- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
#74220800 #9327 üzenetére
Argh, a megvan-os hsz-edet figyelmetlenul olvastam, azert benne hagyom mert ha ott insert-alsz, akkor talalsz me'g ebben hasznos infot.
En azt nem ertem, hogy miert veszed kulon a torlest es a heapify-t... torolsz az _elejerol_ (ami implementaciofuggo, de a vegerol torles csak olcsobb vagy ugyanannyi lehet, mint az elejerol), holott neked az elejen kell a hely, az utolso elemet kene csak odahelyezni es lekuldeni.
Bocs, java kodban nincs epp keznel, de pythonban ugyanez a kivetel (a tombindexeles ellenere az egy lista, a pop() meg az utolso elemet tavolitja el es adja ertekul):print mylist[0]
if cou==1: # itt van az aktualis meret
mylist=[]
cou=0
else:
act=mylist.pop()
cou-=1
tmp=0
while (tmp*2+1<cou and mylist[tmp*2+1]>act) or (tmp*2+2<cou and mylist[tmp*2+2]>act):
if tmp*2+2==cou or mylist[tmp*2+1]>mylist[tmp*2+2]:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+1]
tmp=tmp*2+1
else:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+2]
tmp=tmp*2+2
mylist[tmp]=actEgyebkent most hogy nezem a kodod, pont ez a baj! Hiszen az eltavolitas utan lesz egy olyan listad, ami az uj index miatt mar nem is heap! Ez szerintem egy erosen kerulendo koztes allapotkent is... Be kene elore szurni magat az utolso elemet, es arra hivni a heapify-t, de akkor mar egyszerubb ez az on-the-fly modszer (amig nem teszed be, addig csak orzod hasonlitasra, majd a vegleges helyen adod ertekul).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest