Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Lepattintja a bill-t, palmrestet és egyből látja, van-e dedikált VGA. Ha nincs, akkor az van amit írtál, illetve sejtetek (lopott, kiütött biossal), ha van benn NV dedikált VGA, akkor lapcsere, ha van felette rézlemez, akkor a hűtő is ki van cserélve. (hűtő nélkül is lehet érdekes szaga a cuccosnak). HP alá begyömöszöl thermal-paddal egy 2mm-es alulemez darabot és 1 hónapot úgy is kibír....de szvsz első eset állhat fenn.
-
noorbertt
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
Ha nem kel a vásárlónak akkor igényt tartanék rá. Még ráér a dolog, de szerintem x idő után kelleni fog. (És nem szándékozom lecserélni ezt a lapost, mert amire használom arra tökéletes) Egy irányárat tudsz mondani előzetesként?
Amúgy ha úgy alakulna , még mindig érdekel a RAM csere érték egyeztetéssel
Ebbe gyári 2X1giga van..Leszedtem a manual-t és ha lenne magyarul (?) akkor simán belevágnék, de mivel az angolom nehézkes ezért lehet hogy benéznék valamit.. De még tanulmányozom, max megkérek valakit..
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Azt a töltőre értettem
, úgy tudom az kompatibilis T60-tól felfelé.szerk: noorbertt: Voltak nv szériák amik pirulósak voltak, fx570 tudtommal nem az. SSD-t a hdd helyére rakd, ha meg kell hdd is és nem akarsz külső házast azt meg az optikai helyére szerelhető ultrabay meghajtóba rakd, épp pár hsz-szel ezelőtt volt róla szó.
Zsanér ha téged nem zavar maradhat, ha akarod cserélni akkor cseréltesd. Szervizben reális az ár amit írtál, célszerű házilag megoldani. audi100td-nek volt zsanérja eladó nemrég T60-hoz, nem tudom T61-hez is jó-e.
Aku és bill ára valszeg nem fog csökkenni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Non-wide T60-akról beszéltem. Az ami jó 14-esbe az jó 15-ösbe is mert próbáltam. És te mondtad múltkor jó a 14" 4:3-as T61-hez is. Persze wide-hoz nem, olyat nem is mondtam. De ezekszerint 15-ös wide-hoz meg még sok modellhez jó ha jól értelek. T61 wide-hoz is eszerint ha 15-ös, vagy T500-hoz még pl.
Töltő azt tudom hogy rengeteg géphez jó, van valahol kompatibilitási lista?szerk: szacsee
Lehet én is veszek egy 2 gigás modult. Beviszem a boltba belepróbáljuk és kész, de ha később gond lenne vele akkor is visszaveszik. Azt hittem mindenki így vásárol
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Majd hackelek én bele ha megtartom

szacsee: Persze olyan van, nem arra gondoltam. Mi az hogy nem szedted szét és nem is fogd?

Fenyo12: Ezt én is észrevettem. Bár ssd-vel eltűnt a jelenség. A bios-on sok minden múlik, valszeg bonyolultabb a rom-ja, vagy másképp van programozva, vagya a sata az oka nem tudom, de elég erős desktop gépeknél is láttam már ilyet. Lehet ellenőrizget valamit a hdd-n pl.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Desktop vga-t teszteltem ezrrel, még soha nem volt gond. Persze nem órákra, egy laza 10-15 perc hűtőcsere után
de meggyőztél, inkább kihagyom
szerk: szacsee: Állj! Nálam nincs gap-pad, legalábbis a 14-esekben nem volt, ezt még nem néztem. Múltkor azon témáztunk gyárilag van-e benne v nincs, a T42-ben volt. Lőnél majd képet róla?
szerk2: jah te a gpu pad-ra gondolsz valszeg, nem a bill alatt levő pad-ra
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Akuról mindig kevesebbet eszik az egész gép, kiesik a körből az AC-DC nem 100%-os hatásfok miatti veszteség. Ami ha nem is nagy érték egy jó hatásfokú töltőnél, de mivel eleve kis értékekről beszélünk így mérvadó.
Furmark gépgyilkos?
Még ilyet nem is hallottam. Max ha nem jó a hűtés a vga-n. Csak azért nézném meg mennyi a max amit felvesz a gép. Normál használat közben annyit úgyse fog. Ahhoz lehet viszonyítani. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
océbé levágta
kiegészítők árában még nem vagyok annyira otthon. Lenne egy TP 15" táska, 9 cellás 90-100% gyári akuk T60-hoz, egy 90W új töltő amin többféle csati van, szivargyújtótöltő is meg egy rakat valami ami nem tudom mi
de gyári lenovo. Ezek mennyit érnek? Feltéve ha eladni akarom őket nem csak árulgatni. Gyári magyar TP USB bill-ek. Olyan amin csak trackpoint van és egér gombok, olyan amin touchpad is meg 2 usb, meg egy teljes méretű numpaddal. Elvileg újak is. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Nem ideális, de el lehet vele lenni. Ahogy tapasztaltam kb semmi nem gyorsabb 64 biten, 32 bitet is most kezdik majd teljesen belakni. Csak 4GB+ ramnál van jelentősége, 1ébként meg oly mind1. Ami érdekes, mga a chipset T60-ná elvileg tudja a 4GB-ot, de c2d procival is csak 3-at kezel. Érdekes.
szacsee: Szebb képe van ati-nak mint intelnek az biztos. Vram használat meg szokott nőni filmezés közben, de direkt hw-esen sztem nem gyorsít, bár a fene tudja.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Drága
Gondolom itthon nem is lehet kapni. Meg 7" kell. 1ébként meg egy xpad70-et néztem ki, br 42k körül van, kapacitív, viszi a fullHD mkv-t AC3-mal, rá lehet kötni terás vinyót, bill-t, van magyar support és fejlesztik rá a romokat ezerrel. Én úgy érzem nálam a thinkpad vonal véget ért a T60-nál, biztos jó a többi is, csak az már nem az én világom. De egy TP bill-el azért kipótolom
Novics: Ha sokat hordozod 14" vagy alatta, 15 már tényleg elég szép méret
Az volt előtte, de mikor láttam egymás mellett a 2 kijelzőt ezt tartottam meg. Ha megtartanám a notebookot akkor is inkább ezt cipelném. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Én is ritkán, gondoltam leegyszerűsítem a dolgokat, erre mindig valami disznóságon töröm a fejem
Valszeg nekem is desktop kell meg majd egy tablet. De thinkpad bill lesz hozzájuk
Novics: A klényeg: 1024-es kijelzővel ne vegyél gépet, nem sok örömed lesz benne. Tehát ha 4:3-as gép akkor 1400x1050, vagy ha 16:10-es pl T61 akkor 1440x900 amit min. vegyél. T61-ből kerülendő az nvs140 quadro-val szerelt verzió, 2008 május előttiek defektesek. Nem biztos hogy behal, de benne van a pakliban és az +10-20k javíttatni. Arra is figyelj T60 esetében hogy milyen szenzor van benne. Van defektes az mindig pörgeti a ventit. Amelyik jól érzékel azt még halknak is lehet mondani.
Nemsokára valszeg feldobom én is a 15-ös IPS paneles gépemet, fullos állapot, sok tartozék. A linkelt gépet nagyon lekörözi, kijelzője meg gyönyörű, szinte minden szögből látható, ezt bárki megerősíti itt
Olyan zsanérjai vannak hogy le kell fogni a palmrestet hogy ki tudd nyitni a kijelzőt. Nem aprópénzért fog menni de nem is horror árban. Attól is függ mi kell hozzá, lesz választék.szerk: szacsee: Épp ez az, hogy a defektes verziók nem állnak meg 10W-nál, tehát specen kívül lettek legyártva. Hűtést meg nyilván 10W-ra tervezték, nem 15-20-ra. Ezért halhatnak be egy idő után, nyilván használattól is függ ez az idő.
azbest:
Röviden akkor a drágábbat érdemes venni inkább. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Jah bagoly mondja
De nekem jött egy kihagyhatatlan csere
És inkább úgy voltam vele hordozom a nagyobbat egy darabig, a kijelző kárpótol. Mellé meg veszek majd egy tabot. Erre ma megint vettem majdnem egy 14-es 4:3-as T61-et, legvégén derült ki hogy bizony 16:10-es, csak elkeverte az eladó a felbontást. -
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Oké, lényeg hogy jó lenne

szacsee: Ha W7 van fenn energiagazdálkodásnál külön megadhatod milyen órajelekkel menjen a vga aku vagy performance módban. Nálad nem dobálja el a drivert a win ha megy powerplay? Én semmi extra ventivezérlést nem használok, vagy tp fan vagy bios mód. Bármi kis video megy már elnyomja a hűtő alapzaját, ha meg csak netezek alig kapcsol be a venti, szóval nem vackolok vele.
szerk: Sztem adhat ki képet becsukva is monitorra, be kell lőni hogy fedél lehajtáskor ne csináljon semmit. Volt más gépem amit így használtam.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Még nem próbáltam. Az tuti hogy intel x3100-as gépen hdmi-vel átmegy a hang, pedig az se mai gyerek. Majd megnézem 7végén ha lesz időm. Asztalin nagyon sok vga-val átment a hang régebbiek közül is amin dvi volt csak, viszont nem mind1 milyen dvi-hdmi adaptert használsz, több fajtája van.
szerk: SPdif részt se próbáltam, nem is használtam még sehol. De elvileg egy kábel és digitális többcsatornás jelet ad.
De van ennél fontosabb kérdés is. Pl bármilyen 1600x1200-es panelt belerakhatok a T60-ba?
Szintén egy másik TP gépből, de az nem T60. -
Dr. Oid
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
x200-as kálváriám megoldódni látszik: hűtés gariban cserélve, Win7 alatt power saver energiagazdálkodási mód belőve, max cpu state 50%-ra rakva = egyelőre csendes. azért az alulfeszelésben segíthetne valaki, úgy látszik, ehhez lamer vagyok
fizetek egy sört/kávét/tibicsokit a segítőkész kollégának!
köszi,
Gábor -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Megkérdezem

Nem filóznék én ha nem lenne előttem a 14-es meg 15-ös gép amiket nem tudok egybe gyúrni
Ideális méret és ideális kijelző címszóval. Na de hát túl tökéletes lenne, beérem azzal ami van.szerk: E6400-ről kb úgy oszlik meg a vélemény dell topikban mint itt a T60-ról nemrég
állítólag többféle hűtővel és hűtőmérettel szerelték.. ha jól rémlik egy tag akivel irkáltam olyat vett, azt mondta semmi gond a hangjával és hűtéssel. Más meg köpköd rá. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Van olyan dell, de nem mind..nagy a szórás köztük. De mind1, az biztos nem 1-2 t61 halt meg a quadro140 miatt. Mondjuk lehetnének olyan jófejek hogy gar után is cserélik...bilibe lóg a kezem

Jah bocs, ultrabay
, ilyen kis ultrabay méretű táska amibe dvd-t, vagy akut v keretet rakhatod. Sőt még van egy akutárolóm is
szerk: Majdnem vettem egy pcie vga-t fogadó dokkolót is, kb nevetséges áron volt fenn 2db, de letettem róla..csak x1 sebességet tud, de ha 16-osat tudott volna megveszem az biztos amilyen hülye vagyok

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Hát nem feltétlen fosch, de mind1 is, szoktam nézegetni az aprót elég sűrűn, részemről ezzel nem rizikózok
Már nem is hiányzik a 19-es pva paneles monitorom se. Ha meg T61-em lenne akkor azon agyalnék milyen prockót vegyek bele, szerezzek 2x2GB ramot...nem kell ez nekem
Inkább kiegészítőket szerzek be. Van már multibayes szütyőm, dokkolóm, pót töltőm, egy angol és magyar gyári állapotú bill-em, egy 90%-os 9 cellás akum..kell még egy multibay aku meg multibay keret meg majd egy táska. Keret van is fenn, de akut leginkább sehol nem találtam. Ebay még mindig nem játszik, esetleg van ötleted?sazerk: Mondjuk azért nem értem, hogy pont 14-esben nem volt ips, mert 12-esben is volt, sztem pl az az x60 tablet rétegebb cucc mint egy 14-es gép.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Apróban elég sűrűn látok quadro140-es gépet bontáson, akár dell, akár TP, mind1.
14-es volt a T42 is, lestrapálva nem volt, zsanérok teljesen masszívak voltak. Viszont a T60-nál ha megnyomkodom alig van "ropogás", a 15-ösnél se, T42-nél több volt. Efölötti gépeket még nem használtam, de ez teljesen korrekt. A 15-ösömnek olyan a zsanérja hogy le kell fogni a palmrestnél, mert különben emeli az egész gépet
Mocsok IBM v lenovo csinálhatott volna 14-esből is ips verziót.
Kb 20-25 perce kapcsoltam be a 15-öst, venti még be se indult, bios szabályzáson van, nem tp control. Persze most nem 40 fok van mint nyáron.
Ha ezzel egyszer valami lenne akkor majd T400-at veszek.szerk: Na most kapcsolt be a venti

-
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Ezt mindenképpen meg fogom nézni. Igaz nem ugyanaz a fogyasztásmérőm van mint a PH teszteknél szoktak használni, de kiindulási alapnak jó lehet.
lapa:
IDLE alúlfesz szerinte C2D óta nem sok mindent számít. E8400-nál és Q6600-nál még valamit számított is, de pl SB-nél és kis fogyasztású prociknál nem tapasztaltam eltérést.
Esetleg a nem használatos modulok eltávolításával lehetne 1-2W-ot faragni, ha jelentene is valamit... BT, Wifi ilyesmi, bár nem hinném, hogy üresben fogyasztanának valamit is. -
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Többet is láttam élő linkel és tárolt változatban is ennyiért. Tesz-vesz, vatera, expressz és a többi oldalon. Ha azt veszem, hogy 55-60K körül mennek ott is a T61-esek, akkor jó választásnak tűnik. Akksit úgysem használnám az elején, mert asztalon lenne használva Brazos alternatívájaként alacsonyabb fogyasztással, gyorsabb CPU-val.
Ha összeraktam volna egy ITX-es konfigot azzal sem lennék előrébb, még ha van monitorom akkor sem. Igaz ez a kiadás nem mostanra volt betervezve, de remélem mielőbb tudok bele venni akkumulátort is. -
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Már a pénz el lett indítva.
54K postával, dokkolóval. Biztos lehetne olcsóbban is szerezni, de az eladó elmondása szerint csak a "szokásos" lötyögés van a zsanéroknál, nincs egyáltalán elkopva, valamint ahogy olvastam nem foglalkozik törött, repedt vázas lapossal, így az is jó állapotban lehet.
Képek is vannak róla, de nem túl nagy méretben. Amit kivettem belőle, hogy a bill nem nagyon volt koptatva, a kijelző hátulja vagy enyhén kopott, vagy kicsit poros volt és csak felületesen lett áttörölve, de ez per pill nem izgat. Zsanér, váz, és a belbecs legyen egyben az LCD-vel együtt, a többi "fillérekből" helyrehozható.
-
Magnat
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Sajna én már a T42p-ről T60-ra váltáskor is éreztem minőségbeli difit ... nem különösebb bajom a T60-nal sem (eltekintve attől, h zsanért kellett cserélni rajta), de a T42p olyan gép benyomását keltette, h ha agyonvernél vele valakit, utána is ugyanúgy lehetne használni mint előtte

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Oldschool a T60, maradjunk annyiban
Kijelző, hw, kaszni....de nekem pont ez tetszik benne. Azt nem tudom lenovo bele nyúlt-e vagy csak nevét adta hozzá, de pl az első T60-amnál még lenovo név se volt. Aki meg szemfüles találhat ezt-azt olcsóbban.
50k-s kategóriára a 14-es gépeket értettem amúgy. Na most viszont mérek, vacsi megvolt
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Ahogy beszélgettem itt több tagal privátban azt mondták hogy a T60 volt talán az utolsó gép amibe a lenovo nem nyúlt bele, vagy csak minimálisan és már az ő nevük is ott virít a gépen. Én maximálisan elégedett vagyok vele. Tényleg nem extrahalk kategória, de tpfancontroll autostart 1-es fokozat ahogy elnéztem terhelve is bőven megállja a helyét. Őszintén szólva remélem minél tovább kiszolgál és nem kell próbálnom eltolt kijelzős verziókat.
"Ezért van ott a T61p 1920x1200-zal, de sima T61 is elérhető 1680x1050-nel, 16:10 teljesen jó, csak olyat kell választani aminek megfelelő a felbontása," Jaja, csak ezek meg nem 50k-s kategóriák
És itt meg fentebb a 14-esről beszéltem, nekem az lenne az igazi ips kijelzővel, mert azért mobilabb mint a 15-ös. De mióta láttam erről nem fogok letenni
1600-as ips kijelző meg még ebayen is húzós, majd ha nagyon bejön az élet akkor fogok venni bele, de csak akkor. Feltéve ha 1általán bele lehet hegeszteni kanócok miatt. 1ébként meg bőven jó ez is. Akinek nem kell extra cpu erő vág bele egy ssd-t mint én és bőven elvan vele. Persze akinek kell sok kraft az már csak T60 felett nézelődhet...sajnos.
Akuideje is elég korrekt a 14-esnek, 9 cellás akuval azért 4 óra felett elkaristol, 6 cellással is 3 felett ha nincs nagy terhelés, de ezeket még annyira nem nézegettem.
Mindent összegezve nekem nagyon bejött mind2 méret. Persze tegyem hozzá mind2 mondhatni újszerű állapotban van, nem mint az első 14-es T60-am volt. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
3.
Az elsőért kaptam a 15-ös T60-at nemrég, meg vettem az első után a 14-es fullos T60-at ami még megvan és felesleges lett a 15-ös miatt. Megtartanám mert hordozni jobb, de annyi lóvé nincs, akkor abba is kéne ssd-t venni
Inkább lesz helyette egy 7"-.os tablet, az tényleg könnyű és kicsi.pigmeus: Várom a megfelelő fényviszonyokat, vakuval nem jó gépet fényképezni.
Tim82: Amit néztem nem ő árulta.
cadeyrn: Azt hittem ez alap ezeknél a gépeknél. Azt nem néztem kapacitív v rezisztív, az 1400-as ips panelnél leragadtam

-
Chaser
legenda
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td
üzenetére
Köszönöm.

Valószínűleg ugyanolyan antennát használtak az X41-nél és az X41 tabletnél is, de nem vagyok benne 100%-ig biztos. Mindenesetre egy próbát megér.
A 30 dolcsis ár önmagában az antennáért mindenesetre meglehetősen elvetemült szerintem.
Ami a FrankenPad témát illeti, bátrabbak megcsinálhatják a magukét (Hardveraprón van 8k-ért komplett UXGA felbontású IPS kijelző T43p-ből pl.), egyébként láttam egy T43p házba átépített T42-t is hirdetve valamikor (szintén IPS-sel). Az 1500 dolláros árral tényleg irtózatosan el van szállva az eladó.
-
Peter M
tag
válasz
audi100td
üzenetére
öö ezeket nézegettem nekem pont fejjel lefelé van ehhez képest a matrica és fele ekkora a táp és csak két fázisos a csatlakozó (tehát a földelés nekem nincs külön ágon)
Tehát kb a bal oldali /szokásomhoz híven nagy felbontás, sorry/
Eddig ezekre azt hittem az ilyen Ebayesekre, hogy valami utángyártott táp de akkor lehet, hogy az enyém az amcsi miatt ilyen.
szerk: Hát jah ez szemlátomást nem funkcionális

-
dbius
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Számítástechnikai cuccokra nincs vám (vagy áfa). A kettő közül az egyik. Ez biztos, csak azt nem tudom pontosan, hogy melyik, de szerintem vám nincs, csak áfa. Akkor sem, ha EU-n kívüli országból rendeled. (eu-n belül pedig egyik sincs ugye)
De ebay topicban biztosan pontosabban megmondják.
-
válasz
audi100td
üzenetére
Én néhány hete próbáltam keresni ilyen Kit-et, de a newegg volt a legolcsóbb $129 áron. (Innen mondjuk nem lehet hozzánk rendelni.) Szóval amit te találtál az még olcsó is...relatíve. Sajnos a 2x4 DDR2-nek ilyen durva ára van. Amúgy engem is érdekelne valami jó ár, ha esetleg találnál megbízható forrásból.
-
dbius
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Biztos, hogy nem ilyen, legalábbis az enyém nem, vagy csak egyszerűen egyénenként ennyire eltérő lehet a zaj, vagy hangosság fogalma, érzete.
Én nem használok a saját X200-amon tpfc-t, a bios vezérli a ventit - igaz alulfeszeltem rmclockkal -, de általában kussba van. (win7 x64)
rmclock előtt is így volt. Nem mondom, van, amikor felpörgeti a ventit 4k körüli értékre, de akkor le is van terhelve.
Linux alatt viszont már használok egy tpfc-hez hasonló cuccot, mert ott már nekem is hangosabb, sokkal többször kapcsolt magasabb fordulatszámra a venti alapbeállításokon.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy a kraft elég, ha már több kraft akkor úgyis kevés lenne amit még +100k-ért kapok is, akkor mellé egy desktop ha szükséges, 1ébként meg bőven elég ez. Egymás mellé tettem a 2 gépet, hiába a nagy felbontás a 14-esnél, vízszintesen jók a betekintési szögek, azért messze nem ips, de felülről v alulról nézve ég és föld..színvisszaadásban is. Jó lesz ez nekem amire kell. Lassan megérne már egy cikket is a sok thinkpad ami nálam járt

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Ebben kemény 36 ciklus van és kb 90%-os, ez a 6 cellás. Majd adom a 14-es mellé. A másikban 77 ciklus és az is 90% körüli. Most belepróbáltam, na így már korrektebb az üzemidő
6 cellásra írt kb 2-2.5 órát a win, erre 3.5-4-et. Mind2 panasonic, úh marad a 9-es. A gépben levő x1300 csak 64 bites, de legalább kevesebbet eszik. Ez volt az én nagy szerencsém, mert emiatt cserélte el velem a gazdija az enyémre
Maga a panel egy nagyon picit mozog, de nyitáshoz-csukáshoz min 2x erőt kell kifejteni, mint a jó állapotú 14-es gépemhez képest.
Filmezni leírhatatlan jó vele
Mintha a hangszórók is valamivel jobban szólnának, de lehet ezt csak bebeszélem magamnak
-
Dr. Oid
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
jól van na

nem fogok minden hsz-t átnézni, de sztem ezeket leírtam
mindenesetre nem sértődök meg, tudom, hogy mindenkinek van saját baja is és nem feltétlenül az én gondomra fordítja minden energiáját.
kíváncsian várom a szerviz eredményét, majd ha van okulás, megírom. -
Dr. Oid
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
bocs, azt elfelejtettem írni, hogy tegnap már xp alatt is fullon tekert. legfrisebb bios van fent, amit a thinkvantage talált.
a 4000 az asszem 3-as fokozat, de a 2-es, ami kb 300-3500 között van, az is extra hangos. 2 oprendszer alatt is feltettem először a gyári alap beállításokkal a power managert, majd próbáltam pl az itteni tippek alapján finomhangolni, majd amikor végképp csődöt mondtam, odaadtam a cégnél dolgozó tech support srácnak, aki kb 4 éve lenovo-kat bütyköl, ő is újrahúzta, átnézte, szerinte sem jó.
de biztos user error és majd jól kiröhögnek a szervizben a 300.000 forintos géppel. én vagyok a hülye. -
Dr. Oid
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
igen és igen. szerinted az nem hiba, hogy 30 fokos procinál 4000-rel megy a venti és hangosan zúg? akkor nevessenek ki.
gyerekek, process explorer szerint is 10% körül megy a cpu load, az NEM akkora terhelés, hogy fullon hajtsa akár egy óráig egyfolytában a ventit.
mivel mindenki ennyire ki van akadva, tuti, hogy az enyém a hibás. ha visszaadja a Duna és ugyanolyan szar, akkor személyesen meg lehet nézni és aki megoldja a dolgot, kap egy sört
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Céges volt, sztem nem lesz buherálva, de majd megnézem..már tudom thinkpadoknál mire figyeljek
Jah csak type-ot kaptam, de mind1 ha ips. Nem szoktam még hozzá hogy itt 2 kód kell, dellnél csak 1 kellett. Képarány ugyanaz, annyit méregettünk hogy végül kisakkoztuk valszeg maga a lap is ugyanaz és ez a lényeg, akinek az én gépem kell csak a lap fontos. Pár nap múlva ha minden jól megy nálam lesz a gép és beszámolok.salieri.: Vidd vissza vagy kérj pénzt vissza, használt használt az oké, de 3 napon belül azért külön megegyezés nélkül is illik visszavenni bármit ha hw hibája van.
#23083: Adj

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
A táblázatot már ismerem
Egy 15"-os T60-ról van szó amit cserébe kapok a 14-es T60-ért. Beszélgettünk a gazdival, ő úgy nézem még nem hallott ips-ről, de körülírta, miszerint majdnem 180 fokig belátható, tehát esélyes hogy ips. Nem bánnám, mondtam inkább akkor fizetek rá + zsetont
szerk: csak ennyi van meg a serialból: 2008-V91, nem baj, akkor majd látom élőben
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
16 sec a boot, onnantól kezdve hogy eltűnik a TP logo. korrekt
Bár nekem ez annyira nem fontos.brd: Még semmilyen gépen nem sikerült az rmclockot restart után előző állapotba tölteni, vagy elindítani. Max ha indítópultba raktam. Ez xp alatt. Van 2 reg fájl a mappában, azokat rendszerbe fésülve restartig megjegyez mindent bezárás után is, de restart után nem. W7-nél igen.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
ja, ezt én is elsütöttem #22882-ben, elég komolyan karcolhat a gép sata3-on egy ilyennel. biztos nem lenne panaszod a bootidőre. mondjuk nem olcsó, meg átlagos használatnál az életben nem térül meg hacsak nem valami 1000 eur órabérért nyomul az ember. persze ettől függetlenül fincsi.
intel x25-m asszem pont 7 magas, legalábbis ez rémlik abból az időből, mikor még x300-zal kacérkodtam és mindenképp hdd-t akartam az ub-be. ja, most megnéztem, annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Router gondok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ebbe gyári 2X1giga van..

de meggyőztél, inkább kihagyom

Mintha a hangszórók is valamivel jobban szólnának, de lehet ezt csak bebeszélem magamnak