- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
köszi
Gluon pluginban jártas vagy? Hogy ha Win-es felületen jól működik az alkalmazás, akkor Androidon is menjen ugyanúgy minden? köszi
Konkrétan gombok funkciójával van gondom.
-
emvy
félisten
Nekem két főbb problémám van a Docker-el. A CoW az egyik, ami jó, mert 200 konténer esetén nem kell 200 image-t letölteni, de ezzel szemben a konténer tud írni a host file system-re. A másik a hálózat, nem teljesen szabályozom én, és telenyomja az iptables táblámat mindennel. Ezzel szemben LXC alatt igaz, hogy ezt nekem kell megcsináljam, de akkor is úgy szabályozom ahogy én akarom. Ezenkívül a loggolás se úgy van megoldva ahogy egy normális rendszernél ugyanis szó szerint csákánnyal kell ütni, hogy kihányja a logokat. Ami tetőzi, hogy az egymásközötti kommunikációt linkeléssel lehet a legegyszerűbben megoldani, ami amúgy megnyitja a teljes container-t a host fele is. Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Mondjuk amilyen ütemben nyomják ki az új verziókat ezek már lehet nem léteznek, viszont annyit változtak 3 év alatt, hogy mi ezért is nem ezt hanem LXC-re kezdtünk építkezni. Stabilabb alapot ad a rendszernek szerintem.Amúgy bocs azt hittem a kérdésed csak költői volt a zárójel miatt.
> de ezzel szemben a konténer tud írni a host file system-re.
Hat, vagy nem ir sehova (total RO a teljes FS a konteneren belul), vagy adsz neki irhato mountot (ezt te szabalyozod), vagy szeparalt volume-ot adsz neki. Szoval nem, nem tud irni a hostra, ha te nem szeretned.
> A másik a hálózat, nem teljesen szabályozom én, és telenyomja az iptables táblámat mindennel.
--iptables=false... es kesz, innentol nem csinal semmit az iptables szabalyaiddal, ha nem akarod.
> Ezenkívül a loggolás se úgy van megoldva ahogy egy normális rendszernél ugyanis szó szerint csákánnyal kell ütni, hogy kihányja a logokat.
Nem ertem. X kulonbozo log target van, azt csinalsz vele, amit akarsz.
> Ami tetőzi, hogy az egymásközötti kommunikációt linkeléssel lehet a legegyszerűbben megoldani, ami amúgy megnyitja a teljes container-t a host fele is.
Ez nagyon reg lehetett, rendes networking van, a kontener pont azt latja, amit engedsz neki. Nalunk pl. a kontenerek nem latjak a hostot egyaltalan, nincs is nethozzaferesuk, pedig a hostnak van.
Persze az lxc is jo, de szerintem masra, mas kornyezetben.
-
emvy
félisten
Miért jobb a Docker production alatt mint az LXC?
Kerdesre kerdessel? Feltetelezem, ha ennyire hatarozott velemenyed van, akkor el tudod mondani, hogy miert nem epeszu, aki Dockert hasznal prodban.

-
emvy
félisten
A Consult nem csak azért érdemes használni, mert config-ot változtat automatikusan, hanem mert nagyban elősegíti a rendszered stabilitását. Pl.: Leáll valami, addig oké, hogy automatikusan újra is indul, de honnan fogja tudni, hogy a barátja felébredt-e már. Ha mondjuk systemd-vel van mendzselve a dolog akkor egy PreExecStart ami megoldja ezt a problémát, de 200 szolgáltatás esetén ember legyen a talpán aki átlátja. Szóval a Consul használata semmi máshoz csak jóhoz vezet. Szépen mindent le lehet kérni az adott szolgáltatásokról, és hiba esetén load balance is van, ha épp az amit keres nem elérhető. Viszont IP címek helyett domain neveket kell használni. Mi próbáltuk etcd, zookeeper megoldásokat, de a zookeeper eleve egy hulladék volt a memory overheadek meg a sok kiegészítőszükséglet miatt, az etcd már jobb, de azzal meg az volt a baj, hogy amit a Consul alapból támogat ahhoz az etcd-nek kell 3-4 plugin.
Amúgy is a microservice technológia nem létezik Service discovery nélkül, ahol az egyetlen hátrány, hogy a Consul csak docker esetén tud service discovery-t, és épeszű ember nem használ docker-t production-ben.
> Pl.: Leáll valami, addig oké, hogy automatikusan újra is indul, de honnan fogja tudni, hogy a barátja felébredt-e már.
Health check egyelore Prometheussal van megoldva.
> Viszont IP címek helyett domain neveket kell használni.
Ez Consul nelkul is megy a Docker network miatt.
> és épeszű ember nem használ docker-t production-ben
Ez butasag szerintem, epeszu ember nem hasznal agyatlanul Dockert production-ben (vagy pl. a Google nem epeszu?).
-
ToMmY_hun
senior tag
Szvsz a programozást akkor tanulja meg valaki igazán ha ő maga szenvedi ki a megoldást. Ez egy ilyen szakma, ha kell fent vagy 3 napig a várt eredmény elérése érdekében. Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért is lennél fent ilyen sokáig. A válasz az, hogy mert programozó szeretnél lenni. Ha pedig nem ez a válasz akkor nincs értelme vele foglalkozni.
Kicsit sarkítva, de jól megragadtad a lényeget.
Biztosan sokan meg tudnák írni a kért kódot pár perc alatt, azonban attól a kérdező egy cseppet se lesz jobb programozó. Nem olvasni kell a kódot, hanem írni. 
-
mobal
nagyúr
.scheduleWithFixedDelay(runnable, 0, 30, TimeUnit.SECONDS); szerintem.
Így próbáltam. ScheduleExecutorService mérete?
-
DNReNTi
őstag
.scheduleWithFixedDelay(runnable, 0, 30, TimeUnit.SECONDS); szerintem.
Na igen, ez máris szebben mutat. Bár ez esetben az egység TimeUnit.MILLISECONDS lesz. Csak hogy okoskodjak is már.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, mert közben kaptam rá választ. Elnézést. Viszont újra megtekinthető.
Látom senki nem írta le normálisan külön posztban a végső megoldást.
Amúgy majdnem következetesen írtad a components szót componenets-nek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#7837) Oppenheimer: me' mé', mit tud? Nem láttam még.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Esetleg ebben tudna valaki segíteni? Mert nem nagyon jövök rá, hogy mi a probléma... A lényeg, hogy új vonal rajzoláskor ki kellene törölnöm a régieket.
"This question was voluntarily removed by its author." - így nehéz.

-
WonderCSabo
félisten
Ameddig tudom igazolni, hogy diák vagyok ezek mind járnak?
Igen, legalábbis egyelőre így van.
-
törölt tag
A Movies alatt a Page Size állítása a Most kulcsszóra működik, de gondolom nem így tervezted. Valamiért nekem villog össze vissza, meg ilyenek.Elég furcsa, amúgy egy kis margin-t tehetnél. Most így hirtelen ennyi.
Szerk.: Ja meg ha a show details-re kattintunk akkor felmehetne a detail-sra, mert vártam, hogy majd ott lenyílik valami aztán jöttem rá, hogy feljebb kell menni hozzá.
"Valamiért nekem villog össze vissza"
Igen, az animáció akkor is be van kapcsolva és lassabb az animáció (50ms), mint ahogy húzogatod a csúszkát. Akkor is animál ha gépelsz, de annyira gyorsan kevesen írnak hogy azt ne tudja követni az animáció. Csúszkánál kiviszem majd.
Tudom, hogy nem igényes a design, de mint írtam a frontend teljesen újra lesz írva Angularban, így ezekkel már nem foglalkozok. Inkább olyan funkcionalitásbeli ötleteket vártam, mint social login, ismerőseid tevékenységeinek mutatása (megnézett, értékelt, listára rakott egy filmet) egy timelineon és hasonlók.
-
norbert1998
nagyúr
Megkerestem a kerettanterveket. Ahogy írtad szakos osztály vagytok, szóval a szakközépiskolai kerettanterveket töltöttem le. Ahogy leszűrtem te most 10-es lehetsz (2 év múlva érettségin miatt). Szóval a 10-es tantervet néztem ami két ágazatra szakosodott. Az egyik a programozó másik hálózatos, ahogy én értelmeztem. A programozói szakágon van az algoritmusok és adatszerkezetek valamilyen algoritmusleíró nyelven míg a másikon ugyan ezen a helyen a hálózati kommunikációk. Szóval nem nagyon van meghatározva. Amúgy annak idején 10-ben nekünk C++-t tanítottak, szóval elég régóta van már ez a rendszer. A lényeg az, hogy érettségin a kód működését illetve a felépítését ellenőrzik okos emberek, ugyanis emelt érettségit jobb esetben kijelölt iskolában végzed ahol hozzáértő emberek ellenőrzik. Ha korszerűbben oldod meg mint ahogy amúgy tanultad nem fognak megbuktatni.

Értem, köszi

Most megint lehet én vagyok hülye, de egyszerűen nem jut eszembe, hogy lehetne megoldani.
Adott egy pár elemes tömb, ami egész számokat tartalmaz. Kéne egy ciklus, ami megnézi, hogy a bevitt int-et (pl. 5-öt) tartalmazza-e a tömb. Ha nem tartalmazza, akkor írja ki, hogy ... és kérje be újra a változót, amíg nem lesz egyenlő a tömb valamelyik elemével. -
axioma
veterán
El is felejtettem
Köszönöm az útmutatást.Vagy ezt is meguszod, ha string-re switch-elsz. Orvendetes, hogy bekerult, attekinthetobb a kod vele.
-
Aethelstone
addikt
Egy újabb problémám van, itt egy kód ami fájlból olvassa be ezt:
bor;cabernet_sauvignon;nagyon_finom;9.81%
gyumolcsle;narancs;savanyu;tesco_gazdasagos
borso;98%;nem_kostoltamA data[0] az konkrétan kiírja azt, hogy bor, már trim-el is próbáltam, hogy leszedje a whitespace-ket, és mégse lép bele egyszer se az if ágakba hanem mindig az else teljesül. Mit rontok el?
data[] == "bor" nem jó. Helyette "bor".equals(data[0])
Java-ban a Stringeket equals-sal hasonlítunk össze, nem ==.
if("bor".equals(data[0]){
Bor b = new Bor(data[1],data[2],data[3]);
System.out.println("valami");
italok.add(b);
}
else if("gyumolcsle".equals(data[0])){
Gyumolcsle gy = new Gyumolcsle(data[1],data[2],data[3]);
italok.add(gy);
}
else if("borso".equals(data[0])){
FalraHanytBorso fhb = new FalraHanytBorso(data[1],data[2]);
italok.add(fhb);
}
else{
//System.out.println("Ilyen nincs.");
}Még valami.
Azért megy előre a konstans string, mert ha a data[0] esetleg null, akkor szétszáll a pichába az egész. -
skoda12
aktív tag
Adott egy absztrakt osztály(Ital), adott egy interfész(Alkoholos). Van három osztály: Bor (extends Ital, implements Alkoholos), Gyumolcsle (extends Ital), FalraHanytBorso (implements Alkoholos).
A feladat az, hogy ezeket egy közös tárolóban (ArrayList)-ben kellene tárolni, aminek generikusként Ital-t adnék meg, de ha FalraHanytBorsot példányosítanak az gondolom nem fér bele. Hogyan kellene ezt megoldani? Azt gondolom úgy elfogadja ha nem adok meg neki generikust, és akkor elfogadja azt is, de nincs valami szebb megoldás?
Miért akarsz közös tárolóba tenni olyan elemeket, amiknek nincs használható közös őse?
Amúgy ha mindenképp erre kényszerítenek, akkor ArrayList<Object>-be pakolhatod, erre elvileg nem dob warningot sem, csak hát nem valami hasznos így, mert visszaolvasásnál castolni kell majd. -
fatal`
titán
Adott egy absztrakt osztály(Ital), adott egy interfész(Alkoholos). Van három osztály: Bor (extends Ital, implements Alkoholos), Gyumolcsle (extends Ital), FalraHanytBorso (implements Alkoholos).
A feladat az, hogy ezeket egy közös tárolóban (ArrayList)-ben kellene tárolni, aminek generikusként Ital-t adnék meg, de ha FalraHanytBorsot példányosítanak az gondolom nem fér bele. Hogyan kellene ezt megoldani? Azt gondolom úgy elfogadja ha nem adok meg neki generikust, és akkor elfogadja azt is, de nincs valami szebb megoldás?
Ezeket nem tudod rendesen közös tárolóban tárolni, mert nincs közös ősük (az objectet kivéve persze). A generikus nélküli használat ha jól tudom elég régen deprecated (talán warningot is dob rá a fordító), csak kompatibilitási okokból maradt a nyelvben.
-
bucsupeti
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Konyvtar osztály és egy Konyv osztály. A Konyv osztályban vannak szerző, cím stb. adattagok. A Konyvtar-ban a Konyv[] típusú tömbben tárolódnak a könyvek. A feladat az, hogy ha van két példányosított könyvtáram akkor tudjanak egymás között könyveket cserélni. Hogy lehet ezt megoldani? Elméletben hogyan csinálnátok meg? Semmi ötletem sincs, nem értem hogy tud két példány kommunikálni egymással.
én csinalnek efy diszpecser osztalyt ahova be lehet regisztralni a konyvtar objektumokat valamilyen konténerben tarolva:
List<Konyvtar> konvtarak = new ArrayList()
Ennek a diszpecser osztalynak lenne egy swapBooks() metodusa ami lezongorazna a cseret ugy hogy a konyvtarak sajat metodusait hivogatna.
A Konyvtar osztalynak a cseret metodusokkal kell tamogatnia. Tudni kell kezdemenyezni a cseret, valaszolni egy csere kerelemre befogadni a cserebe kapott konyvet, kiadni a cserebe adott konyvet.
a cseret a diszpecser osztaly bonyolitja le akinek a szabalyait elfogadja minden regisztralo konyvtar. ezzel biztosithato hogy a cserek "becsuletesen" fognak lezajlani.
a pelda kapcsan inkabb az oo elvek megertesere alkalmazasara torekedj ugyanis az a lenyege ennek a feladatnak. ha nagyon profi akarsz lenni akkor tervezesi mintakat is bele lehet szoni...
-
Ursache
senior tag
Gyakorlatban itt a kód, hogy lehet ezeket a referenciákat megoldani? Még nem halottam róluk.
List<Integer> lista1 = new ArrayList<>(); <- létrehoz egy lista objektumot a memóriában, majd ráállít egy referenciát lista1 néven, amelyen keresztül el tudod érni a lista objektumot.
List<Integer> lista2 = lista1; <- nem hoz létre egy új listát (sem egy vadonatújat, sem egy újat a lista1 elemeivel feltöltve), hanem az előzőleg létrehozott lista objektumra létrehoz még 1 referenciát, így két referenciád mutat a memória egyazon területére.
Konklúzió: bármelyik referencián keresztül is módosítod az objektumot, az a másik referencián keresztül is "látszódni" fog.
-
Aethelstone
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Konyvtar osztály és egy Konyv osztály. A Konyv osztályban vannak szerző, cím stb. adattagok. A Konyvtar-ban a Konyv[] típusú tömbben tárolódnak a könyvek. A feladat az, hogy ha van két példányosított könyvtáram akkor tudjanak egymás között könyveket cserélni. Hogy lehet ezt megoldani? Elméletben hogyan csinálnátok meg? Semmi ötletem sincs, nem értem hogy tud két példány kommunikálni egymással.
Elvileg...
Az a lényeg, hogy ha minden könyvtár adhat mindenkinek, akkor legyen referencia első körben minden könyvtárhoz minden könyvtárban.
Aztán legyen minden könyvtárnak egy kap metódusa, amivel a könyvtár könyvet kap, visszatérési értékként meg egy másik könyv, amit ad érte.
Aztán minden könyvtárnak legyen egy ad metódusa, amivel könyvet ad. Ez a metódus hívja meg a másik könyvtár kap metódusát, a visszatérési könyvet meg berakja a saját könyvei közé.
Kb.
Persze, ha tömb (inkább valami lista), akkor nyilván figyelni kell olyasmikre, hogy amelyik könyvet adja, annak a helyére kerüljön az, amit kap...stb.
-
Ursache
senior tag
Robert C. Martin - Tiszta kód c. könyve jó?
Az enum-ot nem ismerem, de most találtam egy 10 példás áttekintést.
Az a konyv tokeletes!
Ez enum pont az ilyen fajta problemakra ad megoldast. Nem nehez megerteni, megtanulni. Nekem is volt, hogy boolean-okkal, aztan amikor kettonel tobb allapotot kellett leirnom, akkor int-ekkel heggesztettem. A boolean nem erre valo, az int sem kifejezetten, azt meg akar hibakodora lehet, de allapot leirasokra, meg ilyen jellegu problemakra enum. Hajra!
-
Ursache
senior tag
Így működik köszönöm. A feladatban így kellett meghatározni a tömböt, csak én máshogy csináltam meg a hozzaAd metódust és elfeledkeztem róla.
Csak egy megjegyzes: konvencio, hogy a final kulcsszoval ellatott konstansok neveit csupa nagybetukkel kell irni.
Tovabba gondolom a boolean tipus parameter donti el az eljarason belul, hogy most tartolaprol avagy hatlaprol van-e szo. Erre enum-ot hasznalj.
+ az osztalyok nevei mindig nahybetuvel kezdodnek, ahogyan a kollega is irja.
Ezek talan a legszembetunoek. Olvass utana a clean coding-nak es a konvencioknak. Nem csak masoknak, hanem magadon is segitesz ezzel.

-
WonderCSabo
félisten
Igen csak erre kapok egy NullPointerException-t. Itt a teljes kód, és a hibaüzenet alul.
Ha jól látom azért kapsz NPE-t, mert a butor tömbben null-ok csücsülnek. A hozzaAd metódusban csak az utolsó elem lesz nem null, a többi mind null marad. Ezt megoldhatnád úgy, hogy kezdetben 0 méretű tömböt készítesz:
this.butor = new butorlap[0];
-
Ursache
senior tag
Van két osztályom egy bútor és egy bútorlap. A bútorlap három adattaggal dolgozik. A bútor kettővel és az egyiknek bútorlap adattípusa van és egy tömb. A bútorlap osztályban van egy árSzámol() metódus ami hát kiszámolja a bútorlap árát. A bútor-ban tárolva vannak a bútorlapok a tömbben és hogyan tudom meghívni a bútorlapban lévő árSzámol metódust, hogy azt egy sum változóhoz minden for ciklus iterációban visszaadja. Eddig jutottam.
public int arSzamol(){
int sum = 0;
for(int i=0; i < butor.length;i++){
sum = sum + butor[i].arSzamol();
}
return sum;
}Most lehet nem jól értelmezem a kérdést, de egyszerűen definiálsz egy public int árSzámol() {} eljárást a bútorlap osztályban, és a tömbön végigiterálsz, ahogy csinálod is ( gondolom az a bútor osztályodban lévő árSzámol() ), és csak egyszerűen hívogatod az árSzámol() eljárást minden bútorlapra.
-
@chain
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék kicsit rajzolgatni java-ban de nem megy.
public void paintComponent(Graphics g){
g.drawLine(10,10,150,150);
}Hogyan kell ezzel bánni? Ha meghívom akkor a g mit takar?
Több oka is lehet annak, hogy nem megy. A kódodból nem derül ki például, hogy JComponent-ből származik-e az osztályod, amiben a paintComponent() metódust felül szeretnéd írni. Illetve lehet, hogy a setVisible(true) hiányzik.
-
emvy
félisten
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék kicsit rajzolgatni java-ban de nem megy.
public void paintComponent(Graphics g){
g.drawLine(10,10,150,150);
}Hogyan kell ezzel bánni? Ha meghívom akkor a g mit takar?
-
Sokimm
senior tag
A "b" mit takar?
Bocsánat, az i akart lenni. Tehát az i-re vagyok kíváncsi, mért nem írja ki. :\
-
floatr
veterán
Nem volt még alkalmam használni ugyanis a nagyszerű könyv amiből tanultam ezt is kihagyta, így prog alap órán találkoztam vele elsőnek.

(#6152) WonderCSabo
Köszönöm.

Mondjuk ezek azért eléggé fontos dolgok, hogy hogyan definiálsz egy metódust, mik a kivételek. Ezek nélkül el sem érdemes kezdeni egy sort sem írni. Javaslom, hogy kapj elő egy könyvet java témában, vagy fuss végig az oracle gyorstalpalóján.
(#6146) jetarko szerintem nyugodtan végigfuthatsz azon a szálon, mert ezek a frontendek nem igazán kötődnek a springhez amúgy sem. Van aki a GWT-t és tsait favorizálja, van akinek az AMF jön be, van aki a tisztán JS alapú frameworkökre esküszik. De olyan is van, amikor a legjobb az AJAX és DHTML mentes megoldás, olyankor pl a bootstrap lehet a barátod.
(#6147) M_AND_Ms lassan írni kéne már egy összefoglalót, az ilyen kérdésekhez

-
DNReNTi
őstag
Valaki meg tudja mondani, hogy a try catch mit takar?
Ej. Nem kéne ezt mán' php által tudni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WonderCSabo
félisten
Valaki meg tudja mondani, hogy a try catch mit takar?
-
WonderCSabo
félisten
Már csak a return-el van probléma, hogy lehet string-et returnolni?
static int input() {
Scanner scanner = new Scanner(System.in);
String string = scanner.next();
return string;
} -
M_AND_Ms
veterán
Már csak a return-el van probléma, hogy lehet string-et returnolni?
static String input(){....
-
WonderCSabo
félisten
Sajnos nem intet szeretnék beolvasni, hanem Stringet.
Jó, de mégis az a String hogy van elválasztva a többitől, honnan tudod, hogy mi a vége? Alapesetben a Scanner whitespace-ek mentén darabol. Ha ez Neked megfelelő, akkor elég meghívnod így:
String string = scanner.next();
De ha nem akkor saját elválasztót is beállíthatsz a useDelimiter() metódussal.
-
WonderCSabo
félisten
Ezt kifelejtettem. Köszönöm.
(#6029) floatr
Hogy értve adok vissza int típust? Hol dől el, hogy int típust adok vissza? Elég laikus vagyok még a JAVA-hoz.
static int input(){
Itt a metódus szignatúrájából látszik, hogy te egy int típusú értéket szeretnél beolvasni.
Ha a nextLine() metódust használod, az String-et ad vissza, és ekkor a String-ből még intet kéne parseolni.
String line = scanner.nextLine();
int value = Integer.valueOf(line);Ehelyett sokkal kényelmesebb:
int value = scanner.nextInt();
-
floatr
veterán
Adatot szeretnék bekérni konzolról, de ez valamiért nem akar összejönni, látszólag a többi nyelvhez képest elég nehézkes a Java megoldása erre.
static int input(){
Scanner scanner = new Scanner( System.in );
String input = scanner.nextLine();
return input;
}Ezt kapom rá:
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Uncompilable source code - cannot find symbol
symbol: class Scanner
at Valami.input(Valami.java:19)
at Valami.main(Valami.java:28)
Java Result: 1Hogyan lehetne ezt megvalósítani? NetBeans fejlesztő környezet.
Egyrészt érdemes használni akár netbeans, akár eclipse alatt az Organize Imports eszközt. Ha elfelejtettél valamit importálni, akkor megtalálja, és behúzza helyetted.
Másrészt a kód egyébként is sántít, mert String-et olvasol be, de már int típust adnál vissza. A Scanner-nek van olyan metódusa, hogy nextInt(). Inkább azt használd, vagy át kéne alakítani int típusúvá a beolvasott szöveget, mondjuk Integer.parseInt(input) metódussal.
Így a kód akár ennyi is lehetne:
return new Scanner(System.in).nextInt(); -
emvy
félisten
Adatot szeretnék bekérni konzolról, de ez valamiért nem akar összejönni, látszólag a többi nyelvhez képest elég nehézkes a Java megoldása erre.
static int input(){
Scanner scanner = new Scanner( System.in );
String input = scanner.nextLine();
return input;
}Ezt kapom rá:
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Uncompilable source code - cannot find symbol
symbol: class Scanner
at Valami.input(Valami.java:19)
at Valami.main(Valami.java:28)
Java Result: 1Hogyan lehetne ezt megvalósítani? NetBeans fejlesztő környezet.
import java.util.Scanner; // ez megvolt a fajl elejen?
-
boost
veterán
Szerintem jó, mert ha több osztályod van, és mondjuk a package explorerben ránézel, akkor tudod, hogy melyik fájlba mi van, nem kell egyesével megnyitni o"ket, vagy Type searchel keresgélni. Egyéb nyelveknél vannak erre cégspecifikus névkonverziók, ahol egy darabig eltart, míg megtalálod amit keresek.
-
Szmeby
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy az
class név{
}itt megadott név megadása esetén miért kell ugyan annak lennie mint a program neve?
Miért akarod máshogy elnevezni?
-
Aethelstone
addikt
class név{
}itt megadott név megadása esetén miért kell ugyan annak lennie mint a program neve?
Tervezési minta. Egyfajta kényszer, hogy a class elnevezések egységesek legyenek.
Viszont egy class-t tartalmaző fájlban deklarálhatsz egy másik class-t, aminek lehet eltérő neve. Mondjuk szerintem full antipattern, de kinek a pap.....
-
emvy
félisten
class név{
Fajlnevvel egyezik, nem programnevvel.
A jo valasz az, hogy 'csak', igy dontottek a nyelvet tervezok. Oriasi otlet volt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Vicces képek
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Gumi és felni topik
- Mi csak nyerhetünk a fokozódó űrinternet versenyben
- Mobilinternet
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk amilyen ütemben nyomják ki az új verziókat ezek már lehet nem léteznek, viszont annyit változtak 3 év alatt, hogy mi ezért is nem ezt hanem LXC-re kezdtünk építkezni. Stabilabb alapot ad a rendszernek szerintem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszönöm az útmutatást.