- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
devisionhun #798 üzenetére
A WLAN kapcsolat az nagyon halvany dolog, azt a BR max. 40 Mbitje is konnyen zavarba hozza, szoval az olyan formatumok, amik a jo minoseget alacsony szamitasi kapacitassal am magas bitrate-tel erik el (pl huffyuv vagy akar az mjpeg) eleve kiesnek, szoval realis lehetosegkent marad vmi alacsony bitrate-u mpeg4 (ertsd: divx) vagy (mert megis MS-rol van szo) wmv (vagy esetleg mpeg2).
A TV az nemileg mas ugy, ugyanis az - az Atom CPU-s netbookkal ellentetben - szinte biztosan le tudta jatszani a h.264-et (mert volt benne dedikalt dekoder, mivel a digitalis TV adasok is hasznaljak ezt a formatumot), vagyis ott nem kellett semmit sem atkodolni.
-
devisionhun
csendes tag
válasz
devisionhun #798 üzenetére
Viszont az otthoni zenéimet tudom online streamelni a melóhelyre! =)
Csak be kell lépnek a LiveIDmmal az otthin MediaPlayerbe meg a melóhelyen is...Ez kurvajó, ezt nem is tudtam eddig!
-
devisionhun
csendes tag
Nemigazán.
Mival csak Homegroupban műxik és az minimum egy WLAN kapcsolatot jelent, helyi hálón tolja át a képet.Éppenséggel egy fullHDs LEDtvn is megmutatták ugyanezt (amire egy USBs WLAN volt dugva) és fullHDnak látszott a kb 120centis TVn...
Majd tesztelem otthon ha összeraktam a táppal.
-
válasz
devisionhun #796 üzenetére
"FullHD-t mutattak egy szaros netbookon akadás nélkül."
Milyen minosegben? Mert nyilvan azt csinalja, hogy on-the-fly atkodolja a filmet vmi olyan formatumba, amivel a netbook is megbirkozik, ez meg igy ranezesre eleg tuti recept a kepminoseg degradalasara.
-
devisionhun
csendes tag
válasz
Pista0001 #794 üzenetére
Van valami Radeon kártyám is hozzá, de egyelőre azzal küzdöttem, hogy a picoPSU elfosta magát, ha a VGA is benne volt, így az alaplapival molyoltam.
Win7 megy a gépen és tegnap egy Win7es előadáson felhomályosítottak a "Play to..." csodáiról! =DMedia Playert kell nyitni a host és a kliens gépen (itt a HTPC a kliens) és hálózaton keresztül lehet küldeni a már renderelt(dekódolt) anyagot. FullHD-t mutattak egy szaros netbookon akadás nélkül.
Jó. =DÍgy egyelőre bőven elég lesz az egymagos is bele. Aztán ha a játékgépem megújul, akkor költözik át az X2es procc.
Ha nem fér bele a cucc, akkor csak az előlap lesz felhasználva és a dobozt megnagyobbítom. Ebből nem csinálok drámát =DD
Winyókat úgy akorom rögzíteni, hogy tetőlapot vágatok vastag aluból, és a külsejét bordásra maratom. Belülre meg felfogatom lapjukkal a winyót. Esetleg hőcsövezésre is alkalmas később...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
devisionhun #793 üzenetére
Helló!
Még egy "tuneres" kolléga!
Kiváncsi leszek, hogy helyezed el a dolgokat. Remélem raksz fel képeket a projektről.
Nekem sokáig benne volt megfigyelésben ez a tuner. De én már nem mertem hazahozni
Na hajrá, és nem feladni! -
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #793 üzenetére
Szia!
Én is S939-es rendszerből építek HTPC-t, ezzel kapcsolatban szerintem proci csere helyett inkább HD támogatású videókártyát tegyél bele. A S939-es X2-es procik aránytalanul drágák, HD2400-as Radeont meg 3-4000 körül lehet kapni (3450-es se több használtan 5000-nél) és van félmagas is. Nekem Radeon Xpress 200-as chipset van a lapomon, de 3000+-os procival már a 720p-vel is megszenvedett, fullHD meg 5 másodpercenként adott 1 képet. HD2400XT-t találtam bele 4000-ért, úgy már tuti lesz a masina.
Szerk.: Most néztem a Vaterás hirdetést. Az a 22 cm-es mélység nem lesz kevés? Egy mATX lap 24,5*24,5 cm...
-
devisionhun
csendes tag
Korábban belinkeltétek, azóta olcsóbb lett és megvettem...
http://www.vatera.hu/technics_st_z1_tuner_hibasan_154373802.htmlBelőle lesz a HTPC házam. Nem igérem, hogy a folyamat minden lépéséről lesz kép, de a végállapotról teszek majd be!
FSP Zen 300W táp ma érkezett meg
ASUS A8N-VM alap
2,5" winyó (terv szerint 1 vagy 2db terás 3,5ös tároló is kerül bele, esetleg külön dekkbe)
jelenleg 2800+os A64 (később csere a 4800+os X2re)
ASUS tunerkártya
Windows 7 - Media Center
Ha lesz külön dekk, abba meg egy BluRay olvasó isKérdéseim:
kapásból lenne pár. Van amiről láttam, hogy másnak van.
A VU méteres megoldások érdekelnének, bár a Technics dekkben jelminőséges vagy milyen van. Ezt szeretném, legalább HDD led helyett, de ha más ötletetek van, szívesen veszem.
Na ezeknek a pontos bekötése érdekelne. Kapcsrajzot fel tudok fogni. Forrasztani is tudok azért és a Lomexbe is eltalálok... =) de ennyi.A második kérdésem:
A hangerő tekerőt szeretném úgy megcsinálni, hogy az a windows hangerőt tekerje lejebb és nem potival a hangkimenetet.Harmadik:
Tunerskálát esetleg egy elektromotorral mozgatva hogyan lehetne vezérelni és miket kötnétek rá? (HDD telítettséget gondoltam, de az nem annyira érdekes... esetleg hangerő? Film hol tart?) Vannak ezzel kapcsolatos tapasztalatok?Köszi!
demizson -
fkenny
senior tag
válasz
Speeedfire #790 üzenetére
de azt nem szeretném . om már csináltam is de mióta majdnem öngyi lettem azóta nem szeretem leszedni. csak ha baja van . (egyszer be volt kapcsolva és nem volt rajta semmi úgy raktam be a gépbe és megrázott de szerencsére a földelés és társai meghagytak az élők sorába
). Igen amúgy mérete miatt kellene meg elég a 300-350wattos kis csoda is
-
Pista0001
addikt
-
fkenny
senior tag
Tud nekem valaki kicsi tápot kb 300-350wattost szerezni.
(minél kisebb annál jobb ) nekem nem a legjobb barátom a google(használt is jó
)
-
Pista0001
addikt
Üdv! Épülget a masinám
. Sok apró lépéssel egyre közelebb vagyok a célhoz.
A DVD meghajtó végül egy slim DVD író lesz, illetve már van. Elkészült a tartója is, már csak pozicionálni és rögzíteni kell. Az alu előlapot kétoldalas ragasztóval fogom rögzíteni. Gomb sajnos nem lesz rajta de szoftveresen nyitható úgyhogy ez nem gond.
Kész a fedél is és a rögzítése is majdnem. A gép hátsó részén bepattanó fülek fogják tartani, elöl pedig csavarozva lesz. Már csak két furat, beléjük menet és ez is készen lesz.
Távirányítót is szereztem hozzá, egy HP-t usb-s külső vevővel. Nem a legtutibb megoldás de legalább olcsó volt
.
Szerintem ezen a héten készen is lesz, képek akkor
Így félkész állapotban több "tesztnek" is alávetettem a szerkezetet. A hűtés nagyon jó lett. Az alaplap és a proci is 1-2 fokkal hűvösebb mint hagyományos házban, a vinyó meg egyenesen hideg, 25 fokos! Ja, és nem rezonál a HDD-től, pedig semmi rezgéselnyelő anyagot nem használtam, csak oda van csavarozva (mégis csak 3 mm-es alu hegesztve).
Remélem a DVD se fogja bebúgatni.
-
Speeedfire
félisten
hát akkor lehet h ubuntu server +xfce lesz belőle bár ha nagyon nem akar vmi összejönni akkor feladom. mint anno mikor nem tudtam az ubuntut 100hz-en használni
amúgy is meg kellene most már igazán tanulnom a linux minden apró örömét
elvégre mégis csak mérnök informatikusnak készülök -
válasz
Speeedfire #780 üzenetére
A LIRC kezeli magat az LCD-t, az XBMC meg ki tud irni mindenfele okossagot ra, de soha nem volt meg LCD kijelzom, szoval konkretumokat nem tudok.
-
fkenny
senior tag
[OFF]FID: nem tudod hogy mekkora a nevezési korhatár? (remélem nem magasságba mérnek mert én mint óvodás méretű vagyok :S (kurv@ pajzsmririgy betegség )
Válaszod előre is köszönöm /OFF]
-
válasz
Speeedfire #778 üzenetére
Nem tul valoszinu, hogy egy HTPC-nel barmi olyasmibe futnal, aminek nincs rendes drivere, sot, ilyen regi cuccoknal valoszinuleg a Linux HW tamogatasa jobb, mint az aktualis Windowse.
-
-
fkenny
senior tag
válasz
Speeedfire #776 üzenetére
a hardver dolgot ugye csak viccnek szántad. Mert a legtöbb linux támogat szinte minden hardvert. ha kell tudok segíteni a configba. (ubuntuhoz 1 jó oldal csak ird be hogy www.ubuntuguide. (nem tom mi de kipótolja ) és ott minden le van írva. ha nem megy valami szólj és mi segítünk
-
Speeedfire
félisten
énis gondolkodok az ubuntu serveren + xfce grafikus felület vagy dsl linux
mind 2 gyors, bár a dsl gyorsabb
csak annyi a bajom h nem igazán vagyok annyira otthon linuxban ubuntut máramennyire ismerem
xmbc win alatt is van
csak az a bajom h nem tudom mennyire lesznek támogatottak a hardvereim linux alatt -
fkenny
senior tag
válasz
Speeedfire #774 üzenetére
én ubuntut tolnék rá. Már csak azért is mert jobb a hálózati "tudása" biztonsága. Ha kell tudok segíteni be configolni (szerintem nem lesz rám szükséged) Htpc programok is jobban bejönnek mint win alatt pl: elisa xbmc myhtubuntu.....
-
fkenny
senior tag
Folytattam a gépem építését . Még a multimédiás gombok nincsenek benne mert nem tudtam megvenni midet. Teteje is csak azért nincs mert nem volt haveromnak fa anyagja és nem tudtam levágni nála de a jövő héten az is meg lesz.
A képek alatt vannak leírások az adott dolgokról [link] várom a reakciókat.
-
Pista0001
addikt
Öööö... lehet
. XP-től vonatkozik a Windows-okra amit írtam.
Amúgy én annak idején egy 865PE chipsetes P4-essel jártam meg ezt a 48 bit-es LBA dolgot. Betoltam a frissen szerzett 160-as Samu-t meg a szervíz pakk nélküli XP telepítőt és ámultam hogy mi van. Aztán a másik gépen "gyorsan" utána néztem a dolgoknak. Akkor tudtam meg hogy SP1-től támogatja az XP, de a telepítő a BIOS-ból kapja az adatokat így BIOS-t is kellett frissítenem.
-
Pista0001
addikt
A Windows is saját maga kezeli a hardvereket, arra gondoltam hogy az alaplap BIOS-a nem fogja nagyobbnak látni, ezért a Windows telepítő sem, így telepítéskor lehetnek problémák. Ahogy korábban írtam telepített Windows mellé beteheti nyugodtan a nagyobb vinyót, a Windows látni fogja.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #764 üzenetére
Meg lehet azt is próbálni.
Mármint nem a 64 bitest lehetőleg
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #762 üzenetére
A Windows átveszi a hardverek vezérlését a BIOS-tól, ezért ha meglevő Windows mellé teszel be olyan vinyót amit az alaplap amúgy nem kezelne akkor nincs gond (az XP az SP1-től támogatja a 48 bites LBA-t), de ha az az egyetlen vinyó a gépben akkor nehéz rá telepíteni. Mondjuk egy próbát megér...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Pista0001 #759 üzenetére
ha tényleg nem látja akkor veszek egy kis 20as vinyót meg egy usb-racket
amúgy nem tudom h melyik gépemnél meg h milyen vinyó volt már
de biosban látta pl 60asnak win alatt meg rendesen látta pl 120asnakez majd ma vagy holnap kiderül h mit mond nekem a rendszer
elvileg ma lesz az összeszerelés
utána márcsak az lcd panel meg az infra vevő lesz elvileg a bibi
bár nálam soha nem szokott semmi sem egyszerűen menni -
fkenny
senior tag
válasz
Pista0001 #759 üzenetére
akkor én mondok ellen példát is. nekem volt annó hp e-vectra s-10-em amibe 700mhz-s pentium proci 256-ram és 250-es hitachi vagy milyen hdd volt és csak 1 bios frissítés kellett neki és most már az új tulaj 320gb-s hddvel használja nas-nak
de ha nem ismeri fel akkor persze mehet a pci-s kártya
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #755 üzenetére
A 250-es vinyó szerintem nem fog menni max 137 gigásnak fogja látni. A P3 (Intel vonalon a P4-ek is egy jó darabig) nem támogatja a 48 bites LBA-t, így csak 137 gigáig tudják kezelni a merevlemezeket. PCI RAID karival megoldható a dolog, létezik SATA is, IDE is.
-
Speeedfire
félisten
ez jónak néz ki
ilyesmi haver wd tv-je isa későbbiekben sokszor fogom szerintem meglátogatni ezt a topicot
dvd filmek és xvides filmek lejátszására alkalmas htpc-t akarok összerakni
amiből gazdálkodni kell :
-p3as rendszer 600 mhz
-192 mb ram
-gef. 2. tv out
-250gb vinyó /remélem el tudja majd kezelni a rendszer/
-tv tuner nem lényeges számomraamibe ezt bele szeretném majd rakni
egy régi vhs lejátszó
ennek szeretném majd használni az lcd kijelzőjét és az infra vevőjét
táviránytónak meg a jól bevált 3k-s thomsonmivel a rendszer egyben fájl megosztó szerver is lenne vagy ubuntu szerver vagy windows server 2003 futna rajta
ahogy nézegettem az xbmc oldalát mindegyiket támogatja -
válasz
Speeedfire #753 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
az iránt érdeklődnék h ki milyen programot használ a htpc-hez
szeretném ha jól nézne ki és nem az lenne h a kmplayerrel játszok le mindent -
CS_D
senior tag
Szia!
Remélhetőleg lesz mindig belőle készleten. Szóval, ha rendelni szeretnél, írj bátran!
Az aktuális termékek itt tekinthetőek meg:
www.olcsohardver.infoIlletve a PH aprón, ha a nevemre rákeresel.
Köszönöm az érdeklődést!
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
HTPC-hez nagyon ideális, infrás távirányítót tudok ajánlani, amivel az egeret is lehet irányítani. Gyorsgombokkal a könnyű program indításhoz, (bármilyen alkalmazást hozzá lehet rendelni). Teljes billentyűzet is van rajta, mobiltelefon jellegű bevitlei lehetőséggel:
Egy kép az eszközről:
További részletekért nézd meg a honlapomat! (képek, részletes leírás)
A PH-s hidetésem pedig itt található.
Nagyon szépen köszönöm FID kollégának, hogy megoszthattam Veletek a hirdetésem.
-
742: FID: Volt a hír a MTH-ról de most már nem hozza be . kezdek félni
Ezt kifejtenéd mert lehet h fáradt vagyok és nem értem.743: Engem 6kokszi már támadott be villamoson mert nem hagytam őket lopni!
ezért sem csipázom őket elég rendesen elkenték a számat de 4maradandó sérülést kapott a pofájára. de nem rasszista topik u.h. hanyagoljuk ezt. -
fkenny
senior tag
válasz
maxrad1580 #737 üzenetére
én csak szimplán tom milyenek (kicsit rasszista vok ) de belül mindenki az.főleg azokat utálom akik nagy kacsalábon forgó palotába élnek és kapják a segélyeket....... meg hogy őket védeni kell meg ez meg az meg a kirekesztés... bezzeg aki rászorulna az nem kap..
Bezzeg ők lincselnek meg embereket.. (én támogadtam az a debreceni irtóbrigádod akik "takarítottak" ) Tisztelet a kivételnek aki próbál vagy tisztességes állampolgár és roma. -
zodo
nagyúr
Igen, végre.
Hát csakis az előlapon lesz a helyük, de konkrétan nem tudom még az elrendezést, mert nem foglalkoztam a témával.
Viszont volt az a ledes (tudod), azt sajna nem tudta megmenteni a szaki, mert a hozzátartozó áramkörök a deck alaplapjába vannak ültetve, ami meg nálam maradt.
Így annak a ledes panelnak a helye is felszabadul a vu elhelyezése szempontjából.
Majd jelentkezem, ha alakul valami. -
zodo
nagyúr
Inkább megvárom a rajzot
nem értem, mire is gondolsz.
ha minden jól megy akkor, majd lesz némi villágítás, de nem panelről, hanem csak szimpla ledes megoldás.(#735) maxrad1580
Az jó, mert gondolom te sem valami nagy elektro szaki.
Úúúú, pedig az a sprektum analizator kijelzés jól tud kinézni.
Van itt a Ph aprójában egy szaki , aki ilyen kijelzőket gyárt, talán rákérdezhetnél, hogy kellene rábírni az eszkőzt, hogy tegye a dolgát.(#736) fkenny
Zsír király lesz, szépen alakul.
Kapcsolók, állapot visszajelző ledek is ott virítanak majd az előlapon ? -
maxrad1580
aktív tag
Jó lesz az mert te csinálod
Mikor teljesen összeáll és leülsz elé és ott ketyeg szépen annál jobb érzés nincs is"Az energia nem vész el, csak a c.gányok lopják el "
Ez is piszok nagy igazság már bocs hogy nem a témához írok de az Észak Magyarországi Áram Szolgáltatónál dolgozom, villanyórákat cserélek. -
fkenny
senior tag
folytattam a gépem építését. (holnap csinálom az eletronikai részeket )[link]
Várom a véleményeket -
fkenny
senior tag
öö én arra gondoltam hogy közvetlenül az előlapi kivezetésre dugni vagyis, úgy hogy ne jack dugókat dug össze hanem cseréld ki a kábeleket és a vu métereket a porméterek után rögtön kösd olyan csatival az alaplapra (már csak azért is mert így jobb "minőségbe jelenik meg a kép" (amúgy ez világítani is fog vagy nem? (mert csak sima elektronikát látok)
-
zodo
nagyúr
Ezt nem nagyon értem: "kivezetési kapcsolási rajzot"
Arra gondoltam, hogy ami a házak előlapjain található aljzatokat, beteszem a ház belsejébe és kész.
Nem előlapi aljzatként éli tovább napjait.(#732) maxrad1580
Szerintem is.
Amúgy csak donor-ok a vu műszerek mert ebben a Pioneer deckben voltak, amit szintén kibeleztem, hasonló pc projekt elkészítése végett.
(bár még lehet belőle valami)
Ekkor még nem volt megy a mostani mini-itx-es lapom, így kevés hely maradt volna a házban egy m atx-es lap melett, mert ezek a régi holmik még nem a mai normál asztali hi-fi egységek szélleségeivel rendelkeznek. Sajna még csak most készült el a vezérlő panel hozzájuk (bő, fél év alatt) ,mert amit én készítettem csak olyan fél siker-ként kezelhetjük, mert nem értek az elektro technikához. (működni működtek, de nem volt az igazi)Az a ledes kivezérlés jelző faja lesz.
(anno, nekem is ajánlották)
Bár én az analog-ot, favorizálom.
Te készíted vagy készen veszed őket ? -
maxrad1580
aktív tag
Az király hogy az eredeti cucc az eredeti funkciót csinázza
Az ötletek pedig végtelenek én is mindig hozzáadok valami újat a gépekhez, mindig megálmodok valamit
Ezt tervezem most az LCD kijelző két oldalára [link]
megrendeltem már őket holnap itt lesznek aztán megint fúrás faragás -
zodo
nagyúr
válasz
maxrad1580 #726 üzenetére
Szia maxrad1580!
Jól mondja fkenny.
Kicsit visszább olvasol, megtalálhatod az alakuló projektemet.Technics deck házába probálom beépíteni a pc-met és itt jön képbe a VU , mert az alaplapi hangkártya kimenetére lesz rákötve, tehát arra használom amire megálmodta őket a tervezője, hangkivezérlés szint kijelzőként.
Esetleg, ha sikerül akkor a front audio kimenetre, ami házon belül maradna, így kívül nem látszik a csúnya kábel és nem foglalja el a hátlapi hangkivezetések valamelyikét.Szép kis kuckód van.
-
user137
őstag
urak, nem teljesen hardware-moddinghoz kapcsolódik, de távirányítóhoz mit használtok? Bármilyen USB-s hardware megteszi vagy kell egy Logitech Harmony? Milyen szoftver a legjobb, amit a htpc frontendek (meedio, xbmc) "értenek"?
-
fkenny
senior tag
válasz
maxrad1580 #726 üzenetére
szerintem hangra , mert 3.5ös stereo jack dugó van a végén meg potméterek a hang szabályozásához (de csak szerintem)
-
zodo
nagyúr
-
-
Bocsek
aktív tag
Üdv! Mindenkinek csak így tovább! Anno én is érdekelt voltam hasonló htpc-k építésében.
Ha valakinek kell távirányító, keressen nyugodtan! hirdetés -
maxrad1580
aktív tag
Jó ez a fórum
Klassz ötletek vannak itt.
Nekem főleg tetszik mert én is rákattantam egy pár hónapja a mini és barebone gépekre
Egy Epia 800MHz integrált lappal kezdtem amit beleépítettem egy micro hifi házába.
Éjjel nappal ment a cucc TS szerver ment róla és Időkép.hu adatfeltöltés.
Azóta már 3 másikat csináztamúgy megtetszett a dolog
-
zodo
nagyúr
Jó ötletek, anno én is építettem fa kuckót csak 8-as rétegelt lemezből.
Zalmi venti szabályzó elhelyezés is király, csak így tovább.
Minden oldallap készen van, mert híányoltam az előlapot a tetejét.
Tápegység az, hogy is lesz ?Remélem nem lesz "dobozhangú", arra gondolok, hogy a zárt fadobozba egy db venti is szép kis "szélzajt" tud produkálni.
Legalábbis nálam "szépen szólt", igaz kisebb volt maga a ház és nem volt leszabályozva a 2000rpm-es venti.Várjuk a szünetet, sok sikert!
-
fkenny
senior tag
lehet nem pont ideillő de épülget a gépem[link] lesz benne távirányító vevő és multimédiás gombok. (holnap még suli de utánna szünet és bele csapok a lecsóba )
Várom véleményeteket tanácsotokat -
Endreas
tag
Gratulálok a topikhoz és az ügyes munkához!
Én is dolgozom pár gépen, ahogy kész lesz publikálom.
Sok sikert. -
beencee
őstag
Nem, ez a Microsoft Remote Control MCE érzékelője, ezt használja ő, mint távirányító, illetve a Microsoft Remote Keyboard MCE, mint billentyűzet.
-
zodo
nagyúr
Semmit.
Igazából, várom a hétvégét vagy a jövő hét elejét, mert akkor megyek a VU-imért és a ventiszabályzós cuccokért. Most a mesterember, dolgozik helyettem.
Amint itt lesznek már tisztábban fogom látni a lehetőségeimet és akkor ismét szárnyra kap a projekt.(#705) dekoninck
Értem, hát sok sikert az elkészítéséhez, várjuk a fejleményeket.
-
devisionhun
csendes tag
válasz
dekoninck #709 üzenetére
Én megvettem a picoPSU tápot.
Működik is faszán, de sajnos nekem több kiegészítőre van szükségem. Menetközben bővült a projekt.http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct.php?productid=426798
Sajnos a 150W nálam nem bizonyult elégnek.
A tápot és a AC-DC konverterét (ami szintén 150W) szívesen továbbadnám.Mivel kb 2 üzemórát volt használva: 30ezerért
Tökéletesen ideális azoknak, akiknek nagyon kevés helye van házon belül.Elértek a mailemen (devisionhun@hotmail.com) vagy telefonon +36203413093 (amiről visszahívlak, ha ezen múlik =D)
Üdv,
Máté -
dekoninck
aktív tag
Nemsokára megnézem, hogy ezzel a Geexboxxal megy-e egyáltalán rendesen a rendszer, aztán meglátom (Athlon4 1.4 GHz, Windows alatt oké volt - HD videózás egyelőre nem hoz lázba). Aksi már nincs a notiban (de a tv-ben sem, szóval nem is tudnék videózni
), de az alaplapja elég kicsi lehet.... nameg a tápellátás is egyszerűen megoldódna.
Ami még izgi lesz, az a meglévő kapcsolók egy részének felhasználása. -
válasz
dekoninck #706 üzenetére
Persze van rá példa láttam is egy párat! Nem is rossz 5let de felmerül a kérdés h a notebook teljesítménye elegendő arra amire te szánod a htpc-t. Bár ha belegondolok h áramszünet alatt vigan videozól
És a kijelző nélkül is használható marad. Bár a dvdbe való alaplap rögzítés lehet nehézkes lesz de nem megoldhatatlan! És akkor márcsak a hátúlján a kivezetéseket kell ki vagdosni. Mondjuk nem tudom h pl neked a d-sub az oldalán van e vagy a hátulján. meg az s-video. -
válasz
dekoninck #705 üzenetére
Vágás: Tescoban 3-4ezer egy gravirozó és elegendő korongot kapsz hozzá h kivágd amit akarsz és szépen lehet vele dolgozni. De a legjobb választás az a gravirozó amihez kapsz egy szárat mert így nem kell a kezedben fogni a gépet. és kissebb helyekre is be férsz vele.
Viszont arra figyelni kell h ha a vastag korongal vágsz akkor túl melegedhet a gép!
Én zsömétől vettem korongokat amik nagyon királyak! Csak 2perces vágás után 10perc pihi mert felmelegedett a kicsike. -
dekoninck
aktív tag
Jut eszembe, szerintetek egy notebook elektronikáját is fel lehet használni htpc célra? Csinált már valaki ilyet? Hülyeségnek hangozhat a kérdés, de a notit notiként már nem akarom használni (van egy rakás másik
)
-
dekoninck
aktív tag
Nem sok mindent tennék bele. Mivel van hdd dvd recorderem, tévécsatornám meg már nincs, tuner nem kell. Szóval kéne egy flex-atx vagy itx alaplap, proci. Sajnos fontos, hogy s-video kimenetem legyen*, mert csak egy sony crt tévém van... és nem akarok egyelőre másikat. Notebook hdd vagy ssd (egyre olcsóbbak). Geexbox oprendszer vagy valami más linux. Baromi izgalmas, hogy elvileg tudom majd használni a DVD távirányítóját, meg kis LCD kijelzőt is szerelhetek be, ami jól jön, ha erről hallgatok zenét. Nyammm.
Kb ennyi. Egyébként még nem tudom, hogy ki és hol fog segíteni a vágással meg az elektronikai cuccokkal, de amit látom, megoldható, én meg könnyen tanulok.* vagy scart csatlakozó - némelyik VIA alaplapon van, de azok sajnos horror árú cuccok.
-
hito
nagyúr
Ö...kis zavar van az erőben. Még nem képezi az én tulajdonomat sanjnos, de már csak keveset kell aludni
Épp költözik ki belőle.
Küldök majd nagyon szívesen képeket, de Isten ments, hogy más tollával ékeskedjek, a végeredmény az Ő munkáját dícsériFID: több mint valószínű...szvsz nagyon durva kis kuckó, nekem nagyon bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogyan lehet témákat keresni a fórumban?
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ! ÚJSZERŰ! HASZNÁLT! PROCESSZOR HŰTŐK - 800ft-tól.
- EVGA SuperNOVA 850 GA 850W 80 PLUS Gold Fully Modular
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEHÉR
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB) - FEHÉR
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3201, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest