- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
válasz
Viszlát #3399 üzenetére
Csodálkoznék, ha engem nem zavarna, ami téged igen.
Szeretem a csendet. Esetleg ki lehet cserélni a ventilátort? Mennyire szabványos?
A BitFenix Phenom házban minimum fordulaton járó 23 és 14 centis ventilátorokkal és halk táppal gyakorlatilag néma volt a gép. Aztán 3 és 2 TB-os WD Red lemezekről 8-asra és 4-esre váltottam. Ezek már elég hangosak (főleg a 8-as, de nem is csoda 8 tányérral), házat is váltottam (Cooltek W1, 2 db 14-es ventilátorral, alapjáraton), mert zavaróan rezonált a régi. Most is gyakorlatilag a lemezek a leghangosabbak...
-
Viszlát
addikt
Elég nehéz a hangosságról írni, ami téged nem zavar, az lehet, hogy engem már igen.
Ami biztos, hogy NAS-ként használva nem fog izzadni, a venti zaja alapfordulaton annyi, hogy ha már szól mellette egy film, akkor nem zavaró és nem kell üvöltetni sem. Én használom encode-ra is, úgyhogy ki lett téve az előszobába, mert max terhelésen már tényleg hangos. Bár ez is viszonylagos, akármelyik nagytesójához hasonlítva maga a megtestesült némaság.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
kiskakas #3390 üzenetére
A napokban fog megérkezni egy Xeon E3-1260L. Ebay-es rendelés, és úgy tűnik, hogy értékhatár ide vagy oda, de átcsusszan a vámon. (Kopp-kopp.)
Most i3-3240-nel fut, ami lénylegesen gyorsabb, mint a G1610T. Cserébe az i3 nem tudja az ECC, szemben a G1610T-vel. Teljesítményben és az ECC miatt is megváltás lesz a Xeon.
-
godomir
csendes tag
válasz
kiskakas #3393 üzenetére
Igen, a marketingesek nem pihennek!
Számomra nagy csalódás a Gen10. A 32 GB ram az egyedüli tulajdonsága, ami miatt egy kicsit is vonzó. (más kérdés, hogy mennyibe kerül ma 32GB DDR4) Most nem akarok belemenni újra (sokan leírtuk már), hogy miért tartom visszalépésnek a Gen8-hoz képest (iLO hiánya, microSD slot hiánya, SoC platform, stb). Ha az ember megnézi a részleteket, ordít, hogy tényleg ott spóroltak rajta, ahol tudtak. A Gen8 -ban vinyókeretet kaptál, itt 16db csavart. A Gen8-ban voltak kábelrendező műanyag alkatrészek, külön lefogató volt az opcionális RAID vezérlő FBWC moduljának. A Gen10-hez adnak egy kötegelő szerűséget, ha jól tudom. A Gen8-ban fém ajtó volt, belső kerettel, ami alá porszűrőt rakhattál, itt egy félig műanyag lepattintható előlapot kapsz... Üvegpohár vs papírpohár, avagy "...a kis különbségek..." , hogy egy klasszikust idézzek! -
godomir
csendes tag
-
Fifi
őstag
válasz
sanzi89 #3386 üzenetére
Sok minden belefér ebbe a kis kockába.
Érdemes ennek az úrnak a videóit megnézni akár Gen8, akár Gen10 témában.
-
feel2006
tag
válasz
kiskakas #3388 üzenetére
Az ilo nekem mindegy, jó lenne persze, de az n40L-ben is megvoltam nélküle.
Otthoni mindenes az N40L is, azt váltanám a kora miatt. Most azért, mert 200Ft különbséggel 50e-s tartományban tudok hozzájutni a gen8 és 10-hez is szerencsére.Ami megy rajta, kb ilyen fontossági sorrendben is:
Debian 7, Cacti, Apache+MySQL 5-10 weblappal, Samba, DLNA és újabban PLEX, minden más hálózati dolgot ellát a Mikrotik. Csak consol van rajta, VGA-t max a telepítés idejéig kötöttem rá, nincs is GUI.Erre akkor tulajdonképpen mindkettő jó lenne.
-
kiskakas
senior tag
válasz
feel2006 #3383 üzenetére
Attól függ, mire fogod használni.. Én mint ex N40L, jelenlegi Gen8 tulaj (core i3 3240 cpu) erősen hajlok a Gen10 felé. CPU-ban kb másfélszer erősebb a Gen10 a core i3-amnál, ddr3 vs ddr4. 16g/32g (gyárilag 8g-vel kapod a Gen10-et). Tudtommal az OD port is Sata3-as már, Front panelen 2xusb3.
Tény, iLO nincs benne, akinek ez szempont,annak felejtős. Anno a távoli management nekem is fontos volt, aztán most kb 1 éve be sincs kötve az iLO eth-ja, nem használom, stabil a gép. Egyébként "relativ" gyakran hal meg benne az iLO chip, ha utánnaolvas az ember és ha az meghal, nincs fan control sem, ergó max fordulaton tolja a ventit.
Gen10-ben AMD Radeon VGA vs. ősrégi Matrox vga. Aminek még utánna kell járnom (gen10 tulajok?
,hogy befér e egy 5. hdd a házba, akár mókolva. Gen8-ba nekem 5db hdd + 1db ssd megy.
Én tervezem a közeljövőben a cserét, már csak azért is,h újra garos gépem legyen.
sanzi89: usb/sata átalakítóval. Azóta ezek sokkal kisebb méretben léteznek,ez egy 2014-es kép a gépemből.
Asszem ez a cucc van benne. -
feel2006
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, meggyőzött a Gen8, és a leírások, és a vélemények.
Már csak azt sajnálom, hogy a fejlesztés downgrade lesz.5db 3,5-es 2TB-os hdd-ból egyet el kell engednem az N40L-hez képest.
van valakinek itt tapasztalata abban, hogy mennyire stabil és bevált, mondjuk a belső USB portról pendrive vagy a gyári microSD slot-ból egy 64/128GB-os kártyára telepíteni mondjuk a debian-t?
Van olyan tartós ez a módszer, mint 3,5-es hdd-n volt 5-6 évig?Köszi
-
Fifi
őstag
válasz
feel2006 #3383 üzenetére
Egyértelműen a Gen8 jobb választás szerintem.
A 4 fiókon túl még elbír 2db 2,5 HDD-t vagy SSD-t, de ehhez kell a táp oldalára egy lemez, amire fel tudod fogatni, illetve az ODD helyére is rakhatsz egy 2,5 HDD vagy SSD-t, így max 7db HDD lehet házon belül.
Esetleg a microSDHC foglalatot és a belső USB portot felhasználva már 9db adattároló házon belül . ;-)Amit a GEN8-ról tudni lehet, az itt szinte minden megvan.
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Tudom nem tartozik a jelenlegi topikhoz szorosan, de most szeretném a N40L -em lecserélni és most ahogy néztem a Gen8 és a Gen10 közel egy áron elérhető. Van ennek valami Oka, hogy a Gen8 ami pár éves technika még annyira tartja magát mint a legújabb Gen10?
Illetve az N40L-ben még az 5,25 -ös helyre befért egy 5. 3,5 hdd- amit ha jól látok itt már nem fér el, csak tényleg 4db 3,5 hdd?Tudom, specifikációban van eltérés, de a két kinézett újabb Microserver ezek: Gen8 és Gen10.
Köszi
-
MrTwister
őstag
Úgy látom a mi kis szerverünket is érinti a 2 új sebezhetőség(spectre+meltdown). Szerintetek HP kalapál hozzá új firmwaret? Egyébként Synology fut rajta, vajon arra lesz patch?
-
megema
őstag
Gen10 belépőmodell vásárlásán gondolkozom NAS célra. Elvileg ki lehet fogni újonnan 70 ezer alatt, annyiért elég jó vételnek tűnik.
Jelenleg egy Intel Celeron N3150 alapú gépet használok erre, de ki akarok alakítani egy kis fali szekrényt, ahova a hálózati központ és a NAS is kerülne. Hiába mini ITX, a 4 HDD hely miatt elég nagy a ház (korábban BitFenix Phenom, most Cooltek W1). Léteznek kisebbek (pl. Lian Li PC-Q25), de azokból csak a ház kerülne annyiba, mint a "komplett" Mircoserver. A másik gond, hogy valami nem stimmel a jelenlegi hardverrel, GRUB frissítések közben és újraindításnál hosszabb üzemidő lefagy. Ezért, és az ECC RAM miatt gondoltam valami belépő szerverre. A processzor teljesítménye nem jelentene visszalépést szerintem, és a fogyasztás se emelkedne különösebben.
Mit gondoltok? Sokat olvastam a Gen10-ről, és igazán egy dolog bizonytalanít el. Mennyire lehet hangos a hűtés? Felemás véleményeket látok róla...
-
kiskakas
senior tag
Urak!
tudtok magyar gen10 forumot? A homeservershow.com gen10-es topikjait ismerem,de itt a ph!-n nem talaltam kimondottan gen10 topikot.
-
válasz
Kiratheonly #3373 üzenetére
Le van írva. Ne vágd magad alatt az ágat, azaz ha USB-ről bootolsz akkor azt a kontrollert ne add át. Ugyanez igaz SATA kontrollerekre is.
-
itanczos
senior tag
válasz
Kiratheonly #3373 üzenetére
Szerintem ez jó megoldás!
Egyszerűen másik USB kontrollerre kell dugni az ESXi-s pen-t, ha jól értelmezem... -
válasz
Kiratheonly #3370 üzenetére
"Az USB passthrough nem visszavonható, csak újratelepítéssel tehető semmissé, majd erre figyelj. "
Ööö, nem?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Kiratheonly #3370 üzenetére
Az alábbi képen látszik, hogy jelenleg mi látszik a virtuális gép beállításaiban.
Illetve, hogy az "Add other device"-nál mit lehet hozzáadni. Az eredeti felállásban a besárgított USB device menüben jelent meg a tuner, ami ugye az ESXi-ben látszott. Ezt átadva voltak a problémák. A mostani esetben pedig a két kontroller van átadva, ilyenkor nincs USB eszköz.
Arra elvileg illik vigyázni, hogy olyan eszközt ne adjon át az ember passtrough-ban, ami az ESXi működését közvetlenül érinti, azaz mondjuk olyan kontrollert, ami azt a merevlemezt, SD kártyát, USB drive-ot kezeli, amin az ESXi van. -
Kiratheonly
tag
válasz
Adamo_sx #3369 üzenetére
Én egy egyszerű egeret szerettem volna most átadni a gépnek, de sajnos nem működik megfelelően, valószínűleg az USB passthrough miatt, illetve át akartam rakni a Datastore-t is a belső USB portra az ESXi-nek. Viszont nem ez a bajom jelenleg. Az USB passthrough nem visszavonható, csak újratelepítéssel tehető semmissé, majd erre figyelj. Én is muszáj vagyok újratelepíteni.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Adamo_sx #3121 üzenetére
Hátha valakinek egyszer még hasznos lehet az alábbi tapasztalatom:
A korábban említett ESXi - OpenMediaVault - TVHeadend probléma megoldódni látszik. Röviden, a gond az volt, hogy amíg csak "simán" egy OMV futott a Gen8-on, addig a THeadend tökéletesen működött egy USB-s DVB-C tunerstickkel (T230). Azonban, amikor ESXi-n virtualizálva futott az OMV, akkor már jöttek a problémák, konkrétan az, hogy bár a tuner-t látta a TVHeadend, de kevesebb csatornát talált és szét esett, kockásodott a kép. Ekkor a tuner USB device-ként lett átadva az OMV-nek. A megoldás jelenleg úgy néz ki az lett, hogy az egész USB kontrollert passtrough-val átadtam az OMV-nek (Xeon proci van a szerverben), így az OMV kezeli azt is. Azlspci
kimenete:13:00.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
1b:00.0 USB controller: Renesas Technology Corp. uPD720201 USB 3.0 Host Controller (rev 03)lsusb
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0572:c688 Conexant Systems (Rockwell), Inc.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubÚgy néz ki, hogy így már rendben van a kép és a megtalált csatornák is. Most éppen az USB 3.0-s controlleren van a tuner, de gondolom a 2.0-is menne gond nélkül. (Amíg a problémás felállás volt, a 3.0-ról sem ment rendesen.)
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #3367 üzenetére
Bocsi, akkor csak atugrottam ezt a hozzaszolast, vagy nem tunt fel, hogy nekeme valaszoltal.
Bocsi meg 1x. -
Zizi123
senior tag
válasz
attila666 #3365 üzenetére
Koszi, hogy megosztottad, nem regiben en is kerdeztem, hogy hogy lehet kicserelni, de akkro senki nem valaszolt. Pont ugyanezzel a problemaval kuzdottem en is. De en mar mindent probaltam OMV, FreeNAS, nativ W10. A XPEnology-t nem tudtam Vmware ala felrakni, de valoszinuleg ott is jelentkezett volna ez a a lassusag.
-
attila666
tag
Sziasztok!
Most szenvedtem a VMWare ESXi 6.5 HDD teljesítmény problémával. Feltelepítettem először az eredeti VMWare ESXi 6.5-öt, ami XPEonology alatt AHCI módban 20mb/s teljesítményt tudott. Utána próbáltam a HPE-féle legújabb ESXi-t, ami 10mb/s-ot tudott (a B120i RAID vezérlőn keresztül).
Utána következő leírás alapján kicseréltem a RAID vezérlő driver-ét: [link]. Így 80mb/s sebességgel tud írni a HDD-re a HPE-féle ESXi-vel
-
itanczos
senior tag
válasz
Viszlát #3360 üzenetére
Mire van állítva a SATA vezérlő? Ha RAID-re, akkor próbáld meg AHCI-ben!
Ott elvileg nem kér driver-t.
Amúgy a gyári RAID is csak SoftwareRAID. Ha AHCI-ben elindul a telepítés, akkor használd úgy és a win alatt hozz létre szoftvare raid-et! Semmivel sem lesz rosszabb, mint a HP-s gyári! -
Viszlát
addikt
Elnézést, hogy itt kérdezek, de (még) nincs saját topikja:
Telepített esetleg már valaki Windows Server 2016-t Gen10-re? Rögtön a telepítés elején megakad azzal az üzenettel, hogy "A media driver your computer needs is missing" és ennyi, semmi egyéb információ. A létező összes drivert megpróbáltam megetetni vele, de még mindig nem boldog én meg tanácstalan vagyok...
-
footy
addikt
Sziasztok!
gondolkodom G8 vasarlasan. Az alapkonfiguraciot neztem ki G1610T es 4GB rammal.
A szerver NAS funkciokat latna el OMV-vel es alkalmankent futtatnek egy W7 vagy W10-es virtualis gepet. (csak VPN klienssel es tavoli asztallal.)
Elegseges erre a fenti kiepites?koszi
-
attila666
tag
Köszönöm, közben találtam 4GB-os modult 6000Ft-ért, amit meg is rendeltem.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
attila666 #3352 üzenetére
Itt írj klixnetworknak vagy a többieknek. Hagyd a a fenébe a 4/8-at. Vegyél 16GB-ot!
1500HUF/1GB adta nekem.
-
attila666
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 4 vagy 8GB-os memória modult, amit betehetek az eredeti 4GB-os modul mellé és garantáltan működni fog? HP Microserver G8 az alany.
-
Pelican
őstag
válasz
Kobak77 #3345 üzenetére
Ami nem oké, hogy OMV-ről hálózaton (a végpont már wifin van) openelecen lejátszva néha meg-meg akad a lejátszás.... de még nem vagyok benne biztos, hogy nem-e hálózati a probléma.
Nálam OMV 3.0.94 fut rajta natívan és akár UHD BD-t is lehet róla nézni egy médiaplayerrel (LE) akadás vagy bármi gond nélkül.
-
Zizi123
senior tag
válasz
adriankoooo #3348 üzenetére
Arrol esetleg tudnal adni 1 linket, hogy hogy kell drivert cserelni?
Most felraktam a FreeNAS-t, es lassu, mint a dog ez is. (18MB/s)
4hdd szoft. RAID10-ben.Igy legalabb a W10 is lassu rajta a masik VM-en
Ami eddig 115Mb/s volt, most csak 40Mb. -
Zizi123
senior tag
válasz
itanczos #3344 üzenetére
Felraktam a Proxmox-ot, de egysszeruen arra nem jottem ra, hogy hogy lehet HDD-t hozzaadni. Tehat nagyon az elejen elakadtam
Vagy 2-3 oraig nezegettem a feluletet (IP Cim :8006), de semmrie nem jutottam.
Parancssorbol rengeteg leiras volt, hogy milyen linuxos parancsokat kell kiadni, de 2017-ben nem vagyok hajlando parancssorbol konfiguralgatni.
Ertem en, hogy a linux ilyen, de nem feherembernek valo, hogy tobb 100 parancsot jegyezzek meg a szinten tobb 100 fele parameterevel egyutt.
Az ESXi-ben ez par klikk.
Persze konnyen lehet, hogy csak en voltam bena. -
Kobak77
aktív tag
válasz
itanczos #3344 üzenetére
Az én eseteben meg pont fordítva volt, mint Zizi123-nál. Vállalhatatlan lassú volt az xpenology, a szintén VM Win10-re felcsatolva hálózati meghajtóként jó 800-900 kbps-el tudtam csak torrentezni. Azt is úgy, hogy 1-2 percenként megállt "meghajtó gyorsítótár megtelt" üzenettel. Az volt a fura, hogy más relációban, de szintén microserveren belül, simán ment elvárható sebességgel a másolás. Akár párhuzamosan is. Szóval én az xpenologyhoz kötöttem a tünetet. OMV másolás, torrentezés kapcsán hozza az elvárhatót. Ami nem oké, hogy OMV-ről hálózaton (a végpont már wifin van) openelecen lejátszva néha meg-meg akad a lejátszás.... de még nem vagyok benne biztos, hogy nem-e hálózati a probléma.
Mindenesetre fura, hogy nálam az xpenology a lassú, másnál meg az OMV, miközben műszakilag nincs rá magyarázat.
-
itanczos
senior tag
válasz
Zizi123 #3341 üzenetére
Bár még nem végeztem az egész topic át olvasásával, de már többször is elhangzott, hogy a HP féle esxi lassú hdd teljesítményt hoz! Próbáltad sima eredeti esxi-vel?
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak Proxmox-szal virtualizációs környezetben.
Sok cégnél használom, már csak úgy telepítek szervert, ha proxmox alatt fut. -
Zizi123
senior tag
Nekem is annyi ha Sata3-on W10-et hasznalok.
Ebben a szerverben a sata2 miatt ez normalis esetben 8-10s, es utana is porgos hasznalni akar nativan, akar ESXi alol van hasznalva.
Egyebkent a jot nagyon konnyu megszokni. Regen ha mar 2 perc alatt bebootolt az XP gyors volt a geped. Most pedig ha mar fel perc a megszokott par s helyett, azt hiszed sosem fog betolteni. -
djgeg
őstag
válasz
Zizi123 #3341 üzenetére
"Ui: Volt meg 1 olyan verzio is, hogy meg ekkor nem volt SSD, es a B120i raid 10-re raktam W10-et. Ez is olyan tetu lassu volt, hogy a W10 bootolasa volt vagy 1-1.5 perc. Ertem en, hogy SSD-hez vagyok szokva, de a raid 10 elvileg 4x olvasasi, es 2x irasi sebesseget tud. Na ez szerintem lassabb volt, mintha 1 HDD-t hasznaltam volna csak."
Lehet az elvárás túl magas
Én örülök, ha 2-5 sec alatt bootol a windows.
-
Zizi123
senior tag
válasz
itanczos #3339 üzenetére
ESXi Custom HP 6.5u1
16GB RAM
Xeon E3-1280 v2
Samsung 850 PRO 128GB SSD
4x WD 1TB RedW10: 4 CPU, fix 8GB RAM, SCSI Controller: vmware paravirtual
OMV: 2 CPU, 4GB RAM, SCSI Controller: vmware paravirtual, de volt LSI paralell is.Eloszor a B120i adta a Raid 10-et (4db WD 1Tb NAS HDD) ezen OMV, a W10 szinten a B120i-n csucsult Raid 0-ban SSD-n. Ekkor iszonyat lassu volt a kommunikacio az SSD, es a raid 10 HDD-k kozott. Sooot a W10 is iszonyat vontatott volt, nem olyan pattogos, mintha SSD-n futna.
Ezutan B120i raid kikapcsol, W10 SSD-re, az OMV pedig szoft raid 10-el OMV alol megcsinalva.
A W10 felgyorsult, ugy ahogy illik, a sebessege sokkal jobb lett, nyilvan mivel a +1 sata port csak sata2, igy nem tudta az SSD-t kihajtani, de teljesen hasznalhato. Kivulrol egesz jo sebessegeket produkalt mind 2 oprendszer de a 2 egymas kozott lassu, mint a dog.Ezutan tesztkent nativ W10 SSD-re HDD-k kulon raid nelkul minden rohadt gyors...
Mivel hetekota kuzdok tesztelgetek, iszonyat sokat olvasgattam kulfoldi forumakat, igy a tokom kezd kilenni, hogy nem tudom, hogy mitol van ez, hogy kivulrol tud gyors lenni a rendszer, de "hazon belul" ugyanazon raidvezerlon keresztul iszonyatosan tetu.
Ui: Volt meg 1 olyan verzio is, hogy meg ekkor nem volt SSD, es a B120i raid 10-re raktam W10-et. Ez is olyan tetu lassu volt, hogy a W10 bootolasa volt vagy 1-1.5 perc. Ertem en, hogy SSD-hez vagyok szokva, de a raid 10 elvileg 4x olvasasi, es 2x irasi sebesseget tud. Na ez szerintem lassabb volt, mintha 1 HDD-t hasznaltam volna csak.
-
MrTwister
őstag
Lesz akkor valaki aki leszervezi a szűrő rendelést? Nekem sajnos munka és csecsemő mellet most sem időm, sem motivációm nincs a dologra!
Paypalen vagy adott bankszámlaszámra összeutalgathatnánk a pénzt egy megbízható fórumtársnak, aztán szétküldözgetné a megfelelő címekre ha megjött Dél-Afrikából a cucc. Így karácsony előtt biztos lesz 2-3 hét míg ideér.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Kobak77 #3337 üzenetére
Igazabol csak azert akarok Xpenologyt, mert a OMV lassu volt rajta Vmware alatt, es kiszerettem volna probalni, hogy most az OMV lassu, vagy ha Vmware ala rakok barmit, az lassu.
A W10-et SSD-re raktam, az OMV pedig 4db Raid10 HDD-n futott.
Csak 4-5Gb ISO-kat masolgattam.Igazabol azt szerettem volna, hogy van 1 Win10, amit hasznalnak a (userek 5-6 user) multi RDP-vel, es amelle a fileszerver van rakva. Ez mukodott is az OMV-vel, csak a szerveren belul iszonyatosan lassu tudott lenni.
Az OMV-rol a masolas a W10-re siman lement 8-10MB/s-re. Visszfele mar nem volt ennyire veszes.30-40Mb/s.Masik geprol a halozatban a W10-re masolas 115MB/s (ennyit bir a halozat), de 10Gb utan lelassult 60MB/s-re (ez meg a viselheto kategoria lenne.)
Masik gep SSD-jere az OMV-rol eleinte 115Mb, majd 10Gb utan 40Mb.
Tehat ez is belassul.Az utolso proba a nativ Win10 SSD-re rakva, melle 4db HDD (no raid). Halozaton fix 115MB/s, barmennyi adattal. Hazon belul W10-re masolva adatokat 150MB/s, W10-rol HDD-re masolva 110MB/s.
Tehat 0 lassulas sincs barmennyi adattal is probaltam.
Most a FreeNAS-al kuzdok Vmware alatt, ha ez is belassul akkor tuti a Vmware a hibas.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Zizi123 #3334 üzenetére
Nekem VMware 6.5 update 1-en fut Xpenology, viszont egyrészt régen raktam fel, másrészt csak 5.2-es. 2-3 napot szívtam a 6.0-ra frissítéssel majd abbahagytam, szóval nem hinném, hogy ugyanaz lenne a kettő.
Másrészt pedig vmiért nagyon lassú volt nálam az xpenology, így dobtam is. Fent van még a gépen, de használatban már nincs.
-
Doky1988
senior tag
Ha ők hazudnak én is
Ráadásul a bare metal az meg asszem a 6.1.. szinte majdcsak legújabb..gondolom utánna már DSM-en belül fellehet frissíteni, laptopon próbáltam ma ki az Xpenology-t, 6.1.3 update 2 vagy 6.1.4 (erre pontosan nem emlékszem) a legújabb verzió. De amúgy én is informálódok még sok helyen, mert Gen10-et szeretnék venni én is, legalábbis ezzel szemezgetek, csak szobában lenne mindenképp aztán jó volna ha tudnék tőle aludni -
Doky1988
senior tag
Utánna keresek hol írta a srác, az tuti h Jun's modot írt hogy azzal felment rá az Xpenology.
Itt írták alul, hogy használjon Jun's modot.
[link]Illetve fölötte is írta 1 emberke, hogy igen működik.
Sőt egy másik emberke is írta, hogy Pénteken megkapta a szerót, és feltudta rá rakni az Xpenology baremetalt.
-
Doky1988
senior tag
válasz
lajos75 #3328 üzenetére
Ehhen köszöntem, közben gugliztam egy áramfogyasztás kalkulátort
na már most tudom nem illik szobába tartani ilyesmit, de azért csak megkérdem, zajban mennyire hangosak ezek? Azt már láttam külföldi fórumon, hogy elvileg a Gen10-re is felmegy az Xpenology ami nekem fontos lenne
-
Doky1988
senior tag
Üdv!
Nem találtam ezzel kapcsolatosan külön témát ezért itt kérdem.
Mit fogyasztanak kb 1 hónapra lóvéilag ezek a MicroServerek?Jelenleg NASom van, szinte észre sem veszem a fogyasztását, kb pár száz ft, viszont szeretnék egy HP ProLiant MicroServer Gen10-et vásárolni. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek, illetve mit fogyasztanak kb ezek a microserverek havi szinten?
-
dfdfdf
őstag
Üdv tudom nem teljesen idevágó kérdés de hátha tudtok segíteni. Adott egy dl120 g6 amiben a gyári vgakimenet halott. Milyen pci expresszes kártyát ismerhet fel?
Segítséget előre is köszönöm -
adriankoooo
senior tag
válasz
itanczos #3319 üzenetére
Hi Adrian
Ferrous filter is made to go directly on asurface where that is made of a ferrous metal and a magnet will adhere to. Non-ferrous filter is to go onto a plastic or aluminium surface where a magnet won’t stick. In that case we supply you with a ferrous peel and stick frame that is the exact same shape and size as the filter.
The filter you are interested in is designed to go on the inside of the front cover/door and is ferrous. See pic below. I can offer a 10% discount on the product itself for 10 or more filters but not on the shipping as that is what the shipping company charges us. -
itanczos
senior tag
válasz
adriankoooo #3317 üzenetére
Miért kell egy szűrőnek vas tartalmúnak lennie?
-
forten
aktív tag
-
balhmm
tag
Gen10 esetén a display portokat hozzá lehet fixen rendelni a gépen futó virtuális géphez? Vagy ez ilyenkor hogyan működik?
-
tacsk0
aktív tag
válasz
adriankoooo #3313 üzenetére
Nekem mar 2db kellene gen8 ba meg n36l be
hatha lesz vallalkozo szellemu aki szetpostazza.
-
MrTwister
őstag
válasz
adriankoooo #3309 üzenetére
Szerintem már heten vagyunk, úgy hogy már nem akadály!
-
Bathalsar
aktív tag
Két darab szűrőre én is feliratkoznék!
-
Fifi
őstag
Ha valaki belevág a filter vásrlás/szétpostázás lebonyolításba engem is érdekelne 1 vagy 2db
-
adriankoooo
senior tag
Srácok, direkt úgy kérdeztem, hogy nem -e akarja valaki lebonyolítani.
Külföldön vagyok, ezért nem tudom a szétpostázást intézni. Ha többen rendelnénk jól elosztódna a posta, de a vámon ha megfogják rájön 27% ÁFA.
EQMontoya:
Mindenhez gyártanak, csak el kell küldeni a méreteket nekik.
-
itanczos
senior tag
válasz
adriankoooo #3297 üzenetére
Sziasztok!
Én is szívesen betársulnék 1 db-ra.
Üdv!
itanczos -
tacsk0
aktív tag
válasz
Engem is erdekelne 1db!!!
-
MrTwister
őstag
válasz
Most csak 5,52 dollárt ír: [link], nekünk amúgy melyik kell a ferrous vagy a non-ferrous, mert az 6 dolcsi?
Akkor ha felezzük a postaköltséget vagy harmadoljuk akkor én benne vagyok a rendelésben!
Leadod a rendelést?
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1 humoros
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest