- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o #6168 üzenetére
Foggalmam sincs mit jelent mert sehol nem írják le pontosan, azt tudom hogy más az asztali tdp meg más a szervernél a tdp. Azt viszont tudom hogy arányaiban a max tdp is magasabb ezeknél ami miatt tovább turbózhat mint mondjuk egy 105w-os. Szóval én arányaiban nézem. És le szoktam írni hogy mennyi a max órajel azután meg a tdp.
Összes mag összes szál 3.1ghz-en AVX és max terhelés akkor 220-240w lehet.
De nyilván ezt az értéket átlag user nem sokszor fogja elérni, játékok alatt talán a felét.
Tippre azt mondom hogy minden mag minden szál 2.3ghz terhelve alap órajellel alap feszen lehet talán a 120w AVX nélkül.
Mondjuk egy 85w-os 8 magos amely tud 3,4ghz-et az nem biztos hogy megfutja a max órajelét minden magra, ugyanígy a 2699v3-as is 3.6ghz 18 maggal rohadt nehezen jön össze asszem 140w alap tdp-vel mert nem fér bele a keretbe csak erős alulfesszel. Szóval a tdp limit itt most pont akkor jó ha magas, azaz minél magasabb mert annál nagyobb esélyel marad max turbón all core terhelés alatt. Nekem meg a 2643v3 135w alaptdp-vel röhögve viszi a max 3.7ghz órajelet a 6 magjával.
Az unlocked prociknál nincs ilyen probléma, ott nincs tdp limit a tuning miatt.
All core hack nem teljesen csodaszer, a max tdp limitet nem oldja fel csak időben, magyarán mehet max órajelen végtelen ideig de ha közben kifut a tdp keretből akkor csökken az órajele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Nyaralás topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Előnyére módosult az AVX10.2 specifikációja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest