Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
A loadline a procira van hatással. Arra jó, hogy megpróbálja kiegyenlíteni a feszingadozást. Ugye a terhelésváltások hatására ingadozik a fesz. Minnél nagyobb az adott fesz a kilengések annál nagyobbak.
Nyilván ha idle-ből meg load-ba akkor alaulfeszelt lesz egy rövid időre, ha load-ból megy idle-be akkor túlfeszelt (ezt szokás tüskének is nevezni) a hirtelen megnövekvő ártamtöblet igénye miatt. Főleg ha prime-olsz és 4 mag indul meg egyszerre 3,6-3,8GHz környékén. Ez utóbbi a veszélyesebb, hiszen ha alulfeszelt nem nagy gáz, max nem lesz stabil az adott órajelen és hibázik a mag (vagy magok). De ha jelentősen túllövi a feszt (Vcore overshoot) az ki is akkor nagyban rövidül az élettartama, gyorsul a degradáció vgy más néven az elektronmigráció. Tehát magas fesznél (1,5V körül) biztosabb ha kikapcsolod a loadline-t.Procifeszt meg BIOS-ból állítgasd, nyilván amit ott beállítasz egy elméleti érték, abból még lejön a drop aminek mértéke erősen lap függő.
-
Samanbacsii
őstag
Elnézést, az én cuccomból indultam ki. De 1.4re feszelt 3600 vagy fölé húzott B3-at szerintem nem lehet alapfordulatokkal kordában tartani, úgy gondolom.
Más: Ha vki azt mondja : stabil a gépem, hozzá kéne tennie mivel és mennyi ideig tesztelte, úgy pontos az állítása.
Én is fél-egy órákat futtattam a gépem prime95-el, nem jelzett hibát és már csűrtem is feljebb feszeket meg a hertzeket...de alkalmazások alatt néha újraindulgatott. Ekkor kezdtem éjszakákat futtatni és már alacsonyabb beállításoknál jelentkeztek a hibák igaz 3-4 óra után. Tehát, minimum addig fusson ameddig használod terhelés alatt... ha 2-3 órát játszol akkor addig, ha dolgozol, renderelsz akkor egy nap...

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Yettel topik
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Goddess of Victory:Nikke
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Hisense M2 Pro Lézer Okos Projektor // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest