- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Android másképp: Lineage OS és társai
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az alaplapi raid vezérlő támogatja az SSD TRIM funkciót, ha esetleg a 3-4 bay-be SSD-t teszek kinyirja-e rövid úton.
-
ooszi
senior tag
Upgrade megtörtént, i3 - 3240, a picsuert nem lehet használni a prociban lévő vga-t.
Nagyon hasít a kis gép. -
djgeg
őstag
válasz
envagyok #2386 üzenetére
Ha morog akkor kikaptál egy hibás szériát. Hangtalan amúgy.
Nekem is meg még egy fórum társnak is volt ilyen szériája. Nekem a táp ventije morgott. Vissza vittem a boltba és cserélték, van már itthon pár ilyen gép és eddig csak az egyik "morgott" szóval nem ez a normális . -
Mykroft
tag
válasz
envagyok #2386 üzenetére
Ez egy szerver. 4-5 hdd, 2venti, amit automata vezerel, mindenfele csillapitast mellőző hazban. Nem arra van kitalalva, hogy a haloszobaban, piheno kornyezetben legyen, hanem, hogy dolgozzon. A passziv hutes ellensulyozasara van a nagy rendszer venti. Probalkozhatsz gumilapra tenni az egeszet, hogy ne adjon az annyi rezgest az asztalnak, a ventik felfogatasat gumituskere cserelni. A hdd-k rezgeset viszont nem nagyon tudod kikuszobolni, hacsak a keretet nme csereled valami rezges elnyelo anyagra.
Ha 0 hangu gepet keresel, ne a szerverek kozt kutass.
-
envagyok
veterán
válasz
jegesib #2388 üzenetére
Persze, csak az ember azt gondolná, hogy egy passzív cpu hűtésű gép nem olyan hangos
Egy kis tápventi, és egy hatalmas rendszerventi van csak benne, de mégis soknak tűnik nekem.
Szobában van, és ott olyan szinten hangos, hogy én nem biztos tudnék ott pihenni.
Eddig wd my cloudok voltak, azok teljesen csendesek voltak, csak ha dolgoztak, akkor lehetett hallani éppencsak a hdd-k zaját.
Van vmi trükk halkításra? -
jegesib
aktív tag
-
kiskakas
senior tag
Itt kozeptajekon talalsz memoria kompatibilitasi listat a vashoz.
8GB Modul Kingston PC3-10600E ECC (KTH-PL313E/8G) - Q (16GB getestet)
8GB Modul Kingston PC3-12800E ECC CL11 (KVR16E11/8) - Q
8GB Modul Kingston PC3-12800E ECC CL11 (KVR16LE11/8) - Q
8GB Modul Kingston PC3-12800E ECC (KTH-PL316E/8G) - Q (16GB getestet)
4GB Modul Kingston PC3-10667E ECC (KVR1333D3E9S/4G) - Q (8GB getestet)
4GB Modul Kingston PC3-12800E ECC (KTH-PL316ES/4G) - Q
4GB Modul Kingston PC3-10600E ECC (KTH-PL313E/4G) - Q (8GB getestet)
16GB Kit Kingston PC3-10667E ECC CL9 (KVR1333D3E9SK2/16G) - Q
8GB Modul Kingston LV PC3-12800E ECC CL11 (KTD-PE316ELV/8G) - Q
8GB Modul Samsung PC3-12800E ECC CL9 (M391B1G73BH0-CK000) - Q
8GB Modul Samsung PC3L-12800E ECC CL11 (M391B1G73QH0-YK0) - Q
8GB Modul Crucial PC3-12800E ECC CL11 (CT102472BD160B) - Q -
envagyok
veterán
Nektek mennyire hangos a microserver?
6-7%-on megy csak a ventilátor, de mély morgó hangja van.Az asztali pc-m halkabb pedig jóval erősebb: Xeon5450@3.6GHzX4 gtx960 VGA
-
ooszi
senior tag
Uraim ez a memória nem kompatibilis a Gen8-al:
Kingston KVR16R11D4/8 DDR3 1600MHz
-
kiskakas
senior tag
Ilyesmi is jó lenne neked..
-
-
kiskakas
senior tag
Itt is érdemes olvasgatni az utolsó pár oldalt!
-
kiskakas
senior tag
Gyari huto,semmi baja nem lesz.. Havonta erdemes az elejét kiportalanítani, mert szívja rendesen és ettől tényleg sz.rabb lesz a szellőzés/hűtés. Sapphire Ati 6570 van benne, 1 slot magas, low profile kártya fér el benne, ebből sem mindegyik. Manapság már sokkal erősebb karikat lehet bele kapni,akkor ez volt jó ár/értékben.
Galaxy GTX 750-ből van low profile, ill Zotac-nak vmilyen elég erős kártyája, ami belemegy, itt érdemes nézelődni. Valami 250-es radeon is korrekt lehet, ha nem fogyaszt sokat.
-
ooszi
senior tag
válasz
kiskakas #2374 üzenetére
Szia köszike a választ, a proci hűtő maradt a gyári, vagy módosítottad ?
Félve kérdezem meg, milyen VGA van benne?
Nem találok Xeon procit, ezért marad a i3 3240 nekem is.Valami más, memória: [link]
Valakinek vélemény, hogy jó e a Gen8 ba?Fontos lenne a válasz mert holnapig kaptam határidőt.
-
kiskakas
senior tag
Talán az új bios, esetleg az ilo óta, windows alatt semmilyen util nem tudja megjeleníteni a gépben lévő memóriák típusát.. Aida64, cpu-z, rammon...semmi.. Egy topiktársnak akartam segíteni,de most szembesültem. Ötlet?
-
lajos75
senior tag
Intel® Celeron® G1610T cseréltem az i3 3220T-re.
Biztos hogy jobb
, de egyenlőre én csak XPEnology-t használok és itt nagyon nem venni észre.
Amin észrevehető viszont az a Plex 2 film transzkódolása egyszerre is bőven megy és nem érezni a gépen hogy lassabb lenne közben pedig ~90% környékén megy a Proci ilyenkor -
ooszi
senior tag
Sziasztok esetleg valaki használ ilyen memória típust?
Kompatibilis a Gen8?Kingston 2x8GB KVR16R11D4/8 DDR3 1600MHz
-
BrownB
tag
Sziasztok! Ha VGA-t is teszek bele, akkor bukom az iLO RC-t?
-
ooszi
senior tag
Sziasztok akkor ha jól értelmeztem, felülre ha szeretnék egy ssd-t rakni OptiBay kerettel, akkor a következőket kell tennem, kell egy táp átalakító egy sata kábel amit az alaplapi kék színű dugóra dugok, utána bios-ba raid re állítom a hdd kezelést, és valami raid 0 tömböt létre hozok az ssd-n?
Valaki használ ilyen módon Win7-t? -
Egon
nagyúr
válasz
Pelican #2359 üzenetére
Ők tudják. Én nem szeretem megfőzni a cuccot.
A fő probléma a gépben levő cerkával szvsz nem is a teljesítmény, hanem hogy csak 2 szál van. Ha virtualizálnék, jobban esne max. annyi fizikai magot kiosztani a VM-eknek, amennyi ténylegesen van a gépben.
De ez csak az én véleményem. -
ooszi
senior tag
Eddigi tapasztalat OpenMediaVault nas szoftver tökéletesen üzemel rajta.
Most jön a Win 8.1 -
jaszy91
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok adni egy DL380 Gen8 szerverhez SPP iso-t?
Nagyon szépen megköszönném.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy a gen7 microservert lecseréljem gen8-ra
Rögtön lenne is 2 kérdésem!
1) Floppy - SATA power átalakítót honnan tudok a legolcsóbban, leggyorsabban beszerezni? Csak néhány boltban látok ilyet.
2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)
Köszönöm!
-
Kiveszed az alaplapot, leveszed a hűtőt, kiveszed a régi procit, beteszed az újat, visszateszed a hűtőt, és visszateszed az alaplapot. Így
Nade komolyan, megy ez a gép nem ECC ramokkal is. Egyébként ha a listából választasz, azt már valaki sikeresen beüzemelte -> tehát az menni fog.
-
ooszi
senior tag
válasz
kiskakas #2338 üzenetére
Szia köszönöm, de egyenlőre ki akarom baszni az ablakon ezt szar fos buzi gépet, nem látja a vinyót bármit csinálok.
Valaki esetleg tud segíteni ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? -
lajos75
senior tag
Valaki tudna abban segíteni hol tudnák venni a gyárival megegyező 4GB-os memóriát
-
ooszi
senior tag
Hat egyenlőre le teszek a proci cseréről, mert azt az egy darab hdd se látja.amit be raktam 1tb seagate, szét alitgatam a biost
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
OMV telepítése beállítása mellett volt egy kis időm foglalkozni a szerver regisztrációval ismét.
Köszönet a tippet, a vásárlás helyének Szlovákia volt a befutó, nem értem miért, itthonról, egy cseh webáruházból rendeltem... igazából mindegy is.
Annyi segítség kellene, hogy az ILO ill a BIOS frissítéseket merre találom? Kicsit nehezen igazodom ki az oldalon, ráadásul a szoftver letöltéseknél nincs kifejezett OMV lehetőség, de még Debian se.Boottal kapcsolatban:
Nálam mindaddig ment a boot az SSD-ről AHCI módban, míg be nem kerültek az adatlemezek. Onnantól kezdve csak az első HDD-ről akart bootolni, de ott meg nem talált oprendszert. Hiába állítottam AHCI, vagy Legacy módba a sata vezérlőt, csak az 1-est engedte kiválasztani a boot opcióknál. Igaz, sokat nem kísérleteztem.
Az én megoldásom az lett (aztán hogy ez jó-e vagy sem, majd kiderül), hogy a SATA vezérlőt az alaplapi raidre állítottam, utána az SSD-re létrehoztam egy raid 0 kötetet (de csak az SSD-re!, az adatlemezeket érintetlenül hagytam), telepítettem az OMV-t, majd átparticionáltam az SSD-t egy live Kububtu segítségével (ez utóbbinak nincs sok köze a boot-hoz, csak a 120 GB lemezt sajnáltam nem kihasználni.)
Így bootol az SSD-ről, az OMV alatt pedig felcsatoltam a 2x2 TB WD RED-et egyenként. Úgyse akarok raid-et, inkább ütemezett biztonsági mentést/szinkront fogok csinálni a kiválasztott mappákról. -
Pelican
őstag
Ez a táblázat mutatja, hogy mit lehet, érdemes:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64621313/full.png -
ooszi
senior tag
Sziasztok, elolvastam a CPU támogatási listát, a kérdés a következő lenne?
i3-3210 55W 2core 4HT, i3-3240 3.4GHZ 55W
Ez Socket 1155 ös foglalatos procik?
-
Coyot
őstag
Na tegnap volt időm kicsit bíbelődni vele, gyorsan kiderült hogy másik datastore-on létrehozott virtuális gép meghajtóját hozzzá tudom ugyan adni, de a mérete nem konfigurálható - így ezt azonnal dobtam is, elvileg csatolta a meghajtót a mérete pedig az aktuálisan foglalt mérete látszott.
Viszont:
Mivel minden how-to régebbi ESXi-vel készültek így készítettem az SSD-re egy 6.0ESXi VM-et és láss csodát Vsphere Client-et használve már engedte a másik datastore-ból csatolást. Tehát a megoldás gyorsba a 6.0 ESXi VM volt.Ahogy nézem a vSpeher Client az 6.0-t támogat és elvileg a vCenter Server-ben 6.5-el együtt működő kliens, de ezt csak mosz így félmondattal olvastam a vmware oldalán így semmit nem tudok róla jobban.
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok! A Majorsoft.eu-t ismeri valaki. Holnapig akciós náluk a Gen8 (45e Ft). Elég jól hangzik, de vajon van-e valami buktató?
-
Serricon
senior tag
válasz
Pelican #2308 üzenetére
A Syno DSM-je pl. szoftveresen meg tudja oldani mindenféle okos switch nélkül a két port összefűzését, így tudsz egyszerre 2 gépről gigabiten olvasni róla, nálam be is van kötve ezzel a módszerrel, teszteltem.
A megfelelő switch-el vagy más szoftverrel is biztos megoldható ez. -
Pelican
őstag
Biztos triviális mindenkinek, de nem találtam meg, hogy miért van 2 LAN port a gépen (az ILO-val 3), hogy érdemes-e mindkettőt rákötni a routerre vagy sem.
-
llacee
őstag
Valaki probalt mar clearOS-t telepiteni es virtual routert konfiguralni Gen8ra?
-
Coyot
őstag
Na igen ezt láttam én is, ez vSpere clientben van, ami közli hogy 12-es verzió felett használjam a webes management felületet - 13-as a VM-em verziója.
Weben pedig így nézki: ha új merevlemezt akarok hozzáadni akkor csak és kizárólag a saját datastore-ból szeretné neki a helyet lefoglalni: [kép]
Az existing disk hozzáadásánál pedig kész melezfájlt vár, de itt már tudok tallózni a másik datastore-ból is - érdekes lehet akkor külön készítsek egy lemezt , ehhez nem is találtam lehetőséget a kliensben - és azt adjam hozzá? Esetleg SSH-n keresztül a lemezkezelővel tudok lemezt készíteni?
Létezik egy lehetőség kiterjeszteni egy datastore méretét meglevő elérhető datastoreból, vagy sima lemezből, de akkor elveszik megint az egész lényege, hogy SSD-n tartom a virtuális gépeket és minden adatot külön a raid tömbökön - ezt meg nem szeretném.
-
Coyot
őstag
Egy ESXi 6.5 kérdésem lenne, remélem csak én nézek be valamit.
Minden nagyon szépen működik, dobtam be egy SSD-t sima raid array 0-ba önmagában, ezt felvettem datastore-nak ezen pihennek a VM-ek. Ez eddig szuper. De szerettem volna a VM-eknek a kész 2 terrás raid1 tömbömet odaadni mint használható datastore.
De ha a VM-nek új hdd-t adok azt csak a VM által használt datastore-ból engedi. Nyilvá nem nagy kaland átrakni a VM fájljait a nagyobb store-ra, de akkor bukom az egész alapját, hogy a VM ek kizárólag SSD-n a többi adat meg a raid tömbön és ebból a helyből adok a VM-eknek.Szerintem így éjfél felé csak én nézek be valamit remélem egyszerű a megoldás, de nem nagyon jövök rá, esxi fórumon azt javasolták rakjam át VM-et a másik datastore-ra ahol van hely.
Több leírást is találtam hogy más vezérlőből adtak hozzá másik datastore lemezeket, de ez nálam nem megy, desktop kliensekről szóltak a leírások így felraktam azt is. Presze az meg közli hogy a webes managementen állítsam be vm-hez rendelt erőforrásokat, csak onnan elérhető a beállítás.
Ha valaki tud megolodást ne tartsa magában, köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Asztalos klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Fali konzol lapos tévékhez
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- War Thunder - MMO Combat Game
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali pc
- Egy szálon csúcs: új Intel 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest