- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
devisionhun #899 üzenetére
Az valóban 2 8centis venti hely! De annyak is csak a fele, mert le van vágva.
uv-lötyi is van benne. -
devisionhun
csendes tag
válasz
Pista0001 #888 üzenetére
Sehr boldog vagyok, hogy az én "beszólásom" kellett ehez a fasza gombhoz!
Kérjük a képeket, ha már bent van.Fújás is jó lett.
FID:
- plüssök = betegség! =D
- Csövekben aszittem UV reagáns folyadékot nyomattál, hehe, de ez se rossz
- Talán a CPU mögötti rácsra még egy venti 5Volton? Azért a CPU, GPU és a Chipset mellett is van pár alkatrész ami igényli a szellőt (és arra épít, hogy ott süvít majd a CPU fan)
- LCD körül még le lesz maszkolva, hogy ne világítson át hátulról más?Nicceee amúgy!
-
fkenny
senior tag
1 gép ami szerintem ide illő
[link]
FID: Tudod a jobbak
Amúgy meg szerezz kocsit mert kíváncsi vagyok a művedre élőbe is.
(Ha nem toyota yarisunk lenne (nem tom leírni sosem a nevét) akkor mondanám hogy beugranánk érted)
-
válasz
Pista0001 #896 üzenetére
4800körül ha jól emlékszem már rég volt!
Wazz ne szivassatok hogy ennyien megyünk és mindenki elöbb került a listára mint én!
Pedig én neveztem elöször. Wazze mindjárt magamhoz nyúlok! (haaaaa megtörtént)
Bár még kocsit kéne szereznem mert ha nincsen kocsi akkor max néző leszek!
Haver válaszát holnapra várom, hogy tud e vinni.
Aszem új kategoriát nyitunk:
HTPC modding topik lakójinak gépei Néven!
Lenyomjuk a hagyományos gépeket!Azt a led sort én vissza tenném, nagyon király!
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #890 üzenetére
Ezen sehogy mert nincs benne CD
. Így vettem, ez a gyári takarója. Cimborámnak is van egy (majdnem) ugyan ilyene, neki van CD-je de már nem szeret lemezt olvasni. Amúgy belsőleg is van tuning. Az eredeti 400-as P2 helyett egy 450-es P3 "dübörög" benne és a ventije GlacialTech Silent Blade-re van cserélve. Meg korábban volt benne alul piros ledsor is, szerintem azt is visszateszem bele majd.
CD tálca ügyileg a HTPC-nek van optikai meghajtója de gomb nincs rajta. Szoftveresen nyitható, annyi elég.
FID: Hány képkockából áll? Mennyi idő volt a "felvétel"
Szerk..: FID! Én is rajta vagyok a listán (#37), szóval kint találkozunk.
-
válasz
urbanjozsi #892 üzenetére
Akkoriban ráértem
-
Pista0001
addikt
Nagyon jó lett!
Én is haladtam. Devisionhun sikeresen rábeszélt hogy azt a piros krumplit (bekapcs gomb) cseréljem le valami szebb darabra. Tegnap elkészült az új, beépítésre vár. Ha már így nekiálltam szépítgetni a gépen akkor már úgy döntöttem megteszek minden tőlem telhetőt hogy igényesebb legyen. A DVD előlapját kell még pontosan szintbe állítani és újra fogom festeni kívülről. Sajnos keletkezett rajta néhány csúnya karc amit nem sikerült normálisan eltüntetni és maga a festés se lett valami szép. Gyakorlásképp átfestettem a letöltőgépemet. Még a floppy gombját és ajtaját kell lefesteni meg a ledeket kicserélem pirosra.
Képek:
-
A video lassan kész azt megy youtubera!
-
Már csak rá kéne szánom magam egy címlapos írásra megint.
De a videot ti láthatjátok 1x -
válasz
devisionhun #882 üzenetére
holnap előkotrom a 4ledes eq-mat lefényképezem és ha kell oda adom! Szerintem jó lesz oda!
-
devisionhun
csendes tag
Tegnap megjött a Technics tuner.
Kevés híján be is férne a cucc. (kb 1-2 centi mélység kéne még az alaplapnak. vagy a skálát kéne leszednem)De inkább szellősebbre hagyom és hajtatok új burkolatot. Vagy vágatok én is vastag aluból (és akkor a tető lehetne hőleadó is)
Fid: A hangerő tekerős skálahúron mutatós dologgal közben több probléma is felmerült.
1: kb 10-12 fordulat szélétől széléig (ezt lehetne orvosolni vastagabb tengellyel a tekerőn)2: de a nagyobb baj, hogy ugye ez nem követné a hangerő változást, ha pl távirányítóval vagy egérrel veszem lejebb a hangotValamint a hátsó feliratok nem egy papíron vannak, hanem egy hátsó üveglapra vannak festve (talán gravír is).
Szóval asszem a pálcika megy a levesbe és egy ledsor lesz hátrébb, ami attól függően hogy milyen hangerőn van, fog ott világítani ahol kell. Remélem ezt meg fogom tudni oldani... =D
-
Csak az alplap!
De közben megjött az uj kijelző is már be raktam de nem végleges.
holnap majd rakok képeket meg videót!
A cpu blokkon lecseréltem a gyors csatit am a ludas volt de a chipseten nem tudtam mert más volt a menet mint ami nekem volt. De majd lecserélem a blokkot idővel.
1 kép mthra majdnem készen!
[link] -
HookR
addikt
A műanyag hatás gondolom vastagság függő, meg szubjektív is. Szintereztettem régebben néhány alu lemezt feketére, azon látszódtak az ujjlenyomatok (abban igazad van, hogy ebből még nem kell általános következtetéseket levonni, világosabb színeknél biztos kevésbé...) és a tapintása a festék vastagsága miatt a vártnál lényegesen kevésbé volt fémesen hideg, vagy kemény, inkább 'kéz meleg' (nem vezeti olyan jól a hőt, ugye). Puha azért nem volt, de egyből a műanyag jutott róla eszembe. Tehát mint azt a #870-ben is írtam, precízebb leírás is fellelhető a neten.
-
UdVi86
aktív tag
-
Fid htpc is the rip
Tegnap elött hazamentem és folyt a blokkokkból a víz. u h be sem volt kapcsolva a gép! Na mondom pont verseny elött! Szemét gyors csati! mind1
szrrá szedtem az egészet most itt van nálam az új alaplap szintén msi. Remélem csak az alaplap halt be!
Mert ma megcsinálom a gépet mth-ra.
Ja hozzáteszem h bekapcsoltam a gépet! Remélem megérte a cm táp az árát és minden más "megúszta" -
HookR
addikt
válasz
Speeedfire #860 üzenetére
Szálcsiszolják, majd eloxálják (Különböző vegyszerekkel - ami egyben a színt is meghatározza - intenzív oxidációnak teszik ki, aminek révén magának az alumíniumnak a külső rétegéből alakul ki a néhány tized/század mm vastag színezett, kemény(ebb) és kopásálló(bb) réteg.)[/OFF].
Szokás még színterezni (más néven porszórás), amikor is elektromos töltés hatására rátapad a ráfújt porfesték, majd végül kemencében magas hőmérsékleten ráég. Mivel itt plusz festéket hordanak fel az alumíniumra, műanyag szerű és tapintású, enyhén egyenetlen felület jön létre, amin az ujjlenyomat is könnyebben meglátszik - lásd: acél burkolatú hagyományos PC házaknál.
-
devisionhun
csendes tag
Egy kis finomság a pazar cuccok oldaláról.
http://www.glidetv.com/
HTPChez zseniális.
(több pazar cucc a pto.hu oldalon) -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #863 üzenetére
Szerintem alu vagy annak ötvözete lesz csak valami spéci eljárással kezelik.
Ezeknek azé van súlya, nem hinném, hogy holmi fóliával szórakoznának és amúgyis ki venné meg, ha csak ráejtesz valamit és oda a felület.
Szerk: Ezeket a lámpatesteket is csiszolják.Régi pio deckem előlapja is ilyesmi anyag. Ez tömör cucc és még a körömlaklemósó sem ártott neki, amikor a felíratokat akartam eltávolítani róla.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #862 üzenetére
Lehet hogy csak nagyon vékony fém bevonat van műanyagon. Vagy az is lehet hogy nem fém hanem csak dekor fólia. Szét kéne egyet szedni
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #860 üzenetére
Hát ez jó kérdés...
Én is kíváncsi lennék hogy miután szálra csiszolják alkalmaznak-e még valami felületkezelést. -
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #858 üzenetére
Hát, egy tényleg vékony réteg talán megmarad. Nekem eddig mindenki (festők, fényezők, festékboltosok) azt mondták hogy nem marad meg szinte semmi az alu-n.
Én a következő házat eloxáltatni fogom. Manapság már egész extra színeket is tudnak és nem túl drága. Egy flakon alapozó, egy egyedi kevert szín meg egy lakk együtt kb 6-7 ezer forint. Egy kisebb kuckót szerintem a két harmadáért le eloxálnak.
-
devisionhun
csendes tag
válasz
Speeedfire #856 üzenetére
Vagy egy egyész vékony réteg szórólakkot tolsz rá, amitól picit mattabnak fog tűnni, de nem oxidálódik.
Nekem ez speciel autó díszelemen van így és pár éve bírja elég jól.
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #856 üzenetére
A polír előbb utóbb elveszti a fényét, akkor újra kell polírozni. Lakkozni nem érdemes mert az alumíniumról leesik, ha polírozva van akkor meg főleg. Nem véletlenül olyan drága az alu alapozó. Sajnos szükség van rá mert a festékek és a lakkok nem igazán tapadnak hozzá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Pista0001 #855 üzenetére
hmm szóval egy 1m2 lemez elég is volt
én monjuk mint írtam nem akarom festeni
barátoméknak van egy "fémműhelye" (nem tudom pontosan h mondják), ott van minden
majd ott akarom megcsináltatni, aztán szépen lepolírozni az egészet csak azt nem tudom h kell-e majd rá vmi áttetsző védőréteg h ne oxidálódjon el
én sem akarok semmilyen keretet csinálni egyedül a sarkaihoz kis aluminium kockákat rakni az összerakásához vagy műanyag még nem tudom -
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #853 üzenetére
Speeedfire: 3 mm vastag. Azért csináltam ilyen vastagból mert nincs váza, csak a lapokból áll az egész. Fél négyzetmétert vettem (1000*500 mm), de ez a fedelet nem adta ki (illetve terveim szerint kiadta volna de a vízsugaras vágós fölhomályosított hogy a terveim kicsit hibásak
). A lemez kb 4000 forint volt (kilóra van az egységár, én Al 99,5-ből készítettem, AlMg3 kicsit drágább). A vágás 7000 forint volt, a hegesztést magam csináltam a munkahelyemen (ez speciel ingyen volt
), a festék szintén melóból ingyé', a lakk kb 1000 forint, az alapozó viszont elég drága, több mint 3000 forint (kifejezetten alumíniumra való). Ja, és a homokfúvatásért 2000 forintot fizettem, mert nem tudtam a szokásos helyre vinni (ott 1000 lett volna, vagy talán még annyi sem). Szóval kb 17000 forintban van a ház.
-
Speeedfire
félisten
-
Pista0001
addikt
válasz
Speeedfire #851 üzenetére
Köszi!
Magam csináltam. Vízsugaras vágóval vágattam ki a lapokat, majd magam hegesztettem össze és festettem.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Pista0001 #848 üzenetére
Én ilyen módon fogom megoldani a bekapcsoló gombot: [mikronyomógomb] + [sapka]. Ez egy nyáklapon, aminek a hátoldalán meg egy dugaszba bekötve a vezetékek. De persze simán rá lehet kötni a mikronyomógomb lábaira is a vezetéket, csak ez így szebb. Mindkettőből többet kellett rendelnem, így meg fog maradni 1-1 darab. Ha érdekel szólj.
-
Pista0001
addikt
-
válasz
devisionhun #846 üzenetére
Mondom, nalam nincs, honapok ota megvannak a gepek, nem is hianyoznak. Igazabol nem is tudom elkepzelni, hogy mire meg hogyan hasznalnam.
A kihuzassal meg semmi baj nincs, ugy legalabb tenyleg ki van kapcsolva es nem fogyaszt.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #843 üzenetére
Az ötlet jó, majd még meglátom. Túl sokat nem akarok vacakolni vele, a funkcióját így is ellátja.
-
zodo
nagyúr
Zsír.
Bluetooth antenna, kimondottan ügyes.
Akár a "Számítógépház fából" topikba is betolhatod.Említed a gombok matricázását, az hogy is kell elképzelni ?
Alá-mellé- főlé ragasztasz vagy a gombra ? pl.: jeleketSzerk: Más:
Újrahasznosítottam a képeimet, hátha más is kedvet kap, kisebb-nagyobb átalakító munkára.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #836 üzenetére
Köszönöm Neked is és beenceenek is.
- Az előző még nagyobb piros műanyag gombhoz képest már ez is nagy előrelépés.Természetesen keresgélek folyamatosan, amint találok szebbet csere lesz.
- Kb 22 mm-re van a venti a fedéltől.
- Most hogy a táp ventijei 9 V-on mennek (a procihűtővel pedig nagyon jól bánik a SmartFan) szinte semmi. Na jó a Quantum vinyó motorhangja megvan, de ez csak próbavinyó. A végleges egy Seagate 7200.12-es lesz.fkenny: Klassz lett a masinád, grat hozzá!!
-
devisionhun
csendes tag
Király!
Szerintem ebben a stílusban nagyon jó!
Valahogy az az ODD előlap furán más színű... lehet csak a fotó miatt.
Viszont a tálcát még lefújhatnád feketére. Vagy keress olyat ami fekete! =D (nekem pl a plextor DVD-RWm olyan)
És akkor DVD berakáskor sem kell "szégyenkezni" =DDNagyon faja amúgy!
Hűtésnek elég az a rés? Nem hangos a cucc? -
fkenny
senior tag
Nah majdnem kész a cucc [link] Már csak a matricák hiányoznak a gombokról és kész . Várom a kommenteket
-
devisionhun
csendes tag
válasz
devisionhun #837 üzenetére
Bár azt meg kell így is oldani, hogy ne 35 teljes fordulat legyen szélétől széléig a tekerés... Valamelyik csigát/tárcsát cserélni kell.
-
-
Pista0001
addikt
Köszi neked is és zodonak is meg persze a többieknek is még egyszer
. Nekem megtiszteltetés ha az 1. hsz-ban láthatom viszont.
Kicsit moddoltam a tápon. A ventik nem hőmérséklet szabályzásúak, ezért állandóan 12 voltot kapnak. Mivel a konfig talán a harmadát használja ki a táp teljesítményének indokolatlanul hangoskodnak, ezért 9 voltos tápstab IC-kkel reguláztam meg őket.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #829 üzenetére
Apám, szép munka!
Más:
Látom beindult az élet errefelé!
Üdv. az új válalkozó szellemű építkezőknek!
Lassan én is felépülők és remélem mihamarabb elkészül az én vackom is, azt jönnek a képek.
Ma egy kicsit nekiálltam bütykölni, de csak az elmaradt tesztig jutottam ami a dupla tengelyű, ventiszabályzó áramkörömet érintette. Eredmény = Hibátlan. -
Pista0001
addikt
Köszi srácok.
-
-
Hogy érthetőb legyen: A tuning tekerő (volume gomb) Mögött kell lennie egy csigának amin egy madzag van és mikor tekered akkor a csigán lévő madzag mozgatja a rádio állomás mutatót. ez mögé teszed az i-mon tekerőt. vagy: raksz az i-mon tekerőre egy csigát és be illeszted h a madzag tekerje nem bonyolult az érzékenységet meg beállítod szoftveresen.
-
válasz
devisionhun #821 üzenetére
vezérlés 1xűbb mint hinnéd a volume gomb mögött ügye van egy kerék vagy ilyesmi. ahoz nem nyulsz. hanem az egésznek a végére rakod pl az i-mon érzékelőt és akkor megnézed h 75%nál hol tart a mutató és bejelölöd egy papiron ami a pontos mása a számlapnak aztán scanner és megszerkeszted amienre akarod. Bár az i-mon volume végtelenített, így nem lesz az de nem is lényeg mert a progiba meg lehet adni h egy mozdulatnál menyit hangosítson.
remélem érthető voltam. -
devisionhun
csendes tag
A tekerentyű hangerő lesz mindenképpen. Venti fordulatot szabályozzon a hőmérséklet... nem akarok én felette állni egész nap =)
A hangerő nem lenne hülyeség amúgy a skálán. A kérdéses rész az a "jelenlegi hangerő = 75" szoftveres értékből, hogyan lesz az, hogy motort teker, amíg a skála két széle (0-100) között pont kb 75nél legyen a mutató...
Vezérlés? Szoftveresen vagy külön kis ICvel? szal nem olyan triviális sajnos.
Jól nem találtam semmilyen eladó I-mont (PH, vatera, teszvesz, depo)...
-
Hátha valakit érdekel: 2oldalas_passziv_bordazott_tepsi_elado
-
válasz
devisionhun #809 üzenetére
Itt vannak az i-mon ph-s leírások bár régi azóta lehetnek újabbak [link]
-
válasz
devisionhun #793 üzenetére
Egyenlőre az az ötletem van h mi lenne ha nyomtatnál fordulat szabályzós számlapot és
beraknád a tuner skála helyére? És ha a tekerőt nem használod hangosításra akkor mehet mögé egy venti szabályzó. És úgy belőni a számozást h mindig annyinál legyen a mutató
amennyin pörög a venti.
De lehet ezt pl hangerő skálának is megcsinálni.
hirtelen ennyi. -
válasz
De könnyü szétszedni! Kupak levesz és onnantól csak 2csavar az egész! Amin meg a kupak van poti az szabványos a htpcnek szánt megunt műszaki cikkek tekerős gombjainak csatlakozásával
Igen windows hangerőt tudsz vele szabályozni. A távirányítóval meg egeret meg mindent akár írni minden gombhoz azt rendelsz amit akarsz. Dá a htpc szoftvere a cuccnak 5*os.
Panaszom nincsen rá.A kékfény nem látszik mert az pont a gép belseje felé néz.
A fényt igen ki lehet kapcsolni ha zavar! (le forrasztod!)
-
fkenny
senior tag
válasz
devisionhun #813 üzenetére
nem szeretem már annyira a fát mióta ezt csinálom
. Én id deckbe szerettem volna építeni de akkor olyan nagy lett volna és másik gépre meg nem volt pénzem és maradt a fa. íha ezt eladom abból valami mini itx-es configot rakok össze valami ionost
-
fkenny
senior tag
Lassan kezd a htpc-m készítése a végéhez. Ma beletettem a multimédiás gombokat és a ledeket meg a tápot. Holnap fejezem be (reményeim szerint) Addig is:[link]Várom a kommenteket
-
devisionhun
csendes tag
Kis softwares update: Windows 7 alatt sikerült Media Centerben MKVt megnyitni.
Óje.
Kell hozzá DivX "MKV on Windows 7" Tech Preview és egy AC3 filter.Szeretem! =)
-
fkenny
senior tag
válasz
majd mutatok 1 másik féle hangerő szabályzási módszert este
-
devisionhun
csendes tag
válasz
devisionhun #806 üzenetére
Na linket találtam. Azért látom ezt se lehet egy kis szétbarkácsolás nélkül =DD
Ezzel gyakorlatilag a windows hangerőt szabályozom akkor ugye?
USBs, ha jól láttam?
A kék fény látszik a tekerő körül neked?
Lehet a fényét külön kapcsolni?Túl sok a kérdés? =D
-
Pista0001
addikt
Elkészült a HTPC-m! Nem lett annyira szép és igényes mint szerettem volna (kicsit sárga, kicsit savanyú
), de az enyém. Képek hamarosan.
-
devisionhun
csendes tag
Mesélsz nekem erről az I-monról? Vagy link is elég.
VU méter lehet érdekelne, mert ami az enyémben lesz, az nem biztos, hogy olyan könnyen berakható HDDled helyett. Persze a méretei érdekesek lennének, csak még nemtudom, nekem mekkora kell =DD
Budatétény még "pestinek" számít? =P
-
van 2 vu méterem fölösbe meg egy ledes eq piros zöld sárga sztereo középről kifelé mennek a fények benne ingyen elvihető pestiek előnyben! eq-ról majd nyomok képet.
-
válasz
devisionhun #793 üzenetére
urbanjozsi: ez régen az én dumám volt
"Na hajrá, és nem feladni!"
devisionhun A VU méteres megoldások érdekelnének, Zodo A te embered!
A hangerő tekerőt szeretném úgy megcsinálni, hogy az a windows hangerőt tekerje lejebb és nem potival a hangkimenetet.
Én azt csinálnám ami nekem van venni egy I-mont azt be rakni a tekerő mögé. 5k volt nekem apróban. most láttam fvd-t is belőle csak 15k de viszont így nem kell külön lcd ha késöbb akarnál bele.
Tunerskálát esetleg egy elektromotorral mozgatva hogyan lehetne vezérelni és miket kötnétek rá?
Erre nem tudom h mit lehetne kitalálni de nagyon jó 5let gondolkozzunk rajta!
Látom h hamarosan bandákra fogunk oszlani! Erősítősök vs. tuneresek vs deckesek!
Nembaj én örülök h ilyen sokan vagyunk már. A hoz képest h 1,5éve szinte csak fikázás jött a topikba most meg ha valaki megnézi az 1. hsz-t le esik az álla. -
válasz
devisionhun #802 üzenetére
"nem akarok olyan izom procit bele, ami viszi az 1080p-t"
Kulturember nem kinozza a CPU-t videolejatszassal, hanem az ilyesmit szepen rabizza a GPU-ra
-
devisionhun
csendes tag
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #796 üzenetére
Ha már megvan az X2-es akkor az már nem drága
Jól hangzik ez a hálózatos megoldás, csak egy kicsit energiaigényes. Igazából semmire se jó. Egy nettop vagy netbook áráért lehet kapni 1080p képes médialejátszót is és akkor a "nagy" gépnek nem kell mennie. Vagy simán rá lehet kötni a "nagy" gépet is a tévére meg az erősítőre. Persze lehet kitalálni olyan szituációt amiben alkalmazható, de azok a szituk megoldhatók kevesebb áramfelhasználással is.
Én azért építek HTPC-t hogy nem kelljen annyit kábelezni (a tévé meg a számítógép pont a szoba két végében van), ezt oda tudom tenni a tévé mellé, így egyszerűbb lesz. És nem mellékesen kevesebbet fogyaszt mint az asztali (bár nem sokkal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest