Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Na, ez pont annyira Bulgária, amennyire csak lehet, amit linkeltél

Egyébként akkor már nyilván a Görögöknél vesz az ember valamit, legfelejjebb a Bolgár határhoz közel, és átjár vásárolni.
A nyelv meg semmivel nem vészesebb mint a görög, sőt, Cipruson a bocik (Bolgár cigók) értették simán a görögöket (igaz a Ciprusi az "falusi görög")
És ehhez mit szólsz? -
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Személyesen nem jártam soha, street view alapján annyira nem gázak a Burgasz és a Török határ közötti települések (pl ez kicsit BAZ megyés, de még belefér). Ami miatt nem fogunk odaköltözni, az egyrészt a nyelv, másrészt az, hogy bolgár árakon Görögo.-ban is kapni ingatlant ami azért többet tud.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Ha már DélKelet-EU, akkor Bulgáriában több a ráció HA valami remote melón dolgozol (fix 10% szja, kevés egyéb adó) vagy ha már a befektetéseidből élsz (EU-ban forgalmazott értékpapírokra 0% nyereségadó).
Románia felívelt, jól menedzselték és óriási EU pénzeket kapott - kérdés, mi lesz velük a jövőben. A jó trend bár hasznos alap, de nem tartja fenn önmagát. Amúgy az említett Békési ingatlanpiacot pont a román fejlődés tartja még felszínen - hogy meddig, az jó kérdés. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Nálam GYMS, Vas, Veszprém, meg esetleg Komárom-Esztergom játszana. A korábbi kötődések miatt Veszprém kiemelten.
Ami április 12-t illeti (amennyire csak leet politika mentesen próbálom leírni) : Igen, tuti, hogy rengeteg csontváz lesz a szekrényben, ráadásul mivel sokminden a mostani rendszer hűbéreseinek a kezében van, igencsak nehéz lesz egy új kormány dolga. Másik oldalról optimista vagyok, bár abban szinte biztos vagyok, hogy nem máról holnapra lesz jó, hanem bizony még egy kormányváltós 2/3-ad után is úgy 1-3 évnek kell eltelnie mire érezhetőek lesznek a pozitív változások.
Romániában jártam a '90-es évek elején, közepén, majd a 2000-es években, aztán 2024 decemberében is (bocs, nem tavaly), és azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal látványosabban fejlődik mint MO, igaz volt is nekik honnan. Demográfia ide vagy oda, jelenleg a trendek szerint ők is kanyarban előztek minket, ahogy a Horvátok és a Szlovákok is az elmúlt 20 évben. Ettől függetlenül senkit sem bíztatnék, hogy költözzön Romániába (pláne ha előtte nyugaton élt), de ha Borsod/Szabolcs-Szatmár/Hajdú Bihar/Békés a másik opció, akkor még Románia is komolyan megfontolandó lehet.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, ha (HA) felkerül a költözködős térképre Mo, akkor Vas megye kb a reális cél. Dolgozni már 100%, hogy nem megyünk vissza = Budipest zsúfoltságát és nyüzsgését, pláne árait teljesen felesleges lenne bevállalni.
Ápr 12től sokan várják a megváltást, én sokkalinkább egy nagy reality check-től tartok, kb mint amikor a gulyáskommunizmus összeomlása után a 90es években kiderült, mekkora hegynyi ganét hagytak ránk az elvtársak. Az EU-s pénzek, amik a lufi első szakaszát fűtötték, csak lassan fognak visszatérni, mert máshol is szükség van rájuk.
Igen, Románia gazdasági trendjei valóban mutatósabbak, de a demográfia még a magyarnál is rosszabb:
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Lufisodás az egész világra jellemző, (San Francisco, khm) csak eltérő mértékben. Itt az EUban rajtunk kívül a Litvánoknál szállt el nagyon az ár, és a Finneknél talán a legkevésbé.
Ami Romániát illeti, nyugati szemmel szerintem Békés megye semmivel sem vonzóbb, SŐT. Az elmúlt 1 évben mindkét helyen voltam, és nekem Románia picit már fejletebbnek tűnik, mindemellett a táj is sokkal szebb. De tudom, neked van kötődésed Békéshez. Mondjuk ha egyszer hosszasabban itteni dolgokat felszámolva nyugatra költöznék, aligha akarnék visszajönni MO-ra (pláne míg ez a kormány van, de a következőnek is adnék a biztonság kedvéért 4-8 évet, hogy lássuk merre haladnak). De ha mégis vissza akarnék jönni, szerintem nyugat MO lenne az elsődleges cél, írom ezt úgy, hogy a MO-i ismerőseim 80%-a Debrecenben vagy annak 30km-es körzetében élnek.
Persze kinek mi.De a trendeket is érdemes megfigyelni, Románia merre tart és MO jelenleg merre tart. Április 12 után okosabbak leszünk némileg, de 4 év múlva ilyenkor fog igazán látszani.
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Vagy benéztek valamit nagyon (tizedesvessző) vagy nagyon madarat keresnek.
Tény, arrafelé is érződik az ingatlanárakon némi lufisodás, az hóttziher, hogy előbb vennék Békés megyében valamit, mint BÁRHOL Romániában: nyugati szemmel ezek az országok már csak távmunkára, nyugdíjra jók bezzegrománia ide vagy oda. Az egészségügyük meg híresen sz.r, még a magyar alatt pár szinttel. Bulgária legalább eljutott oda, hogy tényleg igen komoly magánEÜ szektort építettek ki, azaz ha vastag a pénztárca, jó ellátás is lesz a magyar magáneü árak alatt. -
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
homerhamm
üzenetére
Nos, nem csak a naptár árulkodik a 2005-ös évről, de a nappaliban a TV is (A régi RTL Klubos logo), a TV alatti beltéri egység, és DVD lejátszó, sőt : a számítógép. A gépház 2003 körüli, még mobil rack is van benne (2000-es évek elején nagy divat) a monitor is kb 2005-ös, és a scanner designja is akkori.
Ami pedig végképp árulkodik, ha valaki kétkedne, hogy ez bizony nem jól berendezett skanzen : Kissé patinásnak van jellemezve a ház, márpedig a képeken vadi új. van egy olyan érzésem, hogy ezek a képek a beköltözés, és berendezkedés után készültek. (a kiskutya meg egy csomó képen ott van, nem tudom, hogy cukiságfaktornak-e de nekem már vonna hogy ilyen szőrgombóc mindent összeszőröz és lehet egész nap takarítani utána)
Fogadni mernék, hogyha most valaki odamenne, akkor bizony azért kellemetlen meglepetés lenne, ha nem tudja mikoriak a képek.
Pont mint amikor egy 40-50-es egyén a 20-25 évvel ezelőtti képeivel társkeresőzik. -
t72killer
titán
válasz
homerhamm
üzenetére
Garantáltan nem idei képek a növényzet alapján, de nem vagyok benne biztos, hogy nem csak megtartották emlékbe a Tajvan-Hong Kong-os naptárat. Mondjuk még a laposTV se mai gyerek, nem tudtam a típust beazonosítani, de hasonlóak léteztek már 20éve, a hálóban meg katódsugárcsöves van.
-
homerhamm
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Olyan mintha a belülről készült képek egy része nem is egy panelben, hanem egy 1960-as évek elején épült 4 emeletes téglaházban készült volna

A fürdőszoba és a konyha is rohadtul eltér. De a bejárati ajtó, folyosó, parketta is arra utal.
Ami még fura, hogy kivülről egy szép panel programos panel, belülről meg egy lelakott bontószökevény.Mindent egybevetve 13 ezer eur nem kevés pénz, de anynit talán még érne is. A 10× már akkor sem, ha a rózsadomb közepén lenne állna ez a panel.
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Vicces képek
- EAFC 26
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest