- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
Winner_hun #4699 üzenetére
Gondoltam, hogy nem "kézzel" keresgéltél...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Winner_hun #4695 üzenetére
Gratulálok. Esetleg, ha van időd, szólok a szobrászomnak és megmintázza rólad a türelem kőbe vésett mását.
-
tothm
őstag
válasz
Winner_hun #4695 üzenetére
Igen tudom, hogy mikor lehet elkezdeni, azért köszi a linkeket! HA elolvastad volna a hsz-em akkor kiderülne, hogy nem 1 dologról beszélünk!? Vagy a normál, 16,5 éves korhatárhoz is kell szülői engedély? Ha igen elnézést kérek!
-
tothm
őstag
Egy osztálytársammal beszélgettem, aki állítása szerint 16év felett szülői engedéllyel lelehet tenni a jogsi. Szerintem ez hülyeség, nyugtassatok meg, hogy igazam van...
-
MmDorian
őstag
Sziasztok!
Másfélév, és jogsi... -
Nite
őstag
gyerekek, kicsit off
a jogsi hatuljan mi az a szurke anyaggal boritott resz? 13-as koddal van jelolve, es nekem mar elegge meg van kopva
mennek kulfoldre a kozeljovoben, nem szeretnem, hogy emiatt megrugdossanak
-
zsiga667
addikt
válasz
darál0w #4682 üzenetére
Pedig nem az.
Egyrészt ha nem kell fújkálni csak nyomkodni, talán több esetben segítenek majd az emberek.
(Mentős vagyok, olyat már láttam hogy mire kiértünk egy beteghez már csináltak róla EKG-t meg folyt neki egy infúzió, de olyat hogy valaki megkezdett volna egy alapszintű újraélesztést na olyat még nem... Illetve de, egyszer, amikor a mentőállomásunkon esett össze egy öreg bácsi, őt elláttuk amíg kiért érte egy másik autó.)Másrészt egy felnőtt vérében van annyi O2-tartalék ami megfelelően keringetve pár percig elegendő, ellenben ha az amúgyis kis hatásfokú (laikus általá végrehajtva meg pláne) mellkaskompressziót percenként kétszer megszakítjuk jó 10 másodpercre az nagyon nem tesz jót. Vannak a témában tanulmányok, amik azt mutatják hogy az első 10 percben ugyanolyan vagy akár nagyobb azoknak a túlélési esélye akiket nem lélegeztettek. ([link]) Persze szigorúan laikus reanimációról van szó, mentőben természetesen lélegeztetjük a beteget, de mire mi kiérünk általában le szokott telni az az első 10 perc.
-
Senhi
aktív tag
Mondjuk érdekes is volt, mert ugye egyszerre 4-en mentünk be és rajtam kívül mindenki volt előadáson + volt könyve is (Nekem ez se volt, de az interneten minden fent van ami kell
) ennek ellenére volt 1-2 dolog ahol csúnyán elvéreztek. (Egyik csaj mellkaskompressziót mutatott be, vizsgáztató majdnem hülyét kapott és a kar felkötése se ment neki... ennek ellenére átment.)
Azért reménykedem, hogy nem 2 hét alatt küldik ki
-
zsiga667
addikt
válasz
(Kolombusz) #4677 üzenetére
De a legjobb ha van nálad legalább egy CPR-arcmaszk, perverzek meg akár ballont is hordhatnak maguknál.
(Extrém elvetemült perverznél egy sor tubus, laringoszkóp...
)
Illetve állítólag mostanában változik majd a laikus újraélesztési protokoll, az első 10 percben csak mellkaskompresszió lesz lélegeztetés nélkül.
-
(Kolombusz)
veterán
-
-
Senhi
aktív tag
"Nagy" probléma előtt állok: holnap elsősegély vizsga és nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb: (oktatáson nem voltam
) szájból-orrba vagy szájból-szájba? Mert mindenhol mást írnak... szóval melyiket preferáljam?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
(Kolombusz) #4668 üzenetére
hát biztos van benne olyan is
de megkérdezem majd tőle,de lehet nem fog válaszolni
az uszomedence nem felfujhatosés elég nagynak mondanám,a ház meg szépen be van rendezve.
-
AMD Power
titán
válasz
(Kolombusz) #4668 üzenetére
"Rendesen" biztos nem lehet belőle így meggazdagodni. De akkor is érdekel a ez a jellegű jogsi.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
darál0w #4667 üzenetére
És ezt amolyan hiéna módszerrel csinálja, meg a külföldieket lehúzva?
Mert máshogy nem látok akkora pénzt a taxizásban. Mondjuk úszómedence az lehet ilyen felfújható teszkós is, szakadt harleyt lehet venni óccsón használtan, a ház meg hát olyan, hogyha elég hülye vagy, egy üres szobában is eltévedhetsz. -
AMD Power
titán
Azon gondolkoztam ,hogy lehet kéne nekem majd egy ilyen taxi vezető "jogsi" is. Persze nem most de jövőre már akár esedékes is lenne.
-
-
Noddy
senior tag
Sikerült nekem is a forgalmi.
Egy kicsit kalandos volt a tanulás, mert Békés megyében kezdtem el és Szegeden fejeztem be, több mint egy hónap üresjárat volt míg átvettek
, de át kellett iratkoznom az egyetem miatt.
Volt para amiatt is, hogy Szeged forgalmasabb, mint a csendes Békéscsaba
, de így legalább tudom milyen nagy forgalomban vezetni (tudom, hogy Pest még rosszabb). Persze otthon skoda fabia (benzines) volt itt pedig VW polo (diesel), legalább van tapasztalatom mindkettővel. Kreszt, elsősegélyt, rutint Bcs-n tettem le, a forgalmit Szegeden. Másodjára sikerült csak a forgalmi, mert elsőre nagyon izgultam és a megfordulást elrontottam (pedig a parkolás olyan volt, hogy a vizsgabiztos azt mondta, hogy ő arra a helyre nem parkolt volna be és én meg megoldottam, de tényleg nem sok hely volt
. Mondjuk a második vizsga se volt sima, de ott saját hibámon kívül kerültem szoros helyzetbe, szerencse hogy nem sózták rám (elsőbbségadás kötelező tábla volt, én megadtam, de miután túlment akinek megadtam az elkezdett visszatolatni és emiatt beragadtam a kereszteződésbe).
Az a lényeg, hogy most minden megvan, már csak az okmányiroda vár. -
VR6-Fan
veterán
válasz
concret_hp #4659 üzenetére
hát igen neked is szántam
-
darál0w
Jómunkásember
suzuki swift 1.1 motor.a régi fajta swiftről beszélek.na azzal el is lehet indulni 5ösbe
-
VR6-Fan
veterán
nem, kasztninak mind össze a 20-on sok év alatt egy parkolási balesete volt ergo cseréltem rajta egy hátsó lököst, meg van pár lakk hiba már rajta.
viszont 1000 körül már azért néha bedadog hát igen 4600-nál van a nyomaték csúcsom a lóerő meg 6300-nál, főleg hogy most egy kicsit állítva lett a befecskedezet mennyiség, meg az alapjárati motor is kikéne mosni.
ádyz:de gondolom 5.-ben nem is lesz alkalmas gyorsításra? viszont baromi gazdaságos lesz.
-
nemma
addikt
Jah, hát én egy pont 1000ccm-vel kisebb autónál rakom 50-nél 5-ösbe, úgyhogy egy ilyen 1.8-assal nem csodálom, hogy megy. De '86-os? Nem rohad nagyon?
ádyz: Na jó, persze, a dízel alacsony fordulaton nyomatékosabb, az nem ér
-
VR6-Fan
veterán
jó nem dombnak fel úgy hogy tol felfele egy BMW-s
86-os gof gétéi 1800-as dupla vezérmű tengelyes (16 szelep), bár ez a motor pont nem arról híres hogy alacsony ford. tartományba dolgozik, arra ideálisabb a 8 szelepes egy vezérmű tengelyes verzió.
nem egy nagy ördöngösség 1T alatti súly, kellő köbbcenti, rövid váltó...
-
VR6-Fan
veterán
proof88 és concret_hp!
(könnyű és relatív nagy ccm-es benzinest nyugotan elválthatod 2000-2200 közt (jó nyilván nem 12%-os emelkedőn..), felesleges kiforgatni 3000-ig)
(kellő nyomatékú dizelt is nyugotan váltogathatsz 2000-nél)én pl 40-nél szoktam rakni az 5-iet.
de pl egy gyorsításnál tessék 1 vagy 2 vissza váltani mert nem tesz túl jót a fogyasztásnak ha 5.-ben 1200-ről kezdesz el gyorsítani és a mögötted lévőnek is kihullik a haja.
am a váltogatások meg a dinamikus gyorsítások, motorfék használatához javaslok hétvégenként amikor kicsi a forgalom menj vezess egy kanyargós főúton egy picit, ott elég sokat gyakorolhatok, néha talán egy kis előzésre is lehet esély
tanuló autón meg 4es helyet azért sikerült 2es húzni mert mindegyiket össze vissza használjak ez álltal egy nagy holtjátékban kopik ki a váltó kulixa így elég könnyű félre váltani.
nemma:nekem is sikerült igaz direkt
-
nemma
addikt
válasz
proof88 #4643 üzenetére
Én 50 fölött már 5-ösbe rakom, úgyhogy úgy lehet gyakorolni
Persze gondolom az oktatód ezt nem fogja szeretni, de majd ha levizsgázol, és elkezdesz egyedül vezetni, akkor majd kitapasztalod. Mondjuk nekem 5-ösből 2-esbe még soha nem sikerült, úgyhogy mindenki, akinek viszont igen, annak jár egy ilyen:
-
Senhi
aktív tag
Köszi!
Hát igen... jövőhéten mindent elszeretnék intézni (3 munkanap míg kiadják a vizsgaigazolást...) és akkor 2 hét múlva már a kezembe lehet a jogsi.
És igen, onnan indultam. Vagy 3 percet álltam a kijáratnál, mert nem volt üresedés balról... ott kezdtem el először ideges lenni
bandus: Mindegy mikor teszed le. Ha jól tudom a forgalmi vizsga már nem évül el ergo 5 év múlva is megcsinálhatnám. Mondjuk már bánom, hogy nem csináltam meg hamarabb. Egész januárban ráértem, de nem volt kedvem
.
-
proof88
addikt
válasz
concret_hp #4640 üzenetére
mondjuk 2szer is sikerült 5ből 2be visszapakolni a gépet
Én is csináltam ilyet, viszont nem tudom, hogy!
Amikor oktatóval mentünk, felmentünk a Megyeri hídra röviddel a megépülése után, ott ugye van rajta autóút. És ötösbe kellett rakni az autót, az ment is, viszont utána sikerült 4-es helyett 2-esbe raknom ... és nem értem mit rontottam el rajta. Persze az oktató magyarázta, hogy hát hogy csináljam előtte, és úgy akartam, de tényleg nem értem a dolgot, hiszen csak középre rakom oszt le. Azóta nem csináltam ilyet, mert még nem volt alkalmam vezetni 5-ösig.De hogy hol fogom ezt gyakorolni ... ilyen sebességnél, főleg forgalomban nem akarok hülyülni vele. Mondjuk ezt állva is lehet gyakorolni, csak nem engedem fel a kuplungot ...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
concret_hp #4640 üzenetére
5ből 2be
na annak volt egy hangja,de addig nincs gond,amíg nem hátramenetbe teszed -
concret_hp
addikt
nah túl vagyok kb. 30km balesetmentes közlekedésen
ahhoz képest hogy kb. 4 hónapja vizsgáztam nem votl para, igaz városon kívül volt nagyrészt. váltó meg a kuplung kicsit szoaktlan volt, de az ugye minden autóban másmondjuk 2szer is sikerült 5ből 2be visszapakolni a gépet
de ezt leszámítva egész jól ment sztem
-
Senhi
aktív tag
Ma végre én is sikeres forgalmi vizsgát tettem
Elején kicsit paráztam, mert kihúztam azt az útvonalat amitől a legjobban féltem (Budaörs dombos vidéke), de szerencsére nem volt nagyobb probléma. Vizsgáztató is rendes volt, mert volt 1 rész ahol buktathatott volna (szerintem...), de nem szólt semmit.
Összességében eddig minden elsőre sikerült és már csak az elsősegély van hátra (amivel kapcsolatban a válaszokat köszönöm). Aztán jöhet az igazi móka T betű nélkül a fejemen. -
AMD Power
titán
A parkolást még egy jó ideig tanulnom kell. Ha nincs körülöttem senki és nyugodtan be tudok állni akkor nincs probléma. De mikor kapkodok vagy "várnak" rám... na az valami katasztrófa....
-
nemma
addikt
Általában az elején tapasztalható, amit darál0w kolléga mondott, a közepén kezdenek bedühödni, hogy senki nem tud semmit, a vége pedig maga a pokol, kivéve persze, ha betéve tudod a dolgokat.
Én az Erőmű utcában voltam (volt Budai Skálától nem messze), különösebben nem szívattak, de azért tudtam is elég sokat. Úgyhogy tanuld meg az elméletet, a tételeket, és mindenképp menj el oktatásra, mert ha lesz gyakorlat, akkor olyat fognak kérdezni, amit ott megtanulhatsz.
Akivel én mentem, attól még kötözést is kértek, pedig arra megesküdött az orvosom, aki tanított, hogy ők ugyan ott olyat nem kérnek.Na, a lényeg, hogy kicsit kell rá készülni, de különösebb para nem lesz. Ha mégis, dobj be egy kis pénzt, mert a vizsgateremben mindig gyűjtenek valamire. Sajnos ez nem vicc...
-
AMD Power
titán
De gáz volt a tegnap este. Eső , köd , sötét... Még szerencse ,hogy ismerős helyen kellett autóznom mert szinte semmit se lehetett látni az útból. De jók az ilyenek is.. tapasztalat szerzésnek...
-
törölt tag
Én Csepelen tettem le az ottani Vöröskereszt irodában (a papírgyár mellett van) tavaly év végén. Kérték a két kötelező formagyakorlatot (stabil oldalfekvés + baba lélegeztetése), és a vizsga elején húzott tételbe kérdeztek bele. Akin látták, hogy készült és iparkodott, azt átengedték. De a tanfolyamon rákérdeztünk, általában máshol is így van. Bárkitől lehet olyat kérdezni, amire nem jól válaszol vagy egyszerűen nem fogadják el a választ. Szerintem olvasd át a tételeket, és vizsgán ne próbálj okoskodni, akkor nem lesz gond.
December 23.-án jött meg a jogsim (B kat), szóval volt egy drága ajándékom
Szerencsére jó oktatóim voltak, és a vizsgabiztosokkal is szerencsém volt, minden elsőre sikerült.
-
Senhi
aktív tag
eü. vizsgát Budapesten hol érdemes csinálni? (ahol nem szívatnak
)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Shadowfax #4616 üzenetére
nem akartam én kocsiba ülni,de inkább vezettem így mint összeverettem magam a feketékkel.de legközelebb inkább hívok taxit,bár itt kétlem,h lett volna....
alk.kalkulátor meg van a telomba.és amint mondtam :
darál0w
(tag)hát igen
tudod okos ember más kárán a hülye meg sajátján tanul.AMD Power:
mondhatni itt is komoly volt a dolog.gondolhatod ok nélkül nem ülök be...és nem Bp-n volt. -
AMD Power
titán
válasz
darál0w #4601 üzenetére
Meg is érdemled. Még szerencse ,hogy nem lett semmi komoly.
Az ittas vezetésre nincs mentség. Én max csak akkor ülnék ittasan kocsiba ha olyan lenen a szituáció ,hogy valakit kórházba kéne vinni mert életveszélyben van vagy valami ehhez hasonló. De ezt se BP-n mert arra meg itt a mentő....
-
Shadowfax
addikt
válasz
darál0w #4614 üzenetére
Szerintem meg örülj, hogy ennyivel megúszod, s nem sikerült megölnöd egyik barátodat sem...
nem éreztem magam annyira részegnek,h ne tudjak vezetni egy fél orát. - aztán az első 2 percben sikerült árokba borulni.Az, hogy nem érezted magad a vezetésre képtelennek, nem azt jelenti, hogy alkalmas is voltál, remélem, ezt most már belátod. Tényleg örülj, hogy ennyivel megúsztad, csak ezt tudom mondani.
Legközelebb ha piálni mész, még JÓZANUL gondold végig, hogyan fogsz hazakeveredni. Nincs gond a piálással (úgy teszed tönkre a májadat, ahogy akarod), de utána ne ülj be vezetni, mindaddig, míg ki nem józanodsz teljesen. A "mikor vezethetek pia után ismét" kérdéshez: Alkoholszint-kalkulátor: [link]
-
tothm
őstag
4602?
-
Engem 3x húztak meg.De olyanokért,hogy vicc.Minden jobbkezes utcába benéztem és lelassítottam.Azt mondta bizonytalanul vezetek
darál0w: Bazz
Egyszer ültem 1 sör után volánhoz,akkor is a kertből parkoltam be a garázsba,de tényleg nem volt semmi különös,de ilyet közúton nem fogok csinálni.
-
tothm
őstag
Sziasztok! Van valami új törvény, vagy módosítás így 2009-ben a jogsiszerzéshez vagy ezzel kapcsolatosan valami?
-
darál0w
Jómunkásember
na szval.
akkor elkezdeném
2007. 11. 07.
lementünk egy buliba,én kocsival.ugy volt,h ott alszunk.
el is kezdtünk elág yol piálni.aztán jött egy kis balhé,amit csak ugy uszhattunk meg ha elmegyünk onnan.nem éreztem magam annyira részegnek,h ne tudjak vezetni egy fél orát.
beültünk a kocsiba.100méterre egy balkanyar,elsőbbségadás táblával.sötét volt,lehetett látni,h senki nincs az uton.szal nem is nagyon lassítottam.ugy 40-50 el mehettem.100 méteren egy 206os 5 emberrel (jeges uton mint utobb kiderült)nem is nagyon gyorsulna továbbjött a kanyar.belementem.és megindult a kocsi hátulja.uj téli gumi volt rajta.aznap tettem fel
gondolom a pia miatt nem ugy reagáltam,ahogy kellett volna.fékeztem rá egyet.ekkor az egész kocsi megindult oldalra.akkor már mondtam "kapaszkodjatok"
utpadkának neki oldallal.padka után betonárok.abba bele fejjel lefele.hálistennek senki nem sérült meg,de csak én voltam bekötve
mentő,rendőr...vérvizsgálat után jogsit elvették,majd kb 1 hét mulva behívtak vallomást tenni.1 honap mulva kijött a bírság és büntetés.
1 év 4 honapra megfosztottak jogsimtol és 50k büntetés.
lassan itt az ideje,h viszaszerezzem.
vkinek tapasztalat?hogyan lehet visszaszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- 3D nyomtatás
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest