- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
Márpedig ez a navigator.online bizony nem működik nálam. Több böngészővel is próbáltam. Tény, hogy nem megbízható. Sokan panaszkodnak erre.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
JavaScriptben akarok egy olyan funkciót megvalósítani, amely ellenőrzi, hogy van-e pillanatnyilag működő internetkapcsolat. Fontos, hogy localhoston kell, hogy működjön, Chrome alapú böngészőben. A windows.navigator.online-t próbáltam, de az állandóan online-nak látja a kapcsolatot, tehát nem jó megoldás. Ezen kívül még a checknet nevű függvénykönyvtárat is néztem, de az meg elvileg nem működik, ha nem localhoston van futtatva.
-
kw3v865
senior tag
<!DOCTYPE html><html><head><metaname="viewport"content="initial-scale=1,maximum-scale=1,user-scalable=no"/><link rel="stylesheet" href="maplibre-gl.css" /><style>#map {position: absolute;top: 0;bottom: 0;width: 100%;}</style></head><body><div id="map"></div><script type="module">import { Map, GeolocateControl } from './maplibre-gl.js';const mapTilerKey = "get_your_own_OpIi9ZULNHzrESv6T2vL"; // https://cloud.maptiler.com/account/keys/const map = new Map({container: "map",style: `https://api.maptiler.com/maps/hybrid/style.json?key=${mapTilerKey}`,center: [1, 15],zoom: 3});map.addControl(new GeolocateControl({positionOptions: {enableHighAccuracy: true}}));</script></body></html>Innen lehúzhatod a css-t: [link]
Ez meg a js: [link]Nem egyszerű megoldás, de ez a lib eléggé friss még. Majd alakul.
Tökéletes, köszönöm szépen! Pont erre a JS-re volt szükségem.
-
kw3v865
senior tag
Nyilt forráskódú a cucc, tehát nem hiszem, hogy licenszelési oka van. Mindenesetre bosszantó a dolog, hogy nem tudom offline használni...
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Továbra is nagyon kezdő vagyok (vagyis újrakezdő, több mint 10 éve tanultam kezdő szinten a nyelvet), ezért lehet, hogy hülye kérdés: adott egy GitHubos JS függvénykönyvtár, amit használni szeretnék teljesen offline módon, magyarul le akarom tölteni. Konkrétan erről van szó: https://www.skypack.dev/view/maplibre-gl
Itt egy példa alkalmazás: https://codepen.io/klokan/pen/WNoZRyxRégebben mindig úgy csináltam, hogy normálisan hivatkoztam bármely JS függvénykönyvtárra a HTML-ből így, aztán ha kellett, letöltöttem a webszerveremre:
<script src='valami.js'></script>
Ez a mostanában népszerű import-os megoldás számomra teljesen új. A célom az lenne, hogy egyben letöltsem az egészet a webszerveremre, és behivatkozzam a klasszikus módon. Azonban itt nem tálok ilyen lehetőséget, mert oké, hogy fenn van minden az src könyvtárban, de nem lehet ezt a hagyományos módon, egyben elérni? Tehát "ömlesztve" egy fájlban sehol nem találom. Megjegyzem, ezt más egyéb open-source JS-nél is tapasztalom mostanában.import *-gal elvileg hozzáférek az egészhez, de nekem "normálisan" kellene, egy fájlba kiírni.
Tudtok esetleg erre valami jól bevált megoldást?
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, és a következő problémára keresem a megoldást már egy ideje:
a célom, hogy létrehozzak egy olyan tömböt, amelynek van n db eleme, és mindegyikhez tartozik 2 property, de úgy, hogy mindkét propertryje egy-egy tömb. Továbbá, a létrehozásakor teljesen üres, csak a struktúrája jön létr, később töltöm majd fel.
Nagyjából így:var objArray = {prop1[], prop2[]}[]Természetesen, ez szintaktikailag nem jó. Szerintetek hogyan lehetne ezt szépen megvalósítani?
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
JavaScriptben lehet valahogy billentyűleütést szimulálni? Az lenne a célom, hogy ha meghívom a függvényt, akkor a megadott billentyű leütését szimulálja. Tehát azt eredményezné, mintha fizikailag megnyomnám az adott billentyűt. Lehetséges ez?
-
kw3v865
senior tag
Légyszi üzemeld be a CORS-t, mert így elég nehéz lesz segíteni. Bár önmagában már ezzel is sokat tisztult a kép, hogy mit szeretnél, mert szerintem eredetileg nem is igazán ezt kérdezted

Kicsit beformáztam, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy hányás, és szerintem ez már csak szimpla kód refaktorálás feladat.
Köszi, hogy próbálsz segíteni.

Ezt a Fiddle-t most hagyjuk szerintem, mert összetettebb a probléma, kivülállóként nehéz átlátni. A saját adataimat kellene megosztanom, azt meg nem akarom (port forward-olás meg egyéb dolgok, elég macerás). Végül sikerült egyébként rájönnöm, mi volt a gond.Viszont ismét felmerült egy kérdés: adott ez a függvény, amibe be van ágyazva egy másik (jquery):
var getObject = function (curr_id, prev_id) {
jQuery.ajax(url,
{
dataType: 'json',
success: function (data, textStatus, jqXHR) {
if (curr_id == prev_id){var b};
return b;
},
error: function (jqXHR, textStatus, errorThrown) {
console.log(errorThrown);
}
});
}Hogyan tudom megoldani, hogy ha meghívom a getObject függvényt, akkor visszadja a "b" nevű változó értékét?
-
kw3v865
senior tag
Szia,
Több gond is van itt.
Egyrészt az ajaxnál nem a response-t használod, hanem az xxxx-et, aminek semmi értelme.
Másrészt az $.ajax egy promise-t csinál, ezt kapja el async módon a .done.Azaz a var tomb = refresh();console.log(tomb); esetben azért kapsz undefined-ot, mert hamarabb tér vissza a függvény, mint ahogy a .done-hoz visszatérne az ajax eredménye.
Megoldás, a függvényednek egy promise-t kellene visszaadnia, és ha kívülről akarod használni, akkor kívül kell majd használnod a .done-t.
Egy jsfiddle-t indíthatnál a probléma szemléltetésére, akkor konkrétabb segítséget is kaphatnál.
Köszi a választ, Ajaxot most látok először, elkezdek alaposan utánanézni, mert még nem értem mi az a promise.
Jelenleg így néz ki (sajnos a CORS miatt nem működik ezzel a demo adattal, tehát a poligon nem jelenik meg itt) JSFiddle-ben:
http://jsfiddle.net/kw3v865/1zo8r5Lp/748/A lényeg az, hogy ez egy poligont kellene, hogy megjelenítsen az alaptérképen.
Nálam localhost-os szerverrel, saját adatokkal működik is. A lényeg az lenne, hogy úgy szeretném megírni, hogy - mivel a szerveren az adatok időnként változnak - egy függvénybe akarom beletenni ezt:vectorSource.addFeatures(formatWFS.readFeatures(response))Magyarul az ideális működés az lenne, hogy amikor meghívom a függvényt, akkor újra hozzáadja a feature-t (poligont) a térképhez (a régit nem szabad, hogy törölje!).
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, jelenleg ezzel a problémával küzdök: a features nevű változó értékét (ami egy tömb) szeretném felhasználni a függvényen kívül. Ez most szépen kiírja a konzolra a tömb értékét:
function refresh(){
var features;
$.ajax('http://xxx', {
type: 'GET',
data: {xxxxxx}
}).done( function (response) {
var features = xxxxx
return console.log(features);
})
};
console.log(refresh())Viszont én fel akarom használni a features változó értékét. Mondjuk úgy, hogy egy másik (külső) változónak átadom az értékét. Hogyan lehet ezt megtenni?
Ha azt csinálom, hogy return console.log helyett :
return features, majd így hívom meg a függvényt:var tomb = refresh();console.log(tomb);Akkor undefined lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB IPS 1 év teljeskörű garancia
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 1900 Ft-tól CsomagExpress
- Apple iPad A16 128GB, Wi-Fi, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.