- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- skoda12: Webshopos átbaszások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roland.75
tag
Hali!
"CPU Initialition" hibát irt az Asus striker II Extrém QX9650-es procival való indításkor.
Csere kisebb procira hibaüzenet maradt.
Segítsetek PLIZ! -
Zoli1222
addikt
Sziasztok.
msi p35 platinum(4 fázisos) alaplapba q9400 jobb választás, mint egy q6600? Mennyire tuningolható? 3,3-3,6G kihozható belőle nem? A hűtés vagy CM hyper 212 vagy esetleg víz lesz. -
twine
veterán
...és a feszeken kivül mit változtattál még?
mert tegnap irtad hogy:
"Szal a VTT feszt 1,15 és 1,3 között néztem, az NB feszt meg 1,2 és 1,35 között, de ugyaz volt a szitu."
én most leszedtem az alaplapom legfrisseb biosát és igen jól összerakták a srácok az asusnál....sokkal stabilabban megy benne a procc....eddig a 470 nállam már billegős volt....most atom stabil....de a 480 még mindig nem akar összejönni -
ImI87
őstag
Úgy néz ki 470 FSB már meg van blend stabilan is.
De eléggé küldeni kell a feszt a lapnak. (1,26v VTT és 1,27v NB)Folyt köv........
-
lalus8706
tag
sziasztok!
Most vettem egy q9300-at, gyári hűtővel.Ha tuningolok,meddig engedhetem felkúszni a hőfokot?Meddig optimális?Koszonom
-
TavariS85
csendes tag
Üdv!
Elnézést, ha szemetelek és rossz fórumba írok, de úgy gondoltam itt érdemes ezt megkérdeznem
Tuningolás területén eléggé amatőr vagyok, tanácsot szeretnék kérni, hogy mennyire és milyen beállításokkal érdemes húzni a gépemet ( q9550 C0, asus p5q deluxe, hd 4870 512mb, 4x1 g.skill ddr2 1066). Esetleg tudtok ajánlani egy fullos leírást arról, hogy mit mennyire érdemes húzni? A válaszokat előre is köszönöm.
-
paprika
aktív tag
Na megjöttek a cuccok
Giga UD3P -Q9450 + 2*2 GB Corsair XMS2 1066 5-5-5-15
Procira ez van írva. > SALWR MALAY 2.66/12M/1333/05A L816A878 utána van még egy kis e4 bekarikázva. Azt nemtom mi. Elvileg ez egy jól tuningolható proc nem?
-
slett27
addikt
válasz
bbchris #4181 üzenetére
ASUS P5K Premium-ban sem jutottam tovább. Ez a proci P35-ben ennyit megy kész. Többet nem szerelek, mert a t..köm kivan a sok macerával.
Gigabyte EP45-UD3 lesz ebből érzem nem is olyan sokára. Csak legyen aki beállítja ! Megmondom Gorneck23-nak hogy addigra vegyen ki szabit.
Amúgy a 3DMark06 beli különbség bizony a VGA-nak tudható be, egyforma de mégsem. A tiéd piros nyákos Sapphire 4870 az enyém meg kék. Sztem a memória időzítések, vagy típusok mások.
-
bbchris
senior tag
válasz
slett27 #4179 üzenetére
Ne csak a winrar-t nézd meg pár szintetikus tesztet hanem a nyers erőt is . Adobe Premier alatt közel 70%-os gyorsulás volt alapon a Q6600-hoz képest és vagy 10 taskot megnyitottam és simán lekezeli ezeket is . 3DMark alapon is közel 3000 pont növekedés szal azért gyorsabb a proci jelentősen . SZerintem a 4Ghz felejtős lesz P35-ben bár lehet , sőt biztos hogy te addig nem nyugszol míg ki nem hozod belőle
csak a fesszel vigyázz nehogy korommá degradáld
Azt még hozzáteszem hogy a memók időzítéseihez sem nyúltam .
Már piszkálja az én csőrömet is mi okozza a 3DMark közötti különbséget is pedig vidkari ugyanaz már csak az alaplap nem . -
Sárpac
nagyúr
-
slett27
addikt
Már 920MHz köhécselt a Mushkin XP2-esem.
Cél a 4GHz valid lenne. Most van nálam egy ASUS P5K Premium, meglátjuk azzal mi lesz. A nyers erő foglalkoztat, strap majd utána.
Felettébb kevés a winrar eredményem is, 2300-nál XP SP3 alatt nem sikerült feljebb tornászni, RAM 1100MHz körül ment 5-5-5-15-ben. Azért a winrar nem csak RAM érzékeny, Q6600@3,9GHz jobbat produkáltam ugyanezekkel a RAM-okkal.
Na de mindegy, ezt majd a winrar topicban kivesézzük.
-
slett27
addikt
Átnéztem egy pár post-ot itt, de nem igazán tudom, hogy 440FSB-nél a procinak vagy a lapnak van vége. Lehetséges hogy 440-nél Q9550-nél FSB wall van ?
Sztem a lapomnak lesz vége (EP35-DS4 erv 2.1).
-
sfeco79
csendes tag
szevasztok
q9550és a 9550s között mi a különbség a fogyasztáson kívül? Intel oldalán nem írnak erről semmit de valahogy mégis elérték, hogy 30 wattal kevesebbet eszik az egyik ugyanolyan órajelen.
-
paprika
aktív tag
ÓÓÓ a mindenit
Gianni említette nekem hogy a processzor ki lett bontva . Ami kint van teszt abba is Q9450 van
Az ment 4GHZ-n
CSak most az egyszer legyen szerencsém
-
ImI87
őstag
Jaja, én ASUS-os vagyok.
Persze megosztom, ha rájövök a titok nyitjára, de nálam a magas fesz sem segített. És mondom, ugyanebben a lapban ment már 470-en is Quad, csak ott azért nem néztem tovább, mert a proci nak kellett volna több fesz, és nem kínoztam tovább. Ez viszont még bőven menne tovább is, csak a lap nem akarja engedni.
-
twine
veterán
Mindenképp tedd közzé ha megoldottad a problémád..mert nállam kisérteties a hasonlóság...
Nállam 480-as FSB-nél small FFT bőven megvan egy óra... Blend meg kinyírja...
460 Blend atomstabil....470 meg már a tököm tudja milyen VTT-vel Blend-stabil..de magassal....480 meg pusztulat Blend-elSzerk:
össze vissza hülyeségeket irtam,,meg sem néztem az infód, azt hittem Gigával tolod..közben most látom csak hogy márkatársak vagyunk csak te pár szinttel feljebb -
paprika
aktív tag
Keresek keresek de nemtudom eldönteni. Q9450 SLAWR Malay . Ezekről a proccokról van valakinek valami tuning info?
-
ImI87
őstag
Köszi, megpróbálom.
Muszáj, hogy mennyen feljebb az FSB, mert ugyanebben a lapban ősszel volt egy Q9550-em, ami lazán ment 470FSB-t. Kétlem, hogy 450-460 között a proci beadná a kulcsot. Meg nyomtam small-FFT tesztet 480*8,5-ön is, és simán lement 1 óra. Szal elvileg a proci bírja, inkább a lappal kell v.mit bűvészkedni. Szerintem finomhangolással meg lehet oldani, mert eddig minden Reference, GTL, meg Skew Auto-n van. De nem nagyon értek hozá.
Amúgy ezt sikerült alkotni idáig, ez atomstabil: 450*9=4050 @ 1,31V
-
twine
veterán
Hasonló a problémám nekem is a 9300-al...annyi hogy nállam azért nem egyből hasal el a blend...
Nekem a blend "működési idejét" a VTT növelése nyujtja..de sajnos már olyan értékeken ami nem normális....igy én hagytam a francba az egészet!
Egyébként meg egy kis segítség ! nem tudom mennyire megbízható a forrás
Kiváncsi leszek mivel hogyan sikerül megoldanod,,mert akkor lehet "koppintok" róladén már belefáradtam...
-
paprika
aktív tag
Ahogy látom senkinicnsen itt. Szerintem megveszem hozzá a Corsai Dominatort. Vagy jó vagy nem
-
paprika
aktív tag
válasz
paprika #4158 üzenetére
Ezt találtam. Make sure to provide the following:
* Model, Stepping and Batch (Q9450 SLAWR L803A55)
* Default VID vs your OC'd voltage (1.2375v / 1.2375v)
* FSB x Multiplier = Final Speed (450 x 8 = 3.6Ghz)
* Temps and cooling details (~48*c on Apogee GT + Dual Rad + Via Aqua 1300)
* Motherboard and bios (GA-X38-DS4 F2)
* How you tested stability (Orthos x 2 for 30 minutes
* Anything else you think may be pertineAlapfeszes tuning ha jól látom igaz? Akkor zekszerint jó ez a Step nem?
-
paprika
aktív tag
Nah megkérdeztem. Q9450 Stepping SLAWR ez milyen? jóféle vagy nem? gyorsan kellene mert 20 percem van megrendelni. Jah és csak OCZ 1066 Gold ramot adnak hozzá. Az jó avgy nem?
-
ImI87
őstag
4148:
sorry a türelmetlenségért, csak ideg vagyok, hogy nem tudok mit kezdeni a cuccal.
-
ImI87
őstag
Na előbb hülyén írtam.
Szal a VTT feszt 1,15 és 1,3 között néztem, az NB feszt meg 1,2 és 1,35 között, de ugyaz volt a szitu.paprika:
a tuning mindig kérdéses, nem lehet előre tudni. egy 450*8=3600 benne lehet, de nem 100%. DDR3 meg fölösleges, legalább is P45 lapban semmi értelme nincs. -
paprika
aktív tag
Amúgy Q9450 mellé 40 k-n belül mi a legjobb lap tuningra? Érdemes venni mellé DDR3 ramot? Kingmax 2*2GB-ra gondoltam
Vagy maradjak OCZ Repper 1066 nál?
Egyáltlán mennyi esélyem van arra hogy a Dobozos Q9450 jól tuningolható lesz?
Mivel belenézni nem tudok
-
ImI87
őstag
Tegnap nagy volt a szám sajna.
Bár a proci jól megy, 460*9=4140-en simán ment 1,5 órát a small-FFT teszt, és 1,32V-on. De gondban vagyok, mert 450 FSB fölött elhasal a prime blend, méghozzá azonnal. Bármit állítok, elmentem egész nagy feszekig is (1,3 VTT, 1,35 NB), de az eredmény ugyanaz.
1,15 VTT és 1,2 NB között léptettem a feszeket, de semmi javulást nem vettem észre. Ugyanúgy eldobja már az első tesztnél.
PLL fesz emelése sem segített.Szal maga a proci menne, még van benne tartalék 1,35V-ig, de a lap és/vagy v.mi más miatt nem tudom stabilizálni. Ramok mennek 1200-on is simán, elvileg az sem lehet gond. 480-at akarom belőni, úgy minden optimális lenne (8,5 szorzóval proci 4080-on, és ramok meg 1150-en).
Hogyan tovább?
-
Sárpac
nagyúr
Így van 11.percben 1mag megadta magát.
Azért így is szép nagyon! -
Sárpac
nagyúr
3807Mhz 1.12V 5perce megy a prime, elvileg el kéne dobni magát, már várom.
-
paprika
aktív tag
Hali. Giga EP 45 DS 4 vagy UD3P miben különmböznek? Mivel egy árban vannak nemtom mit kellene. Tuning az lesz dögivel
Jah és miylen ram faja hozzá? Q9450 mellé. OCZ Reaper jó? 1066-os.
-
Sárpac
nagyúr
Érdekes 1.12V terhelt feszen 3720MHz és Prime fél órája megy a q9550 e0!
-
dokee78
félisten
Mióta lehet szorzót állítani felefele a Quad-oknál?
Mert itt a tesztben [link] azt írják 4GHz=12x333MHz? -
bbchris
senior tag
válasz
slett27 #4124 üzenetére
Ááá az nem egy hanem 2 újmozdulat volt
Amúgy igaz sajna , lehet hogy elhasal a Giga . Tényleg nem emeltem ilyen MCH meg ilyen-olyan feszeket csak a prociét 1.325-re bár lehet hogy ennyi sem kellene neki és a RAM-okét 2.1V-ra . C1Eist stb kikapcsolva . Semmi más bonyás dolgot nem csináltam , jahh meg a ventiket ugye max hűtésre tettem hogy vigye ki a hőt
Ugye azért azt hozzáteszem hogy 3910-en már nem volt primestabil de a 3DMARK lefutott .
Keldor papa : az utóbbi BIOS-tól lett ilyen jó az Asus most ugye 1101-es a BIOS száma . Lehet hogy ennyit javítottak benne , bár tény hogy P45 kellene de azzal max 200Mhz-et nyernék talán . Slettnek is E0-ás van csak a VID különbözik , az enyém 1.1-es VID-es .
-
slett27
addikt
Létezhet az, hogy 450FSB-nél elhasal a Gigabyte P35-DS4 rev 2.1-es lapom ?
8,5x450-nél tartottam, akármekkora feszt adhatok a procinak, lefagy a gép. MCH +0,3V, FSB +0,15V, VCore 1,25V load. Jah, 8,5x425-öt 1.088V Prime stabil. bbchris egy kis újj mozdulattal 3910MHz-en (8,5x460)-on volt ASUS P5K Premium-al mindenfajta MCH+FSB emelés nélkül, csak a CPU feszt emelete.
Most nézem 8,5x440 (3740MHz)-en stabilnak tűnik 1,136V load, vagyis a VID fesze a procinak.
Asszem holnap próbálok egy ASUS P5K Premiumot.
Load Line Calibration-t nem merem bekapcsolni. Nem tudom az segíthet-e, de tudomásom szerint ha a lap megáll biz. FSB-nél, ott már nem lehet tenni semmit, max venni egy P45-UD3-at.
-
ImI87
őstag
válasz
szacsee #4114 üzenetére
Igazad van teljesen.
"Jaaaj, mindek az?" "Nem használja semmi csak konvertálás, stb....."
És milyem rossz volt annó Q9550-ről visszaváltani E8500-ra.Észre lehet venni mindenhol, még Win betöltésnél is.
480*8,5=4080 megvan, 1 óra prime stabil. CPU fesz 1,31V
Ha elkezd nyüszögni a rendszer FSB emelés miatt, akkor (persze VTT és NB feszen kívül) mit kell még emelni?
Én eddig bármilyen procit húztam, PLL-t sosem kellett emelnem, persze nem voltak extrém órajelek. Egy York-nél kb honnantól kell PLL-t is emelni?
Keldor: Tényleg zsírul mennek az E0 stepping-esek. Egy Q9550 is jó, de azért vettem Q9650-et, mer tha véletlenül nem lenne tuningos, akkor is meglegyen a 4GHz. És a 9es szorzó is jól jöhet, meg viszonylag jó áron tudtam venni. (84K)
-
ImI87
őstag
Eddig 480*8=3,84GHz @ 1,29V, ez stabil, de még nincs finomhangolva.
Most léptettem 8,5-re a szorzót, már megy a prime.........C
Ez qrva jó dolog, hogy prime alatt is teljesen használható a gép,wolfival már dadogott rendesen
amióta októberben eladtam a Q9550-et, azóta vártam újra a 4magos procit)
Az már látszik, hogy azonos FSB-hez (480) NB-nek kell +0,04V, wolfihoz képest.
Nem tűnik melegedős procinak, TRUE van rajta, és 1,3V-nál is csak 60-62 fokosak a magok. (Bár IBT lehet, hogy megküldi majd őket.) A szenzorok is talán normálisan mérnek, a 4 mag között max 5 fok eltérést látok.
FSB-vel nem fogok sokat baszakodni, nem akarom kínozni a lapot. Ha a proci még jól fogja bírni, akkor egy 490*8,5-öt megpróbálok stabilizálni. Az már bőven elég lenne nekem.
-
ImI87
őstag
Na beraktam a Q9650-et, indul a tuning.
VID-je Core Temp 0.99.4.56 szerint 1,25V, hát ez nem túl jó.
A cél 24/7-re 480*8,5 lenne, remélem 1,3V-on belül sikerül......Estig jelentkezem prime-satbil eredményekkel.
-
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek!
Egy kicsit szeretnék húzni a procimon(Q9300). A cél az 500-as FSB lenne, de csak egy validra kellene. Most a 485-490 körül már kékhalált dobál és nemtudom mit csinálok rosszul.
A lapom egy Asus P5Q Deluxe, tehát P45 chipset, a memóriákkal nincs gond, a proci M1 steppinges.
A mostani beállítások a következők:
CPU Vcore: 1.425V->ez 1.4V valósnak felel meg
GTL ref: auto
CPU PLL: 1.62V
FSB Termiantion: 1.26V
NB: 1.28V
NB GTL ref: auto
Ezekkel a beállításokkal 486 FSB-ig simán megy, de fölötte nem.
Ha tudnátok valami beállítási javaslatot mondani azt megköszönném
Geza60 -
westlake
félisten
-
Szerdán visszakaptam a lapomat garanciából, és neki is estem egy picit a Q9300-asomnak.
A tesztet teljesen hétköznapi körülmények között csináltam, a plusz ventiket sem tettem fel hozzá. 3,6GHz valid Valahogy 1.36-1.37V körül volt.
Egyenlőre csak validra néztem meg, mert a vista miatt 3DMarkra úgyis kevés pontot kapnék.
Ha lesz időm akkor még játszogatok vele egy kicsit, amég el nem viszik a procit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Metal topik
- Apple MacBook
- ASRock lapok általában
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest