- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Figyelem! Akit érdekel szívesen felajánlok egy Pacific DVD lejátszót HTPC donornak. Ez még nem a lapos fajta, tehát kényelmesen elfér benne egy ATX-es rendszer is.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #1096 üzenetére
nem muszaj. csak meeeekkora kiralysag lenne, ha mondjuk vilagitana zolden (v lilan, mert az megy a dizjnjahoz) bekapcsolt allapotban es vinyomuveletek alatt meg bepirosodna (v feheredne, mert az szebb). bootolaskor mondjuk folyamatosan vilagosodna/sotetedne/hunyorogna/stb amig fel nem all az operencias rendszer, stb mert fun. sot, ha megkerdezzuk levilloghatna a pontos idot is
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #1094 üzenetére
akkor lehet valami hasonlo muanyagon kiprobalom elobb a dekopirt. inkabb kicsit vagok es reszelek sokat
noti odd-bol slot-in lesz, ez a gyengem. ha csak a lemez helyet vagom ki, akkor bekotheto a masodik led ide, ha az egesz meghajto helyet, akkor van sajat led-je. vagy lehet h a floppy helyere beteszek egy floppyt
a sata aktivitast muszaj h az allapotjelzo led vigye, arra rakeszultunk (microcontroller + rgb led, csak kene egy nagyon kisteljesitmenyu) -
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #1093 üzenetére
Nagyon csinos kis holmi, remélem jó gép lesz belőle
. Műanyagot kellő óvatossággal akár dekopírral is vághatsz. Ha kicsit ráhagysz és azt utólag csiszolod le akkor biztos szép lesz. Noti ODD ledjét elég húzós kivezetni mert az egész előlap nyílik. Inkább a HDD visszajelzést kösd szerintem a másik ledre.
-
törölt tag
sziasztok,
kicsit offtopic vagyok itt, de a sima pc-moddingbol is kilognek
van egy ilyenem. szerintem gyonyoru retro cucc. ebbe szeretnek belehegeszteni valami x86 alapu cuccost.
egyelore nem dontottem el h alkalmasnak kell-e lennie hd video lejatszasara, mert az nagyban befolyasolja a hardvert, ami bele kerul. igazibol az alaplap+proci a legkevesbe erdekes most szamomra.
notebook optika, shuttle xpc tap, notebook vinyo lesz benne jo esellyel (bar eleg sok a hely, tehat lehet h egy csendes 3.5"-os is tokeletes), de pont a platform nem tuti. mATX lap sztem eppen belegyogyithato, az talan olcsobb lenne, mint egy itx.
osszesen ket led van rajta gyarilag az elolapon, az egyik egy allapotjelzo lesz, a masik valoszinuleg az optikae.
ha izlesesen belegyogyithato egy egy- v ketsoros lcd, lehet azt is szeretnek bele.
tanacsokat szivesen fogadok a belso mechanika kialakitasara es esztetikus muanyagvagasrabanzai,
&rew -
Volt már pár case mod gépem! Bár persze egy 60ezres házat én se vagdosnék szét.
-
gabx76
senior tag
válasz
Pista0001 #1090 üzenetére
Egyetértek. A nagyobbik gépem nekem is moddingmentes házban lakik.
A HTPC építés viszont más dolog. Egy régi DVD-házat szívesebben fúrok-faragok. -
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Egy kicsit én is így vagyok vele. Már motoszkál a fejemben egy új ötlet, bár valószínüleg nehezebb lesz mint az előző HTPC. Eredetileg asztali gépnek is egyedit terveztem, de az egyelőre tuti nem lesz. A Cooler Master Elite 341-est néztem ki, szigorúan modding mentesen.
-
Kinéztem magamnak egy ilyet és lehet átcuccolok bele! Persz sok pár óra moddingon esik át ha így döntenék.
-
Löhöt h FID htpc Projekt a Végéhez ért
És új fába vágom a fejszém.
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
először is gratulálni szeretnék a gépeitekhez, nagyon tetszenek. majd ha lesz egyszer lcd tv-m én is szeretnék összedobni egyet.
fkenny: láttam a hirdetésedben egy képet egy távirányítóról. az egy sima jvc távirányító és a gép be van programozva, hogy annak a jeleit vegye, vagy csak a burkolat az?
-
-
fkenny
senior tag
Mi a gond? Nem jó a kapcsolásom.? Tudod mit. Ha vista vagy win7 van a gépeden akkor megkérdezi mikor bedugsz valami audio csatlakozót hogy micsoda. bedugod pl a kékbe és mikor kérdezi mi az mondod neki hogy sima vonalkimenet. És műxik.....
(ha realtek hd-audiod van)
más: végre megy win7 alatt a távirányítóm...
. Ezt az üzit is azzal írtam.
-
zodo
nagyúr
Ti tudnátok, ebben segíteni ?
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,hogy anyuéknak bedöglött a moncsiuk és elkérték az lcd-met. De a gépet szeretném zene hallgatásár használni. A tvre van kikötve de mivel 60-hz-s jel jön ki az svideo kimeneten így nem szép. Tud e valaki olyan progit amivel lehet csökkenteni a hz-t 50-re? Előre köszönök minden választ -
gabx76
senior tag
Sziasztok újra!
Adjatok nekem ötletet pls. Van egy szabad LED-em a gép elején. Mit vezessek ki rá?
Gontoltam, hogy szétkapom az USB BTooth egységet és azt forrasztgatom rá.Ha van valami jobb javaslatotok, szívesen meghallgatnám!
-
-
Nagy moddingolási vágyam van csak kedv nincsen elkezdeni! Lehet atx-es lapot teszek bele úgy hogy a táp is bent marad! Bár most néztem hogy mit bír tuningban a kis g31 úgy hogy nem tudok feszt adni a procinak. De már most tovább jutottam mint a g33al pedíg ott tudtam feszelni rendesen! A dvd lejátszó fedlapját már biztos hogy a vágó gép alá küldöm!
Meg szerzek majd késöbb valami normálisabb alaplapi tálcát mert ez elég gány és megpróbálok a tökéletességre törekedni! -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #1050 üzenetére
Nem is annyira kvázi. Media Center a neve és szinte mindent tud. Pont tegnap meg akartam nézni egy filmet és VLC player+ffdshow kombóval nem volt kép, csak hang, Media Centerben gyönyörűen ment. Shark007-et telepítve az .mkv és a vobsub sem akadály neki. Távirányítóval is jól kezelhető, és beállítható hogy a Windows egyből ezzel induljon, ha másra nem akarod használni azt a gépet.
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Win7-be van integrálva egy kvázi frontend, vagy azt még külön fel kell rakni hozzá?
-
A gyorsaságról annyit h wista meg xp alatt amig betöltött az ut07 az egy perc volt!
Most meg 5másodperc!Bár még friss telepítés. De gyors az biztos!
Bár itt a ready boost 8gigát használ a pendriveról nem 4et mint vistanal. -
Na már win7 alól írok! Csak még össze kell szednem sok drivert! De egész jó és lassan mindenhez lesz támogatás én is meglepődtem!
-
Pista0001
addikt
Zodo-nak pont ilyen van. Meg egy cimborámnak is. Nagyon jó lap és nem is veszélyesen drága. Kb 4500-ért van olyan procihűtő ami 28 mm magas és dizájnban is nagyon passzol a laphoz. Egy apró "hibja van a lapnak hopgy noti ram kell bele, az meg ugye egy picit drágább mint a sima.
Gondolkoztam, de egyenlőre nem lesz. Egy jó IMON kéne előbb, nem mini hanem sima hogy az egész gépet lehessen rendesen irányítani vele. A PCI-os rádiós lenne a legjobb. Cserébe odaadom a huncutkodós HP távomatSzerk.: Megnézegettem alaposabban azt az Asus Inteles lapot, hát elég gagyi a 780G-s J&W-hez képest. Se DVI, se HDMI, hogy akarsz így mozizni vele?
-
Ujabb okoság: I-Mon mini 5,5k
Itt 4k -
Pista0001
addikt
A Compaq-ra gondolsz? Azt semmivel. A HTPC-t Wery Well (nem vicc!!) márkájú színtelen lakkal fújtam, ajánlani merem bárkinek. Kb 800 Ft 400 ml-es kiszerelésben. Én a Váci úton a Dózsa György út sarkától nem messze (az Elmü felőli oldalon) található festékboltban akadtam rá. Korábban asszem DupliColor lakkal volt lefújva de az egy rakás fos volt. Még egy hét múlva is ragadt.
Na mesélj, mit találtál ki?
-
fkenny
senior tag
RTL Fókusz most benne leszünk!!!!!!!!!
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #1024 üzenetére
Konkréten az volt a probléma hogy nem volt minden asztalhoz kiépítve áram hanem volt két -egyes források szerint 16 A-es, más források szerint 20 A-es- ág, és onnan ment mindenki. A legelső elosztón így akár 3 kW is lehetett!! Úgy számoltam hogy az 54 gép+monitor összfogyasztása több mint 6000 W volt!
Voltak kifejezetten kisteljesítményű gépek is mint Bacsis K6-III-a 133 MHz-en, vagy az Via Epia-s gépek, de mellettem pédául egy Prescot-os szerver volt 7 db vinyóval, 650 W-os táppal, de volt nVidia SLI-s konfig 2 db GTS250-essel meg ilyesmik.
-
devisionhun
csendes tag
Grat az 1000 hszhez.
Továbbá bazinagy UP! az állványnak, rengeteget dob sztem az összeállításon. Ahoz képest ha csak ki lett volna b*szva az asztalra.fkenny: nemtom ez másoknak miért nem alap, hogy legalább akkora elosztót viszek, amiről elmegy a konfigom, de inkább 2xer akkorát =D
-
gabx76
senior tag
2 rák van ahogy elnézem. Egy 76-os és egy 86-os évjárat.
Az öregebbik azért festett valóban, mert az ezüst elütött a többi szerkezettől. (bár azóta bánja egy kicsit, mert csak szívás volt vele)
A 2*24-es szimpatikus nekem is, mert EQ nem annyira fontos, viszont az olvashatóság igen. Gondolom a karakterek nagyobbak, mint a 4x20-ason.
Ráadásul széltében több helyem van a kijelzőnek, így nekem is az lenne az ideális. (csak nem piros, mert az nem illik a színvilágba)
ui.: mielőtt azt gondolnátok, nem vagyok Philips rajongó, csak így alakult:
A tuner ajándék, az 5 lemezes cd v@terás best buy volt (~2k), a DVD írót Philips dolgozó rokontól vettük sz@réh*gyé, fejhallgató meg zAsszonyé".
Grundigot bevállalom, azért last sec. licitáltam. -
Mercutio_
félisten
Kösz a tippet
, de kellene valami konkrét típus, ami esetleg bevált és pl. "csak 6 lukat kell az aljára fúrni és már mehet is bele az alaplap, a CD-olvasó nyílása pedig pont ott van és akkora, hogy egy slim olvasó a helyére illik" vagy ilyenről ne is álmodjak és marad a "vér és könnyek"
-
Mercutio_
félisten
válasz
kujbusferenc #937 üzenetére
Hasonló az Antec mini-Skeleton
Amiért ide tévedtem: Tudtok olyan DVD vagy erősítő házat olcsón amibe minél kevesebb átalakítással betehető egy mATX lap, 1 vinyó, 1 ODD, 1 normál táp, esetleg egy TV-kártya is?
-
gabx76
senior tag
Kész vagyok!
Már be is került a helyére a cucc.
(Egy kis polírt még fog kapni az eleje, de lényegében minden a helyén)
Az LCD előbb-utóbb mindenképp ki kell cserélnem, mert nem fér el tőle rendesen a DVD (kicsit ferde)
Meg jó lenne valami erősebb, kontrasztosabb cucc. -
Pista0001
addikt
#988 FID Gomb rulez!!
992 FID Többet nem adom a kezetekbe a távirányítómat az tuti
993 fkenny Szerintem pont FID volt a hosszabítód legvégén, Ő volt a hibás
997 FID LiveMod show volt a javából
A lényeg hogy megúszta
1007 FID Jók a képek! Na nem mind, de többségük. 1. hsz eszedbe se jusson!!
-
UdVi86
aktív tag
-
gabx76
senior tag
Irtó jó dolog ez az LCD. Van saját topikja, bár elég halott.
A vezérlő viszont elgondolkoztatott. (nekem még LPT-portos van)
A VFD-s kijelzők nagyon tetszenek. Gondolom, hogy szerzek olyat USB-vel.Viszont most előbb kell egy digitális tuner a gépbe, éshát maradna egy felesleges vezérlő/kijelző kombóm. A másik gépembe nem passzol, mert azon már nincs LPT.
Komoly dilemma, tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest