Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz Mr. Y #8602 üzenetére

Az én javaslatom, ami szerintem A megoldás, még ha elsőre komplexnek is hathat a js-es barkácsmódszerekhez képest:

Egyrészt, ha mindent jól csináltál, akkor css media query-ket használtál, azaz tisztán css-ben dől el, hogy ez a div block vagy flex (ezen kicsit elmosolyodtam, hiszen a flex pont erre való, hogy ne kelljen media query-ket se használni, de te tudod, hogy miért jó hol block, hol flex-ként használni, szóval nekem már eleve itt bűzlik valami :B ).

A tisztán css-es megoldásból kiindulva, csak annyit kell tenned, hogy csinálsz egy css class-t, amit hívj mondjuk .hidden-nek, amiben egyetlen egy rule van: display: none !important;
    Alapból oldal betöltésnél ezen a div-en legyen rajta ez a hidden class. Ezzel elérve, hogy betöltéskor ez az elemed nem fog látszódni. Ha minden igaz, akkor ezt eddig is így csináltad, ha viszont nem, akkor máris nem hiába koptattam a billentyűzetet.

És amikor gombnyomásra vissza akarod hozni láthatóvá, akkor elég lesz csak ezt a class-t leszedni róla

document.getElementById("bazinga").addEventListener('click', event => {
    document.getElementById("walami").classList.remove('hidden'); // fejből írtam, nem biztos, hogy hibátlan...
    });

és voilá, ekkor máris a tisztán css-ben, az adott szabályoknak megfelelő display lesz rá érvényes :) és így nem kell js-ben találgatni, hiszen a js nem erre való (függetlenül attól, hogy js-ben is meg lehet oldani). Separation of Concerns.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés