- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
üdv Urak!
Az alábbi kombináció működőképes lenne? Főleg a ramra gondolok.
- I7 7700K
- G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-16GTZ
- ASUS STRIX Z270H GAMING -
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #21397 üzenetére
holnap nekem jön egy F4-3600C17D-8GVK játszásinak az i3 mellé szal én is jobb ha lassan befogom
-
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #21397 üzenetére
Ja, hát igen, a manuál az igazi itt is, mint a fotózásban az objektíveknél.
-
fanti
addikt
válasz
#Morcosmedve #21394 üzenetére
Nekem ez van, X.M.P-vel is megy mostmár a Hero-ban a legújabb BIOS-sal.
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #21394 üzenetére
Fincsi memók grat hozzájuk!
-
dime27
őstag
válasz
#Morcosmedve #21311 üzenetére
Milyen lap ill milyen ramok (ram pontos tipusa érdekel) ?!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
maximuss #21388 üzenetére
Lassan kéne venni valami tuning ramot, aztán el lehetne szórakozni ezzel.. Tegnap, ma rá kellett jönnöm, hogy az LPX erre nem való.. Most belőttem 3333-ra, aztán ennyi volt.. Így megy a mode 2, CR1, aztán le van tudva.. Majd egyszer.
A linket köszi, elteszem későbbre.
-
Akit mélyebben érdekel a rambeállítások lelki világa...
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem azokhoz akik felrakták már az Intel 15.46.05.4771 VGA driver -t. A következő hibába futottam. Mikor megnyitom az időkép.hu oldalon a radarképet, csak kockásodást tapasztalok, értelmezhetetlen a videó.
Amint Edge alatt is ezt teszem, hasonlót tapasztalok, de amikor bezárom az Edge -t a monitor képe elkezd "ugrálni" vízszintesen. jobbra-balra remeg ugrál... a gép nem fagy le, de amint az újra indításra klikkelek, a szürke háttérnél már megszűnik ez a jelenség.
máskor nem jött elő, csak ennél az esetnél.Tapasztalt már hasonlót valaki?
-
krekk
tag
válasz
#35434496 #21383 üzenetére
Milyen memóriák ezek? Nekem 1.35v kell a 3600-hoz cl 16,16,16,35,350, 2t-vel. Megpróbálom majd beirogatni a te értékeidet de valszeg neked sokkal jobb cuccod van
A maxi 8 hero 3866 felett nem hajlandó elindulni ezekkel az avexir memóriákkal ami mondjuk lehet procitol is. -
mgabi
senior tag
válasz
#35434496 #21377 üzenetére
Én is kicsi memoria tuningba fogok majd. Mert a gyari XMP 3000Mhz CL16 2×8Gb modul 3000Mhzen nem hajlando eleindulni az uj 3504es biosszal, de 3200mhz CL16 gond nélkül m1. Illetve 3333mhz CL15-tel is beröffen, de stressz teszt alatt kifagy, lehet csak pici plusz fesz kell neki.
-
törölt tag
Mobilról vagyok.
Du 3-4 körül felrakom ide. -
-
mgabi
senior tag
Kicsi off: Több AMD fogy a Mindfactorynál! Ezen most nagyon meglepődtem. Fenekestől felforgatták a piacot. [link]
-
törölt tag
Ha van rá igény betehetem ide a bios ram beállításaimat amivel megjavult a gflops érték.
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #21357 üzenetére
A masik oldala tukorsima...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laraxior #21356 üzenetére
Majd nézd meg de így képről, csak kicsi eltérés van/lehet, mert amikor teszed fel a hűtőt, a NYÁK-ot lentebb fogja nyomni. Ha magasabb lenne, akkor nem érne rá a die-ra, de aztán lehet tévedek
Nem akarom őket mentegetni, de egy ilyen kis kuka lemezt nem lehet szép felülettel megcsinálni, legalább is ennyiért. Simán lepolírozták ilyen egyszerűen és kész, még mindig jobb, mintha 4-8 kósza karc lenne rajta -
Laraxior
titán
Na, szóval akkor végre hazaértem.
Őszintén, mi a f*szom ez? Most komolyan ilyet ki mer adni a kezéből egy német gyártó?
Ugye a híres deutsche Qualität...
Az még, hagyján hogy karcos, de olyan vékony, hogy 100%-ra mondom, hogy nem ér fel a mag tetejéig. Ergo, semmit sem ér. Ugye az lenne a sztori, hogy egyszintbe kerüljön a mag és ez a kis baszás, hogyha rábaszom a blokkot, akkor ne pattintsa szét a CPU magot. Ha már a lefogatót is le kell szedni az alaplapról. -
Laraxior
titán
Megjott a spacer.
Mit ne mondjak ez az aquacomputer... Egy kartonba korbetekerve... Egy vekony kis karcos femlapka, ket atlatszo matricaval. Hol spacer ez... -
salvation
aktív tag
Az nem árt a procinak hogy ha fix feszültséged van beállítva de alapon visszamegy 800mhz nálam is és ugyanannyi feszt kap 4.5-ön meg 800 mhz-en is --valahol be lehet állítani hogy ne essen vissza 800mhz-re hanem az adott 4.5 -ön tartsa a procit mindig--másik kérdésem LLC az a Load Line Calibration és nálam miért csak LLC1-től van LLC 4-ig (proci 6700K--alaplap As Rock Z170 Extreme 4 ) --válaszokat elöre is köszönöm
-
keIdor
titán
Na, Morcosmedve nekem is delidelt egyet, még egyszer köszönet érte!
Jó -30-35°C-t jelentett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21328 üzenetére
Segáz, topicgazdának elnézzük..
Áh, ha egyszer rávenném magam, akkor mély víz..
Így is kicsit már több a ramokhoz kapcsolódó tudásom, mint ami az átlag felhasználónak kell, de ez nem baj.
Arról sincs tényleges infó, vagyis Én nem nagyon találtam, hogy mit vált a mode 1 és mode 2.. de van egy rakat aró kapcsoló, amivel szinte tuti, hogy lehetne finomhangolni a ramot, csak mivel fogalmunk sincs, nem bántjuk.
-
fanti
addikt
válasz
blue01song #21310 üzenetére
Ezt ugye csak viccnek szántad
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hackeeeee #21327 üzenetére
Bakker, ott van jobb felül a témához kapcsolódó anyagok közt...
Jó... a Hero, Apex, stb. már kicsit a ló túloldala. Leginkább az első 2-3 szekcióval érdemes foglalkozni. Btw. nekem mindig a Mode 1 vált be jobban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21324 üzenetére
Asszem arról tudok, de az sem annyira mélyvíz, mint amit pl. a Hero is tud, ha jól emlékszem.
-
törölt tag
válasz
Visszamennyé bolhás!
Erre ràpróbálok este én is.
Ui: csak a random jeligére procit keresek. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #21318 üzenetére
Egyszer próbáltam, de aztán feladtam.. De agyaltam rajta, hogy most, hogy minden stabil, elindulok lentebb a feszekkel, hátha hoz valamit.
Ezen kívül, agyaltam rajta, hogy kicsit mélyebben bele kellene ásni magam a ramtuning rejtelmeibe, de kellene hozzá valami magyar irodalom, ami nincs.
-
mgabi
senior tag
válasz
Na erre a procira szívesen lecserélném a 6700K-m
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #21319 üzenetére
az enyém is tudja 1.36v az 5ghz.-et .. de fölötte elvérzik .. Nah ezt kár volt leírnod b250 lapba egy ilyet büntetés !!! azonnal ide vele majd én megjáratom
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Szinyák #21316 üzenetére
Én nem veszek már több procit, de jó lenne a polcra
Delid+tesztre kaptam.. a legszomorúbb, hogy B250-be megyAzért megpróbálom a tulajt meggyőzni, hogy megéri alávenni legalább egy 40k körüli Z-s lapot (bőven elég igazából, ha jó fajta a lap), hogy 5,0 GHz-n menjen 24/7 1,328V-on.
-
Szinyák
őstag
válasz
íjj ez egy golden retriever
parádés a tied ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ezért talán odaadnám a 6700K-t.
Szőrében, ofkorsz.
Most, hogy a HT-s biossal beállt a fesz, lehet majd Én is elkezdek tornázni a VCCIO-val, VCSA-val, hogy vajon meddig megy le.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
palfitom #21312 üzenetére
Mindenkit piszkál, Keldor papát is... Ő most volt nálam, -28-30C, viszont nála nincs vissza ragasztva a kupak, az is segít ~5C... most majd tud játszatni a fesszel.
Ez a proci is egy kiugró példány, az átlag, ilyen fesz mellett, 4,8Ghz, ami 7700k, egy kettő tud 4,9-5,0-t.
Ahogy gondolod, mindenki maga tudja, hogy megéri-e neki megcsináltatni, de szívesen fogadom.
(#21313) customer114: Windwos 10 gyári háttérkép.
-
customer114
őstag
válasz
Honnan van a háttered?
-
mgabi
senior tag
Nagyon cooool setup, cpu hűtőt csérélném ki komolyabbra, és 4.5 Ghz-re állítanám be a cpu frekit. A Skylakenél silicon lottery szerint 4.5-4.7 között nő meg drasztikusan a szivárgási áram, nálad is látszik, hogy 4.5 felett mennyivél több Vcoret ker 100 megaherzért. 4.5-ön menjen az a proci, ne hagyjad lazsálni
-
fanti
addikt
válasz
palfitom #21306 üzenetére
Csináltam 6 profilt a BIOS-ban, 4.2 - 4.3 - 4.4 - 4.5 - 4.6 - 4.7, és csak betöltöm a megfelelőt. Nagyon kényelmes megoldás.
Amúgy most 4.2-őn használom csak, mert fölöslegesnek érzem föléje menni. A GTX 1060-nak ez a FHD-hoz több is mint a bővenelég kategória.
Csak jó tudni, hogy van tartalék a prociban, mert ezt is sokáig szeretném használni, azaz legalább 6-7 évet.Volt nekem egy Z77-es lapom és benne egy i7-3770, és volt a lap BIOS-ában egy NON-K OC opció is (Asrock Z77 Extreme 3). Ezzel akár 4.3GHz-ig is föl tudott szaladni egy mag, ha kellett.
Na (én hülye) ezt adtam el bő három év után......holott még ma is röhögve kiszolgálna, és még vagy 3-4 évig simán.
Többet nem esek ilyen hibába, az tuti.
Jöhet nekem i-9, meg akármi, letojom.
Nagy szavak, szép diagramok, nagy marketingduma, és semmi gyakorlati előny. Ellenben rengeteg bukta a régi eladásán, és jó sok pluszköltség az újon. Na többé sem csinálok ilyet. -
-
fanti
addikt
Tesztprogramok:
Prime95 29.1 (x64) - In-place large FFTs - 40 perc
LinX 0.6.5 (x64) - 16GB - 25 körNos, a következőkkel stabil (MorcosMedve beállításait használtam csekély kivétellel)
4.2 GHz : 1.200v - LLC5
4.3 GHz : 1.210v - LLC5
4.4 GHz : 1.220v - LLC5
4.5 GHz : 1.250v - LLC6
4.6 GHz : 1.330v - LLC6
4.7 GHz : 1.400v - LLC6Fix feszültségek vannak beállítva, de a sebesség idlében visszamegy 800MHz-re.
Hőfokok nagyon rendben vannak hála a profi delidnek. Csak 4.7 GHz-nél érte el a 90 fokot Prime95 alatt az egyik mag egyszer, de a többi mag 82-88 fokos volt maximum.
De pl. BF1 alatt is 70 fokon tetőzött a legmelegebb mag 4.7 GHz-en.
Mindezeket egy 24 fokos szobában mértem zárt gépházban (DeepCool Kendomen).
Processzor hűtésem egy középerős ID cooling SE-214X, alatta MX-2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest