- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Épp a napokban futottam bele az esetbe. Amikor valami garázs cégtől egy direkt dedikáltan ideiglenes megoldást kértem, mert rövid időn belül mindenestől ki fogjuk dobni.
4 oldalból áll, ebből az első kettőn egy szál form van, submit-ra ajaxolnak, a maradék kettőn némi animáció, és 1-1 gomb, amikre routing, illetve ani8máció történik. És ennyi.
Na, most ezt a szerencsétlenek react-tal oldották meg, typescripttel, és napokig fejlesztett ezen 2 ember.
Szóval én látom, hogy mi az az eset, amikre te gondolsz. Viszont te nem látod a másik oldalt, amikor valaki egy tényleg komplex weboldalt készít (akár csak gondolj egy webshopra, checkout-tal, vagy bármi komolyabb web app pl. Slack, Skype webes kliens). -
nevemfel
senior tag
Konkrétumok nélkül nem tudom megítélni, hogy az a többezer sor vajon fölösleges vagy sem.
A HTML nem csak az oldal struktúráját tartalmazza, hanem a tartalmat is. (kivéve a nem szöveges tartalmakat, mint amilyenek a képek, videók)
A CSS-nek sokszor fel kell készülnie arra, hogy a sokféle készüléken sokféle böngésző van, és nem elhanyagolható számú sor kell ahhoz, hogy egyformára hozza ezeket a különféle kliens szoftvereket (CSS reset).
A JS sokszor komplett reaktív frameworkot rejt magában, ami arra kell, hogy ne kézzel kelljen "ajaxosítani" a kliens-szerver közti interakciót.
Igen, ezek a frameworkok sokszor feleslegesen nagynak tűnnek, de ha ennek nincs negatív hatása a szoftver használójára, nem lassú tőle sem a kliens, sem a szerver, sem a kettő közti kommunikáció, vagy nem _emiatt_ lassú, nem kell foglalkozni vele túl sokat.
A szoftverfejlesztők sokszor milliós havi bérét sok cégnek nem egyszerű kigazdálkodnia, ezért a legfontosabb tényező, hogy a fejlesztő gyorsan tudjon dolgozni, és a frameworkok erre vannak kitalálva. Persze ha egy szoftver nem hatékonyan használja az erőforrásokat, az ronthatja a szoftver minőségét, de idő-, és pénzkidobás olyan dolgot optimalizálni, ami jó eséllyel nem lesz szűk keresztmetszet.
Ja igen, még egy érv az elterjedt frameworkok használata mellett: Jó eséllyel nem te leszel az egyetlen, aki hozzányúl a kódhoz, és ilyenkor jól jöhet az, hogy olyan frameworkot használsz, amit a kollégáid is ismernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged