- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #113328 üzenetére
"Nem tudod meghágni a 3. generációs Core i procik memóriakezelési korlátait alternatív BIOS-szal sem."
Azért írtam, mert nem a procik, hanem pont a bios korlátja.
Coreboot-tal tettek bele t420-ba ivy-t. És volt feature request 16GB modul támogatásra is, csak gondolom annyira ritka igény és drága ram, hogy végül nem csinálták meg. Noszogassa meg valaki, hátha beteszik.
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #113323 üzenetére
Ahogy olvasom, pont lehetne. Csak az intel tud olyan mrc kódos updatet kiadni, amit bios update tartalmazhatna a 16GB-os modulok (8Gbit chipek) támogatásához.
Szóval lényegében szándékos limitáció, hogy vegyenek újat[link]
Múltkor egyik ősrégi első generációs core i alapú xeonos szervere kapcsán kerestem google-vel, hogy lehet e bővíteni benne ramot. Ott hogy nincs lelimitálva, a gyári alap max 24 helyett ilyen 384-eket is írnak
Más kérdés, hogy nem érdemes költeni rá.
-
-
-
zsoltip
őstag
válasz
Tim82 #113269 üzenetére
Köszi.
Én ezen 3ra gondolok. Ha belinkelné ide valaki az is nagyszerű lenne.
...
A gép alján van egy matrica, amin TYPE (mint típusszám) és S/N (mint sorozatszám) adatok vannak feltüntetve, ezt a két adatot (nevezzük service tagnek a továbbiakban) kell megadni az alábbi oldalakon:
a.) Jótállás ellenőrzéseHogyan tudom ellenőrizni, hogy az adott gép jótállása nemzetközileg melyik országokban érvényes (ill. érvényes-e a jótállás Magyarországon, vagy abban országban, ahol a gépet használni kívánom)?
-
kacsento1
senior tag
válasz
Tim82 #113126 üzenetére
Azt tudom, hogy nincs különbség a laptop esetében, viszont maga a blue alapból jobb, és nem tudom meddig fogja bírni a mostani laptop. Ha meg másikat veszek, akkor lehet ott már lesz m.2 csatlakozó. Így mégis csak univerzálisabb a dolog. Először arra gondoltam, hogy a fő gépemből kivenném a Crucial 500bx 120gb ssd-t, és annak a helyére vennék egy újat, de olvastam, hogy a bx melegszik, ezért nem ajánlott laptopba. De ha nem probléma az átalakító, akkor szerintem rámegyek arra.
-
Pöttön
őstag
válasz
Tim82 #113007 üzenetére
Köszönöm!
Valószínűleg bele fogok vágni majd a modosításba.
A gyári tn-el nem vagyok kibékülve.
Bár megmondom őszintén 14"-ra már a hd+ felbontást is feleslegesnek tartom.
Hát még a FullHD-t... Én minden alkalmazást-játékot 720p-ben futtatok, ami a nagyobb natív felbentás miatt homályos, tesómnak van egy 720p-s 15,6-os Toshiba laposa kategóriákkal jobban néznek ki rajta a játékok. 14"-os 720p-s Ips panel gondolom nem létezik? -
Pöttön
őstag
válasz
Tim82 #112996 üzenetére
Majd ha tudsz, légyszi dobj már egy linket a panelröl, meg az átalakítórol.
Ebay-en, allin hiába írkálom be a varázsszavakat, hogy t430 ips, meg t430 LVDS-eDP nem dob ki semmit se.
Kiváncsi lennék, hogy lehet e még hozzá kapni alkatrészt, és ha igen kb mennyiből jönne ki. -
válasz
Tim82 #112996 üzenetére
Köszi!!
Azt hittem a jelenlegi panelban van még "tartalék" és csak az elektronika kell hozzá, h ez elő jöjjön.
Így eldőlt a kérdés. Költ a f@...szom egy kilenc éves gépre egy valag pénzt! 30e köül a kijelző, 10 hozzá a vezérlés, a gyári eredeti zsanérok, hogy bírják a strapát, 17 körül , valahol ott mozog a gyári cooler is, esetleg még memória, tisztán látszik, h meghaladja a jelenlegi gépnem árát, és ha mindez meg is lesz, akkor is marad a nyakamon egy 9 éves kotvány.
Új lesz, majd még eldöntöm, h merre induljak. Rágódom egy kicsit a kérdésen.
Azért köszönet Nektek, sikerült elmozdulnom.
Ja, és azt hiszem, h már ez a gép nem is lesz kompatibilis az új Win-el. -
-
válasz
Tim82 #112991 üzenetére
...ha jól értem amit írsz, akkor a kijelzőt is cserélnem kell??
és egy ilyen hozzá:
[link]
Érdemes ennyit költeni? LCD meg még ez az elektronika. Akkor már vennék egy új zsanér párt is, új coolert. Hát nem is tudom. Viszont tényleg olvasgatom, h az új szériás (T490, T14) gépektől ne várjak sokat, ez elég lehangoló. Az lesz az első lépés, h csinálok egy tiszta telepítést, talán még a RAM-okat megduplázom, és ha jobb lesz mint most, akkor költök rá és marad. Már csak a kutyám miatt is, mert nagyon szeret rajta aludni. -
looser
addikt
válasz
Tim82 #112895 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Visszaolvastam a fényerő kifejezésre (ezt mondjuk megtehettem volna a kérdés feltevése előtt...) és valaki javasolta a MonitorInfoView stuffot, amit szépen meg is mondta, hogy ez - remélhetőleg - eredeti Lenovo kijelző. Akkor marad a másik tanács, a Vantage,. Bár ez most a típushoz letölthető legutolsó vga driver... Esetleg a W10 update-en még gondolkodom, elképzelhető, hogy megoldja...
-
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Tim82 #112491 üzenetére
>pontosan minek a bizonyítására szolgálna most itt.
túlfilozofálom:
A tudományos módszereknél fontos a reprodukálhatóság.
Vagyis ha valaki nem hisz a "tömeg bölcsességében" ;
akkor falszifikálhatja az öreg rókákat .."ha szeretsz kisérletezgetni .. " == megrendeli ; kipróbálja és teszteli, hogy még mindig igaz-e ez, hogy nem megy BIOS kókányolás nélkül.
Azért ~1% esélye lehet, hogy hátha megy. (vagyis >0)
Azért Tanulópénznek ez még határeset ...
pl. kipróbálhatja, hátha Linux alatt működik?
Vagy elmélyedhet a BIOS kódban ..vagyis ha az a kérdése: "Meg lehet ezt oldani?"
és szó szerint - komolyan vesszük a kérdést ...
Akkor én azt válaszolnám - megfelelő eltökéltséggel, motivációval, tudással és kapcsolatokkal - akár meg is oldható a probléma.a gazdasági kérdés - hol van a haszon/ráforditás optimális aránya.
extrém példa:
ha van 10 Millió dollár erre, akkor megrendelem a Lenovótól az egyedi customizációt a BIOS-ban ... persze itt a haszon/ráfordítás aránya elég rossz, mert ebből már egy rendes X1-es modellt is lehetne venni - aranyozással.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Tim82 #112298 üzenetére
> USB-s egérről is akarna boot-olni szerinted?
tényleg extrém kicsi a valószínűsége ..
de azért léteznek flash drives-os egerek.
https://www.amazon.com/Iogear-Optical-Mouse-Flash-GME224M32/dp/B0000C7HGJ -
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
Tim82 #112179 üzenetére
Köszi! Az LP125WH2-SLT1 panel is ghostingol?
Hm, közben ezt találtam:
SLT1 is known to not have any ghosting issues.
SLB3 has some very slight ghosting problems (it took me 2 weeks of use before noticing that on mine)
SLB1 has more noticeable ghosting problems...
Hát, ha ő 2 hét után vette észre, talán nem annyira gond. -
válasz
Tim82 #112147 üzenetére
Meglehet, hogy ez a probléma, köszi. Az USB ház eddig mindenre jó volt, működött szépen, sosem gondoltam volna, hogy a Macriumnak nem fog megfelelni
Akkor pillanatnyilag csak két opció van, az egyik az, hogy telepítek egy szűz Win10-et a gépre, de ezt csak végszükségletnek hagynám.
Ha lenne egy olyan program, amivel egy pendrive-ra tudok egy bootolható rendszermentést csinálni, akkor kitenném a rendszert egy pendrive-ra, majd onnan bootolva visszaraknám az új SSD-re.
Létezik olyan backup progi, ami a teljes rendszert kirakja egy bootolható pendrive-ra
-
Dhampir
félisten
válasz
Tim82 #112078 üzenetére
Ilyet találtam:
8GB 2Rx8 1G x 64-Bit PC3L-12800CL11 204-Pin SODIMM
Talán még ez a Samsung is jó?
Samsung 8GB (PC3L-12800) DDR3L 1.35V 1600 204-Pin M471b1g73bh0-yk0
(#112082) Tim82
Fontos infó, köszönöm!
-
tboldi
nagyúr
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #111986 üzenetére
Én a reset hole-t sajnos viszonylag gyakran használom és használtatom, még tényleg egyetlen 1x se fordult elő, hogy ne működött volna, megnyomod 10mp és ennyi.
4gen-től legújabbig mindegyiken csináltam és mindegyiken működött. Kifejezetten aksi problémákat megoldott épp a napokban T480-on. -
azbest
félisten
válasz
Tim82 #111958 üzenetére
A funkciófrissítés a felületi elemeket cseréli újra. Feature pakk.
Viszont előtte már felment valsz a nagy hotfix pakk - ami kapcsán a nyomtatós kékhalás sztroi is volt és lehet azért mondja előzőnek a verziót még, mert úgy még nem 20h2 -t mondanak rá.
Múltkor irodistáinkkal végigszívtuk ezt, hogy a 20h2 kumulatív pakk után külön kellett akkor még opcionálisként feltenni a 20h2 funkciófrissítést, hogy utána felkínálja a kumulatív kékhalálozás ellen hotfix-hotfixet.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tim82 #111908 üzenetére
Mondjuk ennyit simán beáldozok azért cserébe, hogy tilthatom a Management Engine-t, az RST-t, az AMT-t, és még sok mást, plusz így nem kell TPFanControl, mert elég az amit az 1vyrain tud ilyen téren. Meg persze azt pakolok a gépbe ami tetszik, illetve ha már szóba került az ExpressCard, akkor emlékeim szerint az 1vyrainben már javítva van a 16 GB RAM kontra eGPU bug.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tim82 #111905 üzenetére
Hmm, ez jól hangzik.
Már kezdtem megijedni, hogy csak az USB ExpressCard fog az őrületbe kergetni, ami csak felforrósodni hajlandó, és amint eszközt csatlakoztatnak hozzá, eltűnik az eszközkezelőből is. De hát így jár az, aki buherálni akarja a gépét.
Bizsu1st: Szerintem engedd el. Nekem egy FL1100-as csinálja majdnem pontosan ugyanezt, csak nálam:
- Windows 10 alatt addig látszódik a kártya, míg nem dugok rá USB eszközt. Ha bármi bele van dugva, azonnal eltűnik, és ha kihúzom, azonnal megjelenik ismét. Akármilyen driverrel ez van, ráadásul forrósodik az ExpressCard csatlakozónál mint az állat.
- Linux alatt olyan, mintha be sem lenne dugva. Fel sem ismeri, cserébe nem is melegszik.
- T61-ben és T500-ban szintén nem történik semmi, de azokon is Linux van, így nem meglepő. A T61 majd kap egy W7-et egy teszt erejéig, de szerintem azzal sem lesz jó.
Valahogy ezek a kártyák nem a minőségükről és a megbízhatóságukról híresek. -
Penguin95
senior tag
válasz
Tim82 #111903 üzenetére
Ha tippelnem kéne, akkor én az 1vyrain-re voksolnék, több dolgot is állítgattam benne ami kihatással lehet erre. A legacy/UEFI mód nem hiszem, hogy ebbe bekavarna, pláne hogy a secure boot ki van kapcsolva. Mondanám, hogy visszaállítom alapra és megnézem, de tapasztalataim szerint nem minden beállítás áll vissza azok közül amiket az 1vyrain old fel, egyesével meg elég macerás őket visszaállítgatni.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tim82 #111859 üzenetére
Ha a kedves Posta nem ül rajta még heteket, vagy nem a szomszédba dobja ez a kiváló postás, akkor majd fogok tudni X230T-s tapasztalatot írni az AX210-ről. A sebességéről viszont én sem tudok majd mit mondani, mivel a csodás ONT-m csak 2,4 GHz-et tud, a 6E-s routerek ára meg horrorisztikus.
-
válasz
Tim82 #111857 üzenetére
Köszi szépen!
Valóban elég különleges lett az X230i és az L450 eredménye. Még azt is el tudom képzelni, hogy driver vagy csak éppen pillanatnyi zavar volt az erőben. De ezek teljesen jó eredmények.
De igazából a X230i ami közelebb áll a T430s-hez és meggyőző eredményt mutat. Elkezdek keresni egy ilyen kártyát. -
válasz
Tim82 #104820 üzenetére
Köszi ezt a részletes és taggelt leírást. Ma megcsináltam a párom T430s gépén. Mivel folyamatosan frissítettem ezért a BIOS-t downgradelni kellett. Minden a leírásoknak megfelelően zajlott. Az iso-hoz jutni kicsit macerás volt, de pár perc plusz volt csak...
Meg is kapta a korábbi 7260-as AC-s kártyám.
Mostanában sokat emlegettétek itt az AX200-at? Van érezhető különbség ennél a kártyánál? -
-
-
SteveAd
tag
válasz
Tim82 #111458 üzenetére
Ertem, ezt jo tudni, bar remelem, hogy egy ideig nem kell ismet cserelni
Engem megzavart, hogy tipusonkent mas-mas FRU-s kartyak voltak felsorolva.
Aproban kerestem ra T510-es kartyara, ott talaltam az alternativ FRU-s 1000-es kartyat (lehet, hogy T410-esben volt eredetileg, de nem biztos), szerencsere bevalt. -
SteveAd
tag
válasz
Tim82 #111456 üzenetére
Nem ellenerv, egyszemelyes tapasztalat. Es nem azt irtam, hogy biztosan nem jo a 6200-as, csak azt, hogy a 6205 (ami elvileg az utodja) biztosan nem jo. Az 1000-es viszont biztosan jo, raadasul egy olyan 1000-eset vettem aminek az FRU-ja nem szerepel a HMM-ben (vszleg. nem is T510-as FRU van rajta). A HMM-ban van 1000-es is (az en konkret modellemhez -4314-2Kx- ajanlva) meg 6200-as, 6300-as (mas konkret modellekhez ajanlva). De akkor ez utobbiak garantaltan passzolnak egy 4314-2Kx modellbe is?
-
SteveAd
tag
válasz
Tim82 #111452 üzenetére
Ez nem ilyen egyszeru. En is konzultaltam a HMM-t, de a kulonbozo FRU-k kulonbozo T510 konfigokhoz vannak. Az enyem olyan 4314-es, amelyikhez gyarilag a 60Y3203-as FRU Centrino N-1000-es kartya volt. N6200-asom nincs, de 6205-os volt itthon (ez T520-ashoz volt gyari), azzal 1802-es boot error lett es nem indul el a gep (Biost nem akartam mokolni ezert). Szereztem innen az aprobol egy mas FRU-ju, de ugyanilyen 1000-es Centrino kartyat (112BNHMW), azzal mar elindult
-
-
-
-
válasz
Tim82 #111315 üzenetére
Én is kimaxoltam a ramot a W530-ban. Valamiért csak 1333-as ram volt benne (2x4 gb) - gyanítom valaki valamikor kivette belőle a gyári 1600-asokat - így a meglévő 2x4gb 1600-as is csak annyin ment.
Mivel szeretek virtuális gépekkel "játszani", és zavart az 1333-as ram, ezért végül 4x8gb ddr3l 1866-os lett, ráadásul CL11-es, ez volt a legolcsóbb az 1866-ok között.
[kép] -
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #111114 üzenetére
Úgy tűnik, hogy időleges probléma: azután, hogy egy fél napig le volt véve töltőről a noti és kikapcsoltan hurcoltam a hátizsákomban, újra töltőre téve és bekapcsolva megint van bluetooth. Ez kifejezetten az AX200 BT modulját jelenti, ki kellett venni az X230i saját BT modulját ahhoz, hogy működjön benne az AX200.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- 2026-ra halasztották a Crimson Desert megjelenését
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Futás, futópályák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- MSI Katana GF66 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- T16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Ideapad 3 15IMH05 15.6" FHD IPS i5-10300H GTX 1650Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Hp Probook 650 G5- CORE I5-8265U - 15,6" - sérült ház
- Asus ROG Strix Notebook! Ryzen 5900HX / RX 6800M / 2560x1440 IPS / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest