozni és várják, hogy a semmiből majd egyszer csak lesznek barátaik. A másik probléma, hogy az "őslakosoknak" általában már megvan a kialakult társasága, akikkel van már történelmük, hozzájuk nagy valószínűséggel nem tud majd az ember kapcsolódni. Akikkel bármikor lehet barátkozni bárhol, azok irodai munka esetén a munkamániás arcok és az expatok, de ehhez tudni kell hozzáállni és aktívan barátkozni kell.
Aztán ha az ember párkapcsolatban költözik ki, akkor az is bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak a saját szociális életére kell figyelni, hanem a másikéra is. Az ismerősök között több hazaköltözés is volt emiatt, bár ugye ez nem reprezentatív minta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Battlefield 6
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest