Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
daveoff #17318 üzenetére
A lapod elvileg 1,2V-os MCH-val 430-440-es FSB-is tudna, kérdés, ramiokkal hogy boldogul. A ramokat tedd auto-ra először, kivéve a feszt. (subtimingekre értem)
Többi:
CPU voltage : 1,325 /bios kezdetnek ok, Vdroopppal is 1,28V felett lesz
CPU PLL voltage : 1,5V mehetnél 1,6V-ig (nem tudom a kiosztását a biosodnak, de annyit nem jelent, hogy ezen vérezz el, kb (ne figyelj ide most ) semmit se csinál. Ok-ok szakirodalom meg magyarázatok, de én mai napig nem láttam értelmét piszkálni, semmi se történt..
FSB termination voltage : VTT..Hát ez kvra procifüggő. Van ahol elég az 1,2V is, de van ahol kell neki nyomni.(proci). Én alapból 1,24V-on kezdeném és a REF értékeket piszkálnám mellette. 1,4V fölé ne menj, procigyilkos brutal hűtés nélkül.DRAM voltage: Gyári feszre tegyél egy nüánsznyit és akkor könnyebb lesz az nb-nek.
North Bridge voltage : Ha valóban ilyen FSB várható..akkor elég 1,26V körül, kérdés mennyire jó az a lap. Itt is mehetsz 1,4V-ig, de ahogy olvasom, nem ezzel lesz baj, felesleges túlfeszelni majd mert nem hoz semmitalapon indíts. vcore 1,215+vdroop kb 1,265V
PLL: 1,5V
VTT: 1,1
MCH: 1,1
ha nem megy tovább (elérted a max FSB-i itt) akkor adj VTT-nek és MCH-nak 1,2V-ot és nézd úgy. Majd közben meg csak kiderül, hogy mi mennyit kér, s van e értelme adni neki.. -
lipi67
nagyúr
válasz
daveoff #17225 üzenetére
kár volt...
Jól megasztmondtad. Kicsit kusza..
Milyen FSB kell q alá..Hát amit ésszerű határokon belül tud a lapod, és a ramvisszaosztás is megfelelő. Mennyi kell 4GHz alá? Hm..mekkora szorzóval akarod?
Más: Igen, kisebb szorzó+magasabb FSB jobb uazon az órajelen , de valamivel több fesz kell a procinak, esetleg lapnak (MCH)
A legnagyobb szorzóval (10)és 400-as FSB-vel már ott is vagy. Kérdés, hogy bírja a lap, proci, ram.
Tudom, általánosságokban vszoltam, de a kérdés se volt 1értelmű.. -
fagy53
nagyúr
válasz
daveoff #17213 üzenetére
A gond csak az, hogy miért a feszültségekhez nyúlsz először? Szerintem a legrosszabb esetben reinstall, de nagyobb az esélye, hogy lemezzel kijavítja a hibát, bár így is végig kell csinálni az install-t. Akkor viszont nem kell telepíteni semmit, rögtön tudod használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy XMG P406 laptop
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest