- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
Kephamos #1497 üzenetére
A pályára biztos ,hogy BKV-al megyek! Úgy van megbeszélve. Tényleg lenne még egy kérdésem. Úgye van az elméleti része! A műszaki. Ott mindent sorrendben kel elmondani mint ahogy az oktatóm azt ''leírta''!?
1. Gimu abroncsok ellenörzése
2. Kormányberendezés , holtjáték...
3. Világító és fényjelző berendezések....
4.....
5...
.
.
. -
tusi74
őstag
válasz
Kephamos #936 üzenetére
Sajnos ez nem rendőrségi papír, hanem Állami Autópálya Zrt.
Ma voltam a rendőrségen, azt mondták, nekik ehhez semmi közük, mégcsak nem is szabálysértés, hanem nem fizettem ''belépőjegyet''.
Viszont amennyiben nem fizetek, akkor bíróságra terelik az ügyet, és még a perköltséget is rám sózzák. -
Dictator^
veterán
válasz
Kephamos #720 üzenetére
ne legyek magabiztos? az nálam nem jó, ha ugy állok hozzá, hogy vmi szar, az nálam szar is lesz, ahol érzem, hogy vmi jó, ott jó is lesz, bár a forgalmit én se hiszem, hogy leteszem elsőre, de én ugy érzem minden nap fejlödök, szóval nálam igy megy.
mod: helyesirás
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
Kephamos #580 üzenetére
Dehonnem, jó az ha jégben fagyban vezet, legalább oktató mellett tanulja mi van ha csúszik.
Meg mondjuk talán nem jár úgy, mint én, hogy az első jeges úttal akkor találkozik, amikor a vizsgabiztos is ott ül a kocsiban. (ettől függetlenül megvolt elsőre ez is)
Más, teherautó jogsival még mindig nincs senkinek tapasztalata? -
Dictator^
veterán
válasz
Kephamos #580 üzenetére
hát igen, csuszos uton 3x akkor is lehet a fékút mint alap száraz időben
valahogy igy tanultuk...a vezetéssel sztem nem lesz nagy gondolom, vezetni már vezegettem, szoval kis plusszal indulok majd
P
thx mindekinekP
tope megprobálok én járni felétek , ugy jó?
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
Kephamos #433 üzenetére
Már rájöttem miért nem volt kedvem egyből belevágni. Mostanában sok stressz ért a munkahelyemen és sok minden a háttérbeszorult!
Nem baj, ami késik az nem múlik. Mind1 mikor lesz meg a jogsim, mert kocsit úgyse akarok még venni. Bár szerintem ezt már sokan mondták, de csak addig, míg nem lett meg a jogsijuk! -
Dictator^
veterán
válasz
Kephamos #398 üzenetére
ja értem, csak ez az 5ös szám maradt meg benne, nekem most lesz elsősegély pénteken semmit nem tudok a stabil oldalfekvésen és a befuvásos lélegeztetésen kivül, 3500ftomba volt feladni a csekket, és 2 hét mulva meg kresz... parázok kicsit nincs sok felesleges pénzem erre.
-
-
Rommel6600
őstag
válasz
Kephamos #349 üzenetére
Nekem 3 alkalomra volt szétszedve összesen 10 óra (vagy egy kicsit több) volt.
Nálunk is mindent leadott, mint emlitettem korábban: tételt egyet sem, ugyanis ha tudjuk amit lead akkor menni fognak a tételek is - mondta. Poénos (vagy éppen fröcsögő véres) storykat nekünk is mesélt mindig az aktuális témában, jó fej volt. Ő tuti mentőtiszt volt.
egyszer mondta az egyik alkalom végén, dél felé: Amíg nem nem csinálja meg mindenki jól amit mutat, az itt marad, és addig csinálja amíg nem lesz tökéletes! du.6 ig van ideje, akkor megy szolgálatba. Simán kinéztem belőle h nem viccel és komolyan meg is csinálná... Pedig ahogy a szél elhozta a nyitott ablakon be a terembe a déli harangszót már vége is lett volna az előadásnak - hivatalosan. Szóval szívvel lélekket tanított, nem amolyan nem én akarok vizsgázni hozzáállással -
Rommel6600
őstag
válasz
Kephamos #345 üzenetére
''Mennyi idő, mire kipostázzák a plasztik kártyát?''
szerintem ez az amit senki sem tud neked megmondani...
ugyhogy felesleges is. már csak a tapasztalataim miatt.
Akárhányszor intéztem kártyákat (személyi, adó, diák, om, éljen a bürokrácia) mindig mondtak vmit aminek aztán lett a kevesebb mint a fele, a duplája vagy mégtöbb. Pedig nem a szomszéd pistikét kérdeztem, meg nem is a ph-sokat hanem az ügyintézőket, akiknek urambocsá ez a munkájuk... magyarorszááááág... -
nemcso
őstag
válasz
Kephamos #339 üzenetére
Sikeres vizsgák után, a jogsi megszerzésével csak a plasztik kézhezvétele után vezethetsz.
Ideiglenes jogsi, csak a régi és az új jogsi közötti időre érvényes, nálam például akkor volt ilyen, mikor a lejárt jogsit (régi típusú volt) cseréltettem le az okmányirodán újra.
Akkor adtak egy olyan A4-es papírt, melyen rajta volt az új jogsira kerülő fénykép másolata + egy szabványszöveg az okmányiroda igazolásával, hogy az új okmány elkészítésre továbbítva a BM-hez. Ezt köteles elfogadni a yard. Ha jól emlékszem az ideiglenes jogsi maximális felhasználási ideje 1 hónap. -
Calogero
addikt
válasz
Kephamos #339 üzenetére
Szerintem ne kockáztassál, azt a 1 hetet ki lehet bírni, legalább addig is biztonságban vagyunk
(bocsi)
Ha nem a rendőrség adta ki az ideiglenes jogsit akkor tuti nem vezethethecc vele
Van rendőr a családban megkérdeztem, azt mondta vezethecc vele de akkor ne kerülj rendőr kéz alá, mert ha elkapnak akkor plasztik kártyád sem lesz.
Amit a KPM ad ki igazolást az csak azt igazolja hogy mindenből sikeres vizsgát tetél, és befejezted az autós sulit.
Amit az Okmányiroda ad papírt, az csak arra jó hogy ha nem jön időben a jogsi akkor legyen papírod amivel tudsz reklamálni.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
Kephamos #324 üzenetére
idegiglenes jogsi?
sajna csak idézni tudok:
''Ami meg ezt az ''ideiglenes'' papírt jelenti: Én hallottam ilyenről így nagy örömömben meg is kérdeztem az okmányirodában, amikor mentem a jogsit előkészíteni. A nőci azt mondta, hogy ugyan adhat nekem olyan papírt amivel elvileg igazolni tudom, hogy igen is levizsgáztam, és hogy jogom van vezetni, de azt is hozzá tette, hogy úgy vezessek vele, hogyha rendőr megállít, akkor nyugodtan elköszönhetek a jogsimtól 2 évre.''
[link] -
Rommel6600
őstag
válasz
Kephamos #311 üzenetére
ÁTMENTEM!!!
Nem volt gáz, jó vizsgáztatót fogtam ki, nem szívatott, rá is ért, nem kellett 5perc alatt eldarálni a dolgot. Meg is mondta csak akkor vág meg ha ''meghal'' a sérült.
4 emberből én kerültem sorra utoljára (hát persze hogy a tanfolyamon is, meg itt is rajtam mutogatták a dolgokat, kötögettek stb), meg az első kettőt majdnem megvágta mert annyira bénák voltak... De a lényeg hogy míg az első kettő legalább 15-15 percig tökölt, szenvedett (egyszerűen leblokkoltak, sajnáltam is őket), addig a mi párunk jól teljesített, kötnöm semmit nem kellett mert kiderült már korában, hogy azokkal ellentétben akik csinálták én tudtam volna
Kicsit mérges is volt rám mert már sokat súgtam is, aztán már meg is jegyezte h ne súgjak mert felesleges ugysem vágja azt a kötést az illető. Lényeg egyszerű vénás fejsérültet vénás nyomókötéssel/spakakötéssel
ellátam, meg egy sokkost is, persze csak szóban és ez kb 3 perc volt, és már örülhettem is. Pedig hogy be voltam rosálva az elején mert egy tételt sem néztem át (mi több meg sem voltak a tételek, sőt egyáltalán nem láttam tételt
) de aztán igaza lett az oktatónak h a leadott anyag tudása bőven elég nem kell tételekkel marhulni, menni fog. Na meg az is segített h míg a többiek vizsgáztak megnyugodtam, mert látszódott h rendes a vizsgáztató, még sokszor könnyített, próbált segíteni is a maga módján.
Szóval mindenkinek jó vizsgáztatót, és sok szerencsét kívánok! De tudjátok is a lényeget mert az kell, jószándék nem elég, tételeket meg felejtsétek el
[Szerkesztve] -
Kiskokó
veterán
-
dragonfx
veterán
válasz
Kephamos #233 üzenetére
sajnálatos, ez nema te hibád.
én például körforgalomba nem is fékezek benézek balra és kész olyna 30-40nel megyek bele, LOLLelőtte 100méterrl már kinn a 30as tábla.
Erre mondják>>Noooormááááááááálisssssssssssss???
Ő jobbról csuszott be akkro hozzád képest?
Én biztos senkit nem veszélyeztetek körforglaomba, ha kell megállók, de általában az előttem levőre szoktam ráesni.
Amugy ez sajna vagy 20e-dbe fog fáj mert asszem van oylna szabály hogy minimum 3 óra plusz ór akötelező ilyen esteben ah csak meg nem bezséled az oktatóval ezta dolgot
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
Kephamos #204 üzenetére
''Réggebben és is keményen váltottam, az okatító szerint barom sportosan vezettem''
Nekem is ezt mondta, amikor a tanpályáról kikanyarodva 40nél és 5500as fordulatnál váltottam kettesbe, aztán 60nál 3asba
''Nekem inkább az volt a baj, hogy a gázról rántottam le a lábam''
Én meg már előbb gázt adtam mint ahogy a váltás során befejeztem volna a kuplungolást
De már szinte teljesen kineveli belőlem ezeket az ösztönös, jóleső érzést keltő sportos cselekedeteket
Nagyon need for speed hangulatom volt pedig ilyenkor, anno kis srác koromban csak azt toltam, később meg a forma1 nézése sem a finom váltásra hatott tudat alatt
[Szerkesztve] -
Kiskokó
veterán
-
Rommel6600
őstag
válasz
Kephamos #180 üzenetére
jaja, és a legtöbbször az a baj, hogy ha együtt akarsz haladni (városban) a forgalommal, akkor simán 70-80al mész sugárút/körúton. Az ilyen 40-es, meg Forgalmi rend megváltozott és max:30 táblákat is csak a tanulóvezetők tartják be...
Móltkor a hídon simán tartósan mentem 70el a forgalommal, az oktató szólt h lassítsak, de mondom letol a mögöttem lévő román kamion! Azt mondja: ááá. Szóval én is menekültem volna, de nem: ott kellett mennem 50el, a kamion meg villogott dudált mögöttem kb 3 méterre (biztos románban még nem hallottak reakcióidő, fékút, féktáv nevű furcsa jelenségekről), h miért nem haladunk má. Hát kicsit félem... -
Kiskokó
veterán
válasz
Kephamos #141 üzenetére
Ciki nálunk midneki átment.. nekünk nagyon könnyű volt a gyakoraltnál mondom rádse néztek . a végén emgnézték mi lett azt jólvan.. Lélegeztetésnél meg fújtam bele vagy 3-at gyorsan kidobtam a gézt
felnézek a csóri meg hogy ''mit nézünk a befújás után?'' Modom hogy sülyyed e visza a mellkhasa.. aztán visszakaptuka tételeket.. pont azt kaptam kitől midenki félt mert nemnagyon lehet mit modnai rá de amugy midnekinek 1-2 mondat volt és jólvan.. szal azt kaptam hogy kulcscsnt fölött nagy tátongó seb spriccelő vérzés..
kérdés: mit csinálunk vele?
válasz: háát nem szabad bekötni megpróbáljuk a vérző ja igen artériásan vérző eret elnyomni a vérzést csillapitani..
helyes..
B tételt megse kérdezte hogy mit teszünk ha eg vegyianyagot szálltó kamion felborull.. ennyi..
Mákunk volt.. -
AMD Power
titán
Nem fogok tudni teszteteket írni! Van itthon jó pár KRESZ teszt progim majd azokon tesztelem magamat!
Sajnos csak 7-8 szabad napom van már ebben az évben, és ha mindegyiket kiveszem, akkor is max 2 hetet tudok itthon lenni és annyi idő a alatt le, Kell tennem a KRESZ-t! -
zsiga667
addikt
Ez nem egyetemi vizsga, ha látják hogy nem vagy hülye, az alapokkal tisztában vagy (és persze alázatos és udvarias vagy, mert mint tudjuk az orvos legfontosabb testrésze az ego-ja...
), akkor simán átengednek.
És komolyan az a legfontosabb ha tisztában vagy vele hogy te nem igazán tudsz semmi hasznosat tenni a sérültért, szóval eszedbe ne jusson olyanokat emlegetni hogy ha nincs pulzusa akkor majd szívmasszázs meg stb. mert páros lábbal rúgnak ki.
Egy kis példa az én vizsgámból, hogy lásd milyen a légkör:
Bemegyek, kihúzom a szituációt (nemtom már mi volt), odaküldenek a felfújható bábuhoz. Doki: - Mit ellenőriz először?
Én: - A pulzusát, majd a légzését.
Doki: - Rendben, tegyük fel hogy megtette, pulzus van légzés nincs, mit csinál?
Én: - Megnézem hogy szabadok-e a légutak és mesterségesen lélegeztetem.
Doki: - Mi okozhatja a légutak elzáródását?
Én: - Vér, nyál, valamilyen idegen test pl...
Doki: - Mi lehet pl. idegen test?
Én: - Öööö....
Doki: - Fél Big Mac?
Én: - Igen, például fél BigMac...
Mindenki: - LOL
Szóval no para. -
zsiga667
addikt
Ez nincs leírva, inkább a józan paraszti ész kategória. Nekem úgy mondta a vizsgáztató mentős hogy miközben szállsz ki az autóból, hívd a mentőket, és mire odaérsz a sérülthöz pont kapcsolják a diszpécsert.
Szerk.: De ugye minden az adott esettől függ. Ha ketten vagytok az autóban, akkor az egyikőtök telefonál a másik meg ellátja a sérülteket, vagy adott esetben ellátás közben is lehet telefonálni pl. headsettel. Sürgős esetnél meg azért fontos hogy minél hamarabb
jöjjön a mentő mert perceken múlhat a sérült élete, és az esetek 99%-ában te ezt csak megrövidíteni tudod, megfelelő szakképesítés hiányában... (Nem véletlenül szoktak mondani a vizsga végén, hogy az itt tanultakat most mindenki szépen felejtse el, mert csak árt vele.)
Lélegeztetni addig kell amíg kiér a mentő. Persze ha közben magáhoztér vagy elkezd magától lélegezni, hagyd abba.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Na nálunk épp ezeket adták le abban a négy órában. Bábufelfújás, stabil oldalfekvés párokban egymáson gyakorolva (csak ez a két gyakorlati feladat volt a vizsgán, de kérték mindkettőt), és az elmélet.
Egyébként semmi komoly, a lélegeztetést ha gyakoroltad akkor tudni fogod, a stabil oldalfekvést a vizsga előtt pl. valamelyik másik ''áldozattól'' megkérdezed, az elméleti kérdések meg nevetségesek, ha van egy kevés józan eszed és egyszer elolvastad az anyagot vagy nagyjából odafigyeltél az órákon akkor nem tudod elrontani.
Pár alapvető dolgot kell csak tudni : ha vérzik bekötöd; ha ájult oldalfekvés; ha törött hagyod a fenébe mert a mentők úgyis leszedik a kötést/sínt/akármit és így legalább nem csinálsz nekik plusz munkát; ha kiabál akkor tud várni amíg a többi sérültet megnézed; ha eszméletlen először megnézed van-e pulzusa, utána meg hogy lélegzik-e (és nem fordítva mert arra harapnak a vizsgáztatók...); ha nincs pulzus imádkozol érte; ha nem lélegzik lélegezteted; ha van esély a gerincsérülésre (pl. motorbaleset sérültje) akkor nem nyúlsz hozzá csak ha az élete múlik rajta; és kb. ennyi. Ja és az első és legfontosabb, mindig azzal kezdd hogy hívod a mentőket. -
zsiga667
addikt
Ó, az elsősegély...
Nálunk ez úgy nézett ki, hogy berendeltek minket 10-re valami művelődési házba, ott 4 órában leadták az anyagot (közben volt fél óra ebédszünet), busszal átvittek minket a vizsgahelyszínre, és levizsgáztunk. Amikor jöttem ki, láttam valakinél valami tankönyvet is, de a kezemben sose volt, mégis simán átmentem. (Természetesen nem fizettem, és nincs semmilyen egészségügyi előképzettségem se.) -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Viccrovat
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest