Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szervizeszso
üzenetére
melyik része nem megy?
alapvetően én felosztanám a feladatot kisebb egységekre.
kell a szokásos GUI rész, ezt lehet generáltatni. ha nem akarod nagyon túlbonyolítani a struktúrális designt, akkor a GUI és controller class összevonható (én ezt csinálnám, ronda lesz és a cohesion része nem a legszebb, de scope szempontból egyszerűbb). Ezt a classt nevezzük Controllernek.
ha nem kell threaded Person, akkor a controller classba simán raksz egy simulation() funciót egy loopal, ami végighívja mindenkin a meccsnézést annyiszor, ahányan éppen vannak. én ezt úgy csinálnám, hogy fognék egy ArrayList<Married> marriedPairst, amiből a simulation() random kiválasztja a párokat egy temporáris (funkcion scope) tárolóba szintén Married typevel, aztán szépen végighívod a watchFootball() funkciót az összes elemen a temp tárolóban loopban, amit beraksz még egy loopba hogy elégszer nézzék a meccset.
A Marriedben le kell tárolnod egy Wife és egy Man típusú objectet. Ezeket a párokat célszerű még a Controller constructorjában létrehozni (a focicsapatokkal együtt). A Wife és a Mant lehetne inheritelni egy Personból, de mivel a Married eleve egy eléggé domain specifikus funkció amibe szvsz felesleges túlbonyolítás berakni egy generic containert, és mivel az nem kell, ahogy nézem más miatt sincs szükség ezzel a call/information struktúrával inheritre.
Aztán kellenek még a focicsapatok. Én lusta lennék és előre legenerálnám egy listába (Controller constructor, megint), az összes létező lehetséges meccset, majd ezt kalapként használva kihúznék egy elemet amit utána ki lehetne törölni a listából (ha csak egyszer játszhatnak). Meg ide még kell pár funkció.
Aztán kell még a GUIbe egy lista ami lehívja az összes Man és Wifet a Married párokból (lusta megoldás: simán a marriedPairs containerből a married.getWife().getAmikell() loopolva elvileg tökéletes lesz és akkor tényleg nem kell szórakoznod a Person inheritancevel ha ez nem kritikus, sőt a Serializable is max fileIO miatt kell majd), meg kell egy lista a lefutott meccsekkel és az eredményekkel, mondjuk ez meg lehet egy Match class eleme.
Ja félig angolul, de a kulcsszavakat ha nem érted úgy vissza tudod követni pl stackoverflowon vagy a ref manualban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pánik a memóriapiacon
- Battlefield 6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest