- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
válasz
Archttila #19828 üzenetére
Nu végre végigpötyögtem a beállításokat, windows be is indult. Próbaképp lefuttattam az első RAM benchmarkot az aida65-ből és 10e ponttal alulmúlta a korábbi mérésemet. Valamit elcseszhettem.
Visszatöltöttem a korábbi beállításomat ahol a szorzókat fix 45-re belőttem, RAM XMP, és visszanyertem a 10e pontomat. Majd még próbálkozom.
Jobb lenne ha valahogy a mag hőmérsékletet tudnám stabilizálni, bár nem látok rá reális esélyt. Olvastam intel fórumos topicokat is. Ha valaki tudna konkrét beállításokat megisztani 7700k-hoz az szuper lenne.
Vicces, mert itt van a K-s processzor, maxumus lap, és nem tuningolok. Bár ha jobban belegondolok nem is tudom kell-e, mennyi pluszt hozna a szintetikus teszteken felül. Játékban nem sokat, az mindegy is, inkább az ffmpeg videó kódolás lenne érdekes.
-
törölt tag
Köszi, csak azért kérdeztem, mert nekem nincs bent Skylake-nél sem, elvileg a hűtősúlya alatt hajolhatott volna meg a Skylake, de én figyeltem a hűtő tömegére is, akkor nem én szereltem be a gépbe az i5-6600K-t, mert nem sokkal korábban volt egy Ganglion eltávolításos műtétem kézhátfejen (ez egy ártalmatlan, csak nem túl esztétikus dudor, mely trauma hatására alakulhat ki) és a szervízben nem tették be, persze megvan. Viszont a 7700K-t már én tenném be
Ezért kérdeztem
-
Laraxior
titán
válasz
kicsipapucs #19892 üzenetére
Ja nem, az a Ballistix volt
Igazad van, azt cseréltem le az itt javasolt G.Skillre.
DDR3ból, 1600@CL9 volt. Kingston HyperX Fury. -
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem is ki fog maradni ebben a formában a 7K széria.
Az egyedüli dolog ami miatt max megérheti, ha valami antituning darab a 6700K, pl. a 4.5-4.6-hoz is 1.35V-nél több fesz kell, akkor talán érdemes lehet gondolkozni, bár a lutri ott is megvan, hogy valami feszéhes darabot fogsz ki.. És a sz@r pasztázásról nem is beszéltünk még.. Persze ez lehet a Skylake-nél is..
Nekem szerencsére mázlis darab jutott a 6700K-ból, így eszembe sem jut cserélni, majd talán a V2, vagy a Coffee, vagy a Ryzen..
-
Vízzel éri meg jobban hűteni amúgy, vagy léghűtéssel? Vagy ez teljesen mindegy és embere válogatja?
-
Laraxior
titán
Játékok szempontjából semmiképpen sem. Én 4770K-ról váltottam, ami csak 4.4GHz-en ment. A 7700K-t használtam 5GHz-en is, a ramok DDR3-3000@CL18 vs DDR4 3600@CL16.
...és a sata3 SSD helyett NVMe-re lett telepítve minden.
Egy FPS-el sem kaptam többet... viszont amikor meghalt a 980Ti és megvettem helyette az 1080Ti-t...
Na az már feltolta az FPS-t.Na meg majd most amikor kikerül a gépből az 1080Ti és jön a 8800Ultra SLi
-
-
Laraxior
titán
Hogy felmitcsinálnak vele?
Tény, hogy sokat ugrál az órajel, és az is, hogy 4.5GHz a maximum. De ez gyári érték.
6700K-t amúgysem éri meg különösképpen cserélni.Javaslom inkább ( a másik topikba nem akartam írni) hogy a VGAd cseréljed le, ha ennyire költeni akarsz a gépre. Tudom, hogy fullHDban játszol. Én is. Ugyanúgy 32"-es monitoron. De az összes játékot fel tudom skálázni 4Kra, vagy feljebb. Sokkal szebbek. A 980Ti-vel csak másfélszeres skálázás ment, de az 1080Ti bírja... nagyon.
-
Sziasztok!
Jelenleg 6700K-m van. Gondolkoztam, hogy lecseréljem-e egy 7700K-ra, de elvették tőle a kedvem. Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy semmiképpen nem ajánlja, mert elvileg mindig felturbózzák magukat 4Ghz fölé és mindig nagy Ghz-en jár. Ennek van valóság alapja? Vagy amúgy sem éri meg lecserélni rá? -
mgabi
senior tag
válasz
polerobot #19871 üzenetére
ha olcsón, hozzá tudsz a CPU-hoz, akkor oké, de ezt a lapot én biztos nem választanám. Gigabit lan, kevés vrm fázis hűtés nélkül. Medve ajánlása sokkal jobb: MSI B250 PC Mate.
1080p-hez és 144Hz-es monitorhoz legalább egy 1070-kel, ami most beszerezhetetlen. én most egy 1080-at vennék, vagy egy 970-et és megvárnám a Voltát ősszel. Addigra csak összeszedi magát a VGA piac és bejön a kínálat
-
polerobot
újonc
Sziasztok
Mennyire jó választás a következő össze állítás:
Intel Core i5-7600 / ASUS PRIME B250M-A / Kingston HyperX Savage Black (Rev. 2) - DDR4 16GB 2400MHz - 2x8GB - Memória
-
mgabi
senior tag
Előtte olvass utána mielőtt ilyen alap dogokat kérdezel! Topik gazdája egész jó összefoglalót írt az elején, és ott találod a biosát is. Delid nélkül egész jó vízzel neked 4,5Ghz a jó beállítás kb. 1,30 Vcore mellett, ha jó a proci és a lap VRM-je. 4,5 felett azért illik delidelni, hogy a ne menjen a hő tartósan 80 fok felé.
-
Hali!
Szóval van egy 6700K-m amit egy ASUS Z170-P alaplapban használok és egy Corsair H100i-s vízhűtés hűti. Azt szeretném megtudni / kérdezni, hogy pontosan hol tudom húzni és mennyire ajánlott azt megtenni? Mármint meddig marad jó és hibátlan működés közben úgy, hogy még nem bántja a processzort.
-
tescodr
aktív tag
Basszus mindenhonnan kifogytak a g4560 készletek,pont mikor venni szeretnék.... hát ilyen az én formám...
-
sas55
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni MSI support felé kellene megfogalmazni 1 levelet angolul.
Ebben a topicban olvasható a problémám.
Előre is köszönöm ha valaki rám szánja az idejét és tudását. -
zzola
titán
Mit gondoltok, egy i5-7600 megbirkózik 4x4GB rammal? H270-es lapom van, semmi OC, csak gyári alap értéken van minden, modulok azonosak és 2400 MHz-en mennek. Lehet, hogy variáni kell a feszültségekkel, H270-ben egyáltalán lehetséges ez (nem ülök most gép előtt) ?
Kösz! -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Belépek a klubba egy 6400-al, remélem elég lesz főleg single játékra az a 3.1GHz.
Eddig 4460-4570-em volt azt a szintet ahogy néztem hozza. Elég olcsón jutottam hozzá, azért ez lett.
-
Killer01
őstag
válasz
#Morcosmedve #19846 üzenetére
A random barátok is barátok?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #19846 üzenetére
Addig jó, míg nem rühes.
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #19843 üzenetére
A BIOS az legfrissebb, 50-ért tudnék rá vevőt.
Használtban nem gondolkozom. Újat akarok, ha veszek. Mindig újat szoktam venni mindenből. Eladni meg a Vaterán a cuccaimat
A 6600K-m elég jól sikerült darab, 4.6 GHz-en fut stabilan és hűvösen a Be quiet! Pure Rock CPU Cooler alatt
-
törölt tag
Helló, most néztem, hogy elvileg az ASUS Z170-A alaplapom támogatja a Core i7-7700K (4.2GHz, 4C, HT, L3:8M,Intel HD 600 series , 91W, rev.B0)
a legújabb 7700-at. Van aki használja ilyen alaplapban? Kb 50 K-t kellene ráfizetnem, Hűtő, RAM meg minden más már megvan -
Zebu
addikt
Delid-et amúgy vállal valaki a topicból? Én nem mernék nekiállni.
-
Od!3
tag
válasz
core i7 #19831 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam el. Nekem most ez a 6 magos FX van, de azért király, hogy a 7350k 2 mag 4 szállal tudja hozni ugyanazt a teljesítményt majdnem fele akkora fogyasztással. De azért több mag igényes dolgoknál csak jó tud enni a 6 vagy 8 mag. Ettől függetlenül tetszik ez az i3 7350K. Ha mostanában fogok gépet építeni, tuti számításba veszem ezt a procit
-
Od!3
tag
Sziasztok!
Intel i3 7350K-ról van valakinek tapasztalata??? Érdekelne néhány vélemény róla.
-
Zebu
addikt
90 perc prime95 lefutott, ez a - offset nem vált be, visszaraktam auto-ra kb mindent, csak a fix 45x szorzót állítottam be cache-re és clk-ra. 83 fok volt a max hova felugrott egy rövid időre nem is tudom milyen mérésnél, ott mondjuk már a ventik is felpörögtek 1500-ra és korrigálták a dolgot.
Próbálok egy asus stress test-et most 2 órán keresztül. Ahogy elnézem átlagban 70C körül van de néha 1-1 pillanatra felugrik 78C-ra.
-
-
-
-
Zebu
addikt
oh elnézést, persze elolvasom, most negatív offset-tel szórakozok az alap beállításokkal. 42-45 között. Bár érdekes megy a prime95, mégis csak 44-ig ugrik fel.
Viszont eddig nem ment 72C fölé
és még nem állt meg a prime sem.
Meglátjuk 30 perc múlva.
1.168-1.184V között mászkál a core voltage.
-
Zebu
addikt
Noctua NH-D15 van rajta, majd lehet eljön a tuning pillanata is, egyelőre a tesztek alapján nem látom, hogy megérné, amíg minden hiper gyors a boost-tal is. Felmegy 4.4/4.5-re buhera nélkül is
Bár gondoltam rá, hogy lehet fixálnom kellene a feszkót a BIOS-ban és akkor talán kevésbé lennének ilyen tüskék. Sajnos a Z77 PRO3 után annyi opció van a BIOS-ban és olyan bonyolultnak tűnik, hogy még nem álltam neki.
-
mgabi
senior tag
Semmi baja nem lesz. Nyugodtan huzhatod is, habar az intel nem javasolja. Mondjuk a K proci felarat elkeri erte, de ez mar mas kerdes...
Hero lappal vétek nem overclockolni. Siman megy 4.8at egy 10 ezres leghutovel is. Gondolom ilyen setup mellett koltottel 15 ezret legalabb egy rendes hutore...
-
mgabi
senior tag
Sajnos ez ilyen. Konstrukciós hiba részben...
Delidet és vízet neki, akkor nem tudja majd magát 90 fok fele melegíteni... sajna a proci túl agresszívan overclockolja magát... együtt kell vele élned.
Vagy kikapcsolsz minden hatékonyságot növelő szart, es fix fesszel es fix szorzoval, teljesitmenycentrikus uzemmodban hasznalod
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Tegnap óta van egy 7700k a gépemben egy ASUS Maximus IX hero lapban. Nagyon furcsa a hőmérséklete a procinak, szépen ugrándozik 30-70 között simán Windowsban és a Maximus ehhez igazítja a CPU venti sebességeket. Noctua NH-D15 hűtő van rajta.
Ami furcsa, hogy felraktam a HWmonitort és Asus AI suite 3-mat és teljesen más hőfokokat írnak a procira. AI suite szerint 50 fokon van, HWmonitor 61-et mutat. Ez hogy lehet?
Illetve az ASUS progiban nem is ugrál annyira csak a HWmonitorban folyamatosan...
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, arra tudtok megoldást hogy miért nem csökkenti a gépem az órajeleit?! Illetve a feszültségeket windows alatt?
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
szeretném idővel a a CPU-t a 4.8 - 5-0 GHz ig húzni. jelen esetben még "szűz" a CPU, azaz nincsen még delidelve.
most futtatott Prime95 teszt ezt hozta ki:mit lehetne finomítani, hogy a hőmérséklet ne a 90° C fölött legyen?
a hűtés jelen esetben egy H100.
fontos lenne, mivel 24/7 -ben kellene mennie teljes terhelés mellett...
a delidet egenlőre Akoska07 -re bíztam, amint haza jön. -
misiizsai
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon érdekes problémám.Egy héten belül 3.kékhalált kapom.Az a furcsa hogy csak a Watch Dogs 2 alatt! GTA V múltkor is ment 6 órát folyamatosan.BSOD 101 meg 124 volt eddig.Hibás lett a processzor? Egy i7-6700 am van mellette MSI GTX 970 és 16 GB RAM előre is köszönöm a segítséget! -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Ettől (HT problem) kell tartani, vagy lesz BIOS update?
Lehet nem kellene felülnöm rajta, de picit kiábrándultam a Kaby Lake-ből. Lehet el kéne adnom és majd Coffee Lake?
-
mgabi
senior tag
válasz
Szupercsirke #19807 üzenetére
Elmegy vele, de 3 ezer forintért vegyél egy rendeset, ami nagyságrendekkel jobb, csendesebb és tartósabb. Intel gyári hűtőknek olyan szar a csapágy, hogy 2 év múlva búgni fog, és terhelésen 3000 fog forogni a venti, mintha egy kis turbina lenne a gépedben.
Vegyél egy ARCTIC COOLING Alpine 11 Pro Rev. 2-t [link]
Nekem ilyen volt régen a G840-en és az i5-3570-en. Tökéletes. Most egy régi C2D E8400 hűt anyám gépében. 4 éve tökéletesen megy.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Szupercsirke #19807 üzenetére
80 fok körül megáll játék közben akkor biztos nem lesz baja, de még egy 3k-s használt hűtő is jobb a gyárinál, az én 4690k-m gyári hűtővel 90 et nyaldosta, és egy 3k-s thermaltake hűtővel meg rögtön 75 körül megállt
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok i5 7500 cpu hoz elég a gyári hűtő nem lesz baja használható játékokhoz? pl: battelfield 1 nincs tuning
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Archttila #19797 üzenetére
Elég sok időm elment vele, mire összejött. Bár elvileg tud többet. Friss windows-al szerintem 151-152 körül tudna. Még delid előtt amikor próbálkoztam, akkor ilyen értékekkel állt meg.
De amúgy valszeg a ram lesz a szűk keresztmetszet.
ÁdiBá: Mivel itt van látható valami eredmény számokban, így ez Nekem többet ér.
Ez miatt már akkor inkább linx.. Ha már fűt, akkor kb. tök mindegy.
Én még az FX-es korszakban teszteltem Prime-mal, amikor nem nagyon számított az ererdmény, csak stabilitásra mentem.. Bár, ott is volt olyan, hogy prime95-tel stabil volt, úgy, hogy kb. fél napot futott, majd 10 perc diablo3 után fagyott a gép..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest