- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Nah... megvettem ma az alu lemezt. Jól felbosszantottak a Metalloglobus-ban. Előttem a kedves vevő ott számolgatta a háza terve alapján hogy milyen ereszcsatorna elemből mennyi kell.
Én úgy tudtam ezt otthon szokás és egy anyaglistával megyek beszerezni ami kell. Ehhez hozzájött még az alkalmazottak szocializmusból átmentett tohonyasága és belesz.rása. Legalább kaptam amit akartam (3 mm vastag alu lemez), annyit amennyit akartam (1/4 tábla, 500*1000 mm). Viszont úgy elment az idő hogy a vízsugaras vágó céghez már nem tudtam átmenni
.
Szerencse a szerencsétlenségben hogy legalább kiderült hogy nem jól terveztem meg a vágást. Korábban kérdeztem hogy mekkora a minimális vágásszélesség. Mondták hogy 0,8 mm. Azt viszont nem mondták hogy annyi a maximum is. Azt hittem 1 mm-t biztos tudnak ezért úgy terveztem meg az egészet mert azzal könnyű számolni. Most alakíthatom át 0.8-ra. Szívás lett volna ha odamegyek és ott derül ki. Ma este megcsinálom (bár kedvem nem sok van, fene fáradt vagyok), aztán holnap reggel megyek. Remélem holnap utánra meg tudják csinálni mert a jövő héten nem dolgoznak...
-
Hardware apró lett a topikomból!
-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok!
Véletlen botorkáltam elre fele!
És mit láttam egy forumtárs szatelit vevöböl probálkozott....... pc-t faragni!Erre eszembe hutott hogy nekem is van egy szatelit vevöm!
Ha esetleg valakit érdekel, az irjon rám mert szivesen oda adom hogy csodás holmit varázsoljatok belőle!
Holnapra tudok mondani méreteket is!Sok Sikert továbrais.
üdv NaNorbertmod: Esetleg valakinek olcson lcd kijelzöje nincs fölösleges?
-
válasz
urbanjozsi #492 üzenetére
van az 20is ha felpörög
De ki lehet kapcsolni és akkor nincsen vele gond.
-
vwpolopg
őstag
Valakit érdekelne egy Sony CDP-M18 CD játszó egy HTPC projekthez ( occsóért'...
)? Én is arra készültem vele de nem lesz belőle semmi sajnos...
-
válasz
TESCO-Zsömle #490 üzenetére
Engem se (lopjuk
) Komolyra fordítva a szót elenyésző egy cd-rom fogyasztása.
-
válasz
TESCO-Zsömle #487 üzenetére
Sima meghajtó már benne van! De attól még az usb részének kell az áram 1 adapter meg nem oszt nem szoroz! És azt minden dvd rom külső házhoz adnak. A másik az áram fogyasztásról h akkor kapcsolod be meg ki amikor akarod mivel usb.
ÉS ezt pl be is lehet kötni a power gomb helyére.
Ide meg sata kábellal nem akarok szórakozni. -
válasz
urbanjozsi #485 üzenetére
Az usb cd-romoknak van külön tápja. A ventiknek meg a pumpáknak arra gondoltam h veszek 4 eres csőkábelt és a végére teszek apa és anya molexet és a gépből megy a dvd-be.
-
válasz
Pista0001 #481 üzenetére
2db dual radit akarok bele vagy 2single radit. Dee mivel megpályáztam egy yamaha dvd írót is csak még nem kaptam választ h mennyi lenne a burkolata lehet abban lesznek a radik meg a pumpák. Kijelző helyére meg víz hőmérőt akarok.
Meg kéne szereznem digitális venti szabályzót és bekötni a fölösleges gombok hoz.
Mázli ennél a yamaha s530as dvd lejátszónál h gyári pc dvd-rom volt benne csak kicsit hosszabb mint az enyim és eltartott egy darabig még rájöttem h hogyan fogassam le. -
válasz
Pista0001 #477 üzenetére
Így igaz! Meg még egy kis szerepe lesz a vízhűtésben is! De ezt majd meglátjuk amint nálam lesz és ki mérem h mik a lehetőségek. A kijelző helyére víz hőfok mérő lesz. A többi az még titok.
urbanjozsi Mit perelsz ha én vagyok az ötlet gazda és enyém a licensz
FID TM!!!! -
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #474 üzenetére
Burkolat nélkül a 22*9*5-ös helyre befér szerintem bármelyik, csak a légáramlást kell megoldanod. Maga a NYÁK általában 8 vagy 8,5 cm széles és 12 centi hosszú, a magasság meg a hűtőbordák módosításával megoldható.
Mekkora az össz. alapterület amivel gazdálkodsz és mennyi a belmagasság?
-
TESCO-Zsömle
titán
Pista0001: Válassz ki kettőt és azok.
zodo: Igen, azt láttam én is. Ezek azok, amik vonaton is csak két vagonban férnek...
Nekem kb 22x9x5cm-es helyem van. Vagy ha az optikai alá rakom, akkor 22x12x4cm, de abban az esetben a vinyóval kell játszani...
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #464 üzenetére
Az SFX tápnak (125*100*65) melyik mérete túl nagy?
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #470 üzenetére
Sejtettem, de eddig nem említetted. Akkor azt neked kell megkeresned.
Bordoi féle : Tápegységek htpc építőknek.
Legalább csendes. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #468 üzenetére
Bocs. Azt nem is néztem csak ,hogy valamiféle kapcsolás.
Akkor vegyél egy ilyet: PicoPSU 120W vagy egy kit-et,mert talán olcsobb így ,mintha megveszed külön az adaptert is a psu-hoz.
Ezeken már talán van minden, amit eddig hiányoltál.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #466 üzenetére
Azt hittem észreveszed a lap alján ( 4. sor , ballról a 2. találat )
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #464 üzenetére
Ilyeneket , Shuttle gyárt az xpc-hez. pl.: Shuttle 300W SilentX tápegység De ezek méreg drágák.
Jobban jársz ,ha építesz magadnak egy Pico psu-t. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #462 üzenetére
vagy ez is nagy ?
-
válasz
TESCO-Zsömle #460 üzenetére
ÉS löhöt tudni h mi lösz bönönö?
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Holnap ismét előveszem a Denont, és azon is méricskélek. Láttam korábban egy tápot, ami talán jó volna bele. Igaz, csak 90W-os volt, de majd visszafogom a gépet...
B.
-
válasz
urbanjozsi #458 üzenetére
Tudom h nem erős nem is számít csak rá értem ha nagyon lekopik akkor lefújatom rendes emberrel! Ja egy vélemény: az alaplapi lemez élvédője kicsit "túlméretes" Vastag
A sparban az üvegvisszaváltónak a cserélhető üveg konténernek a széléről halásztam le mondván h az oda minek nekem meg jól jönFogalmam sincsen h hol lehet kapni!
És kéznél volt melóban -
urbanjozsi
senior tag
Hello FID!
Nagyon pofás így feketén.
Egy-két saját tapasztalat: spray-el soha nem fogsz gyárihoz hasonló minőséget produkálni!
Nekem a legtökéletesebb házfestést, lakkhengerrel sikerült véghezvinnem. Itt arra kell figyelni, hogy a festék ne legyen sűrű! A legszebb eredményt, vagy autófényező segítségével, vagy porszórózás útján tudsz elérni.Ja egy vélemény: az alaplapi lemez élvédője kicsit "túlméretes" Vastag
Amúgy pöpec..........
-
Pista0001
addikt
Jól néz ki, bár egy picit ciki hogy a RAM modulok nem rózsaszínűek
Komolyra fordítva a szót ha le is lakkozod akkor sokkal ellenállóbb lesz. A festékek (főleg a spray-k) magukban nem túl erősek. Felcsiszoltad, vagy legalább zsírtalanítottad a felületet festés előtt? Az is nagyon sokat számít. Amúgy ha lakkozod is akkor jobban jársz ha a festék matt és csak a lakk fényes (vagy selyemfényű vagy matt, ízlés szerint).
Szórakoztató elektronikai téren én is fekete hívő vagyok, bár láttam már néhány szép pezsgő színű hi-fi berendezést.
-
Csak le fújtam bár néhol kellett volna rá még! De nem tudtam h kevés lesz rá 1 flakon fölleg h a fedlapot le se fújtam még. Meg rá se mertem tenni mert így is az alaplap tartó tálcával sikeresen meg karcoltam és rögtön le jött a festék bár 2mm nem vészes.
Csak felmerült a kérdés h vagy nem volt elég 30perc száradni vagy szar a festék. Mondjuk 730ft-ért nem vártam sokat. De vigyázok rá a fedlapra meg kitalálok valamit.
Pl: fekete öntapadós tapéta a két oldalára a gépnek h amikor le és fölrakom ne karcolja meg a festést. -
zodo
nagyúr
Én is melózok a Vu-n ,de roh@dt nehéz szakma ez a forassztgatosdi.
Főleg ,tapasztalat nélkül.Összeraktam egyszer a kapcsolást (anno linkeltem), de akkor nem vagy csak épphogy mozdította meg a mutatót ,pc-ről hajtva. Erősítő hangfalkimenetéről viszont , jó volt.
Másodjára már kapott 5 Voltot + IC-t + azt szabályzó pótit. Ekkor már tuti volt ,pc-ről is.
De nem sikerült mindezt átvinnem a panelra, elcsesztem ,mert ott ugye minden fordítva van és benézhettem valamit.Csapó három: Dádáám ,mükődik !
-
Pista0001
addikt
... a fizut várom...
Annyi haladás van hogy autoCAD-ben csinálgatom a vízsugaras vágáshoz a terveket. Még néhány szellőző nyílás van hátra de nem tudom hogy milyen legyen. Először ilyen kialakításra gondoltam, de 655 darab lyuk kéne
. Most valami egyéb kialakításon töröm a fejem.
-
Na senki semmit nem haladt? Nekem annyi h új az alaplap.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
urbanjozsi #440 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #440 üzenetére
Szép lett !
Thomson ház gyári open/eject gombjának újrahasznosítása, sem kevésbé. -
válasz
urbanjozsi #441 üzenetére
Erősen elgondolkoztam hogy a válóperes ügyvédem foglalkozik e licenszel is.
Talán fél liter házi páleszért át képzi magát!
Pista0001 Jó lesz csak hama hama legyen kész és képek! -
urbanjozsi
senior tag
Csak, hogy teljes legyen! Igaz, hogy FID már levédte, de Én megcsináltam
Külső ODD, természetesen THOMSON házba, hogy harmóniában legyenek az erősítővel -
urbanjozsi
senior tag
Na végre kész! Lefestettem a házat feketére!
Ilyen lett:És itt az egész folyamat!
-
Pista0001
addikt
Van egy rakás nagyon csöndes 6 centis ventim, ha a lapos kialakítás mellett döntök akkor is lesz huzat a házban.
-
Pista0001
addikt
Jól néz ki bár a lábtér kicsit korlátozott.
Nálam is történt előrelépés, nem is kicsi. Megvan a végleges konfig
. DFI Infinity RS482 alaplap (integrált VGA S-Video kimenettel!! és DVI-D-vel felvértezve, ez utóbbi ugye HDMI kompatibilis
), AMD Athlon 64 3000+ processzor, 2*512 Kingmax DDR400 ram (rózsaszín akár csak az alaplap hogy teljes legyen a harmónia
). A procit egy NorthQ 3390 típusú multimédia hűtő fogja hűvösen tartani. Alacsonyabb mint az I/O shield
. Annyi csak a probléma hogy nem kompatibilis az NB hűtővel, ezért egy Zalman NB-47J kerül majd a lapra. Van két SFX tápom, egy 200 wattos EverPower meg egy 450-es Gaba, még nem döntöttem el hogy melyik lesz benne, szerintem a 200 watt is bőven elég ennek a konfignak.
A másik jó hír hogy a házhoz is már megtaláltam az alapanyagot. A Mór utcai metalloglobus ad ki fél vagy akár negyed tábla alu lemezt is nem csak egészet. A terveimhez a negyed tábla (50*100 cm)is elég, meg ugye úgy olcsóbb is. Újpest városkapunál találtam vízsugaras vágással foglalkozó céget, holnap felhívom őket hogy mégis mennyiért vágnak (egy hódmezővásárhelyi cég honlapján találtam árakat, ők 60 forint/cm-ért vágnak 2-3 mm vastag lemezt). Már csak a fényezéshez kell megtalálni a megfelelő alapanyag forrást és utána már megy majd mint az ágyba sz@rás
Egy dolgot nem döntöttem még e, hogy a táp fektetve (szélesebb de nagyon lapos ház) vagy állítva (nagyon keskeny de relatív magas ház) legyen. A kocka szerű kialakításnál nem lenne probléma a normál méretű DVD meghajtó elhelyezése, a nagyon laposnál viszont igen
-
The Don
csendes tag
esetleg lemaradt képek itt: [link]
nem nagyon lehet elválasztani a média részét,igazából egyben van a lapon minden,a kijelzönél lévő panelen semmi nem reagál csak a powa,meg a reset,elölapi usb-k mennek,hang rejtély,agp jo,ramokat jól kezeli,de szürnyű állapotban van,MÉG!!!
-
The Don
csendes tag
igazábol a kéek nem árulnak el semit,de megy a feltöltés,hiányos a drága,ezért is lehet hogy nem müxik rendsen,vagyis sehogy...lehet a távkapcsoló hiánya a gond,elképzelésem nincs,ezért is lenne modding,mer alapbol a kijelzö helyén egy vizes radi jobban mutatna,töltöm a képeket,szétszedve,összerakva is..
-
The Don
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!!!
orbitális problémám van,adódott egy halálosan legyalázott MSI MEGA barbone ,,alap,,.
müködik a kicsike,gépnek jo,de a média része hát hogy is mondjam,kuka? jah,ez a megfelelő.
Segitséget szeretnék,miként tudnám rendbeszedni,mint kezdö moddingos..
az alapgép egy msi lap,1700as cerka,semmi extra,a méretei fogtak meg,hogy kicsi,és ha mindent kidobálok belöle,elég tágas is.
faragott táp,megalázott procihütésssel megy per pill,képek folyamatosan készülnek. -
válasz
urbanjozsi #422 üzenetére
Komoly még színben illik is hozzá!
Mostani kép?
Zsöme én meg tartanám! -
TESCO-Zsömle
titán
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #419 üzenetére
Azt hittem ,tisztán látszik: " Vu műszerem vezérlése " egyenlőre panel nélkül.
Mint írtam, soha nem csínáltam és nem is értek az elektronikához. Így megpróbáltam ,úgyanúgy elkészíteni a kapcsolást, mint ahogy a kapcsolási rajzon szokot lenni. (Ha elrontottam volna akkor könyen javítható, ebben a formában.)
Ha meg lesz a panel ,majd szebb lesz az összhatás ill. kisebb helyet foglal majd.(#420) FID Köszi. Igen mükődik, de egyenlőre csak az erősítő hangfal kimenetéről. Még egy alkatrészt kell betennem a kapcsolásba, ami felerősíti a jelet (LM 386) és akkor már a pc hankártya kimenetéről is jó lesz.
+ mégegyszer ue. megépíteni, mert ugye 2 darab műszerem van.
-
zodo
nagyúr
Még csak kisérleti fázísban van, mert maganak kell megépítenem. (,de mükődik ! )
Ismerős (aki összerakta volna), 2 hete válaszra se méltat ,így nekiugrottam szaktudás nélkül ,de PHM távsegítségével. Akinek ezúton is köszönöm. -
válasz
urbanjozsi #413 üzenetére
Na sikerült a műtét?
-
válasz
urbanjozsi #413 üzenetére
Már le van licenszelve
-
Hát én meg valósítom! Csak kéne egy yamaha dvd lejátszó! Vagy valami jól kinéző más márkájú!
Cd-decket nem akarok mert az nagyon magas és 1 cd-romért fölösleges.
Aztán ha ki akarom egészíteni a víz hűtésem akkor veszek egy videót is és bele rakom a hűtőket.
És lesz egy hifi tornyom -
M@nH.
aktív tag
válasz
urbanjozsi #406 üzenetére
Én 10kohm-os ellenállást használtam, igaz nekem nem középen állt a mutatóm úgyhogy neked valószínűleg nagyobb ellenállás kellene, bár ha van potid akkor célszerűbb azt elé raknod.
Ezt HE-oldalán találtam, gondoltam hátha valakinek pont szüksége van rá:Feszültség dB értékek
+3dB 1,42v
0dB 1v
-3dB 0,7v
-6dB 0,5v
-10dB 0,316v
-20dB 1/10v -
zodo
nagyúr
Jó lesz így feketén is , ídővel sem látszik majd rajta a kosz.
Hogy érted ,hogy mennyivel lasabb ?
Ha az elérési ídőre akkor "talán" lasabb a normál társainál ,de nem szoktam méregetni. Most megnézztem a kedvedért egy 4.7-es dvd-r lemezel: 4.35 gb / 110 db fájl = 20mp
Amúgy teljessen átlagos:Puffermemória: 2MB
Olvasási sebességek:
24 X CD-ROM
8 x DVD-ROMÍrási sebességek:
24 x CD-R
24 x CD-RW
8 x DVD-R
8 x DVD+R
6 x DVD-RW
8 x DVD+RW
6 x DVD-R DUAL LAYER
6 x DVD+R DUAL LAYER
5 x DVD-RAMurbanjozsi
Klassz lett a floppy csatis, venti áramellátás.
(Láttam a gányolósban) -
válasz
urbanjozsi #406 üzenetére
Én se nagyon nézem h kinek mit írok!
És ha teszel rá egy potit? -
válasz
urbanjozsi #404 üzenetére
Hát elvileg nem kéne neki középen állni! Kicsit följebb olvasol és ott le van írva h mekkora ellenállás kell rá h rendesen működjön a vinyohoz!
-
zodo
nagyúr
Nem ide illő ,de linkelem ,hogy lássátok nem lustálkodom.
-
válasz
urbanjozsi #400 üzenetére
Én amikor a vizet szereltem bele ejtettem egy fém gyűrűt a gépbe! Még jó h ki volt húzva!
Szép munka! Márcsak egy jó távirányító kell és kész is!
Javasolnám az én I-mon fajtámat mert akkor te is beletudod rakni az érzékelőt és hangosíthatsz halkíthatsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- macOS PC-re
- Futás, futópályák
- Revolut
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest