- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#Morcosmedve #19798 üzenetére
A RAM lesz az mert az nálam gyári 3000 MHz, a feszek meg mint írtam minden az ajánlott minimum értéken kivéve a VCCIO az 1050.
Nem egy tuningos ramom van, szóval akkor így maradt
-
-
vcore=processzor feszültség.
Ezt félreértetted akkor. Azt írtam, hogy vedd lejjebb a cache órajelét, a mag maradjon 5GHz-en. Ugyanabból a feszből él a mag és a cache is és sokszor nem a mag limitál, hanem a cache. vedd lejjebb a cache-t és nézd meg, hogy a vcore (procifesz) lejjebb megy-e úgy, hogy a core (mag) marad 5Ghz-en
-
ÁdiBá
veterán
válasz
kicsipapucs #19792 üzenetére
Nem, a VCore legyen 5Ghz!
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
kicsipapucs #19789 üzenetére
Nem, nem.
4,6 használtam az előző 6700K, ez menjen csak 5 Ghz - en.
Ha kell megetetem vele az 1,4V is. -
-
ÁdiBá
veterán
A feszültség tartományok a 7700K processzornál ugyan azok mint a 6700K?!
Gondolok itt a RAM, és egyéb vezérlőkre?!
Mert én 1,35V ramokat használok 3200 Mhz CL15-ben.
Processzort is ilyen 1,36 körüli állítom be 5 Ghz-re.
Azért kérdezem, hogy ezt 7/24-ben megfelelő?! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fred23 #19779 üzenetére
Hát, volt olyan korszak az FX, és itt a Skylake-re váltás idején, bár amikor váltottam, már eléggé kiforrott a Skylake.
De mivel manapság szinte csak netezésre használom a vasat, néha játszok egy kicsit, így sajnos nem sok értelme van váltani.. Csak max akkor, ha tényleg eljön az ideje.
-
mgabi
senior tag
válasz
Laraxior #19780 üzenetére
Igazad van, hogy nem linearisan no az orajellel az fps, ellenben a szivargasi aram es fesz miatt a ho negyzetesen no.
Hiaba van 10 magod ha a tdp kereted 140watt. Mikozben egy 6700k is eszik annyit huzva. 6 es 8 magos procik ugy fognak menni higy 2 mag 4.2ghz-en, 2 mag 3.6ghzen, a tobbi meg 2.0 ghzen hogy a proci beleferjen a 140es tdp keretbe.
Valo igaz hogy a bf1-nek kell a sok szal, de kb az az egy jatek. Azt szerettem volna mondani. Hogy azt a felesleges plusz 70 ezret inkabb vga-ra koltenem es/vagy egy jobb monitorra.
Mire a jatekfejelesztok atallnak a 6/12-re.... Jelenleg a 6700k-t se hasznalja ki a jatekok 95%-a.
Persz ha a penz nem szamit... felesleges plusz 5 fpsert elkolteni
70-80ezret, mert nekem 6 magos i7em van.De mindenki maga dont.
-
Laraxior
titán
Jol elszalltal az orajelekkel...
Eleg az a 7700K alaporajelen is. 5GHz-en sem hoz egy FPS pluszt sem. Felette meg főleg nem. Csak feleslegesen fűti a vizet.
En most megemeltem 4.8GHz-re, FPS nem jott pluszba, viszont igy a GPU is átlépi az 50fokot...
6magos CPU meg annyira nem felesleges. BF1 mar eléggé szereti a sok szalat.
Ha ez a 6 magos 200-220W-ot fogyaszt akkor a 8-10 magos verziok 4.5GHz-en? 300W? ... es még jonnek tobb maggal rendelkezok is.
8700K 130ezer lesz. 7700K-t is majdnem annyiert vettem. Alaplap 70k. A mostani is 55 felett volt.Nem ez a mervado hogy 7700K-rol erdemes-e valtani. Hanem a korabbi szeriakrol.
De ilyen konfignal nem nagyon mervado hogy megeri-e. Ki akarja probalni az ember vagy se. 100ezret ra kell fizetni? Biztos nem a kajapenzből fog elmenni.... -
hackeeeee
Jómunkásember
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #19770 üzenetére
6700K simán hűvösebb volt nekem is.
Most jelenleg 1,375V 5 GHz - UnCore 4,6 GHz / LinX 0.6.5 Stabil, maximum hőfok 77 fok.
20 percig toltam rajta a Linx-et.
Gond nélkül viszi az 5.2 Ghz -et is a proci, de egyenlőre próbálom a legkisebb feszültséggel belőni az 5 Ghz-et.
Ami tetszik nekem már most hogy betudom állítani azt is, hogy ha AVX alkalmazásokat futtat a proci akkor vissza dobálja a szorzót annyira amennyire én akarom.#19778) hackeeeee 6700K nem is lehet vissza rántani AVX terhelés alatt.
Lásd, betudom úgy állítani hogy mindenhol 5.2 ghz menjen a proci játékban, viszont ahogy bejön egy AVX, ott már vissza dobja magát automatikusan 5 ghz-re.
Ez a funkció nem volt benne eddig a lapomba, csak ahogy beleraktam a 7700K. -
mgabi
senior tag
válasz
Fred23 #19772 üzenetére
Új lap + cpu feleslegesen, mert játekok alatt semmi különbség nem lesz. Rádásul az elején csak Z370 lesz es kesobb jon a az igazi 300as chipset a Z390.
Illetve a 6 magos proci fix 4.5on 200-220 wattot fog fogyasztani, amit bírjál táppal és hűtéssel, miközben a 6700k 4.8on gyorsabb lesz, illetve a delidelt vizes 7700k 5.1en lesz a kiraly gamek alatt.
6700k 75 ezer + viii ranger 40e, most hasznaltan.
8700k pedig 130ezer lesz plusz az uj lap 70ezer.
Szerintem nem eri meg. Mert ha videovagsz es 3d-bem dolgozol, akkor ryzen 1700 huzva a best buy
-
Fred23
nagyúr
-
prime77
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #19757 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Akkor nincsen veled gond! -
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy Asus Rog Strix Z270G alaplapot párosítanék egy 6700K-val, akkor is belejátszik,hogy a Windows 7-el macera lesz?
Köszönöm a válaszokat!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #19754 üzenetére
-
válasz
#Morcosmedve #19750 üzenetére
Pénteken szereztem a procit, még nem volt időm huzamosabban tesztelni, de az rögtön feltűnt, hogy a korábbi delidelt 7600k-nál 3-4 fokon belül voltak a magok még 5Gz-en is, itt meg elég tág határok közt mozog....
A héten neki fekszem és jelzem, mire jutottam -
törölt tag
Deszkásba lesz Milka vs Bolhás az Asus miatt.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hackeeeee #19748 üzenetére
Nem jobb, múltkor vettem.
Maximum ugyan olyan.
"Folyósabb" ez igaz, ezért könnyebb kvázi felkenni, de azt is jelenti, hogy jobban mocoroghat felkenve, ha kiszorulnak "cseppek".
(#19746) maximuss: Igen, sajnos vannak chip sajátosságok, illetve terhelő programnak is prioritásai terhelést nézve/mag. Kicsit pontosabban hogy vannak a magok, pl. IBT Very High alatt 4 kör után hogy állnak be? 8-10 fok a két szélső érték közt még talán előfordulhat stress test alatt delid után is, de a ~8 fok a jellemző max, ha chip miatt van, egyébként 5 fok körül alakul. Gyári pasztával Skylake esetében láttam már 15 fokot.
-
-
válasz
maximuss #19746 üzenetére
Nálam a Core #2 hűvösebb 7-8 fokkal a többitől
olyan mintha a mag ezen része érne normálisan a kupakhoz, a többi pedig csak kevésbé
Februárban még visszatartott a gari így nem delideltem, de ha azt nézem, hogy gari már rég nem lesz rajta mire eladom akkor nincs értelme húzni a dolgot bár tény és való, hogy nekem nem egy forrófejű példányom van, inkább olyan átlagos. Persze a ház pici (ITX) így nem lenne mindegy az a ~20C mínusz főleg, hogy amióta minden feszültséget manuálisan állítok be így a lap és a PCH is egy jó ~10 fokkal hűvösebb. -
Sziasztok,
Mekkora hőmérséklet különbség lehet a magok között egy 6700k esetében terhelés alatt?
Idle 28-30 fok mindegyik mag (1,3v 4500Mhz).A proci delidelt, most tesztelgetem, és terhelés alatt az egyik mag mindig lényegesen alacsonyabb hőfokot mutat. pl. IBT alatt a 3-as mag átlag 6-8 fokkal hidegebb a többinél.
A max. hőfokok 0-1-2 magoknál 68-70 fok körül vannak (thermalright léghűtés), míg a 3-as 55-65 között ugrál.... Ez már a második delid, mert azt hittem, hogy rosszul lett az első megcsinálva, de nem.
Illteve az eredeti Intel pasztánál is ez volt... -
-
Laraxior
titán
válasz
Janika!2 #19743 üzenetére
Normalis értékek.
Redukalni csak deliddel tudsz normalisan.
Vagy: Megtartod a gyari orajelet, de csokkented a feszt. Sokan ezt hasznaljuk, mert az alaplap kicsit tobb feszt ad neki, mint amennyin elmegy.
Nekem pl 1.3V-ot. De stabil 1.17V-on is a CPU alaporajelen.
Erdemes piszkalni a biosban. -
Janika!2
aktív tag
Sziasztok!Kérdésem lenne ,hogy az i7 7700K-nak (tuningmentesen) Dark rock 3-al hűtve körülbelül mik lennének a normál hőmérsékletek amiket el szabad érnie játékok alatt? Nálam processzor igényesebb játékok alatt kb : 65-78C-fok kinn win 10 alatt 35-38C-fok.Ezek normális értékek? Esetleg mivel lehetne kicsit leredukálni ezeket az értékeket teljesítmény vesztés nélkül? Bios-ban minden beállítás AUTO vagyis amit az alaplap beállít neki illetve a ramoknak, egy Auros Z270X Gaming-7 lapban van G.Skill Trident Z RGB ramokkal amik 3000Mhz-esek.
-
zzola
titán
válasz
#Morcosmedve #19741 üzenetére
Igen. Utána olvastam most én is. Akkor nincs több kérdésem...
-
zzola
titán
válasz
#Morcosmedve #19739 üzenetére
JAh, megnéztem és nem támogatja a Xeont...
-
zzola
titán
válasz
#Morcosmedve #19737 üzenetére
MSI H270 TOMAHAWK ARCTIC lapom van. A Xeon boltban olcsóbb 7-8-k-val a 6700/7700-nál. Aprón viszont már 70k-ért kapni box 6700-at...
-
#Morcosmedve
veterán
Milyen lapba? Egyébként jó áron megfontolandó 6700/7700 helyett.
(#19736) demmer123: Mondjuk a 0.6.5 LinX rommá fogja fűteni. 1.300V-on hagyjad Level1-en, az szerintem már stabil kell legyen mindenhol. Így milyenek a hőfokok? 20 kör elég, sok is.
10 kör összes memóriával elég.
-
demmer123
őstag
válasz
#Morcosmedve #19734 üzenetére
Mennyi LinX-0.6.5 tesztet futtassak le szerinted?Normalon 20 kör hibamentesen lefutott 1.295 feszen,max 1.314-re ment fel.Load Line 1 levelen.1.290 már hibázott.
mgabi:Attól hogy melegszik nem fogják garanciáliztatni sajnos.
-
zzola
titán
Xeon E3-1230 v5-ről mi a véleményetek? Nem tuningolok, i7 helyett szóba jöhet? Ennek 3.8 GHz az órajel plafonja.
Egy GTX1070 -et hajtana... -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19731 üzenetére
-
törölt tag
Bolhás szuperül delidel és a fullos random munkát ellátja kézjegyével is. "Powered by bolhás"
-
mgabi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #19728 üzenetére
Elsőnek én is ezt csinálnám! Raknék rá egy bármilyen fajta léghűtőt. Vizes hűtőkkel csak a baj van.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
demmer123 #19722 üzenetére
Azert azt erezzuk, hogy vagy valami gaz van a CPU-val (s1151-et még nem láttam ennyi fokon gyári pasztával) vagy a hutessel. Ennyire meleg nem lehet AIO alatt. Helyedben megneznem megis csak azt a hutest.
Vélhetően segít a delid, de nem gondolnám kizárólagos megoldásnak.
-
mgabi
senior tag
válasz
demmer123 #19726 üzenetére
Stabilitás: ha nem produkál hibát és fura fagyásokat 1 hónapig, akkor stabil. Delidet csináltasd meg, vagy cseréltesd gariban. felesleges erről többet beszélni. Morcosmedve segít. Én nem kínoznám a procit. Ilyen setuppal ez a legkisebb tétel. Géped árának 1%-a. Egy ilyen procit 3.8-on vagy 3.6-on alulfeszelve használni vétek.
-
demmer123
őstag
-
mgabi
senior tag
válasz
demmer123 #19717 üzenetére
Kapcsolj ki minden energiatakarékos módot. Rakd fixre a szorzót, én 42-re raknám. Windowst állítsd teljesítmény centrikusra. Vcore legyen fix 1.25. Streszteszteld le intelburnteszttel 20-30 kör elég első körben. Ha oké, akkor csökkentsd a feszt 0.01 volttal. Ezt addig csináld amíg nem hibázik. Ha hiba akkor emeld vissza az előzőre és itt teszteld több stress teszttel. Prime95 linx stb. Közben fogyeld a hőt. Ha sok akkor vedd lejjebb a szorzot es a vcoret.
Ha 4.2 Ghz-en alulgeszelve is 90 felé megy az gáz, főleg vízzel. Nem marad más hátra, mint 4 vagy 3.8 ghzen alulfeszelni.
De én azonnal delidelném... ilyen procinak 1.30-as vcorral 4.6on kellene szaladgálnia 65 fokon vizzel max terhelés mellett.
-
mgabi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #19716 üzenetére
Hát ya. Lehet, hogy szar a hűtő. Soxor a legtriviálisabb dolgok a legkézenfekvőbbek. Rakjál ra egy egyszerű leghűtőt. Itt apron 1000 forint. 95 fokra a gyári Intel is lehűti
-
demmer123
őstag
válasz
#Morcosmedve #19716 üzenetére
A hűtő jól megvan húzva ameddig lehetett húztam nagyon nem is akarom túlhúzni.Kb 2 hete cseréltem pasztát az is kizárva.
mgabi :Alaplapon a legúljabb bios van.Én is a kupak alatti pasztára gondolok de nem akarok azzal foglalkozni,kb 2 éves lesz lassan a proci.Úgy is hamarosan majd cserélem.
A pumpa is jól megy terhelésen 2200-2300 fordulaton megy.
A feszeket milyen értékre állítsam akkor?Amin volt alapból?
-
mgabi
senior tag
válasz
demmer123 #19697 üzenetére
Frissítsd le az alaplap biosat. Clear cmos. Mindent állíts alapra és autora. Memoriákat se xmp mòdban használd. Ha így is melegszik akkor próbáld meg kézzel fixre állítani az Auto helyett a változókat. Ha így is meleg akkor valószínűleg szar a paszta a kupak alatt, vagy rossz az érzékelő.
Én delidelném, mert 99% hogy szar a paszta a kupak alatt. Vagy egy jól müködő rendszerben lehetne próbát tenni, hogy kizárjuk a lap hibáját. Lézeres hőmérővel is lehetne ellenőrizni, hogy tényleg jól mér e az érzékeĺő.
-
demmer123
őstag
válasz
#Morcosmedve #19712 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19710 üzenetére
DemmeR-nél miért ilyen meleg az a proci?
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19708 üzenetére
Viccet félretéve még mindíg a leghitelesebb program.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19706 üzenetére
Igen a HWinfo64 az tényleg jó. Én random mérésekhez használom.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
demmer123 #19702 üzenetére
HWinfo64-el mérj, az jobban értelmezi a mért értékeket!
PLL fesz rengeteg, elsőnek AUTO-n kéne megnézni mit ad. Nem megy valami jól a CPU, ennyi kell neki 4.4-hez tényleg?
Mikor megy fel 100C-ra? Akkor is ennyi a fesz? 6600k-nak, 1,32V körül, ilyen hűtéssel 80-nál nagyon max meg kéne álljon, tény, hogy a paszta már kiszáradt a Skylake-eknél.
-
dSERiES
senior tag
válasz
demmer123 #19702 üzenetére
Hasonlóan jártam OFF procival (Devil's Canyon), bár még én is ismerkedem a témával, szóval lehet leszólnak hogy hülyeség.
Szerintem: azért melegszik mert sok a Vcore neki, alatta meg azért fagy mert a Ring Voltage / VRIN kevés neki.
(Én is így jártam, 1,28v vcore-al még fagyott 4,4Ghz-en, kicsit emeltem a Ring-en, Vrin-t kivettem Auto-ból a Vcore fölé 0,6v-tal és ment, így még le tudtam menni vcore-ban 1,180v-re stabil 4,4Ghz-en. Az Uncore is megsz*patott, ha 44-esre feltettem, nem indult el ugyanúgy, tehát azt 40-en hagytam. Aztán végül rájöttem hogy XMP nélkül elindul 44-es uncore-al is, de inkább hagytam a RAM-okat 1600-on). -
demmer123
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest