Hirdetés
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
a Q9400-as procik nagyjából mennyire húzhatóak alapfesz mellett?
Csak az R0-ás stepping létezik?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Elite Master
üzenetére
ennyi fesszel még víz alatt is túl melegedne szerintem.

-
válasz
Elite Master
üzenetére
Mer rossz példányt fogtál ki...
-
válasz
Elite Master
üzenetére
24/7= a nap 24 órájában.
-
Elite Master
tag
válasz
Elite Master
üzenetére
dram : fsb arány = 1:1
-
válasz
Elite Master
üzenetére
Ugye nem 24/7-re akarsz 1.55-t adni?
Max 1.4 amit adnék 24/7-re, vízzel 1.45. -
Elite Master
tag
mennyit lehet adni q9550 c1 es nek max feszt???
1.55v az még jó?most ezek a bios beállítások, de a prime hibázik: itt 4ghz-en megy!
GIGABYTE GA X48 DQ6 Clock Settings
MB Intelligent Tweaker (MIT)
Robust Graphics Booster...........: Standart
CPU Clock Ratio...................: 8.5
CPU Frequency.....................: 4,00 Ghz
CPU Host Clock Control............: Enabled
CPU Host Frequency(Mhz)...........: 471
PCI Express Frequency (Mhz).......: 100
C.I.A.2...........................: Disabled
Performance Enhance...............: Standart
System Memory Multiplier (SPD)....: 2.00D
Memory Frequency(Mhz).............: 940Mhz
DRAM Timing Selectable ...........: Manual
Standard Timing Control
CAS Latency Time (tCL)............: 5
DRAM RAS# to CAS# (tRCD).........: 5
DRAM RAS# Precharge (tRP).........: 5
Precharge Delay (tRAS)............: 15
Advanced Timing Control
ACT to ACT Delay(tRRD)............: auto
Rank Write to READ Delay (tWTR)...: auto
Write To Precharge Delay (tWR)....: auto
Refresh to ACT Delay (tRFC).......: auto
Read To Precharge Delay (tRTP)....: auto
Static tREAD Value (tRD)..........: auto
Static tREAD Phase Adj............: Auto
Command Rate (CMD)................: auto
Clock Driving and Skew Control
CPU/PCIEX Clock Driving Control...: 800mv
CPU Clock Skew Control............: 100ps
(G)MCH Clock Skew Control.........: normal
System Voltage Control ()=Base Voltage): Manual
DDR2 OverVoltage Control..........: normal
PCI-E OverVoltage Control.,.......: +0.15v
FSB OverVoltage Control............ +0.35v
(G)MCH OverVoltage Control,.......: +0.475v
CPU GTLREF1 Voltage*..............: normal
CPU GTLREF2 Voltage*..............: -3%
Loadline Calibration..............: enable
CPU Voltage Control...............: 1.4500v
Normal CPU Vcore..................: 1.2500v
Limit CPUID Max to 3..............: Disabled
No-Execute Memory Protect.........: Disabled
CPU Enhanced Halt(CIE)............: Disabled
CPU Thermal Monitor 2.............: Disabled
CPU EIST Function.................: Disabled
Virtuaalization Technology........: Disabled -
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
nah az egy jó gondolat. LN2-t ide

-
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
és világszinten TOP 20-as proci

-
edispcom
csendes tag
Az én Q9550-em simán fut 3,8GHz-en, iszonyat gyors, a hűtéséről egy Asus Lion Square gondoskodik, melegedéssel nincs problémám, max. 56 C.
-
válasz
sosperecek18
üzenetére
Eretnek lettél volna, de sikerült a helyes úton maradnod.

-
sosperecek18
őstag
Hát majd akkor 2010-ben lecserélem a konfigomat (nyáron megy bele egy 9550-es), ha nem lesz elegendő a proci teljesítménye...
De jó irányba halad legalább a számítástechnika...egyre kevesebbet evő gépek, egyre nagyobb teljesítmény mellett...pedig nagyon gondolkodtam rajta hogy lecserélem a gépet egy laptop+ps3 párosra...de így tuti maradok pc-s fronton ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
sosperecek18
üzenetére
Elvileg LGA 1160, socket H.
-
Kommy
veterán
válasz
sosperecek18
üzenetére
csak kicsit idegesítő, hogy van rajta egy scythe ninja 2 és ilyen hőfokok vannak intel burn test-el terhelve a legmelegebb mag majdnem 70°C, de ha azt mondod nem olyan lényeges akkor nem foglalkozok vele.
-
sosperecek18
őstag
-
Kommy
veterán
Az normális a hogy a q9300-amon a kupakra 23°C (gigabyte easytuner 6) ír a a leghidegebb magra meg 40°C (realtemp 2.9) legmelegebb pedig 46°C ír és ez mind alap frekin, idle állapotben.
-
NFree
addikt
Nem nemfeltétlen attól függ , hogy muzsikál(bocsi a hülye kifejezésér).
DE szerintem mivel beszívtam a legutóbbi proci üzletet , letettem a gépfejlesztésről.
Csak merő kiváncsiságból kérdeztem , habár amilyen állapotok vannak othon , csodálkoznék ha elszaporodna a tulajok száma.
-
NFree
addikt
Hali nem tudjátok lehet már ithon kapni az új kisseb fogyasztású q9550-eket?
Esetleg tuningban mennyire überelhetők?subaruwrc
NICE
Gratt a cumóhoz

-
Laraxior
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
jó lap
nekem is vót olyanom 
-
válasz
Armando_19
üzenetére
Kiv leszek terhelve mennyit fog kérni, de nagyon jónak igérkezik.

-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
-
válasz
manutdzoli
üzenetére
BIOS-ban leginkább, vagy OS alól vmi vezérlőprogival, ami kompatibilis a lapoddal. Hőmérsékletek rendben vannak? Egyébként ezt leginkább a lapod topicjában tudnák megmondani. Meg ugye ez itten a York topic, nem a Kents.

-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!Asus Silent Square Pro hűtőm van a Q6600-az procimon,az lenne a kérdésem hogy hol lehet állítani a venti fodulatszámát?Ahogy ma bekapcsoltam a gépet,nagyon hangos volt a hűtő,everestbe megnéztem a venti fordulatszámát,és 400 volt.Fogta magát és elhalkult egyik pillanatról a másikra,és elkezdett emelkedni a fordulatszám.Jelen pillanatban 1480-1500-on van.Mitől van ez?
-
westlake
félisten
real temp 2.90 rc12
hwmonitor 1.13.0
core temp 0.99.4.56(keretik nem megkovezni, ha mar voltak
) -
válasz
LordVader80
üzenetére
Auto fesz és aktív en. gazd. funkciók mellett gondoltam természetesen, épp azért, mert manuálisan nem tudsz elég alacsony feszt belőni.

-
válasz
LordVader80
üzenetére
VID alapján állítja be a lap a VCore-t, nem hinném, hogy ez drop lenne.
-
válasz
LordVader80
üzenetére
A beállítható VCore a BIOS-tól függ. Egyébként, ha aktív en.gazd funkciókkal hajtod, akkor magától is visszaveszi a VID alapján. Ha 3.6GHz-en szeretnéd hajtani, az 1.25V némi droppal pont ki is adja a stabilitáshoz szükséges feszt.
-
Kommy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez igaz , hogy a 2.7 az 95-ön vana 2.9 meg 100 on de akkor se értem miért megy fel a hőmérséklet kb 67°C ig (intelBurn test alatt) egy Ninja 2-vel én azért kevesebbre számítottam volna, (mondjuk ha bionic számol rajta teljes terheléssel akkor a 2.9-es a max az 59°C)
-
PowerBuldog
veterán
Csak a hecc kedvéért mutatnám, hogy kilehet használni 4 magot, mindenféle spéci progi nélkül!
Supreme Commander!
[link] -
Jó választás a lap, így a tuninggal sem lesz gond. Elvileg mind a Q9550-ek, mind pedig a Q9650-ek képesek 4GHz környékén üzemelni, de a 3.6 - 3.8GHz biztosra vehető. Én az olcsóbb Q9550-et venném, tuningpotenciálban nincs akkora különbség köztük, hogy megérje - nekem - a 10k-s differenciát.
-
Kommy
veterán
Kiegészítés az előzőhöz.
IntelBurn tesztnél valószínű, hoyg neked egyből ki fog akadni, mivel 32 bites oprencert használsz és több mint 2Gb szabad memóriáf van ahogy látom, azért fog kiakadni mivel kb 1,6 Gb ot enged egyszrre megcímeznia Vista egyetlen alkalmazásnak, ha az 1-es (maximum stress) helyett a 2-est futtatod akkor nem lesz gond -
Kommy
veterán
válasz
Dombeat
üzenetére
Prime-et úgy kell használni , hogy elindítod a progit és utánna options és azon bellül a torture test, ez után lesz 4 választási lehetőség én ha procit tesztetelek akkor az elsőt választom (Small FFT) és ezt hagíom futni kb 1 óráig utánna elindítom az IntelBurn testet ott ami a képen kérdez én arra 'n'-et szoktam írni, majd 1-es (maximum stress) és utánna 10 és már megy is ez órajeltől függóen eltarthat több mint 30 óráig, itt ha nem hibázik akkor az összes sorban az utolsó oszlopban levő érték megegyezik.
-
r0xy
csendes tag
sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy melyik procit érdemes megvennem. a gép kb mindenre kellene, nem csak játékra.
vga: Sapphire Radeon HD4870X2 2gb
ram: 4gb (2x2) Corsair Dominator 1066
táp: Coolermaster Realpower M700
hdd: 320gb samsung sata
hdd2: 500gb samsung sata
dvd: NEC AD-7200S sataezt a konfigot kéne elvinnie, és a lehető leggyorsabban. játék, videószerkesztés, grafikai dolgok, stb. az ára lényegtelen, mert most nemsok különbség van q9550 és q9650 között, ugy durván egy 10es. ha az éri meg jobban, akkor azt venném, persze azis kérdéses hogy ezt a rendszert mennyire lehetne még tulhajtani, (ill. kéne(?)
Cpu?: E8500, Q9550, Q9650
Alaplap?: Gigabyte EP45-DS4 (jó választás lenne?)válaszokat köszönöm előre is
üdv: Tomi -
Dombeat
csendes tag
Üdv! köszi mindenkinek aki eddig is segített, annyi kérdésem van, merthogy analfabéta vagyok a gépekhez és a segítséget meg majd csak valamikor hétvégén kapom és addigra kb. összetudjam rakni, hogy mit merre kell finomítgatni, hogy stabil legyen a gép. A prime95-öt hogy kell használni és az IntelBurn-t ?? [Ezen] mi az ami annyira eltér a megszokottól és mit kell beállítani?
am bocs, hogy ennyit kérdezek csak már idegesít, hogy egyszer csak valamikor bejön kékhalál és szeretném végre, hogy stabil legyen gép és aki nekem segít ne ugráljon állandóan, hogy nekem problémám van,mert hogy én nem értek a Bios-hoz.
-
Draba
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
A fránya s betűt benéztem én is, aztán leesett hogy nem a 266 dolláros q9550-ről van szó.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Szvsz a Phenom II 940BE sokkal jobb vétel 60k-ért. Ez nálunk lesz 80-90k is a Q9550s-el együtt... szerintem az Intel ebben a szegmensben elvesztette a csatát... hacsak nem viszi le a Q9650/Q9550s árát 60k-ra.
Egyébként a Q9550s egy rohadt nagy parasztvakítás... leveszem a feszültséget 1,0V-ra és máris 65W alatt vagyok...
-
Laraxior
titán
Érdekes hogy a Q9550s és a Q9400s drágább lett mint a Q9650
akinek nem számít a fogyasztás annak nem kétség melyik éri meg legjobban...és melyik is a jobb proci...én a Q9650re teszem a voksot..jövő hónapban

-
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Ez mennyire számít jónak?
-
monosz
őstag
Hi!
Szerintetek,mivel járnék jobban?E6600-ast cserélnék,de nemtudom hogy mire.E8500,vagy
Q9550?Tapasztalat alapján melyik lenne jobb választás?(játékok terén ).Az órajel számit,
vagy a magok száma?
Tudom sok a kérdés,de megköszönném a válaszokat.
Üdv. -
sosperecek18
őstag
válasz
Dombeat
üzenetére
Sztem egyértelműen a memória miatt csinálja, esetleg nem kapnak elég feszt a memóriák? 1,9-2,0v-ot adj nekik és nézzük meg hogy így újraindul-e...
Minden ami biosban van a tuning fül alatt tedd auto-rol normalra, a pci-e frekit 100-ra tedd, memória időzítést állítsd 5-5-5-15-re. -
Dombeat
csendes tag
Ez talán segít [kép] , hogy esetleg mit kell átállítanom vagy ami nagyon eltérő lenne akkor írjátok meg köszi!

-
Dombeat
csendes tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
MSI P45 Neo3 FR alaplapom van, a memcsi KINGSTON 4096Mb DDR2 800MHz CL5 KIT vga HIS HD4850 1GB GDDR3 IceQ4 PCI. táp CHIEFTEC GPS-550AB Ha tudsz segíteni köszi sztem veszek egy COOLER MASTER HYPER 212 hűtőt teszten jól bizonyított, Bios frissítést kizártam mert akkor ugrott a garancia alaplapról, szóval majd valamit biosba bekell lőni hogy ne jöjjön be a kékhalál. Aki tud segíteni annak is köszönöm. a problémám feljebb lehet olvasni.
-
Laraxior
titán
válasz
JimBeam007
üzenetére
ott már függ attól is hogy mivel hajtod.. miben... hűtés..ramok..stb.
De egyértelműen a Q9550...amiből simán kijön a 3.8GHztől felfelé akármi. Q9300nak sajna az a vége ... -
JimBeam007
csendes tag
Sziasztok!
Mivel imádok motorozni értem a lényeget
Mivel fél évig gyűjtöttem a pénzt a gépújításra fontos az ár is azért.
A q szériás prociknál tuning esetén mekkora külömbségek lehetnek. Ha például a q9300-ast venném mekkora lenne a sebesség külömbség a q9550-eshez képest? -
Kommy
veterán
Egy q9300 mennyire számít jónak alapfeszen a 426x7,5(3195MHz)?
-
Laraxior
titán
válasz
JimBeam007
üzenetére
A mostani amd x2 5600+ hoz képest jelentős előrelépés a q9550-es? Lehet laikus a kérdés de nem értek anyira hozzá

itt a kulcsszó!
mintha robogóról 750es Suzukira váltanál
asszem érzékeltettem a különbséget 
-
Kommy
veterán
válasz
JimBeam007
üzenetére
Szerintem az , én egy x2 3800+ -ról váltottam amit 2,8GHz-en használtam, igaz nekem "csak" egy q9300-am van. Még alacsonyabb órajelen is gyorsult minden, ahogy észrevetem.
-
JimBeam007
csendes tag
Sziasztok!
A mostani amd x2 5600+ hoz képest jelentős előrelépés a q9550-es? Lehet laikus a kérdés de nem értek anyira hozzá
Üdv Jim -
Erdei88
veterán
Mennyi az esélye annak hogy egy Q9550 megy 4GHZ-t 24/7? Ez is ritka mint fehér holló vagy menni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kriptovaluták és az adózás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De jó irányba halad legalább a számítástechnika...egyre kevesebbet evő gépek, egyre nagyobb teljesítmény mellett...pedig nagyon gondolkodtam rajta hogy lecserélem a gépet egy laptop+ps3 párosra...de így tuti maradok pc-s fronton ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Tudom sok a kérdés,de megköszönném a válaszokat.