Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
A 45nm az helyes irány, de a 2 vs 4 mag egyénfüggő. Nem mindegy ki mire használja a gépet. Kb. Aggregátor és köztem kell választanod!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt egy teszt. Ez is segít talán a döntésben. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nem ismerem, de most megnéztem és nem tudom miért tudna többet az enyémnél.

Nem megy ez sem el még 460Mhz-ig sem a Yorkfield-del, bár menne...
A 8 fázisú táplálás / nálam 12/, ebben az esetben nem ér sokat, mert a tuningot nem a táplálás, hanem az FSB fal határolja. Hiába etethetném 100A-rel a procit, ha 1.1V felett nem is tudom használni, így persze nem fogyaszt sok áramot sem.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nekem bevált a Q8300, de neked nem lesz jó, az biztos. Az alacsony szorzó nagy akadály a tuningnál a lap miatt. ahhoz, hogy kihozd a prociból azt ami benne van, bőven 500MHz FSB fölé kell menned, erre meg semmi esélyed sincs.
Én megelégedtem a 3.1GHz-cel, nekem mindenre elég, sokszor éppen az alapórajel felett használom csak, mert alapból jobban húz, mint az 5200-as 3.3GHz-en.
Nagyon jó a mindennapokra ez az utolsó mohikán / LGA-775/ nekem, de tuningcélra nem ajánlanám, arra valóban az E8400-as alkalmasabb.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
tzsolesz
üzenetére
P35ös deszkában nem igen fog száguldani. sőt azt is meg kell nézni milyen p45ös lapot vesz az ember. P5Q SE2ben 440FSBt tudtam elérni Q8200vel...de jött egy lapváltás és ez lett az erdménye. van még benne szufla , csak ki kell kísérletezni.
az meg, h mennyire marad el...hát e5200-e8200 közti a különbség
de bőven jo ez a proci mindenre...árukat jelenleg még tartják, vszínű azért, mert kifutoban van a 775ös foglalat. de egyszer majd biztos elkezd esni az áruk

ha pedig mindenképpen a p35ös lap marad, akkor minél nagyobb szorzojut kell venni.

-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nem hiába ajánlottam az E8xxx szériát

A lapod tudna 2 magos procival 500 mhz fsb-t, de Yorkfield-el nehezen. De ha menne is annyit, 7*500 az "csak" 3.5Ghz, és ahol csak 2 magot használ, ott az E8400 4.5Ghz-en picit gyorsabb
25k-ból kijön használtan egy E8400, én 22.5k-ért vettem. Vagy még alternatíva lehet a PhenomII 550 BE 4magosítva, 3.6Ghz-t azok is mennek, és 25k-ból kijön. Csak kell új alaplap, esetleg új hűtés is.
-
válasz
tzsolesz
üzenetére
Azért 2 mag se rossz 5Ghz-en
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha mindenképpen 4mag kell és P35-ben, akkor én olyan procit vennék, aminek legalább 8-as a szorzója. Mert P35-ben max 400-450 fsb-t tudnak. Tehát Q8400 vagy Q9400.
Q8200 24-25k-ról indul a hardveraprón, Q9400-t kapni 30k körül: [link] Ez pl. még tuningos is.Havernál láttam PhenomII X3-t 4magosítva 3.2Ghz-en, igaz, a GTA4 szépen ment vele, de volt ott egy 4870 is... De annyira nem nyűgözött le.
Ha 900Mhz-t tudnak a ramjaid, akkor nagyjából jó lesz. -
válasz
tzsolesz
üzenetére
Üdv,
Nem tudok minden kérdésre válaszolni, lévén hogy nem ismerem annyira a Yorkfield procikat. De azt tudom hogy igazán tuningolni csak P45-ben lehet. Vedd figyelembe hogy ezeknek a prociknak alacsony a szorzójuk, tehát magas fsb-re lesz szükséged a jó tuninghoz.Személyes véleményem: én E8xxx-t vennék, bőven elég az is, + tuningban is nagyobb sikerélményed lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Futás, futópályák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Filmvilág
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de bőven jo ez a proci mindenre...