Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

sziasztok

pár alapfogalomra lennék kíváncsi, aminek utána olvasgattam, de nem tudom melyiket milyen beállítás oldja meg

lényeg hogy, elvileg a playstation-nek online játékhoz olyan internet kell,ami nem NAT-olt, és nem IPV6

nekem azt írja az egyik oldal, hogy publikus IPV4 címem 93.x.x.x, ezzel ki van küszöbölve az IPV6 hiba, viszont a router wan ip-re már 100.x.x.x-et ír, ergo akkor elvileg natolva van az ip címem

na már most a NATolást elvileg akkor fel lehet oldani, vagy ki vehetik az ip címem ebből, vagy hogy nevezzük, de ekkor mi történik az ip címemmel ez a kérdés? Fix IP-m lesz automatikusan, vagy dinamikus ip címem lesz vagy más?

szerződésemben elvileg az van írva hogy dinamikus az ip címem, viszont hiába resetelem a routert ugyan az az IP-m, 1 hete nem tudok játszani, akkor 93.x.x.x volt a router szerint wan ip-m és a tényleges wan pedig 100.x.x.x, aztán egyik napról a másikra helyrejött a játék, 2 napig jó volt, ma eldobta a netet a hálózat,vagy nem tudom, mert gyakorlatilag jelezte hogy van netem a modem, de nem akart netet adni addig míg újra nem indítottam mindkettőt, és ekkor is nyavalygott a router hogy a WAN ip cím nem egy külső ip cím, viszont ez után változott meg az ip, és nem is tudtam megint játszani

dinamikus ip lenne az, amikor router reset vagy újraindítás után változnia kéne az ip-nek nem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés