Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
A lenti kódban ezt a sort nem értem:
String prevvalue=(String)newmap.put(3,"is great");Tudnátok segíteni az értelmezésében? köszönöm
Ez: newmap.put(3,"is great") --> Beleteszi a 3. helyre az "is great" stringet. Ez eddig világos.
De nem értem, hogy miért kell előtte (String) castolni és azt sem értem, hogy prevvalue értéke miért nem az újonnan berakott érték, azaz "is great" string lesz?Kódrészlet:
public class HashMapDemo {
public static void main(String args[]) {
// create hash map
HashMap newmap = new HashMap();
// populate hash map
newmap.put(1, "tutorials");
newmap.put(2, "point");
newmap.put(3, "is best");System.out.println("Map value before change: "+ newmap);
// put new values at key 3
String prevvalue=(String)newmap.put(3,"is great");// check returned previous value
System.out.println("Returned previous value: "+ prevvalue);System.out.println("Map value after change: "+ newmap);
}
}Futási eredmény:
Map value before change: {1=tutorials, 2=point, 3=is best}
Returned previous value: is best
Map value after change: {1=tutorials, 2=point, 3=is great}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Üzletből, garanciával, Új Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 Ultra 7 155u/32GBRAM/1TB SSD/OLED kijelző
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 14 hó GARANCIA
- Asus TUF Gaming A17 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/17,3" 144Hz kijelző
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Onyx Black 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő