Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Jó, számlázó programmal nem hülyülünk. Amúgy is szeretem a wint, a 7-est. Játékból Q3 ami hozzáköt
sztem az nem megy lin alatt. Chrome+gmail nekem mindent amit kel, sőt egyre többet..üzleti levelezést is onnan tolom már, tökéletesen beimportálja a külső fiókokból a leveleket és az üzleti címmel tudok válaszolni rajta keresztül. Sokkal jobban testreszabhatóbb benne minden, felülettől kezdve beállításig, aláírásig. És sokkal jobban átlátható + vannak névjegyek, lassan több ficsör' lesz mint a f@szbookban, bár olyanom még nincs, de egy céges lesz. Chrome megjegyzi a kedvenceket meg kb minden beállítást, akármelyik gépről nézek fel, csak be kell lépni, bár ezt lehet már tudja a többi böngészde is. Gmailen akár chat is megy, vagy videohívás..nálam kb kiváltja a skypeot, vibert. Szóval nekem mindenre jó. Első időkben idegenkedtem tőle, de hamar megszoktam, már nehezen lennék meg ezek nélkül. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Megy a YT vidi, közben böngészgetsz máshol, pl ph, de egyéb oldalnál is előfordul, és egy micro akadás YT-ban, pillanatra megakad a hang..gondolom kép is, de azt ugye nem látom. Nem sávszél kérdése, ha már ramban van a video akkor is csinálja. SSD-vel is. i5-ös géppel HDD-vel sem. Állítólag csak chromenál, de b@szhatom..én csak azt használok.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen jobb. De kérdés mire kell. A FHD panel RGB LED háttérvilágítású, és az Adobe RGB színtér 95%-át tudja, valamint elég jól kalibrálható. A kisebb felbontású sima fehér LED-es, és az sRGB-nél is kevesebb színt tud.
Amúgy szabad tudni, hogy mennyiért adnak egy ilyen gépet? Azért a Quadro 2000M-es változat nem túl gyakori. Csábító cucc.

-
-
madle
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Értelek, akkor lehet nem bántom és Mac-et veszek. Pedig a teljesítménye igen tetszetős a TP-nek. Értékállóság jogos, nem úgy értettem, hanem úgy hogy lehet sokba kerül újonnan de sokáig gép is. Mert a legtöbb laptop ipari hulladék, azért a TP-eket látni még tizenévesen is működni.
-
madle
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem arra nincs szükségem, szimplan csak minden más notebookkal szemben értékállóbbnak és minőségibbnek tartom a Thinkpadet, volt már Sonym, DELL-em, HP-m, egyikkel sem voltam megelégedve minőségre, viszont barátnőmnek T60-asa van, na az gép!
Igazából a garancia ami erre a TP-re van az nyerő, 2017-ig, A Macbookra 1 évet adnak. Igazából netezni filmezni és képszerkesztésre elég a 4GB Ram igaz?
-
törölt tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem van egy ilyen kis puha szőrű kefém azzal szoktam, szépen leszedi mindenhonnan. Aztán meg hajszárítóval lefújom a maradékot, teljesen jó. Sőt vannak olyan porszívók amiknek a hátuljára is lehet csövet dugni, az ott még erősebben fúj.
Tökéletesre úgy se érdemes letakarítani, mert egy hónap és ugyan olyan. Legalábbis az asztali gép nálam ilyen. Régebben szájjal fújtam, de azért figyelni kell mert akármennyire jól fújod a nyál belekerül. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem az elkokat szokta feltétlen kinyírni. Épp elég döglött gépet láttam kompresszorozás után 1-2 nappal vagy azonnal behalni, nyilván nem véletlen egybeesés...sok marha benzinkúthoz is kiviszi aztán tolja neki
egy hajszárító bőven jó ilyenre, sőt, van amikor inkább kiporszívózom a gépet
-
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Akkor lehet, hogy nem annyira rossz, nem tudom. Nekem noname fehér szmötyim van, amin nincs semmi jelzés, és egy másik fajta, aminek van valami neve, de kb egyforma állagúak, és egyformán használhatatlanok.
Mindenképp próbáld ki az MX-2-t, vagy annál újabbat, én sem hittem, mennyit számít, míg nem próbáltam.
PC-n pl mindig a noname ezüstöt használtam, különösebb gondom nem volt a melegedéssel akkor, de lehet, hogy a zajszintet tudtam volna mérsékelni egy normális pasztával már ott is. -
-
Poo
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igaznak nem igaz viszont senki nem mer többet mert kifizettetik velük ha jól tudom bár ez si hiba függő mert ha szar a kijelző és a merevlemez a kettőnek sincs köze egymáshoz viszont ha nem egyértelmű a hiba és szalagkábelt is meg kijelzőt is rendelnek egyszerre azt nem komálják.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Egyszerű a kapkodás mellőzése: dolgozz olyan helyen
Fater miután úgy 2-3 alkalommal kijátszotta a halál kártyát igencsak megnézi mit és hova meg hogyan rak. Nekem is sikerült már emiatt majdnem elpatkolni, szóval aki nem tud leszokni, fogjon 230-at vagy nagyfeszt és meg fogja tanulni 1 életre, remélhetőleg nem a következőre. -
-
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Vannak jó w7xx-k íbéjen de fosok a tengeren túli rendeléstől...sajnos még a fast delivery rendszerekkel is sok negatív tapasztalatom van

-
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Nagy kulonbseg, te egy veterannak nevezett roncsrol beszelsz, en meg egy szakszeruen karbantartott autorol.
Úristen mit lekeverne ezért az öreg
Nem, ez egy veterán autó volt, amire tudod sütögetnek OT rendszámot is.
A 6 liter és a 10 liter között nekem 4 liter a diffi és ez az óvatos fogyi, a 2 liter honnan van nem tudom, de nem tőlünk.
PD elem nem érint, köszönjük, cégesbe megy a gázolaj, de az nem érinti a családi kasszát
Pontosan tudom mennyibe van egy főalkatrész új autókba. És azt is tudom a régiekhez mennyire olcsó. Azt meg főleg tudom, hogy 4 darab 2000 forintos alkatrész pontosan 8k-val több mint 0 darab 12 000 forintos, nagyjából hasonló arányban zabálta a régi autó a kis vackokat, mert gyári nincs, utángyártottból a legjobb is fos. Erről beszélek, apróban nem tűnik fel, csak 1-2 apróság, jha. Íme, itt van az amiről beszélek, őszintén leírva.Na, de OFF end.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Tökre értem a veteránozás lényegét, amilyen hangulata van azoknak a kocsiknak, azt nem adja vissza soha semmi, abba nőttem fel, meg 6-7 motorral, ha valaki átérzi az én vagyok, mai napig szívesen leszek agyig sáros egy motortérben. Csak a felhasználási körrel vannak a bibik.
Kell egy második jármű mellé, amit használsz is a hétköznapokban. Én nem sok vállalkozót ismerek, sem családot aki évente 15000km-t teker le 30év+-os kocsival, de szerintem más sem, úgy, hogy a ne lenne mindig lista arról, hogy mi a nem jó megint.A racionális új autó orvosi szempontból lényeges. Tehát mikor te át akarod emelni a 10-20-30 kilós szerszámokat egy hátfalon ki és be naponta 4-szer, mikor már megint rohadsz az út szélén, mert valahol elszállt valami apróság vagy a hulladék utángyártott alkatrész miatt vagy csak úgy, mikor állsz a 2 kölökkel 50 fokban és ordít mindegyik, mikor időben nem érsz oda sehova és nonstop veri a stressz a fejedet, hogy na mikor kell az éjszaka közepén hazahúzni a családot vagy éppen kérni egy autót a nyaraláshoz, mert ziher, hogy valami beüt 2-300km után amellett, hogy 5 literrel eszik többet, mint egy random mai autó: na akkor a racionális lépés egy másik autó és mivel már régen elszállt az összes maradék türelempára is, nem fogsz autószerelőként sem használtat venni és keresni abban mi van megkókányolva, hanem veszel újat.
Pénzben 1 milla bukta lett volna eddig csak a tankolás, x forint az alkatrész és egyéb. Ezt a több és jobban fizető távolabbi melók elvégzése vastagon kompenzálta, ha nem behozta. És nincs stressz. Utóbbi ami pénzben nem kifizethető juttatás. -
Francia91
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Sajnos Windows alatt is halk a beépített hangszóró, környezettől függően. A Gnome-ot azért szeretem, mert ott a Hangbeállításokban szerepel lehetőségként a 100%-nál hangosabb engedélyezése. Jobb megoldás a külső hangfal használata. Multimédiás laptopokba kicsit jobb hangszórókat pakolnak, ez van.
-
YumeD
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
i7-720QM, kb mint Prescott asztaliban

Tétlen kb. 55-60, egyhe terhelés 60-70 (1es ventifokozat), virtuális gép(ek)/gnuradio/videókodolás 80-85(5-7 fokozat) fok. Passzívban jószerivel csak szigorú energiatarékos profillal megy le, pl. esti torrentezéshez, filmnézéshez. Cserébe pattogós, fürge gép
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem tetszett a 17-es. A Cinnamont egy gombnyomásra vissza lehet állítani alapértelmezett konfigbeállításokra, ha esetleg nagyon széttúrja az ember.
Alapból tudja a PDF-be nyomtatást is, nem kellett külön progit levadásznom hozzá. Csakúgy, mint Ubuntu alatt egyszerűen fel lehet telepíteni a GPU drivert is.
Hangzás rásegítő szoftver nincsen benne, mint Windowsra. Elég tré hangszórói vannak a gépnek és bár muzikálisabb nem lesz tőle, de egy kis térhatást jó lenne kicsiholni belőle Linux alatt is.
Vajon az Access Connectionhöz hasonló program létezik Linuxra?
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Ha ua a billzet van benne mint 8560-ban sztem felejtsd el
Amilyen jó volt a 40-ben, annyira béna az utódokban. Azon a nyomoronc kurzor gombokon és a "nagy" enteren nem tudtam sírjak vagy nevessek, extraként szigetes is...40-esen sokkal jobb gépelni. A pilács se ér az utódokon semmit, de semmit.Tim82: 15.6" HD samuk pl kifejezetten ocsmányak
Onnan tudom az ég és föld különbséget T500 samu vs LG terén, hogy olyanoknak esett le az álla akik egyébként nem grafikáznak, nem értenek hozzá, de egymás mellett nézve a két panelt nem gondolkodtak melyiket kell megvenni, LG felár ide vagy oda
-
-
Barcsik
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
soldi3r Hobbi szinten, alkalmanként hajtom csak ki a gépből a maximumot és a keretem max 50k. Szemezgetek T500-assal is, ami az eddigiek közül valóban jó lenne a keretemig. Dell, stb-t nem nézegettem még. Csak el kell döntenem, hogy mekkora méretű gép lesz jó, mert néha azért hordozva is lenne.
Tikakukac Folyékony nitrogént az AW-nek!

-
-
atomanti19
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Akkor megpróbálom ezt a Lubuntu 14.04LTS-t. USB kulcsról nem bírtam telepíteni Linux Mint-et. Ezt megpróbálhatom vagy inkább dvd? Azt írta a T40 hogy lemezolvasási hiba. T500 vagy asus noti képes bootolni USB ről a T40 nél ne is próbálkozzak? Mondjuk a Linux Live USB Creator nem ismerte fel ezt a legújabb Mint-et. Érdekes.
Köszi mindenkinek! Remélem sikerül a telepítés USB ről. Valahogy..

-
-
-
-
törölt tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Filléres megoldás kéne most, haverom egy rossz vinyót belezett át és úgy megoldotta, de nekem nincs rossz vinyóm. Kábel meg nincs ilyen ezek szerint, legalábbis nem a sarki boltba kapható.
Nem akarok EC-ot, akkor inkább egy USB-esata kütyü láttam DeLock-ot 4k-ért azt hiszem. És az USB 2.0 sebessége elég ahhoz hogy a BD25 átmenjen rajta akadás nélkül?
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Igény, az lenne rá.

Amint Zefirelli filmjében a Kő-dal zengi:
Álmod úgy valósul meg,
ha apránként építsz,
a sok kicsi sokra megy,
műved így gyarapszik.
Életed éld szabadon,
szánj időt a szépre,
ne sokat tégy de azt jól,
s öröm lesz a bére.
Kőre követ nap mint nap titkod lassan érik,
így növekszel nap mint nap
míg elérsz az égig. -
Robo sapiens
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Kar egyebkent, hogy Latitude-okban nincsen T440p -nek megfelelo gep: numerikus billentyuzet nelkuli, FHD matt IPS kijelzos, quad core-os, viszonylag konnyu 14" -os masina.
En X230-at szeretnek venni, mert ki szeretnem probalni a konnyu es kicsi vonalat, amiben szerintem ez a legjobb (a Dell E7240 -ben nincsen TrackPoint es U-s a CPU)
-
-
-
-
gozi
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
A kék színű vezeték szolgál a töltő azonosítására. Az azonosítás úgy történik, hogy a töltő dugójában van egy ellenállás, ami a negatív pólus és a csatlakozó középső pöcke közé van bekötve (ez megy az alaplapra a kék vezetéken). 90W-osnál nincs ellenállás, 65W esetén 10KOhm, 170W esetén 1,5KOhm, rövidzár esetén pedig 135W.
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Szerintem megkérdezi a töltőt az elektronika, hogy ő mit tud

Töltőcsatihoz:
Amúgy ja, ha reccsent, ott tört valami, valószínűleg a csatlakozó rögzítése a vázhoz. Egy csavar tartja.
De ha nem esik ki a helyéről, aligha lesz belőle gond.
Amúgy meg pár száz forint egy ilyen, vehetsz egyet bontásból. -
Peet91
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én szégyenszemre bevallom, hogy Elitebook 9470m-et akartam venni, olyan prózai okokból, hogy egy szemérmetlen Macbook koppintás, de szerintem talán pont emiatt nagyon szép, könnyű, vékony, és kielégítené minden igényemet. De aztán maradtan fanboy, és tegnap megvettem egy x220-at. Elég jó bolt volt, gyönyörű gép, a 16:9-es képarányt meg kell szokni, de hát most Istenem, ha az ipar azt mondja hogy ez a jó, akkor hiába hisztiznék.
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ilyet még nem hallottam , hogy elhagynak egy csomagot.... régebben másfél évig naponta postáztunk mindegyik 3 betűs céggel és kaptunk is rengeteg csomagot de soha nem tűnt el...olyan volt hogy logisztika félrement a futárszolgálatnál és Vecsésről kiszállítás helyett visszament németbe majd utána hozzánk...
-
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Még mindig azt mondom Isten őrizz a HP és Dell féle grafikus OSD-től
SU-ban is csalódtam napokban, mikor 500-510-nél már nincs a listában a pwm és hotkey, eddig ott voltak. Mondjuk HP SU-ja az odavert, két uo. gépnél egyikből semmit nem ismert fel, másikból 3 dolgot, csak 10 kellett még mellé
Mindez elitebooknál. -
válasz
soldi3r
üzenetére
Random kerestem párat. Nekem a billentyűzet és a touchpad része az ami a konzumer gépekéhez hasonlónak tűnt, ízlés kérdése de nekem ez még kevésbé jön be mint a szigetes billentyűzet és az új touchpad. Egyébként soha nem próbáltam még ezeket, sajnos nincs összehasonlítási alapon, csak a kinézet, ami nem jön be jelenleg még. Illetve olyan olvastam mások szerint a trackpoint thinkpadnél jobban meg van oldva mint dell-nél. Jó lenne kipróbálni egyet
Kezd érdekelni mitől nincs ellenfele. -
HSM
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Ekkora méretben talán nem gáz a 16:9. Mondjuk én is jobban szeretem 16:10-est, a T410-emben szerenxcsére olyan van.
Azért ami a procit illeti, egy turbós, pici i5 (i5-540M) nálam eléggé elment a csúcs-T9000-ektől, ha visszakeresel vannak Cinebench mérések a topikban tőlem és fórumtársaktól. Pláne egy erősebb másodikgenerációs meg mégjobban elmenne, nem kevéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Fater miután úgy 2-3 alkalommal kijátszotta a halál kártyát igencsak megnézi mit és hova meg hogyan rak. Nekem is sikerült már emiatt majdnem elpatkolni, szóval aki nem tud leszokni, fogjon 230-at vagy nagyfeszt és meg fogja tanulni 1 életre, remélhetőleg nem a következőre.

Nem, ez egy veterán autó volt, amire tudod sütögetnek OT rendszámot is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)